Ακουστές διαφορές σε καλώδια ρεύματος

Reaction score
2.826
Ασε ρε μάναμ να ξέρουμε κάτι τις παραπάνω εμείς οι παλαιοί.

Ηρεμος είμαι .
Ακόμα.
Αν είναι έτσι πάσο, σαν παλιός που είσαι μάλλον το είδες στο φλυτζάνι

Reaction score
831
Να το συζητήσουμε , αυτές τις μέρες , δεν έχω κανέναν ενδοιασμό.
Γιατι να εχεις - εχουμε ενδιασμους?
Μουσικη θα ακουσουμε και θα περασουμε καλα πιστευω.
Θα μαθουμε και θα ακουσουμε και κατι διαφορετικο απο τα δικα μας.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
Ναι αμέ.
Ας το ελπίσουμε, μιας και σε τριπλή μου πρόσκληση στο παρελθόν και σε διαφορετικούς χρόνους για ακρόαση στο χώρο μου δεν έγινε ποτέ....κι όχι από δική μου υπαιτιότητα..

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.169
Ας το ελπίσουμε, μιας και σε τριπλή μου πρόσκληση στο παρελθόν και σε διαφορετικούς χρόνους για ακρόαση στο χώρο μου δεν έγινε ποτέ....κι όχι από δική μου υπαιτιότητα..
Α, Μάρκου -> γιου φάουλ.
Να πας στου Λεάνδρου.
Άντε, κούνα τον κ@λο σου.
Χοντρέ.

ΥΓ. Μη τυχόν του πας τίποτα πτι φουρ, δε θέλω αθλιότητες, να του πας δώρο κάνα καβλώδιο. Ξέρεις εσύ, κάνα μάβρο.

Reaction score
831
Θελετε να γινει πρωτα στο φτωχικο μου?
Καμμια αντιρρηση, ουτως η αλλως για να περασουμε καλα θα το κανουμε και οχι για να μετρησουμε ποιος την εχει πιο μεγαλη.
Δηλωστε συμετοχη οσοι θελετε μια βραδια στον μαγευτικο Κοκκινο Μυλο. :D

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.169
Παρ'του και ένα δωράκι.. μην πας με άδεια χέρια.. Ντροπή είναι!

Όχι ρε, δώρο πας κάνα πίνακα απορρόφησης διάχυσης σενιο, έλα, έχει προχωρήσει η τεχνολογία λέμε!
για να μετρησουμε ποιος την εχει πιο μεγαλη
Εγώ.
Άστο αυτό.

Reaction score
831
Εγώ.
Άστο αυτό.
Η δικια μου ειναι πιο επιδεξια! :lolsign: :lol: :party:
Ελα παιδια, να βλεπω συμμετοχες, ψηφιακα θα ακουσουμε, δεν εχω πια πικαπ μαναμ.
Αναθεμα τσι ντοκτορες που με ψησανε και το πουλησα. :lolsign:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.640
Ναι ρε ! λες και θα μπορούσα να πάρω το αεροπλάνο να πεταχτώ από την βουδαπέστη ή την τιμισοάρα ή την κολωνία .
Ασε μας ρε Λέανδρε.
Θελετε να γινει πρωτα στο φτωχικο μου?
Καμμια αντιρρηση, ουτως η αλλως για να περασουμε καλα θα το κανουμε και οχι για να μετρησουμε ποιος την εχει πιο μεγαλη.
Δηλωστε συμετοχη οσοι θελετε μια βραδια στον μαγευτικο Κοκκινο Μυλο. :D
Κοντά είμαστε.
Εγώ έχω . Τρία τον αριθμό συν ένα της κυράς τέσσερα.

Reaction score
12.232
Καμπύλη να φορτώσετε. :p
Εδώ θέλω να μου εξηγήσεις τι εννοείς χωρίς υπεκφυγές.
Tα καθρεφτάκια εννοώ, απο αυτά που χάριζαν στους ιθαγενείς; Hellooooooooooooooooo??? Άλλαξε καλώδιο, έχεις στάσιμα. :p

H

HuxFlux

Guest
Υπάρχει και 4η κατηγορία αφού ψάχνεις κατηγορίες... αυτοί που δε βλέπουν κάποια επιστημονική απόδειξη γιατί ένα μέτρο καλώδιο ρεύματος στο τέλος πολλών μέτρων "κακού" καλώδιου εγκατάστασης θα κάνει τη διαφορά και ταυτόχρονα δε σκοπεύουν να διαθέσουν μια χιλιαρού να δοκιμάσουν (τη στιγμή που με τη χιλιαρού μπορούν να πάρουν καλύτερα ηχεία ας πούμε ή 2 sub ακόμη)...

