Trinnov Altitude

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.432
Ειλικρινά περιμένω να μάθω τι ακριβώς συμβαίνει, τι έχεις μάθει από τους τρινοβάδες και τι έχεις μετρήσει.
Δεν μου είπαν τίποτα περισσότερο από το οτι έχουν γίνει αλλαγές στον αλγόριθμο.

Αυτό που μέτρησα ειναι οπως στο περιέγραψα. Ανάμεσα στα 80-250Hz, στον χώρο μου που λόγω ασυμμετρίας υπάρχουν πολλά φασικά προβλήματα, τα έφερε πολυ καλυτερα χωρίς χέριασμα.

Αυτο το αντιλήφθηκα ως εξής: Λιγες μερες μετα το update (ήδη ακουγόταν ελάχιστα διαφορετικά, αλλα στα ορια του placebo) ήθελα να φτιάξω ενα preset με λίγο πιο τονισμένο το 1000-3000Hz και λίγο λιγοτερο απο 8000-16000Hz. Για ποικιλία. Χωρίς μετρηση, το κάνω συχνά και φτιάχνω κάποιες καμπύλες να εχω να παίζω διαφορετικες ηχογραφήσεις.

Άλλαξα τις καμπύλες, πάτησα το apply να τρέξει το optimizer και το αποτέλεσμα ηταν τελείως απρόβλεπτο.
Νόμισα πως κουφάθηκα, οπότε εβγαλα Umik, μέτρησα, και οι παλιές καμπύλες -οι οποία είχαν υποστεί άπειρο χέριασμα- μετρούσαν λαθος.

Ρε γμτ λεω, κατι δεν παει καλά. Αυτο δεν είχε συμβεί με κανένα update.

Κάτσε να βάλω μια απλή κατηφόρα χωρίς πολλά πολλά. Αποτέλεσμα άριστο. Με μέτρηση. Οι παρεμβάσεις που χρειάζονται πλέον ειναι αμελητέες, μόνο για υπέρ βλαμμένους, ούτε καν για βλαμμενους.

(Να διευκρινήσω εδώ πως το firmware το ειχα σε μορφή beta, οπως και ολα τα προηγούμενα, όταν κάποιοι άλλοι ήταν διακοπές. Πολύ πριν την επίσημη κυκλοφορία του, για έλεγχο σφαλμάτων/bugs)

Παρακαλω να σημειωθεί πως ολα αυτα τα γράφω για να πουλήσω τον Τρινοβ στους επόμενους μήνες, θα μείνω με τον Emotiva. Και τα σαμπ, έτσι και αλλιώς δεν χρειάζονται, τα ηχεία μου κατεβαίνουν άνετα μεχρι τα 30Hz.
Μετρημένα.

Πάρτε απο μένα, όχι απο τον άλλον. Πίνει μαλτ και στάζει μεσα στον Τρίνοβ.
Και καπνίζει ενα μεγάλο ηλεκτρικό καβλιτζεκι που βρωμάει.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.999
Πάρτε απο μένα, όχι απο τον άλλον. Πίνει μαλτ και στάζει μεσα στον Τρίνοβ.
Και καπνίζει ενα μεγάλο ηλεκτρικό καβλιτζεκι που βρωμάει.
το μόνο σίγουρο και για τους δυο....είναι ότι δεν θα βρούμε καμιά τρίχα μέσα :lol:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.485
Κάτσε να βάλω μια απλή κατηφόρα χωρίς πολλά πολλά. Αποτέλεσμα άριστο. Με μέτρηση
Με μέτρηση; Επιβεβαιωμένο με μέτρηση; Γιεεεε

Άρα, πλέον ο,τι του δίνεις στο ταργκετ κερβ, το κάνει άριστα, χωρίς να χρειάζεται επανέλεγχο με "χεριασμα" στις λεπτομέρειες, χωρίς να χρειάζεται επιβεβαίωση με μέτρηση μετά την ολοκλήρωση της δικής του ισοστάθμισης!

Αυτό είναι εκπληκτικό νέο!

Εμείς επιμέναμε στους τρινοβάδες να μας δώσουν δυνατότητα να μετράμε με το δικό τους μικρόφωνο το αποτέλεσμα της ισοσταθμισης, διότι (αποδεδειγμένα) ήθελε λίγο ρετουσαριαμα, κι αυτοί απάντησαν με το να μη θέλει .. ρετουσαριαμα! :hi:

Έτσι ευνοήθηκε λοιπόν η ισοσταθμιση στο δικό μου σεταπ, διότι ποτέ δε μπήκα στη διαδικασία για μετρήσεις ακριβείας με umic ώστε να ρετουσαρω τις όποιες μικροατέλειες! Βαργιόμουν!
Εμπιστεύτηκα τις δικές του διορθώσεις, κι ας είχαν κάποιες μικροατέλειες.

