Arcam avr 550 VS Marantz 7013

Reaction score
202
Η αλήθεια είναι ότι άμα δεν Φοβόμουνα το άγνωστο και τα ίσως προβλήματα που μπορεί να μην γνωρίζω στον arcam θα των επερνα με κλειστα τα ματια .... ισως το κανω καποια στιγμη στο μελλον να δω πως θα πανε οι νεες σειρες οπως επεισης και ο nad 778.

Reaction score
202
Ρε συ, κι εγώ Nad ήθελα αλλά με σκότωνε η έλλειψη των πάντων, μόνο και μόνο για να έχω dirac..
Δεν το μετάνιωσα ποτέ.
Καλορίζικος και καλοακουστος να είναι, εύχομαι να τον ευχαριστηθείς.

Αν θες πες μας τιμή και κατάστημα.
Σε ευχαριστώ πολύ μακάρι αύριο μεθαύριο να βγει ένας που να έχει Dirac και να συνχωνευει και της ευκολιες marantz -denon.
αγοραστικέ από eBay ισπανια 1300

Reaction score
15.543
Στο set up πάντως που έκανε ο ενισχυτής μου έλεγε ότι είναι με το XT32
Κοίτα να δεις επειδή οι νέοι AV ενισχυτές είναι πολύ ψηφιοποιημένοι πιστεύω ότι χάνουν πολύ στο δικάναλο, θα μου πεις παίρνεις ένα τελικό και καθάρισες, έλα που δεν έχουν καλά pre-out γιατί οι σημερινοί δίνουν αλλού σημασία .......
Γιαυτό έχω κρατήσει και τον Yamaha
Αυτή είναι η άποψη μου φυσικά.
ολοι εχουν μια αποψη και καλα κανουν....
....και γιαυτο τα συζηταμε ...

ειναι χτ32 ο AV σου, αλλα δεν ειχες την δυνατοτητα να εφαρμοσεις καμπυλη να ακους σαν ανθρωπος...
.....γιαυτο ειχε το pro-kit....το αγοραζες και εφτιαχνες την καμπυλη που ηθελες να ακους...
εσυ ακουγες την φλατ καμπυλη....
Η καμπυλη φλατ ειναι για να σου ρυθμιση τα ηχεια μονο....
.....βεβαια μπορεις να ακουσεις και ετσι αν ασχοληθεις με την ενταση του sub και το dynamic eq.

τες πα, σημασια εχει οτι δεν ακουσες αυτο που πρεπει απο το μηχανημα λογω ελειψης εξοπλισμου του οποιου δεν ηξερες, οπως και αλλοι που νομιζουν οτι παιζει ετσι το audyssey...

Έχω ακουσει εγώ σε AB Dirac και Audyssey. Υποθέτω όταν θα πω τι άκουσα , θα ξεκινήσει ένας πόλεμος των 6 ημερών (Μίνι 🤪 ), αλλά πρέπει να υποθει ότι άκουσα. Όπως το άκουσα.

Οι Marantz υπερτερούν σε σχέση με Nad σε ανεση και λειτουργίες. Πολαπλα hdmi in out, volume on screen, 2 εξόδους subs, και καλώς ποιο γλυκιά πρόσοψη. Επίσης ψήνεις αυγά, πατατάκια και ίσως μπριζόλες μετά από μισή ώρα λειτουργίας ακομα και σαν pro:o .
Ο Nad απλός λιτός απέριττος, 1 έξοδο sub, δεν βλέπεις στην οθόνη το volume, όταν δουλεύει :) είναι ένα πολύ αποδοτικό μηχανάκι, που δεν ζεσταίνεται σαν pro καθόλου, και κάνει τη δουλειά του.

Η δοκιμή έγινε σπίτι μου με ίδια μηχανήματα. Marantz 7008 με Nad 753 v3.
O Marantz έχει xt32 αλλά όχι editor, δηλαδή τα φέρνει όλα flat.
Ο Nad έχει Dirac και για χάρη της σύγκρισης, θα το αφήσω flat και αυτό.

