Most visitors online was 2716 , on 5 Dec 2023
What meows on the roof tiles?Όταν με πήρε τηλέφωνο φίλος από Θεσσαλονίκη ( moderator)
.....
Το συγκεκριμένο άτομο δεν θέλω να αναφέρω ποιο είναι
Στο θέμα των χρημάτων αναγκάζομαι να γίνω προκλητικός αν και το μισω. Ζητώ συγνώμη για αυτή τη συμπεριφορά......Στην πραγματικότητα είμαι το ακριβώς αντίθετο.Τώρα ακούς τον καλύτερο ήχο της ζωής σου,σωστα;
Μείνε σε αυτό.
Μην ξοδέψεις άλλα χρήματα για το ηχοσύστημά σου αφού έφτασες στο τέλειο,μη ξοδέψεις άλλα κι ας τα έχεις.
Αν χαλάσει κάτι το αντικαθιστάς.
Πάλι μας βάλατε να ψάχνουμε ποιος μπορεί να είναι.....What meows on the roof tiles?
Ωραία! Αυτό είναι τελικά που έχει σημασία. Μείνε σε αυτό. Να ελπίζουμε ανανεώσεις στο θέμα σου με καινούριες μετρήσεις, τουλάχιστον RT, ETC και απόκριση συχνότητας;ο ηχος που έχω αυτή τη στιγμή Είναι ότι καλύτερο έχω ακούσει ποτέ στη ζωή μου....
Ο ίδιος ο Δημήτρης με είχε προετοιμάσει και μου είχε πει ότι σίγουρα δεν θα μου αρέσει αλλά θα πρέπει να πιέσω τον εαυτό μου να ακούω κάποιο διάστημα με αυτή τη ρύθμιση και στο τέλος να την συνηθίσω.....
....αλλος ένας μύθος είναι Ότι , ότι μετριέται ίδιο ακούγεται και ίδια. Αυτή είναι η μεγαλύτερη μπαρούφα που έχουν ισχυριστεί κατά καιρούς κάποιοι....
Η επιλογή των SVS που πήρες ηταν βιαστική και λαθος. Εγω δεν θα τα αγόραζα ποτέ.Η επιλογή των δύο υπό woofer της svs έγινε για να βοηθήσουμε το χώρο και να ελέγξουμε την συμπεριφορά του. Αυτό που είπα είναι ότι μέσα σε ένα σαλόνι η επιλογή του που θα μπει ένα ηχείο και ειδικά ένα μεγάλο Sub woofer δεν μπορεί να είναι η οποιαδήποτε. Το Sub μέσα σε ένα σαλόνι θα μπει Κυρίως εκεί που βολεύει. Για Μένα και μόνο για την δική μου περίπτωση η επιλογή του να χρησιμοποιήσεις πολλά Sub δεν βελτιώνει την κατάσταση. Το είπε και ο Τομ αυτό το ξέρουν όλοι . Δεν είναι ψέμα .τέλος.
Η βελτίωση ειναι σημαντική. Δεν ειναι μεγάλη, αλλα δεν ειναι και μικρή. Σαφώς το προβλημα είναι το μέγεθος του χωρου που απαιτεί πολλα περισσότερα treatments. Αυτα ομως δεν ειναι απαραίτητο να εχουν την ίδια μορφή. Ακόμα και το χαλί και η πυκνή κουρτίνα στην τζαμαρία ειναι treatments. Και υπάρχουν και άλλες λύσεις που δεν φαινονται καν.Τα σχεδιαγράμματα με το rt που έχει δημοσιεύσει πριν από κάποιες σελίδες ο Δημήτρης δείχνουν ότι υπάρχει βελτίωση αλλά πολύ μικρή (για μένα ) και αυτό έγινε όπως είπα εξαιτίας κυρίως της ύπαρξης διάχυσης στο ταβάνι.
Όπως έχει εξηγήσει κι άλλες φορές ο έαρ εάν θέλαμε μεγαλύτερα αποτελέσματα θα έπρεπε να γεμίσουμε όλο το ταβάνι. Δυστυχώς αυτό μάλλον θα επιβάρυνε οπτικά το χώρο παρά θα το βελτίωνε ή μάλλον η ακουστική βελτίωση θα ήταν εις βάρος της αισθητικής του χώρου.
