- Μηνύματα
- 38.836
- Reaction score
- 94.187
Άψογος!Η ποσοτητα του αλεσμενου,στους ευρειας καταναλωσης καφεδες,illy- lavazza και στα περισσοτερα blends(μειγματα καφε) δεν χρειαζεται να ξεπερναει τα 18,5 γραμμαρια. Λογο των μονοποικιλιακων και των single origin(μοναδικης προελευσης)τα γραμμαρια ανεβηκαν και εφτασαν ακομη και στα 22,χωρις αυτο να σημαινει κατι. Η ποιοτητα του καφε και το σωστο καβουρδισμα πλεον εχουν αρχισει να δινουν πολυ καλα αποτελεσματα σε τετοιου ειδουν καφεδες με περιπου 19 γραμμαρια αλεσμενου.
Σε οτι εχει να κανει μετις εκχειλησεις ιδανικα πρεπει να ξεκινα ως σταγονες,μετα να γινεται ουρα ποντικιου οπως αποκαλειται,και μετα ανοιγει,.χρωματικα ξεκιναει απο καφε σκουρος,και μετα σταδιακα ξανθαινει,και ολα αυτα συμφωνα με τον sca (speciality coffee association) πρεπει να ολοκληρωθουν σε 25 δευτερολεπτα,για δυο μονα εσπρεσσο, η μεχρι 30 δευτερολεπτα για δυο διπλα εσπρεσσο.χαμηλοτερους χρονους μπορεις να εχεις ,οπως τα ristretto χωρις κανενα προβλημα,και με ελαχιστη καφεινη,γιατι εχει αποδειχτει οτι η μεγαλυτερη ποσοτητα καφε εχει πολυ περισσοτερη καφεινη λογο της παρατεταμενης επαφης του καφε με το νερο Εδω και αρκετα χρονια η μονη δοση καφε εχει καταργηθει και ο λογος ειναι οτι τα καλαθακια,η αλλιως basket για την μονη δοση εχουν τρυπες μονο στο κεντρο με αποτελεσμα να περναει μεγαλυτερο ποσοστο νερου ευθεια απο το κεντρο του coffee pack και να ειναι λαθος το αποτελεσμα της εκχειλησης.
Να προσθέσω ότι η μόδα των πολλών γραμμαρίων (πάνω από 19) έχει περάσει γιατί εκτός των όσων ανέφερες, όσο μεγαλύτερη ποσότητα βάζουμε τόσο πιο δύσκολο είναι να έχουμε ιδανικό αποτέλεσμα. Είναι δηλαδή πιο πιθανό να πάει κάτι στραβά και να ψάχνουμε τι είναι.