Ακουστές διαφορές σε καλώδια ρεύματος

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.682
Να πω την αλήθεια δεν κατάλαβα τι εννοείς ίσως γιατί είμαι πάρα πολύ κουρασμένος ή γιατί δεν είμαι τόσο έξυπνος. Αν το εξηγήσεις θα σου απαντήσω αν δεν έχω κοιμηθεί ακόμη. :biggrin:
όχι..μη να χαρείς...πέσε για ύπνο :cry:

Reaction score
12.232
Να δεις τη νεύρα φέρνουν τα μαγικά watts όταν αρχίσει το διάβασμα.
Μαγικά watts δεν είχα ( εγώ είμαι απο αυτούς που τα έχουν "ξερά", brystonάτα ), αλλά είχα καλώδια. Εκεί να δεις νεύρα όταν άρχισα να διαβάζω. Τα "γαλλικά" έπεφταν βροχή...

Reaction score
30.453
Όποιος γράψει σε αυτο το θρεντ κατι (τεκμηριωμένο) που δεν εχει ήδη γραφτεί στα προηγούμενα παρόμοια θρεντς, κερδίζει μια δωρεάν ορθοπαιδική εξέταση για τον ίδιο ή για μέλος της οικογένειάς του στο ιατρείο μου.
Εγώ πηγαίνω μόνο σε ορθοπΕδικους..

Reaction score
477
Πραγματικά πόσο θα ήθελα να λάβω μέρος σε ένα ομαδικό blind test 10-15 ατόμων (πολέμιοι VS υποστηρικτές) σε καλώδια ρεύματος και ηχείων, όπου οι χαμένοι θα κεράσουν τις πίτσες και τις μπίρες. Ξέρω βέβαια, μιας και έχω βρεθεί σε τέτοιες συζητήσεις, οτι πάντα θα υπάρχει τρόπος να αμφισβητηθεί το αποτέλεσμα, μιας και τα μαγικά ματζουνια του hiend έχουν αποκτήσει μεταφυσικές ιδιότητες καταρριπτοντας του νόμους της φυσικής, και οι υποστηρικτές τους φανατισμό θρησκόληπτου μουτζαχεντίν....
Μάγκας ήταν όποιος τη 30ετια 90-2010, άνοιξε σε μια υπογα, κάπου στο Λονδίνο, μια "hiend βιοτεχνία" και τύλιγε μπαλαντέζες με φαντεζί κάλτσες......

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.060
Δεν είναι φτιαγμένα τα ακριβά καλώδια για χρήση σε τυφλά τεστ.

Κάτι τέτοιο θα ήταν ενάντια στη φύση τους.
Στο σκοπό τους.

Όπως στα ρολόγια, ένα πολύ φτηνό σμαρτ γουοτς, σε συνδυασμό με το κινητό μας, μπορεί να λέει απολύτως άριστα την ώρα με τέλεια ακρίβεια, ενώ ένα πανάκριβο αυτόματο να χάνει μερικά δευτερόλεπτα κάθε μήνα, ωστόσο το πανάκριβο αυτόματο, είναι κόσμημα που χαίρεται κάποιος να το βλέπει και να το επιδεικνύει με περηφάνια.

Ομοίως, τα ακριβά καλώδια και λοιπά ματζούνια στο οντιο, είναι για επίδειξη και προσφέρουν χαρά στον κάτοχο.

Η "δουλειά" που κάνουν, είναι αυτή ακριβώς, ανήκουν στην κατηγορία "Audio Jewelry" που λέει κι ο αγαπητός μας όλιβ. :)

Screenshot_20200428_112210_com.google.android.apps.photos.jpg

Σαν κοσμήματα που είναι, η δουλειά τους είναι να στολίζουν το σετάπ, όπως στολίζεται το κορίτσι σας σε βραδινή εμφάνιση σε κάποιο κλαμπ ή επίσημο δείπνο. Γι'αυτό βλέπετε σε όλες τις εκθέσεις να υπάρχει ανάλογος "στολισμός", ο οποίος προσθέτει ομορφιά, γόητρο, περηφάνια στον κάτοχο. :cool:

Εκεί τελειώνει η χρήση τους. 8-)

Last edited:

Reaction score
12.232
Πραγματικά πόσο θα ήθελα να λάβω μέρος σε ένα ομαδικό blind test 10-15 ατόμων (πολέμιοι VS υποστηρικτές) σε καλώδια ρεύματος και ηχείων, όπου οι χαμένοι θα κεράσουν τις πίτσες και τις μπίρες. Ξέρω βέβαια, μιας και έχω βρεθεί σε τέτοιες συζητήσεις, οτι πάντα θα υπάρχει τρόπος να αμφισβητηθεί το αποτέλεσμα, μιας και τα μαγικά ματζουνια του hiend έχουν αποκτήσει μεταφυσικές ιδιότητες καταρριπτοντας του νόμους της φυσικής, και οι υποστηρικτές τους φανατισμό θρησκόληπτου μουτζαχεντίν....
Μάγκας ήταν όποιος τη 30ετια 90-2010, άνοιξε σε μια υπογα, κάπου στο Λονδίνο, μια "hiend βιοτεχνία" και τύλιγε μπαλαντέζες με φαντεζί κάλτσες......
Eγώ το έχω προτείνει, αλλά απάντηση δεν πήρα ποτέ... Blind test ενώ παράλληλα ένας dsp processor θα αλλάζει καμπύλες στόχους σε τυχαία σειρά. Θα κλαίγανε μανούλες.

gid

Reaction score
9.437
Προς όσους πιστεύουν πως τα high-end καλώδια ρεύματος/ηχείων/interconnect δεν κάνουν διαφορά στον ήχο, μια έκκληση από μένα:

Ρε παιδιά πώς θα κινηθεί το χρήμα στην αγορά με τέτοιες απόψεις;;;

Δείξτε μια στοιχειώδη ευαισθησία.... Επιτέλους δηλαδή....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.060
Ο "πολύς" Σιν Όλιβ, προσθέτει το "therapy" στη χρήση τους, και όντως η ψυχοθεραπεία είναι χρήσιμη στις μέρες μας.

Αξίζει ακόμα και μόνον γι'αυτή τη χρήση.

Ειλικρινά.

Θυμάμαι πως έχω περάσει υπέροχα με τόσες αλλαγές καλωδίων που έχω κάνει στη ζωή μου, και με πόση χαρά και περηφάνια φώναζα τη γυναίκα ή κάνα φίλο να "ακούσει" την τεράστια διαφορά που άκουγα, και να μοιραστεί τη χαρά μου.

Συνήθως βέβαια με κορόιδευαν, γιατί δεν άκουγαν τίποτα, αλλά δε τους έδινα σημασία, τους υποτιμούσα, γιατί εγώ ήμουν μοναδικός, είχα χρυσά αυτιά, τα άκουγα όλα.

Κούνια που με κούναγε, αλλά ασχέτως αυτού, η χαρά μου ήταν όλ δι μανεϊ.

Therapy λοιπόν, why not? ;)

Last edited:

Reaction score
5.415
θελω ενας κυριος να βγει και να μου πει, οτι ξερεις κατι κυρ'Βασιλη, εβαλα το ταδε καλωδιο ρευματος και ακουσα διαφορα.
Εγω ρε παιδια, τι να σας πω, εχω καποια symphonic line, ενα electrocompaniet, ενα clearaudio πιο πολυ για να
να μη βλεπω τα φτινιαρικα μαυρα του pc, αν κανω blind test δεν θα ακουσω διαφορα, και εχουν περασει καλα κομματια απο
το συστημα μου, Jeff Rowland προ-τελικοι, Audio Note, Cary, Ayre, Trichord, EAR, YBA, interconnect και ηχειων ναι,
αλλαζει ο χαρακτηρας, δεν θα πω καλυτερο η χειροτερο, αλλαζει η ηχος, στα ρευματος, δεν, και τι διαφορα θα μπορουσε
να κανει το τελευταιο μετρο ,αντε εναμιση οταν η προηγουμενη καλωδιωση μεχρι τον ηλ.πινακα ειναι κλασσικος χαλκος
εναμισαρης του 1978, και σε καποιο σοβαρο υποτιθεται φιλτρο της Tice που ειχα καποτε ,παλι δεν ακουσα και τιποτα.....
Μην ανυσηχείς, μια χαρά είσαι, φυσιολογικός απόλυτα, χα χα!

C

chrispo

Guest
Ο "πολύς" Σιν Όλιβ, προσθέτει το "therapy" στη χρήση τους, και όντως η ψυχοθεραπεία είναι χρήσιμη στις μέρες μας.