Και επειδή μάλλον σ' αυτή την κατηγορία παίζω μπάλλα... αν τύχει ποτέ να βρεθώ κάπου να δοκιμάζουν καλώδια (blind test), με χαρά να τεστάρω και γω.... εκταμίευση χρήματος όμως δεν πρόκειται να κάνω για δοκιμές... άμα θέλω "αέρα" στις υψηλές "τσιμπάω" λίγο το EQ...
Επειδη αυτο το διαβαζω διαρκως θα απαντησω, αφου πρωτα διευκρινησω οτι δεν ειμαι καλωδιακιας και κατι nordost που πεσανε στα χερια μου κατα λαθος (απο αγορα μεταχειρισμενου σετ), τα σκοτωσα κι αυτα, ακριβως γιατι δεν εβλεπα διαφορες σε οσα biased AB ΝΟΝ-blind tests κι αν εκανα στο χωρο μου με τα μηχανηματα μου. Οσο κι αν προσπαθουσα να πεισω τον εαυτο μου οτι ακουω καλυτερα απο τα nordost, πρακτικα δεν διαπιστωσα καμια διαφορα με καλωδια αρκετα φθηνοτερα.
Τα αντικατεστησα λοιπον με πιο φθηνα καλωδια (συγκεκριμενα με τα εργοστασιακα των συσκευων μου) και το κερδος απο τις αγοραπωλησιες αυτες θα βοηθησει στο μπατζεταρισμα ενος miniDSP SHD, ακριβως επειδη ειμαι θιασωτης της αποψης οτι αν εχεις ενα Χ ποσο για βελτιωση ηχου, τοτε ξεκινα απο αλλα πραγματα πριν φτασεις στα καλωδια που μαλλον πρεπει να μεινουν τελευταια ή και να μην αντικατασταθουν καν.

Ομως, το κλισε περι "ενος μετρου δηθεν ποιοτικου καλωδιου που πισω του εχει μετρα/χιλιομετρα κακης καλωδιωσης δικτυου δεν γινεται παιζει ρολο ή να αλλαξει την κατασταση" με βρισκει να διαφωνω.

Διοτι σε αυτο το 1 μετρο αν για παραδειγμα (ακραιο) το καλωδιο ειναι κομμενο, τοτε δε θα αναβει καν η συσκευη. Αυτοματως καταριπτεται η θεωρια του 1 ανουσιου μετρου.

Το ενα μετρο παιζει ρολο και παιζει σοβαρο ρολο. Πρεπει να ειναι καλωδιο που να πληρει συγκεκριμενα χαρακτηριστικα όπως να σηκωνει ρευματα, να κουμπωνουν γερα τα βυσματα , να κανουν την καλυτερη δυνατη επαφη, να εχει εσωτερικα σωστες κολλησεις/αγωγους, να ειναι shielded για να μην παρεμβαλεται σε κοντινα μηχανηματα/interconnects κλπ, να, να, να... Τιποτα δε σημαινει οτι ειναι το τελευταιο 1 μετρο μιας κακης συνολικα καλωδιωσης. Ειναι απαραιτητο να ειναι οτι ποιοτικοτερο μπορει να ειναι. Τωρα αν αυτα τα κριτηρια καλυπτονται επαρκως με καλωδια των 100 ευρω ή των 10.000 ειναι αλλη ιστορια, διαφορετικη απο το "ελα μωρε τωρα 1 μετρο ειναι και το κανετε θεμα, οταν εχει περασει το ρευμα απο ολα τα χρεπια της ΔΕΗ και την κωλοεγκατασταση του σπιτιου".

Τα παραπανω φυσικα δε σημαινουν οτι αν παρεις ενα καλωδιο των 100 ευρω κι ενα των 10.000, τοτε το 10.000 θα παιζει καλυτερα. Εκει εχω σοβαρες αμφιβολιες. Απαντω απλως επι του γνωστου κλισε με το 1 μετρο που επαναλαμβανεται διαρκως και δεν στεκει με τον τροπο που εκφραζεται.

