Μαλακό η σκληρό μπάσο;

Status
Not open for further replies.
Reaction score
221
όσο αναφορά το sub παίζει ελάχιστα μόνο σε ταινία και μάλιστα το μικρόφωνο ακρόασης το βγάζει -10db μιας και υπερικαλυπτονται από τα μεγάλα.
Δοκιμάσε να χαμηλώσεις το volume του subwoofer μέχρι να πετύχεις μέτρηση που θα είναι κοντά στο 0 db.

ika

News
Reaction score
15.120
Πόσα WATT είναι ο DENON (είναι κάποια συσκευή από το σύστημα κάτω δεξιά)?
Ποια είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά των ηχείων?
Μήπως τα ηχεία είναι πολύ δύσκολα για τους ενισχυτές σου?
Όταν αγόρασες τα ηχεία, τα είχες ακούσει?
Και αν ναι, είχαν το μπάσο που αναζητάς?

meganers

Guest
Reaction score
32
Εκεί πιστεύω εκεί είναι το θέμα, και αυτό στα των χώρων είναι περισσότερο για εκείνους που ψάχνουν την απόλυτη λεπτομέρεια.
Εχω πάει σε άπειρα σπίτια και όσα μου άρεσαν είχαν πολύ χειρότερους χώρους και κάποια πολύ ότι ναναι.
Τα γουφερ έχουν θεωρώ αυτά τα χαρακτηριστικά του μαλακού (κάποιοι γνωστοί και φίλοι με λένε παράλογο) αλλά θα ήθελα να βαράει λίγο παραπάνω τα πλακάκια μου....
Το δεξιά αγαπημένο μου denon είναι 2Χ45 στα 8ωμ ενώ αριστερά ο ΑΧ5 7Χ100.
Τα ηχεία κοντά στα 250 με 92db στα 8.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.968
Στα 5 μέτρα που ακούτε...
Πιό πολύ ακούτε τον χώρο παρά τα ηχεία..
Αυτό είναι, αλλά είναι χειρότερα από όσο νομίζεις.

Δηλαδή, κάτω από τη ζώνη του σρόεντερ, ακούει μόνο και αποκλειστικά το χώρο, δηλαδή ένα αδιάκοπο βουητό στάσιμων και ιδιοσυντονισμων με αλατοπιπερο τις ακυρώσεις.

Σε αυτή την περίπτωση, το ένα σαμπ υποχρεωτικά και αποκλειστικά κάνει μόνο "κακό" και δεν μπορεί να βοηθήσει, ίσα ίσα τα κάνει ακόμα χειρότερα.

Ταυτόχρονα, ενώ στην δεύτερη οκτάβα (και πιθανώς λίγο στην πρώτη) έχει αντιληπτά "γκάζια" λόγω ιδιοσυντονισμών και στάσιμων, στην τρίτη οκταβα έχει ανεπάρκεια λόγω μεγάλης απόστασης ακρόασης, και κάλυψης των συχνοτήτων αυτών (μασκινγκ) από τις λασπωμένες χαμηλότερες που σουλατσάρουν ανεξέλεγκτα στο χώρο.

Τέλος, λόγω κυβικών του χώρου δεν αρκούν 2 απλά τυπικά σαμπ.

Η μόνη εφικτή λύση στο πρόβλημα αυτό, είναι ο συνδυασμός τεσσάρων πραγμάτων:

Α) 4 σαμπ
Β) ισοστάθμιση υψηλής ποιότητας (ντιρακ).
Γ) μπασοπαγιδες για την 3η οκτάβα
Δ) αντικατάσταση των κυρίως ηχείων με νέα ηχεία με 18" γουφερ για την 3η οκταβα για αυτή την απόσταση ακρόασης, οδηγούμενα από κάποιον Κράουν με >500 βατ στο κανάλι. Πιθανή οικονομική επιλογή τα γνωστά αμερικάνικα κτήνη χαμηλού κοστολογίου της σεργουιν Βέγκα, ή (φυσικά) Τζιμπιελ σινεματζίδικα παύλα πι έι.

Ευχαριστώ, καλά να περνάτε, γεια σας και χαρά σας και αέρα στα κ@λιά σας.

Last edited:

Reaction score
2.749
Και μέχρι να εμπεδώσεις τι έγραψε ο ντιμιφουτ και ο κωστασεαρ και το αποδεχθείς , θα πετάς λεφτά χωρίς να πιάνουν τόπο εφόσον σε πιάσει το μανιάτικο για σωστό ήχο.
Έτσι βέβαια κάναμε οι περισσότεροι :(

Reaction score
1.044
Και κάτι ακόμα:
Αν κάποιος σας προτείνει να αλλάξετε καλώδια, χτυπήστε τον δυνατά.
Προτιμότερο δεν ειναι το μαστίγωμα με τα καλώδια;

Με δύο svs pb-4000 είχα την αίσθηση του χαλαρού μπάσου, μόλις ασχολήθηκα με το χώρο άλλαξε το μπάσο. Όπως έχει απαντηθεί, φταίει ο χώρος για αυτό που ακούς...

