Ακουστές διαφορές σε καλώδια ρεύματος

H

HuxFlux

Guest
Δεν διαφωνω σε αυτο, εκει που διαφωνησα ηταν στο οτι επειδη μιλαμε για το τελευταιο μετρο μιας κακης εγκαταστασης, τοτε δεν εχει νοημα να ασχολουμαστε με αυτο. Νοημα εχει . Τωρα το ποσο αποτιμαται σε ευρω αυτο το νοημα , οπως ειπα αλλη ιστορια. Σιγουρα δε συμφωνω ουτε με την λογικη μαυρου καλωδιου του τριευρου, αλλα ουτε και με την λογικη του ...χαι εντ καλωδιου ρευματος. Εργοστασιακα και μονον. Αν αυτα ειναι μαυρα του τριευρου ισως σε καποια φαση να τα αντικαθιστουσα με κατι αλλο, αλλα κυριως για αισθητικους λογους κι οχι για να στησω αυτι για ...μουσικοτητες και χροιες.

Κι αυτο γιατι την εκανα τη δοκιμη , ξαναλεω, προκατειλημενα καθως ειχα ηδη nordost μεγαλη σειρα στα χερια μου, αλλα διαφορα δεν ακουσα.

Reaction score
30.453
Εγώ πάντως αν ημανε κατασκευαστης ενισχυτών, θα έντυνα με πολύχρωμη κάλτσα το μαύρο καλώδιο και θα πλασαριζομουν στην αγορά ως ο μόνος κατασκευαστής που εφοδιάζει τις συσκευές του με audiophile καλώδια ρεύματος..

Reaction score
831
Αυτοι οι κλεφτες οι Γιαπωνεζοι της Κόντο :D κανουν και ενα καλο, καθε ενισχυτης ερχεται πακετο με το ασημενιο καλωδιο ρευματος της εταιρειας, (καπου στα 2 χιλιαρικα). Νομιζω το κανουν κι αλλοι.

H

HuxFlux

Guest
Αυτοι οι κλεφτες οι Γιαπωνεζοι της Κόντο :D κανουν και ενα καλο, καθε ενισχυτης ερχεται πακετο με το ασημενιο καλωδιο ρευματος της εταιρειας, (καπου στα 2 χιλιαρικα). Νομιζω το κανουν κι αλλοι.
O ASR emitter μου ομοιως, εχει ενα ασημι. Οχι ασημενιο βεβαια. Συμπαθητικο ειναι, με αυτο αντικατεστησα το nordost brahma που αναφερω παραπανω χωρις να αντιληφθω διαφορες μεταξυ τους.

1592948902098.jpeg

Reaction score
30.453
O Bryston μου πάντως, ήρθε με ένα μαύρο 3χ2.5 ( το οποίο έχω στον ενισχυτή και τώρα που γράφω ).
Γύφτοι Καναδοί, τι να πει κανείς...
Για αυτό ρε είσαι αχροίαστος!!

C

chrispo

Guest
...χαίρομαι πάντως που αρκετοί δεν ακούνε διαφορές...όπως επίσης και ότι αρκετοί ακούνε..τείνοντας να πιστέψω και τις δύο περιπτώσεις.
Δε νομίζω ότι καθένας τους , μας μεταφέρει ψεύτικες ή φιλτραρισμένες εντυπώσεις. Θεωρώ ότι και οι δύο , μιλάνε την αλήθεια και μόνο.

Ok, δύο ομάδες υπάρχουν ....αυτοί που ακούνε και αντιλαμβάνονται ( καλύτερα) διαφορές και οι άλλοι που πρεσβεύουν το αντίθετο.
Τα πράγματα είναι πιό απλά , από όσο φαίνονται...νομίζω δεν ακούνε όλοι το ίδιο , ούτε με τον ίδιο τρόπο.

Το παραπάνω το χω συναντήσει πολλές φορές στο χώρο.( άτομα δεν αντιλαμβάνονταν διαφορές φάσης σήματος πηγής , προενισχυτή, ανάποδα L,R καλωδίων ηχείων ή IC, φάσης σήματος ηχείων , κ.ο.κ)
Ναι υπάρχουν πολλοί τέτοιοι ..και καλά κάνουν και υπάρχουν γιατί ¨αυτοί είναι και έτσι είναι¨.

