Παρουσίαση συστήματος... PMC

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Ειλικρινά χεστηκα και για τον τριννοφ και για τον Μπράιστον.
Δηλαδή, δε μπορώ να σου περιγράψω πόσο πολύ στ' @ρχιδια μου τους γράφω και τους προενισχυτες και τους οπαδούς τους.
Την παπαρολογια δεν μπορώ να ανεχτώ!
Καπις;;
Τότε γιατί τη κάνεις?

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.394
Το ότι ο bryston έπαιζε με το gain λίγο εκτός αυτό ισχύει και για τις δύο ακροάσεις.
Όχι. Μόνο με τον Trinnov εμφανίστηκε το πρόβλημα σε μετρηση. Το εξήγησα. Δεν ξέρω γιατί

Τα άλλα που λέει ο Jio δεν ισχύουν. Την καμπυλη αυτήν μου τη έστειλε μια μερα πριν παει ο Λεανδρος.
61EB0E43-4FC6-4C5E-B0A6-06312CBC855A.jpeg

Την καμπυλη αυτήν μου την έστειλε μια-δυο μερες μετά το καλιμπράρισμα με τον Τομ
DB10E346-9260-47C4-9C8B-035CEC9C724E.jpeg

Το μεσοδιάστημα ηταν 10-20 μέρες, δεν θυμάμαι. Μπορει και παραπάνω, μπορώ να το δω αν θελει κάποιος. Ακόμα και δεν ηταν λαθος το gain την στιγμή του καλιμπραρίσματος (δεν ξέρουμε), βλέπουμε πως σίγουρα ηταν λάθος μια δυο μερες μετά.

Αυτο το ξέρουμε, και εκείνες τις μέρες το εντοπίσαμε.

Δηλαδή κατι δεν πήγαινε καλά στο σύστημα, βλάβη, έστω και αποσπασματικά (κάποια μερα δούλευε καποια μερα όχι, δεν ξέρω) για όλο αυτο το χρονικό διάστημα.

Δεν καταλαβαίνω τι δεν καταλαβαίνεις @jiovani75

Κατά τα άλλα για τις προτιμήσεις του καθενός δεν με ενδιαφέρει να αναφερθώ, ειδικά για ασπρόμαυρες ταινίες.

Έπρεπε ομως να αναφερθεί η αλήθεια, και οι αναγνώστες ας βγάλουν τα όποια συμπεράσματα.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.382
δεν πιστεύω να με βρίζεις ?
ειναι 2 βασικα(fundamental) φαινομενα του μπιφτεκοκαρδου και του φαρς ζαππα.... μπορει καποιος να πει οτι ειναι και ο αντιποδας "της ροκ" και ετσι ερχεται μια ισορροπία.
Δεν βριζω, για αγνωστους μεχρι τωρα λογους (στον εκτος διαδικτιου βιο μου), ισως επειδη συνηθω1 το βρισιμο υποδεικνύει ανασφαλεια.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.988
Όχι. Μόνο με τον Trinnov εμφανίστηκε το πρόβλημα σε μετρηση. Το εξήγησα. Δεν ξέρω γιατί

Τα άλλα που λέει ο Jio δεν ισχύουν. Την καμπυλη αυτήν μου τη έστειλε μια μερα πριν παει ο Λεανδρος.
View attachment 176357
γιατί σου την έστειλε?
κατάλαβε ότι κάτι έπαιζε λάθος ξαφνικά και πήρε μέτρηση ενός σημείου?

Last edited:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.054
Μα βρε Δημήτρη , εαν το πρόβλημα είναι στον τελικό , όποτε και να εμφανίστηκε θα υπήρχε ούτως ή άλλως.
Εφ"όσον εμφανίστηκε μία μέρα πριν πάει ο Λέανδρος , συνέχισε να υφίσταται, άσχετα αν δεν είδες μετρήσεις γιατί δεν υπήρχαν.
Ο Τελικός έπαιζε με προβλημα , μία μέρα πριν πάει ο Λέανδρος , και μετά.

