Arcam avr 550 VS Marantz 7013

Reaction score
3.983
Audyssey vs dirac έχουν διαφορετικά pros & cons. Το ένα κερδίζει στα σημεία στο αποτέλεσμα, το άλλο στην ευκολία.
Επειδη όπως το έγραψες μπερδεύετε κάποιος:

Dirac : κερδίζει στα σημεία στο αποτέλεσμα
Audyssey: στην ευκολία (και αποτέλεσμα, θα έλεγα εγώ.)

Επίσης να πω ότι έχω 7013 με klipsch.

Reaction score
4.812
Να πω και γω την γνώμη μου ;
Τα τελευταία τρία χρόνια έχω αλλάξει με σειρά 7011 - yamaha 5200 marantz 7702 - yamaha 5100.
Λοιπόν ...
Καλό το οντισι
το ypao πολύ λιτο..
Εάν έχεις όμως την δυνατότητα να φωνάξεις καλιμπρατορα με τον γιαμαχα θα πάρεις πολύ καλύτερο αποτέλεσμα .
Πάντα με τα ίδια ηχεία και με τους ίδιους τελικούς .

Reaction score
15.543
Επειδη όπως το έγραψες μπερδεύετε κάποιος:

Dirac : κερδίζει στα σημεία στο αποτέλεσμα
Audyssey: στην ευκολία (και αποτέλεσμα, θα έλεγα εγώ.)

Επίσης να πω ότι έχω 7013 με klipsch.
οποτε δεν ακους καλα και εσυ κατα τον ThanasisR :lolsign:

Reaction score
8.998
Αγαπημένοι μου Φορουμίστες, όποιους ενισχυτές και να χρησιμοποιήσεις με τα καλύτερα room eq αν δεν φροντίσεις πρώτα το χώρο σου δε θα πάρεις το καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα έτσι δεν είναι ??
Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ένα ταπεινό σαλονάκι και το λειτουργούμε και ως home cinema και audio stereo.
Τώρα κάποιος ενισχυτής σου κάνει η δε σου κάνει, είναι αποτέλεσμα μόνο στα δικά σου αυτιά και μόνο.
Εγώ μόνο από δικές μου εμπειρίες μιλάω από διάφορες αλλαγές μηχανημάτων.

Reaction score
15.543
Αγαπημένοι μου Φορουμίστες, όποιους ενισχυτές και να χρησιμοποιήσεις με τα καλύτερα room eq αν δεν φροντίσεις πρώτα το χώρο σου δε θα πάρεις το καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα έτσι δεν είναι ??
το room eq διορθωνει ως ενα σημειο, αλλα διορθωνει.

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ένα ταπεινό σαλονάκι και το λειτουργούμε και ως home cinema και audio stereo.
Τώρα κάποιος ενισχυτής σου κάνει η δε σου κάνει, είναι αποτέλεσμα μόνο στα δικά σου αυτιά και μόνο.
Εγώ μόνο από δικές μου εμπειρίες μιλάω από διάφορες αλλαγές μηχανημάτων.
ποια μηχανηματα ειχες ?

Reaction score
8.998
AV ενισχυτές έχω αλλάξει τον DENON AVC A1SR, DENON AVR 3808, DENON AVR 4520, ONKYO AVR 929 και έχω κρατήσει τον Yamaha dsp z7 ο οποίος ακούγετε πιο φυσικά από όλους εκτός από τον A1SR.

Reaction score
8.998
Φίλε Κώστα αν θέλεις μπες εδώ και θα τα δεις όλα ............ Παρουσίαση και του δικού μου HOME CINEMA για να δεις και τον χώρο μου.

Reaction score
3.983
βαλε λινκ βρε..

Reaction score
8.998
Πάντως ο Denon AVR 4520 είχε το Audyssey MultEQ XT32 + PRO ότι έχει και 8500Η αλλά εμένα δεν μου άρεσε στα αυτιά μου άσε που ήθελε και manual αλλαγές για να έρθει σε ικανοποιητικό επίπεδο.

Reaction score
15.543
ε ναι...
......οποτε δεν ακουσες το xt32 ;)

το multeq editor app ειναι πιο βελτιωμενο κιολας απο το pro-kit το παλιο.

Reaction score
8.998
Στο set up πάντως που έκανε ο ενισχυτής μου έλεγε ότι είναι με το XT32
Κοίτα να δεις επειδή οι νέοι AV ενισχυτές είναι πολύ ψηφιοποιημένοι πιστεύω ότι χάνουν πολύ στο δικάναλο, θα μου πεις παίρνεις ένα τελικό και καθάρισες, έλα που δεν έχουν καλά pre-out γιατί οι σημερινοί δίνουν αλλού σημασία .......
Γιαυτό έχω κρατήσει και τον Yamaha
Αυτή είναι η άποψη μου φυσικά.

Diylover

Φτιάχτε ενεργά!!!
Reaction score
1.991
εχεις ακουσει ΑΒ dirac -audyssey και εχεις αποψη ;
.....ποιοτητα κατασκευης τι εννοεις ;
βλεπεις προβληματα στους marantz ενω η arcam δεν εχουν ;
Έχω ακουσει εγώ σε AB Dirac και Audyssey. Υποθέτω όταν θα πω τι άκουσα , θα ξεκινήσει ένας πόλεμος των 6 ημερών (Μίνι 🤪 ), αλλά πρέπει να υποθει ότι άκουσα. Όπως το άκουσα.