Αυτοί λοιπόν , όταν δεν αντιλαμβάνονται καταστάσεις όπως τις παραπάνω, θεωρώ κατά πάσα πιθανότητα, έως αδύνατο να αντιληφθούν παρόμοιες ακουστικές διαφορές από καλώδια . Οπότε θεωρώ φυσιολογική τη συμπεριφορά τους και την αντίδραση τους, σε τέτοιου είδους αλλαγές.
Ok, εφόσον δεν τις ακούνε ...τι να κάνουμε τώρα δηλαδή?:idk:

( ...διαφορές πάντως υπάρχουν..για να μη ξεχνιόμαστε...:biggrin:, το ότι δεν τις αντιλαμβανόμαστε είναι άλλο ζήτημα)

Last edited by a moderator:

Reaction score
831
...χαίρομαι πάντως που αρκετοί δεν ακούνε διαφορές...όπως επίσης και ότι αρκετοί ακούνε..τείνοντας να πιστέψω και τις δύο περιπτώσεις.
Δε νομίζω ότι καθένας τους , μας μεταφέρει ψεύτικες ή φιλτραρισμένες εντυπώσεις. Θεωρώ ότι και οι δύο , μιλάνε την αλήθεια και μόνο.

Ok, δύο ομάδες υπάρχουν ....αυτοί που ακούνε και αντιλαμβάνονται ( καλύτερα) διαφορές και οι άλλοι που πρεσβεύουν το αντίθετο.
Τα πράγματα είναι πιό απλά , από όσο φαίνονται...νομίζω δεν ακούνε όλοι το ίδιο , ούτε με τον ίδιο τρόπο.

Το παραπάνω το χω συναντήσει πολλές φορές στο χώρο.( άτομα δεν αντιλαμβάνονταν διαφορές φάσης σήματος πηγής , προενισχυτή, ανάποδα L,R καλωδίων ηχείων ή IC, φάσης σήματος ηχείων , κ.ο.κ)
Ναι υπάρχουν πολλοί τέτοιοι ..και καλά κάνουν και υπάρχουν γιατί ¨αυτοί είναι και έτσι είναι¨.

Αυτοί λοιπόν , όταν δεν αντιλαμβάνονται καταστάσεις όπως οι παραπάνω, θεωρώ έως σίγουρα αδύνατο να αντιληφθούν παρόμοιες ακουστικές διαφορές από καλώδια . Οπότε θεωρώ φυσιολογική τη συμπεριφορά τους και την αντίδραση τους, σε τέτοιου είδους αλλαγές.
Ok, εφόσον δεν τις ακούνε ...τι να κάνουμε τώρα δηλαδή?:idk:

( ...διαφορές πάντως υπάρχουν..για να μη ξεχνιόμαστε...:biggrin:, το ότι δεν τις αντιλαμβανόμαστε είναι άλλο ζήτημα)
Τι να συζηταμε τωρα.
Καπου πιο πισω στο νημα εγινε αναφορα για ηλεκτρικες εγκαταστασεις πολλων δεκαετιων πισω, τι να ακουσεις?
Αν πραγματικα θελεις να "ταίσεις" σωστα αυτα τα ερμα τα μηχανηματα που με κοπο και θυσιες απεκτησες, η ξεχωριστη γραμμη απο τον πινακα, με ενα αξιοπρεπες καλωδιο που να πληροι τις προδιαγραφες ειναι μονοδρομος!

Last edited:

Reaction score
6.712
Εγώ στην καραντίνα που δεν είχα τι να κάνω μετά τον πρώτο μήνα....πήρα ένα κλασικό μαύρο καλώδιο που είχα και ένα σούπερ ντουπερ καλώδιο των 500 € ξεγύμνωσα και από τα δύο την φάση και τον ουδέτερο και τα έπιασα με γυμνά χέρια για πέντε δευτερόλεπτα...η αλήθεια είναι ότι με το ακριβό την άκουσα στερεό που λέμε....

Δεν ξέρω αν βοήθησα.....

Reaction score
831
Ελα ρε φιλε, τι μου θυμησες τωρα!
Ειχα μια τετοια παλια στο πατρικο, στην πρωτη ανακλαση του δεξιου ηχειου!
Ωραιες ανεμελες εποχες! Με τα τεσσερα ηχεια και το σαμπ μου, με τα ολα μου! Κλαμπ το ειχα κανει το τσαρδι! ;)

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.578
Αυτό είναι το θέμα,θα έπρεπε με τέτοια κοστολόγια να προσφέρει όχι μόνο καλώδιο τροφοδοσίας αλλά και τίποτα διαχυτές-απορροφητές για να μην πω και....μετρητικά μικρόφωνα. :sneaky:

Για να είμαστε πάντως ακριβοδίκαιοι,η Kondo δεν πουλάει απλές συσκευές,αλλά βιωματικούς τρόπους ακρόασης.Ως τέτοια ΄΄πακέτα΄΄ όμως έχουν αναπόφευκτα και την έννοια του...Take it or leave it.