Last edited by a moderator:

Reaction score
30.453
Πρεπει να ειναι καλωδιο που να πληρει συγκεκριμενα χαρακτηριστικα όπως να σηκωνει ρευματα, να κουμπωνουν γερα τα βυσματα , να κανουν την καλυτερη δυνατη επαφη, να εχει εσωτερικα σωστες κολλησεις/αγωγους, να ειναι shielded για να μην παρεμβαλεται σε κοντινα μηχανηματα/interconnects κλπ, να, να, να...
Δεν μπορώ όμως να φανταστώ σοβαρό κατασκευαστή ενισχυτικών ή πηγών που θα εφοδιαζε τις συσκευές του με ένα μαύρο καλώδιο ρεύματος που δε θα πληρουσε τα παραπάνω χαρακτηριστικά.

Last edited:

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.392
Ομως, το κλισε περι "ενος μετρου δηθεν ποιοτικου καλωδιου που πισω του εχει μετρα/χιλιομετρα κακης καλωδιωσης δικτυου δεν γινεται παιζει ρολο ή να αλλαξει την κατασταση" με βρισκει να διαφωνω.

Διοτι σε αυτο το 1 μετρο αν για παραδειγμα (ακραιο) το καλωδιο ειναι κομμενο, τοτε δε θα αναβει καν η συσκευη. Αυτοματως καταριπτεται η θεωρια του 1 ανουσιου μετρου.

Το ενα μετρο παιζει ρολο και παιζει σοβαρο ρολο. Πρεπει να ειναι καλωδιο που να πληρει συγκεκριμενα χαρακτηριστικα όπως να σηκωνει ρευματα, να κουμπωνουν γερα τα βυσματα , να κανουν την καλυτερη δυνατη επαφη, να εχει εσωτερικα σωστες κολλησεις/αγωγους, να ειναι shielded για να μην παρεμβαλεται σε κοντινα μηχανηματα/interconnects κλπ, να, να, να... Τιποτα δε σημαινει οτι ειναι το τελευταιο 1 μετρο μιας κακης συνολικα καλωδιωσης. Ειναι απαραιτητο να ειναι οτι ποιοτικοτερο μπορει να ειναι. Τωρα αν αυτα τα κριτηρια καλυπτονται επαρκως με καλωδια των 100 ευρω ή των 10.000 ειναι αλλη ιστορια, διαφορετικη απο το "ελα μωρε τωρα 1 μετρο ειναι και το κανετε θεμα, οταν εχει περασει το ρευμα απο ολα τα χρεπια της ΔΕΗ και την κωλοεγκατασταση του σπιτιου".

Τα παραπανω φυσικα δε σημαινουν οτι αν παρεις ενα καλωδιο των 100 ευρω κι ενα των 10.000, τοτε το 10.000 θα παιζει καλυτερα. Εκει εχω σοβαρες αμφιβολιες. Απαντω απλως επι του γνωστου κλισε με το 1 μετρο που επαναλαμβανεται διαρκως και δεν στεκει με τον τροπο που εκφραζεται.
Το καλώδιο αυτό (όπως και κάθε καλώδιο) πρέπει να πληρεί κάποιες προδιαγραφές για τη δουλειά που καλείται να φέρει εις πέρας. Οι προδιαγραφές είναι απλές για το καλώδιο ρεύματος, επαφές να σφίγγουν καλά και το καλώδιο να είναι ικανής διατομής για το ρεύμα που θα μεταφέρει. Σαφώς και δε μπορείς να βάλεις καλωδιάκι από χριστουγεννιάτικο δέντρο σε τελικό 400W. Όμως τις βασικές αυτές προδιαγραφές που ανέφερα, τα καλώδια που συνοδεύουν τις συσκευές... αυτά τα μαύρα :p τις πληρούν. Όταν λέμε δε θα δώσουμε σημασία στο τελευταίο μέτρο εννοούμε πως το "χειρότερο" καλώδιο που μπορεί να βάλουμε είναι το συνοδευτικό με τη συσκευή μαύρο και προφανώς όχι χαλασμένο (κομμένο).

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.639
Members
38.213
Νεότερο μέλος
koumou57