Χοντρικα και σύντομα χωρίς πολλά πολλά.

Το Audyssey είναι καπως ποιο... ατμοσφαιρικό στον τρόπο που αποδίδει την εικόνα. Σε μουσική π.χ. σου δίνει μια ποιο all around αίσθηση που είναι αρκετα ομοιογενείς και όμορφη. Το ίδιο και σε σινεμα με 7.1 πρόγραμμα.
Αξιοπρεπείς συνολική εικόνα και συμπαθητικό punch αφού είπαμε... είναι flat και ότι μπορεί να γίνει γίνεται.

Dirac:
Dirac τώρα. Σαν πρώτη πρώτη αίσθηση λες ότι είναι καπως λιγότερο ατμοσφαιρικό. Το καταλαβαίνεις στα πρώτα 10 δευτερα. Ίσως σου φαινετε το punch ελαφρα καλύτερο, αλλά σιγά σιγά καταλαβαίνεις ότι όντως είναι ποιο ακριβής. Σε κανα λεπτό, άντε 2 max, έχεις πάρει χαμπάρι ότι ναι μεν χάνει σε ατμοσφαιρικό τρόπο παρουσίασης, αλλά κερδίζει σε... ακρίβεια τοποθέτησης οργάνων. Το Dirac είναι σαφώς ποιο περιγραφικό, και αυτό είναι ξεκάθαρο. Σου βγάζει άλλο feeling, ποιο μουσικό, ποιο δεμένο, ποιο...

Συμπέρασμα.
Για ταινίες δεν με χαλαει κανένα από το 2, εξαιρετικά και τα 2, αλλά βαθιά μέσα μου θα προτιμούσα Dirac για κάποιες σκηνές που η αίσθηση ακρίβειας είναι άλλου και πραγματικά αυτές τις λίγες σκηνές σου δίνει μια πληρότητα διαφορετική, ποιο όλογραφική που ποτέ δεν είχα.
Για μουσική τώρα, σαφώς και από το τίποτα είναι καλύτερα να έχει οποιοδήποτε από τα 2, αλλά αν είχα επιλογή, εκεί καθαρά θα διάλεγα Dirac. Άκουσα τραγούδια όπως δεν τα είχα ακουσει ποτέ. Είδα ένα χαμόγελο στο πρόσωπο μου που δεν το είχα με Audyssey. Καλύτερη περιγραφικότατα, ειδικά σε κάτι Jazz δείχνει δοντάκια καλα!!
Όσο περίεργο και να ακούγεται, ενώ ναι με το Audyssey το step response το νιώθεις και το ακούς φυσικά να φτιάχνει και να δένει, με το Dirac πάει σε ένα άλλο επίπεδο, ανεβαίνει ένα σκαλί και αυτό σου δίνει μια καλύτερη αληθοφάνεια που μόνο χαμόγελα δίνει.

Cheers gentlemen, αυτή ήταν η δίκη μου ταπεινή άποψη :drinks:
ενας ενας ....γιατι πλακωσατε ολοι μαζι :biggrin:

μεγαλα και bold κοιτα....
.....ειναι λαθος να συγκρινεις 2 flat preset mode βρε..
Το audyssey κανει οντως φλατ τις συχνοτητες και το dirac οχι..
.....οποτε ακους διαφορετικα.....
κανε και το dirac φλατ σε συχνοτητες(αφου εχεις την δυνατοτητα) και ακου
....μαλλον θα το πεταξεις απο το παραθυρο :roflmao:

Αν ειχες το app με ιδια καμπυλη marantz -nad θα το συζηταγαμε παραπερα...

