Παρουσίαση συστήματος... PMC

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.092
Θεωρω οτι το μεγαλυτερο προβλημα των πιο πολλων (Κ μενα μεσα) ειναι οτι δεν εχουμε πλανο του τι θελουμε να επιτυχουμε. Απο εκει ξεκινουν ολα

Ο Κωστας πχ θελει να κατεβαινει 18χερτζ, να νοιωθει τον αερα και την συμπιεση. Εχει ξεχωριστο δωματιο και ακομη αντιμετωπιζει καποια θεματα

Εγω δεν μπορω να το κανω αυτο. Θελω δυναμη αλλα μεχρι ενα σημειο, θελω μπασσο αλλα χωρις να πεσουν οι σοβαδες, τα πολυφωτα, κρυσταλλοι κτλπ. Θα ηθελα να φτιαξω το χωρο μου ομορφα

Πρεπει να αποφασισει ο καθενας τι θελει και υστερα να δει τι μπορει.

O χωρος σου πως ειναι? Απο εκει ξεκινανε τα προβληματα, τα υπολοιπα ειναι για να τα λυσουν
Μη μπερδεύεσαι...Τα ζητήματα που περιγράφει ο Ear δεν αφορούν στους συνηθισμένους χρήστες,αφού τα δεύτερα έχουν επιλυθεί στο δικό του setup.

Ο ίδιος εδώ και χρόνια έχω θέσει στόχο γραμμική απόκριση από ύψος 25 Hz σε μέση συνεχόμενη στάθμη 80-85 dB στη θέση ακρόασης για setup με sub και από ύψος 40-50 Hz για setup χωρίς.Χωρίς αισθητούς κωδωνισμούς πάνω απ'όλα.

Reaction score
239
Μη μπερδεύεσαι...Τα ζητήματα που περιγράφει ο Ear δεν αφορούν στους συνηθισμένους χρήστες,αφού τα δεύτερα έχουν επιλυθεί στο δικό του setup.

Ο ίδιος εδώ και χρόνια έχω θέσει στόχο γραμμική απόκριση από ύψος 25 Hz σε μέση συνεχόμενη στάθμη 80-85 dB στη θέση ακρόασης για setup με sub και από ύψος 40-50 Hz για setup χωρίς.Χωρίς αισθητούς κωδωνισμούς πάνω απ'όλα.
Συμφωνω, παραδειγμα εδωσα οτι ηξερε τι ηθελε

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.932
Η μεθοδικότητα στο στήσιμο ενός σεταπ, δεν οδήγησε κανέναν στην δαιμονοποίηση του χόμπι, ίσα ίσα το αντίθετο συμβαίνει, απλοποιείται και τελικώς αποδαιμονοποιείται το Hi-Fi με τήρηση των βασικών στοιχείων που το συνθέτουν και με χρήση ..κοινής λογικής. ;)

Προφανώς το κοστολογιο είναι ο κυρίαρχος περιοριστικός παράγοντας στην επίτευξη υψηλών στόχων, είτε όσον αφορά στάθμες και μεγάλες αποστάσεις ακρόασης, είτε όσον αφορά συχνοτική πληρότητα στο φάσμα και ιμερσιβ.

Δεν γίνεται (δυστυχώς) να τα έχουμε όλα αυτά σε πολύ χαμηλά κοστολογια.

Ακόμα και οι στάθμες αναφοράς, δεν είναι "ευκολακι", πόσο μάλλον η απόκριση στην πρώτη οκταβα. Θέλει χρήμα.

Η μεθοδικότητα που αρμόζει στο θέμα, μπορεί να μας οδηγήσει πάρα πολύ απλά στους αναγκαίους συμβιβασμούς, αναλόγως οικονομικών δυνατοτήτων και στόχων. Δηλαδή, όπως ειπώθηκε ήδη, το σημαντικότερο πράγμα είναι μεθοδικότητα στη σκέψη μας, να ξέρουμε τι ακριβώς θέλουμε, και μετά μεθοδικότητα στην υλοποίηση αυτού, σύμφωνα με τις βασικές αρχές που το διέπουν.

