Ακουστές διαφορές σε καλώδια ρεύματος

Reaction score
4.699
Ο θείος όμως μας έχει αφήσει κάτι δεκαετίες τώρα συν ότι μιλά για πράγματα της εποχής του.
Ναι μιλάει για αλλα πραγματα, άκουγε άλλα πράγματα, και έφτιαχνε αλλα πράγματα με δικά του εξαρτηματα...
Καμμία σχέση με ενισχυτακια χωμένα στο πίσω μέρος των ηχείων.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.513
Ναι μιλάει για αλλα πραγματα, άκουγε άλλα πράγματα, και έφτιαχνε αλλα πράγματα με δικά του εξαρτηματα...
Πολύ ωραία. Αυτό μας δείχνει ακόμα περισσότερο ότι μιλούσε για την εποχή του.
Άλλαξε όμως, είναι 2020 και όλα γίνονται καλύτερα, φθηνότερα, γρηγορότερα.
Αυτό βέβαια δεν αφορά τους εραστές της ρετρό τεχνολογίας οπότε δεν υπάρχει πεδίο συζήτησης.

Reaction score
12.232
Που όμως, παίζουν κροσαρισμένα με ακρίβεια σε συγκεκριμένο συχνοτικό εύρος, έχουν συνδέσεις xlr καθώς και ψηφιακές, τα hypex έχουν και ενσωματωμένο dsp, μπορούν ακόμα και να υποκαταστήσουν το παθητικό κροσόβερ των ηχείων, δεν χρειάζονται μάλιστα καλώδια ηχείων... Ο εφιάλτης του χαϊεντά, ασ'τα, δράμα!

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.381
Που όμως, παίζουν κροσαρισμένα με ακρίβεια σε συγκεκριμένο συχνοτικό εύρος, έχουν συνδέσεις xlr καθώς και ψηφιακές, τα hypex έχουν και ενσωματωμένο dsp, μπορούν ακόμα και να υποκαταστήσουν το παθητικό κροσόβερ των ηχείων, δεν χρειάζονται μάλιστα καλώδια ηχείων... Η κατάρα του χαϊεντά, ασ'τα, δράμα!
'Ολα καλά αυτά... αλλά δεν κρατιέμα, θέλω να "κράξω" τα XLR, νοιώθω πως έχουν Θεοποιηθεί... δεν είναι πάντα αυτό που θα δώσει κάτι καλύτερο.

Π.χ. αγοράζει κάποιος ένα audio interface και 2 ενεργά. Τα XLR των ενεργών (στη χαμηλομεσαία τουλάχιστον κατηγορία, αυτά που αγοράζονται εδω μέσα σωρηδόν δηλαδή) 99% θα είναι απλά ένα κύκλωμα που μετατρέπει το balanced σήμα σε unbalanced και δεν θα οδηγούν ένα διαφορικό ενισχυτή. Αντίστοιχα στο audio interface ενώ μπορεί να έχει XLR (ή TRS) balanced βύσματα εξόδου... και πάλι μπορεί να μην προέρχεται από κάποιο διαφορικό προενισχυτή αλλά να είναι απλά semi-balanced ή να περνάει από ένα στάδιο ακόμη που θα το μετατρέπει σε balanced.
Και ρωτάω τώρα εγώ... γιατί να μετατρέψουμε ένα σήμα σε "balanced" και μετά να το μετατρέψουμε πάλι περνώντας το από ένα στάδιο ακόμα σε unbalanced;;; Είναι δυνατόν αυτό να μου βελτιώσει τον ήχο;;; Υπάρχει βέβαια ένας λόγος, αν θέλω να έχω μακριά καλώδια και θέλω να τα προστατέψω απο παρεμβολές, θορύβους κλπ... οκ, αλλά σε ένα τυπικό δικάναλο σύστημα που από το interface φεύγουν 1,5m καλώδια προς τα ηχεία;;

Reaction score
12.232
...σίγουρα...., γίναμε όλοι Pro τώρα και έχουμε τα δεκάδες μέτρα καλώδια στο ¨studio ¨ μας....( .xlr του 1 μέτρου.....ο κρυφός πόθος του hifi ντελά...:tongue:)
Δράμε προληπτικά! Πάντως στο dac μου, προτιμώ τη σύνδεση xlr.

'Ολα καλά αυτά... αλλά δεν κρατιέμα, θέλω να "κράξω" τα XLR, νοιώθω πως έχουν Θεοποιηθεί... δεν είναι πάντα αυτό που θα δώσει κάτι καλύτερο.