Η αλήθεια είναι ότι άμα δεν Φοβόμουνα το άγνωστο και τα ίσως προβλήματα που μπορεί να μην γνωρίζω στον arcam θα των επερνα με κλειστα τα ματια .... ισως το κανω καποια στιγμη στο μελλον να δω πως θα πανε οι νεες σειρες οπως επεισης και ο nad 778.
Σε ευχαριστώ πολύ μακάρι αύριο μεθαύριο να βγει ένας που να έχει Dirac και να συνχωνευει και της ευκολιες marantz -denon. ..αγοραστικέ από eBay ισπανια 1300
καλοριζικος..!!!!σωθηκες :)
....γιατι απο εκει ?
απο γερμανια ειναι πιο οικονομικος...!!!!

Reaction score
8.998
1289 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά ήταν από Γερμανία καινούργιος δε ξερω αν το ειδες ??
Πάντως καλορίζικος και καλά ακούσματα. :thumbsup:

Reaction score
8.998
.....βεβαια μπορεις να ακουσεις και ετσι αν ασχοληθεις με την ενταση του sub και το dynamic eq.

Φίλε Κώστα σίγουρα είχα ανεβάσει την ένταση του sub γιατί ήταν χαμηλή το Dynamic EQ ήταν στο ΟΝ και το
Dynamic Volume στο light για τις ταινίες αλλά για μουσική έβαζα το Volume στο off και το Audyssey LFC OFF
Πάντως μεταξύ Onkyo και Denon το Auto setup που γινόταν ήταν τελείως διαφορετικό,
και ηχητικά ο Denon ανώτερος από τον Onkyo ειδικά στο δικάναλο.

Reaction score
1.873
Λοιπόν η αγορά έγινε πριν λίγο δεν άντεξαα άλλο .... κατέληξα για την ώρα στον 7013 που μου έλεγε η λογική και η γνωση . η καρδιά μου όμως θέλει των arcam o_O ......θα παρω και το Umik με την διαφορα των χρηματων.
καλοακουστος και απο εμενα. κατοχος του 7012 χωρις προβληματα ως τωρα.
για το umik1.... αστο καλυτερα. το πηρα εγω και εμπλεξα ασχημα:headbang:, οπως ξερουν καποια μελη του φορουμ...:redface:

Reaction score
15.543
το umik ειναι για τον χωρο πιο πολυ...
.....το app σου λυνει τα χερια αφου δειχνει το πριν και μετα...

Reaction score
1.873
το umik ειναι για τον χωρο πιο πολυ...
.....το app σου λυνει τα χερια αφου δειχνει το πριν και μετα...
περασα μια μερα να σηκώνω σαμπ, και να τα μετραω σε 10 διαφορετικες θεσεις στο χωρο μου. Και εχω 4 σαμπ...
ας κανει οτι μπορει με το app, που θα κανει καλη δουλεια, ας απολαυσει το συστημα του, και προσοχη με το umik και τις μετρησεις να μη γινει ψυχωση...
μιλαω εκ πειρας.o_O

Reaction score
15.543
περασα μια μερα να σηκώνω σαμπ, και να τα μετραω σε 10 διαφορετικες θεσεις στο χωρο μου. Και εχω 4 σαμπ...
ας κανει οτι μπορει με το app, που θα κανει καλη δουλεια, ας απολαυσει το συστημα του, και προσοχη με το umik και τις μετρησεις να μη γινει ψυχωση...
μιλαω εκ πειρας.o_O
τα sub θελουν μετρηση για να εχεις καλο αποτελεσμα....οποτε καλα εκανες.
......επειδη ειναι 4 βοηθαει το rew, με 2 sub και το app δεν χρειαζεται rew, τα καταφερνεις...
η ψυχωση ειναι θεμα και δεν χρειαζεται γιατι μετα δεν ακους...

το umik ειναι οικονομικο και μπορει να εχει ο καθενας, δεν ειναι κακο, απλα να μην ξεφυγεις με αυτο.