Ασχολήσου με το χώρο όσο γίνεται. Από αυτόν πρέπει να ξεκινάμε (κι εγώ ανάποδα πήγα αλλά έμαθα πλέον).

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.968
Α, μη το ξεχάσω:
Αν το ανωτέρω τετραπλό σενάριο δεν είναι εφικτό (οικονομοτεχνικοί λόγοι ή χωροθέτησης) τότε μια κουτσουρεμένη πραγματικότητα θα είναι προτιμότερη, δηλαδή ένα ζεύγος ηχείων με πλήρη ανεπάρκεια στις 2 πρώτες οκτάβες, ώστε να φανεί η τρίτη, δηλαδή Τζιμπιελ σινεματζίδικα αυτά που βάζει για άτμος ο τερματογκαζι (τίποτα 10-ιντσα με 130 ντεσιμπέλ στα χαλαρά τους), ή (εντελώς ανάποδα) καμιά χαϊεντγιά στάθμης ελεβέιτορ μνιούζικ τύπου ρεντέκο, να χαρεί ο νταποστ, να δικαιωθεί επιτέλους σε τούτο τον κόζμο το σκληρό.

Εκτιμώ πάντως πως αυτή η επιλογή, αν και θα λύσει το προαναφερθέν πρόβλημα, δεν έχει τρόπο να είναι μόνιμη ή καθολικά αποδεκτή, πάντα κάτι θα ενοχλεί (η έλλειψη τονικης ισορροπίας), και θα ξύνεται στη γκλίτσα ο κάτοχος, αλ(λαλ)λάζοντας καβλώδια εφ'όρου ζωής, πράγμα όμως που θα τον βοηθήσει στην κοινωνική του ζωή, εισάγοντάς τον στον ευγενή κύκλο των χαϊεντάδων και της άποπσης, είτε επιπέδου ακά είτε στους άφθονους εγχώριους εϊβισαΐτες συμπαθείς λάτρεις των καβλωδίων, επισκέψεις και τυροπιτάκια εγγυημένα.

Last edited:

meganers

Guest
Reaction score
32
Να τονίσω επίσης κάτι ακόμη.
Όλες αυτές οι ανησυχίες προστέθηκαν γιατί πολύ πιθανόν για παρά πολλά χρόνια άκουγα λάθος..
Δλδ ενώ άκουγα φλατ χρησιμοποιούσα πάντα σε όσους ενισχυτές είχα την επιλογή loudness ..
Πλέον ακούω direct απαλή μουσική σε χαλαρούς ρυθμούς και όχι με ένταση.
Τώρα που γράφω ας πούμε ο Av μου παίζει ενώ εχω ανοιχτά παραθυρα στο μείον 56db και ακούω αυτό το μπάσο αλλά όπως είπα δεν είναι σφικτο.
Έχει όγκο είναι αυτό δλδ που δεν ενοχλεί τους γύρω σου αλλά δεν χτυπάει.
Αν ανεβάσω ένταση ακούγεται πολύ ωραία , εχω κάνει γιορτές πάρτυ με αυτό το μικρό Denon έχοντας την ένταση στο 5 ...
Δεν είμαι ωστόσο αυτός που θα πάρει δάνειο για να χτίσει ένα ηχοσύστημα ρε παιδιά, απλά είπα λιγάκι πιο σφιχτό μπάσο ζητάω .
Και ξαναρωταω ξέρει κάποιος να μου πει, θα καταφέρω κάτι σχετικά με την μόνωση εσωτερικά στο ηχειο μου;
Έλεγα να δοκιμασω με γεμάτο το χώρο εσωτερικά στο ηχειο μήπως σφίξει λιγάκι ακόμη;
Ένα κλικ ψάχνω .

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.616
Και ξαναρωταω ξέρει κάποιος να μου πει, θα καταφέρω κάτι σχετικά με την μόνωση εσωτερικά στο ηχειο μου;
Όχι. Εάν το κάνεις κι αντιληφθείς την οποιαδήποτε διαφορά (διαφορά # βελτίωση), θα είναι τυχαίο γεγονός ή ψυχαναγκαστικό (=το μυαλό σου θα προσπαθήσει να σε πείσειότι καλά έκανες) ή και τα δύο.

ika

News
Reaction score
15.120
....
Το δεξιά αγαπημένο μου denon είναι 2Χ45 στα 8ωμ ενώ αριστερά ο ΑΧ5 7Χ100.
Τα ηχεία κοντά στα 250 με 92db στα 8.
Το δεξιά αγαπημένο σου DENON, δε έχει γίνει για να παίζει με ηχεία 250W.
Και τα WATT των κοινών AVR είναι τζούφια.
Εκεί που αγόρασες τα ηχεία, με τι ενισχυτή τα οδηγούσε?
Δεν μπορείς να βρεις από κάποιον, έναν δυνατό ενισχυτή να κάνεις μια δοκιμή?