Reaction score
3.086
Μα βρε Δημήτρη , εαν το πρόβλημα είναι στον τελικό , όποτε και να εμφανίστηκε θα υπήρχε ούτως ή άλλως.
Εφ"όσον εμφανίστηκε μία μέρα πριν πάει ο Λέανδρος , συνέχισε να υφίσταται, άσχετα αν δεν είδες μετρήσεις γιατί δεν υπήρχαν.
Μήπως ο τελικός έμαθε 2 μέρες πριν πάει ο Λέανδρος ότι θα πάει ο Λέανδρος και φοβήθηκε μην του αλλάξει κανένα καλώδιο και έπαιζε σκόπιμα για μέρες χαλια;
Μη νομίζετε...Και Τα μηχανήματα έχουν ψυχή..προαισθανονται τι θα συμβεί..

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.394
γιατί σου την έστειλε?
κατάλαβε ότι κάτι έπαιζε λάθος ξαφνικά και πήρε μέτρηση ενός σημείου?
Ειχα δει πολλές μετρησεις του Τζιο εκεινο το χρονικό διάστημα, ψάχναμε να βρούμε λύσεις γιατι ακουγόταν μη ικανοποιητικά και μετρούσε άθλια. Ειχα δει και την μετρηση που ανέβασα πριν, την παραμονή που θα πήγαινε ο Λέανδρος και δεν μου αρεσε καθόλου.
Ειναι μετρηση ενός σημείου. Μετά απο λιγες μερες πήγαμε σε μετρήσεις περισσότερων σημείων.

Ναι κάπως έτσι. Αν και δεν εχω καταλάβει που εντοπίζεται τελικά το πρόβλημα. Στον διακοπτη του Gain? Και γιατι δεν ηταν συνεχές, κάποιες μερες το εκανε και κάποιες όχι; Γιατι δεν το εκανε οταν έβγαινε ο Τρινοβ εκτός;

Δεν εχω ιδέα.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.054
Ειχα δει πολλές μετρησεις του Τζιο εκεινο το χρονικό διάστημα, ψάχναμε να βρούμε λύσεις γιατι ακουγόταν μη ικανοποιητικά και μετρούσε άθλια. Ειχα δει και την μετρηση που ανέβασα πριν, την παραμονή που θα πήγαινε ο Λέανδρος και δεν μου αρεσε καθόλου.
Ειναι μετρηση ενός σημείου. Μετά απο λιγες μερες πήγαμε σε μετρήσεις περισσότερων σημείων.

Ναι κάπως έτσι. Αν και δεν εχω καταλάβει που εντοπίζεται τελικά το πρόβλημα. Στον διακοπτη του Gain? Και γιατι δεν ηταν συνεχές, κάποιες μερες το εκανε και κάποιες όχι; Γιατι δεν το εκανε οταν έβγαινε ο Τρινοβ εκτός;

Δεν εχω ιδέα.
Ναι το πρόβλημα στα ποτενσιόμετρα έτσι εμφανίζεται. Κλασσική βλάβη ποτενσιομέτρου.
Πιάνει βρωμιά και κάνει νούμερα.
Ποιός σου είπε ότι δεν το έκανε όταν έβγαινε ο trinnov εκτός ? πάντα το έκανε απλά δεν το πήραν χαμπάρι.

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.394
Ναι το πρόβλημα στα ποτενσιόμετρα έτσι εμφανίζεται. Κλασσική βλάβη ποτενσιομέτρου.
Πιάνει βρωμιά και κάνει νούμερα.
Ποιός σου είπε ότι δεν το έκανε όταν έβγαινε ο trinnov εκτός ? πάντα το έκανε απλά δεν το πήραν χαμπάρι.
Γιατί είδα μετρήσεις που δεν το έκανε. Τις ανέβασα πριν.
Μπορεί να είναι τυχαίο γεγονός.