Diylover

Φτιάχτε ενεργά!!!
Reaction score
1.991
μεγαλα και bold κοιτα....
.....ειναι λαθος να συγκρινεις 2 flat preset mode βρε..
Το audyssey κανει οντως φλατ τις συχνοτητες και το dirac οχι..
.....οποτε ακους διαφορετικα.....
κανε και το dirac φλατ σε συχνοτητες(αφου εχεις την δυνατοτητα) και ακου
....μαλλον θα το πεταξεις απο το παραθυρο :roflmao:

Αν ειχες το app με ιδια καμπυλη marantz -nad θα το συζηταγαμε παραπερα...
Έχμ... το Dirac εσυ του φτιάχνεις το Target curve. Στην δίκη μου περίπτωση ήταν φλατ, από επιλογή μου για τη σύγκριση.. Το ανέφερα πριν αυτό. Αν θεωρείς ότι δεν είναι σωστό αυτό, δείξε μου το γιατί. Αν όχι, ήταν και τα δυο flat.

Αλλά... και flat να μην ήταν (που ήταν όπως ειπα από επιλογή ), η περιγραφικότητα έκανε όλη τη διαφορά. Όχι η απόκριση που έτσι και αλλιώς, πάντα χαλια είναι άμα είναι flat. Κανένα δεν πετάω από κανένα παράθυρο, αλλά είχε διαφορά, και μάλιστα ακουστή. :drinks:

Reaction score
15.543
Θα σου πρότεινα να κάνεις από κάποια συχνότητα και κάτω διόρθωση με το dirac... Δεν μπορεί να ακολουθήσει το audyssey στα μεσουψηλα...αλλα το πρόβλημα θα είναι ότι δεν θα έχεις ίδιες καμπύλες στα ηχεία σου..

Diylover

Φτιάχτε ενεργά!!!
Reaction score
1.991
Θα σου πρότεινα να κάνεις από κάποια συχνότητα και κάτω διόρθωση με το dirac... Δεν μπορεί να ακολουθήσει το audyssey στα μεσουψηλα...αλλα το πρόβλημα θα είναι ότι δεν θα έχεις ίδιες καμπύλες στα ηχεία σου..
Χωρίς να θέλω να προκαλέσω η να σε πάω κόντρα. Το αντίθετο θα έλεγα αφού πάντα απολαμβάνω μια όμορφη κουβέντα, αλλά ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι λες.
Αν δεν μπορεί να ακολουθήσει με διόρθωση όπως λες, αν τη βγάλω τη διόρθωση τότε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ δεν θα είναι συγκρίσιμη η οποία διαφορά όποτε δεν υπάρχει θέμα σύγκρισης. Δεν έχει καμια λογική αυτό που προτείνεις, και ειληκρινα, έχει πολύ καλύτερα ψηλά σαν περιγραφή το Dirac από το audyssey.
Όποτε στο λέω πάλι, δεν καταλαβαίνω τι λες, και ειδικά που βασίζεις ότι λες. Σε παρακαλω εξήγησε το μου. Όχι όμως γενικότητες, θέλω να καταλάβω, όποτε σε παρακαλω να είσαι ακριβείς για να μάθω και εγώ κάτι αν είναι :drinks:

Reaction score
8.895
Δεν έχει καμια λογική αυτό που προτείνεις, και ειληκρινα, έχει πολύ καλύτερα ψηλά σαν περιγραφή το Dirac από το audyssey.
Ανάβεις φωτιές ανάβεις κι όλα τα καις. κι άπ' όπου περάσεις κάνεις καταστροφές. Ανάβεις φωτιές ανάβεις κι όλα τα καις. και πίσω σου αφήνεις πληγωμένες καρδιές :biggrin:

Reaction score
15.543
προτεινα βρε diylover για να δεις την διαφορα με λιγοτερο eq στο dirac

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.993
Members
38.274
Νεότερο μέλος
Triumph