Όσοι δε αγοραστές τα χρησιμοποιούν χωρίς να έχουν διαρρυθμίσει την ενιαία τους οντότητα υπό γνωστούς και απαράβατους κανόνες,απλώς κοροϊδεύουν εαυτόν και άλλους,χωρίς καν ν'απολαμβάνουν ατόφιο τον χαρακτήρα των συσκευών που θα έχουν ακριβοπληρώσει. :sneaky:

Πάμε τώρα στη σημασία του καλωδίου τροφοδοσίας...Δεδομένου ότι το ρεύμα είναι εναλασσόμενο,το καλώδιο τροφοδοσίας θα μπορούσε να θεωρηθεί όχι ως το τελευταίο τμήμα διασύνδεσης με το δίκτυο,αλλά το πρώτο.

Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γεννήσει ιδιαίτερες προσδοκίες ως προς την απόδοσή του,μόνο που τότε θα λογαριάζαμε χωρίς τον...ξενοδόχο.Διότι η άρτια υλοποίηση δεδομένης συσκευής (και κατ'επέκτασιν δικτύου παροχής) προβλέπει όχι μόνο την προστασία εκείνης από εξωτερικά ηλεκτρομαγνητικά παράσιτα ,αλλά ακόμα περισσότερο την απαγωγή παρασίτων που ενδεχομένως να προκύπτουν από την ίδια,ώστε να μην περνούσαν τα τελευταία σε άλλες συνδεδεμένες συσκευές στην αλυσίδα.

Ο δε ουσιαστικός διαμεσολαβητής ανάμεσα στο δίκτυο και κύκλωμα που διαχειρίζεται τον ήχο δεδομένης συσκευής δεν είναι το καλώδιο τροφοδοσίας,αλλά το τροφοδοτικό της.Επεκτεινόμενο και σ'εκείνο που θα μπορούσε να παρεμβληθεί ανάμεσα στην παροχή δικτύου και το καλώδιο τροφοδοσίας για κάθε συσκευή.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.530
Τους πολεμιους των καλωδιων ρευματος και των καλωδιων γενικως, τους εχω καταταξει σε 3 κατηγοριες.Πρωτη κατηγορια,οι προκατειλημμενοι.Οσο και να προσπαθεις να τους πεισεις να επιβεβαιωσουν ακουστικα τα πιστευω τους,μενουν μακρια οπως ο διαβολος απ' το λιβανι.Δευτερη κατηγορια,οι "κουφοι".Σε εισαγωγικα γιατι μια χαρα ειναι η ακοη τους,η κωφωση τους ειναι επιλεκτικη.Τριτη και νεοφανης κατηγορια,οι αφελεις.Αυτοι νομιζουν οτι επειδη τακτοποιησαν μια αλλη παραμετρο,π.χ. τον χωρο,δεν εχουν πια αναγκη τα καλωδια.Προσθετοντας και τις 3 κατηγοριες μαζι προκυπτει μια φωνασκουσα μειοψηφια που συνεχως συρρικνωνεται.Αυτο το πιστευω γιατι παιρνω παραδειγμα τον εαυτο μου,φιλους και γνωστους που παλαιοτερα ανηκαμε στην πρωτη κατηγορια.
Ψάξε λίγο τη είναι το Reticular Activated System και το Confirmation Bias.

Reaction score
12.232
Νικόλα?
Τα θες και τα λες ή σου ξεφεύγουνε??:idk::idk:
Τσαρλατάνος ο kondo??
...Ειλικρινά ψάξτο λίγο..

Good morning! Το μόνο που μπορώ να δεχτώ είναι αυτό που ειπώθηκε παραπάνω ότι ο ενισχυτής έρχεται πακέτο με το καλώδιό του. Όπως θα έβλεπα εν μέρει λογικό το να συνδεθούν μηχανήματα αυτής της εταιρείας με τα δικά τους καλώδια, άρα με το ανάλογο ταίριασμα των χαρακτηριστικών τους. Να έχει μελετήσει δηλαδή τη συμπεριφορά των μηχανημάτων του, να έχει βρει τί καλώδια τους ταιριάζουν και να τα παρέχει / προτείνει. Άσε δε που ισοστάθμιση σε κοντο λίγο χλωμό να είναι εφικτή και σε τελική ανάλυση, δεν είναι πανάκεια. Ίσως να ήταν και ιεροσυλία.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.639
Members
38.213
Νεότερο μέλος
koumou57