Αξίζει ακόμα και μόνον γι'αυτή τη χρήση.

Ειλικρινά.

Θυμάμαι πως έχω περάσει υπέροχα με τόσες αλλαγές καλωδίων που έχω κάνει στη ζωή μου, και με πόση χαρά και περηφάνια φώναζα τη γυναίκα ή κάνα φίλο να "ακούσει" την τεράστια διαφορά που άκουγα, και να μοιραστεί τη χαρά μου.

Συνήθως βέβαια με κορόιδευαν, γιατί δεν άκουγαν τίποτα, αλλά δε τους έδινα σημασία, τους υποτιμούσα, γιατί εγώ ήμουν μοναδικός, είχα χρυσά αυτιά, τα άκουγα όλα.

Κούνια που με κούναγε, αλλά ασχέτως αυτού, η χαρά μου ήταν όλα δι μανεϊ.

Therapy λοιπόν, why not? ;)
Ποιά therapy....τότε ήσουν νέος και άκουγες, τώρα μεγάλωσες και ¨κουφάθηκες¨..( όλα εξηγούνται.):biggrin:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.060
Καλώς ή κακώς, άνθρωποι σα τον Όλιβ ή τον Τουλ, έχουν τόση πραγματική γνώση κι αληθινή εμπειρία πάνω στα θέματα του όντιο, τόσες διακεκριμένες μελέτες και πρωτοποριακές έρευνες και λύσεις, που δεν έχουμε το δικαίωμα να αμφισβητούμε τα συμπεράσματά τους, είμαστε όλοι μας πολύ "μικροί" μπροστά τους, είμαστε "τίποτες" κι άχρηστοι.

Αυτό το ρημάδι το βιβλίο του Τουλ, είναι υπεραρκετό για όλα όσα θα ήθελε ποτέ να ρωτήσει και να μάθει ο άνθρωπος που θέλει τον καλύτερο δυνατό ήχο στο σπίτι του.

Μερικές παραπομπές σε AES papers για εμβάθυνση, και τέλος.

Δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο, ούτε blind test, ούτε Μιχαλάκηδες ούτε TAS και λοιπές φυλλάδες του πωπού..

Έχει λήξει το θέμα.

Οτιδήποτε άλλο, είναι σα να θες λόγου χάριν στην ιατρική να ξαναανακαλύψεις εσύ την αντιβίωση, λες και ξεκινάει τώρα το ποίημα, λες κι ο Φλέμινγκ δεν υπήρξε ποτέ, να βρεις εσύ την πενικιλίνη, εν έτει 2020..

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.184
Δεν είναι φτιαγμένα τα ακριβά καλώδια για χρήση σε τυφλά τεστ.

Κάτι τέτοιο θα ήταν ενάντια στη φύση τους.
Στο σκοπό τους.

Όπως στα ρολόγια, ένα πολύ φτηνό σμαρτ γουοτς, σε συνδυασμό με το κινητό μας, μπορεί να λέει απολύτως άριστα την ώρα με τέλεια ακρίβεια, ενώ ένα πανάκριβο αυτόματο να χάνει μερικά δευτερόλεπτα κάθε μήνα, ωστόσο το πανάκριβο αυτόματο, είναι κόσμημα που χαίρεται κάποιος να το βλέπει και να το επιδεικνύει με περηφάνια.

Ομοίως, τα ακριβά καλώδια και λοιπά ματζούνια στο οντιο, είναι για επίδειξη και προσφέρουν χαρά στον κάτοχο.

Η "δουλειά" που κάνουν, είναι αυτή ακριβώς, ανήκουν στην κατηγορία "Audio Jewelry" που λέει κι ο αγαπητός μας όλιβ. :)

View attachment 170736

Σαν κοσμήματα που είναι, η δουλειά τους είναι να στολίζουν το σετάπ, όπως στολίζεται το κορίτσι σας σε βραδινή εμφάνιση σε κάποιο κλαμπ ή επίσημο δείπνο. Γι'αυτό βλέπετε σε όλες τις εκθέσεις να υπάρχει ανάλογος "στολισμός", ο οποίος προσθέτει ομορφιά, γόητρο, περηφάνια στον κάτοχο. :cool:

Εκεί τελειώνει η χρήση τους. 8-)
Το χαλάσατε και αυτό το θρεντ

Staff online

• Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.630