Σαφώς και εχεις δικαίωμα. Μην υποστηρίζεις όμως πως η γη ειναι επίπεδη.και μου λένε Ότι δεν έχω δικαίωμα να μιλάω Σε ένα forum
Δεν ηταν αργοτερα. Ηταν την προηγούμενη μερα. Μην επιμένεις. Τα εχω ανεβάσει επανηλλειμένως, και τα εχω αποθηκευμένα. Κάνεις λαθος λόγω του έρωτα για τη Bryston. Ο έρωτας όμως είναι τυφλός.Ο Δημήτρης έγινε πολύ επιθετικός μαζί μου μετά την ακρόαση του Λεάνδρου στο σπίτι μου και τα συμπεράσματα που αυτή επέφερε. Πολύ καιρό αργότερα όταν του έστειλα κάποιες μετρήσεις, ένα κανάλι από έναν ενισχυτή είχε περίπου επτά dB πτώση.
Δεν ειναι μύθος.Ένας ακόμα μύθος που πρέπει να μιλήσω για αυτόν είναι το πως ακούγεται ένα ισοσταθμισμένο και ρυθμισμένο κατά καμπύλη Harman σύστημα...
Σοβαρά; Δεν συνεργάστηκα με όλον τον κόσμο;Χωρίς να έχει να χωρίσει ουσιαστικά τίποτα αντί να συνεργάζεται
Τι λες καλέ;Μου φαίνεται εντελώς ανώριμο ειδικά για μεγάλα παιδιά σαν κι εμάς να καθόμαστε
Λάθος ήταν ο ισχυρισμός σου.βγήκα να πω δυο πράγματα ότι υπάρχουνε χώροι η ηχεία τα οποία δεν
Ναι, δεν ισχύει.ήρθα αντιμέτωπος με όλους τους υποστηρικτές των σαμπ λες και είπα κάτιΠου δεν ισχύει.
Θες να ξαναδούμε τα σχεδιαγράμματα απόκρισης των ηχείων σου χωρίς σαμπ;Αν κάποιος ακούσει μουσική στο σπίτι μου και πει ότι του λείπει μπάσο είναι απλά γραφικός
Συμφωνούμε.Για Μένα και μόνο για την δική μου περίπτωση η επιλογή του να χρησιμοποιήσεις πολλά Sub δεν βελτιώνει την κατάσταση. Το είπε και ο Τομ
Μικρή μπορεί να σου φαίνεται στο μάτι, βλέποντας τα σχεδιαγράμματα, αλλά δεν είναι καθόλου μικρή, κάνεις λάθος στην κρίση επ'αυτου, πιθανώς γιατί έχεις μικρή εμπειρία χρήσης τέτοιων υλικών ακουστικής φροντίδας χώρου.Για το κομμάτι της ακουστικής φροντίδας....
Τα σχεδιαγράμματα με το rt που έχει δημοσιεύσει πριν από κάποιες σελίδες ο Δημήτρης δείχνουν ότι υπάρχει βελτίωση αλλά πολύ μικρή (για μένα ) και αυτό έγινε όπως είπα εξαιτίας κυρίως του ταβανιού
Οι μπασοπαγιδες είναι παρεξηγημένες και ως έννοιες. Καταρχήν δεν μπορείς να παγιδεψεις μπάσο, δηλαδή είναι λεκτικό σφάλμα.Όσον αφορά τις μπάσο παγίδες που μου προτάθηκαν....Αυτές δεν έχουν το αναμενόμενο αποτέλεσμα άρα θα πρέπει όταν προτείνουμε κάτι να Μην μιλάμε με βεβαιότητα για τα αποτελέσματα..
Αυτό κι αν το έχουμε πει..Όπως έχει εξηγήσει κι άλλες φορές ο έαρ εάν θέλαμε μεγαλύτερα αποτελέσματα θα έπρεπε να γεμίσουμε όλο το ταβάνι. Δυστυχώς αυτό μάλλον θα επιβάρυνε οπτικά το χώρο παρά θα το βελτίωνε ή μάλλον η ακουστική βελτίωση θα ήταν εις βάρος της αισθητικής του χώρου.
Ήταν λάθος η γενίκευση του δικού σου αποτελέσματος σε οδηγία για όλους, όπως είπα ήδη.Όταν με πήρε τηλέφωνο φίλος από Θεσσαλονίκη ( moderator) ,Μετά την τοποθέτηση των πάνελ και με ρώτησε πέρα απ αυτά που γράφουμε υπάρχει ακουστική βελτίωση πραγματικά η.....να προχωρήσει κι αυτός στην ίδια αγορά ? η απάντηση μου ήταν να μην κάνει τίποτα.