Ο Τζιο λέει πως δεν το έκανε ούτε κατα το calibration, δεν μπορούμε να το ξέρουμε αλλά τον πιστεύουμε.
Οπότε μια το κανει, μια δεν το κάνει, βράσε ρύζι.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.054
Ο gio δεν είναι τεχνικός . Ούτε εσύ είσαι. Αρα λοιπόν δεν ξέρετε τι έχει γίνει.
Σου -σας λέω με απόλυτη βεβαιότητα του τεχνικού ότι το πρόβλημα υπήρχε . Τώρα το ποιός το άκουσε και ποιός όχι είναι άλλο θέμα.
Ετσι για να βάζουμε τα πράγματα σε μία σωστή βάση όπως πρέπει . Οκ?

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.367
...
νομιζει πως έτσι μπορεί να ακυρώσει και εμένα και τον Λέανδρο .....μετά πήραν φορα και οι υπόλοιποι ( τα μεγάλα κεφάλια τώρα έχουν κάνει πίσω , έχουν αφήσει τους άλλους να τσακώνονται )
...
Απολαμβάνουμε υπεύθυνα...αψιμαχίες που δεν μας εμπλέκουν.:wink:
Αυτό όμως που δεν απολαμβάνω ο ίδιος είναι η προχειρότητα,ιδίως σε setup με το διαμέτρημα του δικού σου...:thumbsdown:

Παρήγορο βεβαίως ότι η συστηματάρα θα παραμείνει τέτοια και θα σε ευχαριστεί όσο πρόχειρα και να τη διαχειρίζεσαι...

Πρέπει όμως να καταλάβουμε ότι αν κάτι ΄΄ακυρώνει΄΄ τους άμεσα εμπλεκόμενους είναι ότι δεν μερίμνησαν εκείνοι αρκετά γι αξιόπιστα δεδομένα.Και καλά ο Λέανδρος που οι ΄΄χύμα΄΄ καταστάσεις τον βολεύουν (δεν λέγεται υποτιμητικά αφού το κέφι του κάνει) ν'ανιχνεύει τις προσφιλείς του διαφορές,εσύ καλέ μας Jio θα βιράριζες ποτέ άγκυρες χωρίς πρώτα να είχες καρατσεκάρει ότι όλα τα ιστία,σχοινιά και τροχαλίες θα λειτουργούσαν στην εντέλεια;;;
(ρητορικόν το ερώτημα...)

Last edited:

P

PMC

Guest
Αυτός τον άκουσε παλιότερα σαν προενισχυτή χωρίς eq και δεν είδε διάφορες και εσύ τον άκουσες μεταγενεστερα πάλι σαν προενισχυτή χωρίς eq και άκουσες χαωδεις διάφορες με τον bryston.
Τι έχει αλλάξει από τότε; άλλαξε η ακοή του Τζιό ή χάλασε ο τρινοβ;
Το ακούσαμε και σκέτο Γιάννη, sretto, όχι με αφρογαλα και σαντιγύ..
Kαι? είχε διαφορά ? ο gio λέει ότι δεν είχε.
Αφού έγραψε βρε, τεράστια!
Μα και εγώ αυτό έγραψα.
Πώς στο συγκριτικό Bryston με Trinnov χωρίς eq, ακούσατε εκ διαμέτρου αντίθετα πράγματα.
Δεν το λέω εγώ, το γράψατε εσείς.
Γιατί ενοχλήθηκες λοιπόν;
καλημέρα.
ο λεανδρος δεν ακουσε ποτέ τον τριννοβ χωρίς εκουαλαιζερ και μπας μάνατζμεντ. Ποτέ χωρίς ισοσταθμιση .
αυτο που ακουσε είναι διαφορετικά πρισετς η πρισετς φλατ , Χωρίς ταργκετ κερβ και γιαυτο μπερδεύτηκε.
Σε ολες της περιπτώσεις η διαφορα υπέρ του bryston ηταν ξεκάθαρη.