Οι Marantz υπερτερούν σε σχέση με Nad σε ανεση και λειτουργίες. Πολαπλα hdmi in out, volume on screen, 2 εξόδους subs, και καλώς ποιο γλυκιά πρόσοψη. Επίσης ψήνεις αυγά, πατατάκια και ίσως μπριζόλες μετά από μισή ώρα λειτουργίας ακομα και σαν pro:o .
Ο Nad απλός λιτός απέριττος, 1 έξοδο sub, δεν βλέπεις στην οθόνη το volume, όταν δουλεύει :) είναι ένα πολύ αποδοτικό μηχανάκι, που δεν ζεσταίνεται σαν pro καθόλου, και κάνει τη δουλειά του.

Η δοκιμή έγινε σπίτι μου με ίδια μηχανήματα. Marantz 7008 με Nad 753 v3.
O Marantz έχει xt32 αλλά όχι editor, δηλαδή τα φέρνει όλα flat.
Ο Nad έχει Dirac και για χάρη της σύγκρισης, θα το αφήσω flat και αυτό.

Χοντρικα και σύντομα χωρίς πολλά πολλά.

Το Audyssey είναι καπως ποιο... ατμοσφαιρικό στον τρόπο που αποδίδει την εικόνα. Σε μουσική π.χ. σου δίνει μια ποιο all around αίσθηση που είναι αρκετα ομοιογενείς και όμορφη. Το ίδιο και σε σινεμα με 7.1 πρόγραμμα.
Αξιοπρεπείς συνολική εικόνα και συμπαθητικό punch αφού είπαμε... είναι flat και ότι μπορεί να γίνει γίνεται.

Dirac:
Dirac τώρα. Σαν πρώτη πρώτη αίσθηση λες ότι είναι καπως λιγότερο ατμοσφαιρικό. Το καταλαβαίνεις στα πρώτα 10 δευτερα. Ίσως σου φαινετε το punch ελαφρα καλύτερο, αλλά σιγά σιγά καταλαβαίνεις ότι όντως είναι ποιο ακριβής. Σε κανα λεπτό, άντε 2 max, έχεις πάρει χαμπάρι ότι ναι μεν χάνει σε ατμοσφαιρικό τρόπο παρουσίασης, αλλά κερδίζει σε... ακρίβεια τοποθέτησης οργάνων. Το Dirac είναι σαφώς ποιο περιγραφικό, και αυτό είναι ξεκάθαρο. Σου βγάζει άλλο feeling, ποιο μουσικό, ποιο δεμένο, ποιο...

Συμπέρασμα.
Για ταινίες δεν με χαλαει κανένα από το 2, εξαιρετικά και τα 2, αλλά βαθιά μέσα μου θα προτιμούσα Dirac για κάποιες σκηνές που η αίσθηση ακρίβειας είναι άλλου και πραγματικά αυτές τις λίγες σκηνές σου δίνει μια πληρότητα διαφορετική, ποιο όλογραφική που ποτέ δεν είχα.
Για μουσική τώρα, σαφώς και από το τίποτα είναι καλύτερα να έχει οποιοδήποτε από τα 2, αλλά αν είχα επιλογή, εκεί καθαρά θα διάλεγα Dirac. Άκουσα τραγούδια όπως δεν τα είχα ακουσει ποτέ. Είδα ένα χαμόγελο στο πρόσωπο μου που δεν το είχα με Audyssey. Καλύτερη περιγραφικότατα, ειδικά σε κάτι Jazz δείχνει δοντάκια καλα!!
Όσο περίεργο και να ακούγεται, ενώ ναι με το Audyssey το step response το νιώθεις και το ακούς φυσικά να φτιάχνει και να δένει, με το Dirac πάει σε ένα άλλο επίπεδο, ανεβαίνει ένα σκαλί και αυτό σου δίνει μια καλύτερη αληθοφάνεια που μόνο χαμόγελα δίνει.

Cheers gentlemen, αυτή ήταν η δίκη μου ταπεινή άποψη :drinks:

Reaction score
3.983
Προχθές έβλεπα ταινία (1917) στα - 15, κάπου στο μέσο της ταινίας έβαλα το χέρι μου πάνω στον ενισχυτή και ήταν απλά ζεστός, όπως θα ήταν οποιαδήποτε συσκευή.

Υπόψιν το eco το έχω μονίμως Off.

Επίσης ο avr έχει πάνω από 15cm κενό στο ράφι του.
Ειλικρινα νομίζω ότι όσοι έχουν θέμα θερμοκρασίας στους Marantz οφείλεται σε μη επαρκή αερισμό του.

Ότι και να επιλέξεις λάθος δεν θα κάνεις αφού είναι ποιτικοτατα μηχανάκια.

Reaction score
202
Λοιπόν η αγορά έγινε πριν λίγο δεν άντεξαα άλλο .... κατέληξα για την ώρα στον 7013 που μου έλεγε η λογική και η γνωση . η καρδιά μου όμως θέλει των arcam o_O ......θα παρω και το Umik με την διαφορα των χρηματων.

Reaction score
3.983
Λοιπόν η αγορά έγινε πριν λίγο δεν άντεξαα άλλο .... κατέληξα για την ώρα στον 7013 που μου έλεγε η λογική και η γνωση . η καρδιά μου όμως θέλει των arcam o_O ......θα παρω και το Umik με την διαφορα των χρηματων.
Ρε συ, κι εγώ Nad ήθελα αλλά με σκότωνε η έλλειψη των πάντων, μόνο και μόνο για να έχω dirac..
Δεν το μετάνιωσα ποτέ.
Καλορίζικος και καλοακουστος να είναι, εύχομαι να τον ευχαριστηθείς.

Αν θες πες μας τιμή και κατάστημα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.007
Members
38.275
Νεότερο μέλος
sakell