Δυστυχώς για σένα, δεν είναι μύθος.Ένας ακόμα μύθος που πρέπει να μιλήσω για αυτόν είναι το πως ακούγεται ένα ισοσταθμισμένο και ρυθμισμένο κατά καμπύλη Harman σύστημα...
Δυστυχώς, και πάλι κάνεις λάθος.αλλος ένας μύθος είναι Ότι , ότι μετριέται ίδιο ακούγεται και ίδια. Αυτή είναι η μεγαλύτερη μπαρούφα που έχουν ισχυριστεί κατά καιρούς κάποιοι....
Διαβάζοντας όλα τα παραπάνω και αναλογιζόμενος επίσης παλαιότερα περιστατικά,ξέρω ότι δεν πρόκειται ποτέ να μετανιώσω που έχω απαρνηθεί την κοινωνική πτυχή της υψηλής πιστότητας...Έστω και αν ουδέποτε θα έχω κάτι ΄΄να χωρίσω΄΄ με συναδέλφους χομπίστες σε αυτόν τον χώρο...Όλους τους συμπαθώ και τους εκτιμώ,καθέναν με ιδιαίτερο τρόπο,αλλά δεν θα συγχρωτιζόμουν ποτέ προσωπικά σε ξένα σπίτια,ακροάσεις κι επεμβάσεις.Γι αυτό κι έχω συστηματικά αποκρούσει οποιαδήποτε πρόσκληση...Sad but true.Μου φαίνεται εντελώς ανώριμο ειδικά για μεγάλα παιδιά σαν κι εμάς να καθόμαστε και να Ξεμπροστιάζουμε ο ένας τον άλλον.
Εγώ βγήκα να πω δυο πράγματα ότι υπάρχουνε χώροι η ηχεία τα οποία δεν χρειάζονται βοήθεια στις χαμηλές συχνότητες. Ξαφνικά ήρθα αντιμέτωπος με όλους τους υποστηρικτές των σαμπ λες και είπα κάτιΠου δεν ισχύει. Αν κάποιος ακούσει μουσική στο σπίτι μου και πει ότι του λείπει μπάσο είναι απλά γραφικός. Άρα ξεκινάμε ότι μπάσο δεν μου λείπει .
Τώρα.
...
Ένας ακόμα μύθος που πρέπει να μιλήσω για αυτόν είναι το πως ακούγεται ένα ισοσταθμισμένο και ρυθμισμένο κατά καμπύλη Harman σύστημα...
Στη δική μου περίπτωση και για τα δικά μου αυτιά και γούστα αυτός ο ήχος Δεν είναι ωραίος. Δεν είναι ευχάριστος και δεν το προτιμήσω ποτέ να ακούσω έτσι. Όποιος θέλει μπορεί να ακούει αλλά όταν θα το συγκρίνει με απλα αλλά καλά στεροφωνικά δεν θα ξαναγυρίσει ποτέ σ’ αυτόν τον ήχο. Ο ίδιος ο Δημήτρης με είχε προετοιμάσει και μου είχε πει ότι σίγουρα δεν θα μου αρέσει αλλά θα πρέπει να πιέσω τον εαυτό μου να ακούω κάποιο διάστημα με αυτή τη ρύθμιση και στο τέλος να την συνηθίσω.....Εννοείται ότι οποιαδήποτε στιγμή θέλω μπορω να ακούσω στο χώρο μου και την μία καμπύλη και την άλλη .....
Άρα μεγάλη προσοχή στο τι ρυθμίσεις βάζουμε γιατί αυτές είναι ικανές να χαντακώσουν Και όχι να αναδείξουν ένα σύστημα....
αλλος ένας μύθος είναι Ότι , ότι μετριέται ίδιο ακούγεται και ίδια. Αυτή είναι η μεγαλύτερη μπαρούφα που έχουν ισχυριστεί κατά καιρούς κάποιοι....
Συμπερασματικά λοιπόν και Χωρίς να θέλω να γίνομαι περισσότερο κουραστικός θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε αυτά που υποστηρίζουμε γιατί δεν ισχύουν σε όλες τις περιπτώσεις και για όλα τα συστήματα. Το θέμα της συμπεριφοράς είναι κάτι το οποίο εμένα με προβληματίζει περισσότερο κι αν με έχετε καταλάβει όσο καιρό γράφω στο ΑV site ελπίζω να έχετε Καταλάβει σωστά.
