stavrosz
"Επαγγελματίας"
- Reaction score
- 1.729
Ευχαριστω!πολυχρονος και με γειες...καλες ακροασεις
Ευχαριστω!πολυχρονος και με γειες...καλες ακροασεις
Σωστά σου γράψανε, εφόσον τα dac που θα χρησιμοποιηθούν θα δουλεύουν ως slave πάνω στο clock του shd.Τους ξαναστελνω μηνυμα μηπως χρειαστω εξωτερικο ρολοι αν ειναι διαφορετικα τα dac;
Απαντηση..
"
Clocking will be coming from the same source (i.e. SHD studio). It's therefore a non issue.
Συνήθως τα dac χρησιμοποιούν το δικό τους ρολόι. Υπάρχει δυνατότητα τα δύο ντακ του φίλου να πάρουν κλοκ από το shd;Σωστά σου γράψανε, εφόσον τα dac που θα χρησιμοποιηθούν θα δουλεύουν ως slave πάνω στο clock του shd.
Ευχαριστω πολυ!Σωστά σου γράψανε, εφόσον τα dac που θα χρησιμοποιηθούν θα δουλεύουν ως slave πάνω στο clock του shd.
Πρόβλημα πραγματικό θα υπάρξει μόνο αν κάποιο dac δουλεύει ως master clock το δικό του ενσωματωμένο ρολόι, και όχι ως slave. Και πάλι, πολύ αμφιβάλλω αν στη συνδεσμολογία που θες να κάνεις, θα είναι ακουστό, δηλαδή μη σκας.
Επίσης σωστή η συσχέτιση με το χρονισμό του σαμπ, σε σχέση με ένα κτύπο ρολογιού. Η σωστή ενσωμάτωση σαμπ, είναι χαοτικά υψηλότερης σημασίας σε όλες τις παραμέτρους.
Ταυτόχρονα, η έλλειψη σαμπ, είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που μπορείς να εισάγεις σε ένα σεταπ, είναι ο ευκολότερος τρόπος να το κάνεις άθλιο.
Αν ωστόσο μπορείς να χρησιμοποιήσεις όμοια Ντακ παντού, να το κάνεις. Είναι ένα σωστό βήμα με στόχο την ομοιογένεια στο φάσμα.
Η ομοιομορφία των Ντακ σε ένα πολύπλοκο σετάπ, είναι κατά τη γνώμη μου υψηλότερης σημασίας από αυτή καθεαυτή την ποιότητα των Ντακ, εφόσον όλα πλέον τα Ντακ είναι πολύ υψηλού δυναμικού εύρους σε σχέση με τις ικανότητες των ηχειακων σεταπ.
Και χρόνια πολλά και καλά!!
Το "συνήθως" δε το γνωρίζω, έχω μικρή εμπειρία, δεν απέκτησα πληθώρα Ντακ για να έχω προσωπική άποψη.Συνήθως τα dac χρησιμοποιούν το δικό τους ρολόι. Υπάρχει δυνατότητα τα δύο ντακ του φίλου να πάρουν κλοκ από το shd;
Πχ. στη μέτρικ υπάρχουν οι παρακάτω επιλογές:
View attachment 179448
Ρε συ, είναι πολύ απλό:Κατάλαβε κανείς τι είπε τώρα;
Ξέρει κανείς, η ας με παραπέμψει κάπου, με ποια διαδικασία οποιοδήποτε dac επιλέξουμε εμεις θα δουλεύει ως slave στο shd χωρίς ξεχωριστές, προβλεπομενες εξοδους-εισόδους clock;Σωστά σου γράψανε, εφόσον τα dac που θα χρησιμοποιηθούν θα δουλεύουν ως slave πάνω στο clock του shd.
νά ´ταν η πρώτη φορά...Κατάλαβε κανείς τι είπε τώρα;
Τα benchmark έχουν pro ρίζες, δε νομίζω να μην παραμετροποιούνται.Φανταζομαι οτι κατι τετοιο πρεπει να ισχυει και για το Benchmark....
Εκει καταληξαμε. Το dac υιοθετει το sample rate και το ρολοι του σηματος εισοδου. Αρα η μονη διαφορα μεταξυ των δυο dac θα ειναι το latency.Μισό διότι με κάψατε λίγο. Τα dac θα συνδεθούν με spdif πάνω στο minidsp. Υποθέτω πως το minidsp στην έξοδό του δίνει σήμα 24/96, δηλαδή αυτό που χρησιμοποιεί για την επεξεργασία, δε νομίζω να έχει λόγο να το υποβαθμίσει. Αν λοιπόν τα dac δεν έχουν κάποιο resampling, upsampling κτλ τότε θα χρησιμοποιήσουν το master clock του dsp, άσχετα αν είναι ίδια ή διαφορετικά.
Λέω κάτι λάθος?
Εαν είναι έτσι, δεν θα έχεις θέμα. Το latency θα το φτιάχνει το Dirac.Εκει καταληξαμε. Το dac υιοθετει το sample rate και το ρολοι του σηματος εισοδου. Αρα η μονη διαφορα μεραξυ των δυο dac θα ειναι το latency.
Όχι, υπάρχουν πολλά dac που κάνουν resampling, oversampling και όπως τα λέει ο κάθε κατασκευαστής. Τότε προφανώς επαναχρονίζει το σήμα.Το ερωτημα τωρα ειναι αυτο θα συμβει με ολα τα dac .
Με γεια σου αλλά όπως καταλαβαίνεις το RME χαραμίζεται σε αυτό το συστημα διότι χάνονται όλες οι έξτρα λειτουργίες του.Το RME το ηθελα παση θυσια ειχα λυσσαξει...