Δόκιμες λύσεις, σύμφωνα με τα pdf, έστω συμβιβαστικές, υπάρχουν για κάθε πρόβλημα και για κάθε περιορισμό.

Και κάτι άλλο: η μεθοδικότητα οδηγεί σε πλήρη απαξίωση της έννοιας της "αναβάθμισης", η οποία είναι η μεγαλύτερη πληγή στο χόμπι.
Παίρνεις αυτό που θες, για τη χρήση που θες, και τελειώνει το παραμύθι.

Προσωπικά, καθημερινά ακούω μουσική, και μονίμως τον τελευταίο καιρό έχω την έντονη επιθυμία "να μην αλλάξει τίποτα" σε αυτό που ακούω, πραγματικά τόσο πολύ απολαμβάνω κάθε άκουσμα.. Δε θέλω κιχ αλλαγής, πουθενά. Από φόβο μη χάσω τις ρυθμίσεις του τρινοβ, τις έκανα backup σε 3 μνήμες και σε στικάκι... Δε θέλω καμία αλλαγή πουθενά, καθόλου, τίποτα, να μείνει έτσι να παίζει όπως παίζει και να μη ξανασχοληθώ ποτέ με τίποτα. Φοβερό!

Last edited:

Reaction score
12.240
Στη δική μου περίπτωση ( που όλα είναι χάλια ), θεωρώ πως ό,τι και να κάνω, βελτίωση θα είναι. Τόσο τα subs, όσο η φροντίδα χώρου, όσο και η ισοστάθμιση. Απλά ως προς τα subs είναι που το φοβάμαι ότι μπορεί να γλυκαθώ και να θέλω περισσότερο μπάσο ( είμαι λίγο κρυφομπασάκιας... :whistling: ).

Reaction score
6.803
Στη δική μου περίπτωση ( που όλα είναι χάλια ), θεωρώ πως ό,τι και να κάνω, βελτίωση θα είναι. Τόσο τα subs, όσο η φροντίδα χώρου, όσο και η ισοστάθμιση. Απλά ως προς τα subs είναι που το φοβάμαι ότι μπορεί να γλυκαθώ και να θέλω περισσότερο μπάσο ( είμαι λίγο κρυφομπασάκιας... :whistling: ).
Ξεκίνα με τον χώρο φίλε και μετά δοκίμασε και κάνα καλωδιάκι, όχι απαραίτητα ακριβό. Απλά δοκίμασε :)

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.807
Το ιδανικό ποτέ δεν το κυνήγησα καθώς ήξερα από την αρχή πως δεν θα κάνω ποτέ όσα χρειάζονται. Αντίθετα έχω πει πολλές φορές πως είμαι από αυτούς που μπορούν να ακούσουν μουσική με ευχαρίστηση από παντού χωρίς να χαλιέμαι από το επίπεδο του ηχοσυστήματος. Υπό αυτό το πρίσμα ίσως έχω δώσει και περισσότερο χρήμα στο χόμπυ από όσο θα μου ήταν απαραίτητο. Παρ΄όλα αυτά όταν έβαλα τα sub και άρχισα να ''παίζω'' μαζί τους ο ήχος ήταν αισθητά πιο ικανοποιητικός και γεμάτος. Κάνει διαφορά το sub αλλά πρέπει να ασχοληθείς και να έχεις υπομονή... Αν είχα μείνει στην αρχική εκτίμηση θα τα είχα πουλήσει.