meganers

Guest
Reaction score
32
Πόσα χρήματα έχετε τη διάθεση να ξοδέψετε για να λύσετε αυτό το πρόβλημα;
Συγνώμη αλλά δεν μπορω να απαντήσω σε μια τέτοια ερώτηση (επικίνδυνη θα έλεγα )γιατί δεν ξέρω ποια θα ήταν μια πρόταση.
Εχω ακούσει διαφορά και όχι μόνο εδώ.
Άλλαξε σπίτι....πάρε αλλά ηχεία...βάλε ένα τελικό....βγάλε τα ηχεία 1 μέτρο από τον τοίχο....
Είπαμε ψάχνω ένα μικρό κλικ διαφοράς αλλά όχι να με πετάξει από το σπίτι η γυναίκα μου (χαχαχαχχα) ούτε να δώσω μια περιουσία γύρω γύρω.
Να σημειώσω εδώ κάτι που έχουν πει κάποιοι, πως αν ενεργοποιήσω από το πολυκαναλο το sub εννοείται βελτιώνεται δραματικά το πρόβλημα μου , αλλά έλα μου ντε δεν μου αρέσει γενικά ο ήχος από τα τερατώδη αυτά γουφερ....
Το δεξιά αγαπημένο σου DENON, δε έχει γίνει για να παίζει με ηχεία 250W.
Και τα WATT των κοινών AVR είναι τζούφια.
Εκεί που αγόρασες τα ηχεία, με τι ενισχυτή τα οδηγούσε?
Δεν μπορείς να βρεις από κάποιον, έναν δυνατό ενισχυτή να κάνεις μια δοκιμή?
Τα ηχεία είναι κατασκευασμένα από πρώην επαγγελματία στο χώρο κατασκευής ηχείων όπου τα άκουγα στο εργαστήριο του με χειροποίητες κατασκευές που είχε.
Τα εχω ακούσει με αρκετούς ενισχυτές ωστόσο και με όλους έπαιζαν σχεδόν ίδια.

• Like
Reactions: PMC

ika

News
Reaction score
15.120
...
Δλδ ενώ άκουγα φλατ χρησιμοποιούσα πάντα σε όσους ενισχυτές είχα την επιλογή loudness ..
...
Η επίδραση του loudness μειώνεται όσο ανεβαίνει όσο ανεβαίνει το volume.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.894
Δηλαδή με χαλαρό μπάσο, ή κάτι διαφορετικό από το άκουσμα που αυτά σας δίνουν τώρα στο σπίτι;

ika

News
Reaction score
15.120
....
Τα ηχεία είναι κατασκευασμένα από πρώην επαγγελματία στο χώρο κατασκευής ηχείων όπου τα άκουγα στο εργαστήριο του με χειροποίητες κατασκευές που είχε.
Με τα μηχανήματα του κατασκευαστή, είχαν ή όχι το μπάσο που περιγράφεις ως επιθυμητό?
Δηλ. τα έχεις δοκιμάσει και με ενισχυτή 2Χ250WRMS και πάλι τίποτα?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.968

meganers

Guest
Reaction score
32
Με τα μηχανήματα του κατασκευαστή, είχαν ή όχι το μπάσο που περιγράφεις ως επιθυμητό?
Δηλ. τα έχεις δοκιμάσει και με ενισχυτή 2Χ250WRMS και πάλι τίποτα?
Το λάθος που κάνουμε όλοι πάντα είναι.....στο βάζουν , δίνουν γκάζια δωσε πόνο στα αυτιά, ναι τα αγοράζω.
Ωστόσο.
Τα ηχεία είναι πολύ σούπερ με πολύ χορταστικό μπάσο και κάνουν το χώρο να φαίνεται μικρός όταν δώσεις γκάζια...είπαμε όμως ένα κλικ πιο σκληρό.

Αρχίζω να αναρωτιέμαι μήπως είμαι υπερβολικός

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.968
Αρχίζω να αναρωτιέμαι μήπως είμαι υπερβολικός
Φίλε είναι εύκολη η λύση για να μικρύνει το ηχείο σου, πολύ απλή μάλιστα.

Βάλε 2 κάλτσες να κλείσεις την τρύπα του μπασριφλεξ και στα δυο ηχεία σου, και αν δε μικρύνει αρκετά, τότε ξεσύνδεσε το κάτω γουφερ, βγάλε ένα βυσματακι κι άστο στον αέρα.

Άμα ξεσυνδεσεις το κάτω γουφερ μόνο του ηχείου που είναι στη γωνία έχεις κάνει τη μεγαλύτερη δουλειά. Εκείνο βαράει πιο πολύ.

Βουαλά. Μίκρυνε.

Μόνο με το κλείσιμο της τρύπας του μπας ριφλεξ, θα φύγει η πολύ η μουστάρδα απ'το δωμάτιο.

Status
Not open for further replies.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.848
Members
38.250
Νεότερο μέλος
paris29