- Reaction score
- 15.543
Τωρα κεσυ πολλά ζητάς...Αυτό είναι όντως ένα θέμα. Κατεβαίνει κάτι χαμηλά, αλλά για τι απόσταση και για τι εντάσεις μιλάμε.
Για ακουστικά περίπου, όπως τα κουτάκια..
Τωρα κεσυ πολλά ζητάς...Αυτό είναι όντως ένα θέμα. Κατεβαίνει κάτι χαμηλά, αλλά για τι απόσταση και για τι εντάσεις μιλάμε.
Ένα παράδειγμα ηχείου της...
Και είναι 12db κάτω διότι φροντίσαμε να μπουστάρουμε τα 120hz 5db αλλιώς θα ήταν ακόμα πιο κάτω.Ένα παράδειγμα ηχείου της...
PMC DB1i loudspeaker Specifications
Frequency range: 50Hz–25kHz
View attachment 172485
Στα 50 είναι περίπου 12 db κάτω. Εκεί θα τα χαλάσουμε...
Τα 0 db έχει σαν μέση στάθμη, οπότε γύρω στα 12 πέφτει στα 50 Hz.Και είναι 12db κάτω διότι φροντίσαμε να μπουστάρουμε τα 120hz 5db αλλιώς θα ήταν ακόμα πιο κάτω.
Ναι αλλά αν δεν είχε το +5db στα 120 πόσο θα έπεφτε, αυτό είπα.Τα 0 db έχει σαν μέση στάθμη, οπότε γύρω στα 12 πέφτει στα 50 Hz.
+/-3 20hz - 20khz είναι αυτό το γράφημα...Το παραπανω επρεπε να προδιαγραφεται ως 70hz, οχι 50.
Και λεω κι εγω, πώς ειναι δυνατον κοτζαμ 15ιντσο να το δινειως 32hz αποκριση.... Ναι, αλλα σημειωνει: + - 3 db. Στα 60 μαλιστα εχει και κορυφη
Ένα παράδειγμα ηχείου της...
PMC DB1i loudspeaker Specifications
Frequency range: 50Hz–25kHz
View attachment 172485
Στα 50 είναι περίπου 12 db κάτω. Εκεί θα τα χαλάσουμε...
Που έχει γίνει αυτή η μέτρηση ?
Σιγά μη σου βγάλουν και πλήρες φάσμα Ηχειακια 11x6x9.....Δεν τα πάνε καλά τα μικρά PMC. Μετεξεταστέα.
Νομίζω ότι συμβαίνει το ανάποδο. Δηλαδή, η μέτρηση που κατεβαίνει μέχρι τα 50Hz είναι στο δωμάτιο του Fremer, με τα ηχεία τοποθετημένα στις γωνίες. Η μέτρηση με το roll-off κάτω από τα 100Hz είναι σε ανηχοϊκό.Που έχει γίνει αυτή η μέτρηση ?
Θέλετε να ποσταρετε κάτι για να κάνετε εντύπωση.
Οκ δεκτον ( που είναι λάθος ) ....αλλά βγαίνουν λάθος συμπεράσματα.
Τυχαίες μετρήσεις σε τυχαίους χώρους δεν βοήθανε κανέναν.....
Παρακάτω στο άρθρο που βρήκες την φωτογραφία της μέτρησης που ανέβασες υπάρχει ακόμα μια ......όχι σε τυχαίο χώρο ( εννοώ όχι στο σπίτι αυτού που κάνει την δοκιμή....)
Αυτή είναι από καλύτερο χώρο αλλά όχι ανηχοικο θάλαμο......πάλι σε σπίτι είναι.
Η pmc έχει ανηχοικο !!!
Και σαφώς ξέρει καλύτερα από μένα από σένα και από τα παλικάρια που μας δίνουν τις μετρήσεις των σπιτιών τους.....
View attachment 172509
Δεν θέλω πλήρες φάσμα. Θέλω να μην υπαρχει η τρύπα στα 200Hz και η ανισορροπία στα 500,1500,3500Hz και στα πρίμα.Σιγά μη σου βγάλουν και πλήρες φάσμα Ηχειακια 11x6x9.....
Αν διαβάσεις το λινκ θα βρεις τις συνθήκες και την τεχνική μέτρησης και θα καταλάβεις πως αυτα που γράφεις δεν ισχύουν.Που έχει γίνει αυτή η μέτρηση ?
Θέλετε να ποσταρετε κάτι για να κάνετε εντύπωση.
Οκ δεκτον ( που είναι λάθος ) ....αλλά βγαίνουν λάθος συμπεράσματα.
Τυχαίες μετρήσεις σε τυχαίους χώρους δεν βοήθανε κανέναν.....
Καμία δεν είναι σε ανηχοικο....Νομίζω ότι συμβαίνει το ανάποδο. Δηλαδή, η μέτρηση που κατεβαίνει μέχρι τα 50Hz είναι στο δωμάτιο του Fremer, με τα ηχεία τοποθετημένα στις γωνίες. Η μέτρηση με το roll-off κάτω από τα 100Hz είναι σε ανηχοϊκό.
Που το γράφει ?Αν διαβάσεις το λινκ θα βρεις τις συνθήκες και την τεχνική μέτρησης και θα καταλάβεις πως αυτα που γράφεις δεν ισχύουν.
O Atkinson πάντως γράφει αυτό για τη μέτρηση με το roll-off: "However, this is a quasi-anechoic measurement—I note that Michael Fremer did find the speaker to offer better bass extension in-room (see below). "Καμία δεν είναι σε ανηχοικο....
Μετράνε ο καθένας στον χώρο του ....όλα τα Ηχεια που κάνουν δοκιμή.
Παλι μέτριο-χάλια είναι.Αυτή είναι από καλύτερο χώρο
Πάνω-πάνωΠου το γράφει ?