οταν τα δυο μηχανάκια παίζουν σαν απλοί προενισχυτες , εγώ δεν μπορώ να καταλαβω διαφορες.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.367
καλημέρα.
ο λεανδρος δεν ακουσε ποτέ τον τριννοβ χωρίς εκουαλαιζερ και μπας μάνατζμεντ. Ποτέ χωρίς ισοσταθμιση .
αυτο που ακουσε είναι διαφορετικά πρισετς η πρισετς φλατ , Χωρίς ταργκετ κερβ και γιαυτο μπερδεύτηκε.
Σε ολες της περιπτώσεις η διαφορα υπέρ του bryston ηταν ξεκάθαρη.

οταν τα δυο μηχανάκια παίζουν σαν απλοί προενισχυτες , εγώ δεν μπορώ να καταλαβω διαφορες.
Με άλλα λόγια,ο Λέανδρος δεν κατακρίνει - υποτίθεται - τον Trinnov ως απλό προενισχυτή,αλλά την όλη διαχείριση που επιτελεί το λογισμικό του στο σήμα...Χμμμ...Φιλόδοξον,όπως πάντα...:sneaky:

P

PMC

Guest
Ο Τζιο λέει πως δεν το έκανε ούτε κατα το calibration, δεν μπορούμε να το ξέρουμε αλλά τον πιστεύουμε.
Οπότε μια το κανει, μια δεν το κάνει, βράσε ρύζι.
Πρέπει όμως να καταλάβουμε ότι αν κάτι ΄΄ακυρώνει΄΄ τους άμεσα εμπλεκόμενους είναι ότι δεν μερίμνησαν εκείνοι αρκετά γι αξιόπιστα δεδομένα

Το πρόβλημα αποτυπώθηκε πρώτη φορά εδώ .
F35AE881-F8E0-46A0-99EC-E4A0D91AA2CA.jpeg

( η κόκκινη γραμμή θα έπρεπε να είναι στο ίδιο ύψος με τις υπόλοιπες σε όλο το φάσμα )

ουσιαστηκα , στο αριστερό ηχείο και για την ζώνη πάνω από τα σαμπ 40 και μέχρι 380 Χερτζ,( σημείο κρος άνω ορίου κροσοβερ για τα γουφερ του αριστερού ηχείου ...) υπήρχε μια πτώση 6 dB.
εκείνο το διάστημα κάναμε άπειρες μετρήσεις και λάμβανε γνώση ο Δημήτρης Σχεδόν κάθε μέρα για ότι αλλαγή γινόταν .

αυτη η μέτρηση ( την έκανα για την στείλω στον Δημήτρη ) είναι μετά την ισοσταθμιση του Τομ. Ποσό μετά δεν θυμάμαι . Δεν υπήρχε όμως στις μετρήσεις που κάναμε πριν ,κατά,και μετά από την ισοσταθμιση .
λογικα αν υπήρχε κάτι τέτοιο θα μας το είχε πει ο Τομ ο οποίος μας έκανε σούπερ αναλυτική περιγραφή ευρημάτων ακουστικής συμπεριφοράς των ηχείων και του χώρου μετά την χρήση του ειδικού μικροφώνου του προενισχυτη.
Ο Τομ μας μιλούσε περίπου μια ώρα για κάθε ηχείο ξεχωριστά . Ποιο πολύ τον είχε ενοχλήσει η απόσταση του κεντρικού από το πάτωμα και οι αντανακλάσεις που ειχαμε από εκεί .
Αποκλειεται να είχαμε ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα και να μην το είχε ΔΕΙ η να έχει ΠΕΙ κάτι.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.024
Members
38.278
Νεότερο μέλος
lagoudas1957