Last edited:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.931
Εγω δεν μπορω να το κανω αυτο. Θελω δυναμη αλλα μεχρι ενα σημειο, θελω μπασσο αλλα χωρις να πεσουν οι σοβαδες, τα πολυφωτα, κρυσταλλοι κτλπ.
Αυτό σχετίζεται με τις στάθμες, ο φαλακρός μιλάει για reference+15db. Αστο, δεν θα το δεις ποτέ, μην φοβάσαι.
Δε θέλω καμία αλλαγή πουθενά, καθόλου, τίποτα, να μείνει έτσι να παίζει όπως παίζει και να μη ξανασχοληθώ ποτέ με τίποτα.
+1 :)

Reaction score
831
είμαι από αυτούς που μπορούν να ακούσουν μουσική με ευχαρίστηση από παντού χωρίς να χαλιέμαι από το επίπεδο του ηχοσυστήματος.
Πολλα λάικ γι' αυτο!
Ζηλευω! Θελω να το ξανακαταφερω κι εγω.
Ουτως ή αλλως, απο αγαπη για τη μουσικη ξεκινησε η ενασχοληση με το χαι φιντελιτι, αλλα καπου στο δρομο μπλεξαμε τα πρωτευοντα με τα δευτερευοντα, και ακουγαμε μηχανηματα αντι για μουσικη!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.932
Ειπε ο ανθρωπος να μοιραστει τη χαρα του,
Ο Τζιοβάνι έχει ακόμα κάποιους προβληματισμούς από τις ακροάσεις του, δεν έχει "κλείσει" το θέμα.

Υποθέτω πως δικαίως, κανένας δεν είναι κουφός σε αυτό το χόμπι.

Ναι μεν έχει ο Τζιοβάνι ηχειάρες που όλοι μας ζηλεύουμε (με τον καλό τρόπο) και να είναι γερός να τις χαίρεται, αλλά έχει και περιορισμούς στο χώρο του, τους οποίους δε ζηλεύουμε καθόλου, και προφανώς τα γνωρίζει αυτά.

Θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να αρθούν οι προβληματισμοί που έχει, ώστε να πάψει να ασχολείται με το σετάπ, και να του προσφέρει μόνο άπειρες ώρες ηχητικής απόλαυσης.

Προς αυτό το στόχο προσπαθούμε όλοι μας να τον βοηθήσουμε, στα πλαίσια του χόμπι μας, κι ο καθένας με τον τρόπο του. ;)

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.807
τελικα του Jio το θεμα πηρε τον γνωστο δρομο ....
Μια χαρά έχει πάει το θέμα του Jio δεν τίθεται θέμα..
Πόσα θέματα πιάνουν 100+ σελίδες και το ενδιαφέρον παραμένει ?
Κατά διαστήματα όταν ο νηματοθέτης λέει κάτι νέο που έκανε - δοκίμασε το θέμα επανέρχεται άμεσα και επανεκκινεί το ενδιαφέρον στο αρχικό.
Είναι πολύ ενδιαφέροντα αυτά που γράφονται, οι αλλαγές που γίνονται και η επικοδομητική και ήρεμη, ίσως και με χιούμορ (όταν είναι τέτοια) αντιπαράθεση απόψεων δεν κάνει κακό.
Είμαι υπέρ στο να ''ανοίγουν'' τα θέματα αν έχουν τη δυναμική να μην χάσουν την αρχική ροή και εδώ υπάρχει αυτό νομίζω.

Reaction score
4.209
... Δε θέλω κιχ αλλαγής, πουθενά. Από φόβο μη χάσω τις ρυθμίσεις του τρινοβ, τις έκανα backup σε 3 μνήμες και σε στικάκι... Δε θέλω καμία αλλαγή πουθενά, καθόλου, τίποτα, να μείνει έτσι να παίζει όπως παίζει και να μη ξανασχοληθώ ποτέ με τίποτα. Φοβερό!
[/QUOTE]

Η δυναμη της συνηθειας! Μην αγχωνεσαι.
Αν καποτε τα κλεισεις όλα κι αφησεις μονο το αριστερο και δεξι ηχειο να παιξουν τοτε θα τα ξεχασεις όλα. Θα δεις απλωμα σκηνης και λεπτομέρειες που τωρα δεν υπαρχουν. Ωστόσο σ αφήνουμε να ζεις στην ευτυχια σου! :drinks:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.839
Members
38.247
Νεότερο μέλος
NSR