Ο Δημήτρης με έχει βοηθήσει πραγματικά πάρα πολύ. Έχει κάνει δουλειά που θα έπρεπε εάν ήταν η δουλειά του να έχει πληρωθεί και μάλιστα να έχει πληρωθεί καλά. Θα ήθελα να πω ότι δεν είχαμε ποτέ καμία οικονομική συναλλαγή. Τον έχω ευχαριστήσει χιλιάδες φορές και αυτή είναι φυσικά η συμπεριφορά και η στάση μου και τώρα. Τον ευχαριστώ Και εκτιμώ πάρα πολύ τις γνώσεις που προσφέρει. Το κακό για μένα ξεκινάει από τον τρόπο που Μάχεται για θεωρίες οι οποίες ισχύουν αλλά πάντα θα υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις. τον παρακαλω να σταματήσει να μου λέει να διαβάσω θα ήθελα να πληροφορήσω ότι το έχω κάνει.
Οι συμπεριφορές είναι αυτές που με εκνευρίζουν όταν σε ένα μικρό φόρουμ μια μικρή ομάδα ανθρώπων Χωρίς να έχει να χωρίσει ουσιαστικά τίποτα αντί να συνεργάζεται τελικά συμπεριφέρεται σαν να είναι οπαδοί αντιπάλων ομάδων....
Δηλαδή, όσοι συμφωνούν σε κάτι, οτιδήποτε, όχι μόνο στη θεματολογία μας, γίνονται "ακόλουθοι"???ως γνήσιος ακολουθος
Το πρότζεκτ αυτό ήταν μέγκα και επαγγελματικό και ήθελε επαγγελματικούς ενισχυτές πολλών κιλοβάτ.Θα ήθελα εδώ να αναφέρω άλλο ένα παράδειγμα αρχικού ενθουσιασμού μελουσ Του σάιτ που τελικά γκρεμίστηκε μέσα σε λίγες μερες .. Και μιλάω φυσικά για το πρόγραμμα υλοποίησης δύο τεράστιων Σαμπγουφερ με 4 18 ίντσα woofer το καθένα από τα οποία θα οδηγούνται από μικρούς ενισχυτές class de
και αυτόΌταν έγραφα αυτά που έγραφα πριν από ένα χρόνο ήμουν πάρα πολύ ευχαριστημένος από την συμπεριφορά του Δημήτρη ο οποίος είχε έρθει σπίτι με είχε βοηθήσει είχε ασχοληθεί και εγώ κυριολεκτικά τον είχα πρήξει με μετρήσεις και σχεδιαγράμματα. Εκείνη την εποχή υπήρχε όπως και τώρα ένα συνεχόμενο θέμα μία συνεχόμενη κόντρα για την χρησιμότητα της ακουστικής φροντίδας στους οικιακούς χώρους. Αυτά που έγραψα τα έγραψα με ενθουσιασμό και ευγνωμοσύνη προσπαθώντας να υποστηρίξω τις θέσεις του Δημήτρη.
και ότι άρα ότι έγραφες πέρυσι ήταν λίγο πολύ μπαρουφίτσεςότι έχει γίνει αυτό τηλεφώνημα ότι του έχω πει αυτά τα λόγια και ότι έχουνε γίνει εκείνη ακριβως την εποχή που παράλληλα υποστήριζα με παθος και ενθουσιασμό τις θέσεις των γιατρών ως γνήσιος ακολουθος
Και έτσι αποδεικνύεται η χρησιμότητα των μετρήσεων, που τεκμηριώνουν (ή όχι) τα λεγόμενα μας.εγώ θα σταθώ σε αυτό
και αυτό
και ότι άρα ότι έγραφες πέρυσι ήταν λίγο πολύ μπαρουφίτσες
και άρα να μην παίρνουμε σοβαρά τις ακουστικές σου εντυπώσεις
κάτι αντίστοιχο με αυτό που γίνεται και σήμερα δηλαδή αλλά από την άλλη σχολή
ραντεβού σε 12 μήνες από τώρα λοιπόν
καλές ηχητικές απολαύσεις από εμένα και υγεία
+1Δηλαδή, όσοι συμφωνούν σε κάτι, οτιδήποτε, όχι μόνο στη θεματολογία μας, γίνονται "ακόλουθοι"???
Για όνομα!!
πάλι καλά που υπάρχει αρχείο να λες...Και έτσι αποδεικνύεται η χρησιμότητα των μετρήσεων, που τεκμηριώνουν (ή όχι) τα λεγόμενα μας.