Π.χ. αγοράζει κάποιος ένα audio interface και 2 ενεργά. Τα XLR των ενεργών (στη χαμηλομεσαία τουλάχιστον κατηγορία, αυτά που αγοράζονται εδω μέσα σωρηδόν δηλαδή) 99% θα είναι απλά ένα κύκλωμα που μετατρέπει το balanced σήμα σε unbalanced και δεν θα οδηγούν ένα διαφορικό ενισχυτή. Αντίστοιχα στο audio interface ενώ μπορεί να έχει XLR (ή TRS) balanced βύσματα εξόδου... και πάλι μπορεί να μην προέρχεται από κάποιο διαφορικό προενισχυτή αλλά να είναι απλά semi-balanced ή να περνάει από ένα στάδιο ακόμη που θα το μετατρέπει σε balanced.
Και ρωτάω τώρα εγώ... γιατί να μετατρέψουμε ένα σήμα σε "balanced" και μετά να το μετατρέψουμε πάλι περνώντας το από ένα στάδιο ακόμα σε unbalanced;;; Είναι δυνατόν αυτό να μου βελτιώσει τον ήχο;;; Υπάρχει βέβαια ένας λόγος, αν θέλω να έχω μακριά καλώδια και θέλω να τα προστατέψω απο παρεμβολές, θορύβους κλπ... οκ, αλλά σε ένα τυπικό δικάναλο σύστημα που από το interface φεύγουν 1,5m καλώδια προς τα ηχεία;;
'Εδώ περνάμε το έρμο το σήμα μέσα απο τόσα καλώδια και τόσα μηχανήματα, για να καταλήξει σε ένα παθητικό κροσόβερ ( το οποίο μάλιστα ούτε οι χαϊφιντελάδες δεν έχουν σε εκτίμηση, διαφορετικά θα το άφηναν στην ησυχία του και δεν θα του άλλαζαν συστατικά ), η μετατροπή που περιγράφεις μας μάρανε;

Reaction score
3.628
...σίγουρα...., γίναμε όλοι Pro τώρα και έχουμε τα δεκάδες μέτρα καλώδια στο ¨studio ¨ μας....( .xlr του 1 μέτρου.....ο κρυφός πόθος του hifi ντελά...:tongue:)
Μα δεν το ξερεις;Κομμουνιστικο καταλοιπο και αυτο στα φθηνα dac ωστε να μην ξεσυνδεεται το βυσμα σε κατασταση εκτατης μεταφορας στις εξεγερσεις! :lolsign:

Reaction score
12.232
Μα δεν το ξερεις;Κομμουνιστικο καταλοιπο και αυτο στα φθηνα dac ωστε να μην ξεσυνδεεται το βυσμα σε κατασταση εκτατης μεταφορας στις εξεγερσεις! :lolsign:
Ναι ρε συ Γιάννη, λες και δεν έχουμε WBT βύσματα στα RCA καλώδιά μας. Για κάνε μας τη χάρη, για ποιους μας πέρασες;;;;; :p

D

deleted user 10898

Guest
Να ρωτήσω τους διαχειριστές γιατί βαριέμαι να το διαβάσω όλο. Έγραψε κάποιος ότι πήρε καλώδια στην φθηνότερη τιμή της ευρωπης έγραψε και την μάρκα και γράφει πόσο καλά είναι τα εν λόγω καλώδια; Επιτρέπονται πλέον τα παπαγαλάκια επίσημα;

C

chrispo

Guest
..RCA vs XLR... :rolleyes:

...δε μας έφτανε η ¨κουφαμάρα ¨ , με τα καλώδια ρεύματος, έχουμε και αυτό τώρα..(ρε σεις , αφού λέτε ότι δεν ακούτε διαφορές με τα καλώδια):tongue:

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.513
Γιατί παιδεύεστε οι δικάναλοι δεν μπορώ να καταλάβω. Μη μου πείτε ότι δεν μπορείτε να βρείτε δικάναλη Digital έξοδο.
Να πω για εμάς τους πολυκάναλους να το καταλάβω.
IMG_20200625_100901.jpg

C

chrispo

Guest
[
Να ρωτήσω....... γιατί βαριέμαι να το διαβάσω όλο. Έγραψε κάποιος ότι πήρε καλώδια στην φθηνότερη τιμή της ευρωπης έγραψε και την μάρκα και γράφει πόσο καλά είναι τα εν λόγω καλώδια;...
..γιατί δε ρωτάς ¨αυτούς ¨....που στο σφύριξαν? (...γιατί βαριέσαι...) :rolleyes:

Reaction score
3.628
Γιατί παιδεύεστε οι δικάναλοι δεν μπορώ να καταλάβω. Μη μου πείτε ότι δεν μπορείτε να βρείτε δικάναλη Digital έξοδο.
Να πω για εμάς τους πολυκάναλους να το καταλάβω.
View attachment 170976
Και γιατι να εμπιστευτω το dac του ηχειου;Ιδιως οταν ολοκληρο το ηχειο ειναι φθηνοτερο απο ενα αξιολογο dac...

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.630
Τελικά Γιάννη θα ρθει κανένας απο αυτά τα παλιόπαιδα για ακρόαση στο σπίτι σού η φοβούνται να μην τούς μετακινήσεις κανα σπόνδυλο.......... :rolleyes:
Δεν το έχω κανονίσει ακόμα γιατί είχα κάποια προβλήματα. Είμαι χωρίς σαμπ και προβόλι αυτή την στιγμή. Από βδομάδα παίδες, να τα πάρω να τα ξαναβάλω στη θέση τους και το κανονίζουμε.
Α και κυρίως δεν θέλω ειρωνίες για τα ανεμιστηράκια, στο πράσινο χρώμα της sansui.

Reaction score
2.826
Να ρωτήσω τους διαχειριστές γιατί βαριέμαι να το διαβάσω όλο. Έγραψε κάποιος ότι πήρε καλώδια στην φθηνότερη τιμή της ευρωπης έγραψε και την μάρκα και γράφει πόσο καλά είναι τα εν λόγω καλώδια; Επιτρέπονται πλέον τα παπαγαλάκια επίσημα;
Επειδή αναφέρεσαι σε μένα, καλό θα ήταν να μην γράφεις χαρακτηρισμούς, για παπαγαλάκια ψάξε αλλού, αν ήμουν παπαγαλάκι θα είχα γενικά όλα μου τα προϊόντα από το ίδιο αντιπρόσωπο αλλά δεν έχω, και οι αγορές που έχω κάνει πρόσφατα σε μηχανήματα είναι από άλλο μαγαζί και οι οποίες έγιναν φέτος και υπερβαίνουν τα 13 χιλιάρικα και καλώδια ρεύματος Πολύμπριζο από αλλού τα πήρα Όλα τα παραπάνω σε σχέση με τα IC ήταν επι πολλές φορές περισσότερα λεφτά, με την ίδια λογική και οι γιατροί που λένε για τον τρονόβ είναι παπαγαλάκια του αντιπροσωπου και ο κάθε άλλος που γράφει για ένα προϊόν είναι παπαγαλάκι,.

Αμα γουστάρεις να πετάς λάσπη πετά την στα μούτρα σου και όχι δεξιά και αριστερά

Reaction score
12.232
..RCA vs XLR... :rolleyes:

...δε μας έφτανε η ¨κουφαμάρα ¨ , με τα καλώδια ρεύματος, έχουμε και αυτό τώρα..(ρε σεις , αφού λέτε ότι δεν ακούτε διαφορές με τα καλώδια):tongue:
Εγώ δεν λέω ότι δεν ακούω διαφορές με τα καλώδια. Λέω όμως ότι δεν αξίζει το κόπο να ασχοληθεί κάποιος μαζί τους ( έχοντας ασχοληθεί λιγάκι ). Επιπλέον, δεν πρόκειται για ζήτημα μεταξύ καλωδίων rca vs xlr, αλλά τύπου σύνδεσης. Μπορεί να έχω τα xlo htp2 στο dac μου, αλλά κανένα mogami θα χρησιμοποιήσω για προ τελικό. Τα υπόλοιπα, ξέρετε τί θα τα φτιάξει, μην επαναλαμβάνομαι.

Και γιατι να εμπιστευτω το dac του ηχειου;Ιδιως οταν ολοκληρο το ηχειο ειναι φθηνοτερο απο ενα αξιολογο dac...
Γιατί θα έχεις βγάλει απο την αλυσίδα προ, τελικό, καλώδια ic, καλώδια ηχείων και πιθανώς παθητικό κροσόβερ, έχοντας ενεργά ηχεία. Δεν το λες και λίγο....

D

deleted user 10898

Guest
Επειδή αναφέρεσαι σε μένα, καλό θα ήταν να μην γράφεις χαρακτηρισμούς, για παπαγαλάκια ψάξε αλλού, αν ήμουν παπαγαλάκι θα είχα γενικά όλα μου τα προϊόντα από το ίδιο αντιπρόσωπο αλλά δεν έχω, και οι αγορές που έχω κάνει πρόσφατα σε μηχανήματα είναι από άλλο μαγαζί και οι οποίες έγιναν φέτος και υπερβαίνουν τα 13 χιλιάρικα και καλώδια ρεύματος Πολύμπριζο από αλλού τα πήρα Όλα τα παραπάνω σε σχέση με τα IC ήταν επι πολλές φορές περισσότερα λεφτά, με την ίδια λογική και οι γιατροί που λένε για τον τρονόβ είναι παπαγαλάκια του αντιπροσωπου και ο κάθε άλλος που γράφει για ένα προϊόν είναι παπαγαλάκι,.

Αμα γουστάρεις να πετάς λάσπη πετά την στα μούτρα σου και όχι δεξιά και αριστερά
ΕΣΥ Ήσουνα; Ισχύει δηλαδή; Πήρες καλώδια φθηνά; Μην μασάς και εμάς παπαγαλάκια μας έλεγαν... από λάσπη χαμός. Αλλά βλέπω το παραδέχεσαι ... φαντάζομαι θα παίζουν ΤΕΛΕΙΑ

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.632
Members
38.212
Νεότερο μέλος
Falco_1000