Εσύ το ξετίναξες το δικό σου, με επαλήθευση στην επαλήθευση και μικρορυθμίσεις επί των μικρορυθμίσεων, σοβαρές εργατοώρες έφαγες, εγώ αρκέστηκα σε μια μόνο σύντομη επίσκεψη που έκανες με γιουμικ, τα είδα εντός προβλεπομένων, και δεν έκανα τίποτα.

Γιέ! :party: :party:

ΥΓ. Ήθελα να'ξερα πως στο διάτανο βγάλανε τα καημένα τα κροκοδειλάκια το συμπέρασμα πως "μετά την τελευταία αναβάθμιση παίζει πιο πολύ σα μπριστον" (δηλαδή ως σκέτος προ δικαναλος ο τρινοβ, χωρίς ισοσταθμιση και χωρίς σαμπ), πράγμα που βεβαίως δικαιώνει την ετυμηγορία μας πως δε ξέρουν τι τους γίνεται... :gotcha:

Αν και κάνω οικονομία γι' αυτοκινητάκι,
έδινα μια ταληρού* για ένα Τριννοβάκι. :p

*είμαι στα large μου σήμερα.
Κάνα μαγκνεπανάκι δε θες καλέ; Ξέρεις τι ωραία που είναι; Να κάνεις στριπτίζ από πίσω!

daharis666

Moderator
Reaction score
79.999
Αν και κάνω οικονομία γι' αυτοκινητάκι,
έδινα μια ταληρού* για ένα Τριννοβάκι. :p

*είμαι στα large μου σήμερα.
πες τον ρόουζ αντί για κράνος να σου πάρει έναν :laugh:

daharis666

Moderator
Reaction score
79.999
Κάνα μαγκνεπανάκι δε θες καλέ; Ξέρεις τι ωραία που είναι; Να κάνεις στριπτίζ από πίσω!
τι στριπτίζ μωρέ?
....όλη την ώρα με του πλι απ έξω κυκλοφορεί στου σπίτ :roflmao:

Last edited:

daharis666

Moderator
Reaction score
79.999
Taşaklarım serinledi που λένε κι οι γείτονες. :p
πάρε από το αποθηκάκι ένα φλόγιστρο να τα ζεστάνεις :lol:

Last edited:

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.432
Με μέτρηση; Επιβεβαιωμένο με μέτρηση; Γιεεεε
Ναι ρε με μέτρηση:

Σου βάζω για παράδειγμα target curves απο το Left surround πριν και μετα το νέο firmware. Αυτές οι δυο μετράνε ακριβως ίδια με moving microphone method σε όλο τον καναπέ, μεχρι τα μεσαιοπρίμα.
(Κάποια ηχεία δεν επηρεάστηκαν απο την αλλαγη, διάλεξα ενα απο αυτα που επηρεάστηκαν)

Εχουν διαφορές στα πρίμα κατ επιλογην μου, φτιάχνω διαφορετικές κατηφόρες κατα καιρούς, οπότε αγνοήστε τις.
Επίσης ψιλό-αγνοήστε τι γίνεται κάτω απο τα 100Hz που αναλαμβάνουν τα σαμπς. Εχει σημασία, αλλα θα μας φάει μερες η εξήγηση και βαριέμαι.

Προσέξτε το κυκλωμενο μέρος της καμπύλης. Πριν έπρεπε να κάνω μικροδιορθώσεις της ταξης των 2-3db για να μετράει ακριβώς σωστά, με απόκλιση λιγοτερο απο +-1dB σε όλον τον καναπέ. Ξέρω, υστερίες, δεν εχει νόημα, αλλά το έκανα.

E11DB31B-30FB-4E6D-A677-C3639CDDE135.jpeg

Τώρα, με το καινούργιο firmware μια απλή κατηφόρα μετράει καρφί, χωρίς σημαντικές παρεμβάσεις:

98D39DB3-8ED4-4643-93C1-200AA41DA282.jpeg

Και έτσι χάνεται τελείως η ανάγκη για on site διήμερο calibration!

Πάνω απο την Schroeder ακούω διαφορές-βελτιώσεις αλλά δεν ειναι κατι που μπορώ να το τεκμηριώσω με REW, μετράει ίδια. Χρειάζεται Audio Precision.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.485
Τι καμπύλη (προβλεπόμενης) απόκρισης σου βγάζει "after" σε αυτό το ηχείο;
Και έτσι χάνεται τελείως η ανάγκη για on site διήμερο calibration!
Σωστά!
Φοβερό!

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.432
08F5E3EE-3130-4DE6-BCD1-B329A4ECFBAC.png

Και έτσι ακριβώς μετράει πάνω απο τους 100Hz, πιο κάτω παίζει με τα σαμπς.
Τα 200Hz δεν τα φουσκώνει άλλο γιατί του εχω limit στο πόσο θα κάνει boost.

daharis666

Moderator
Reaction score
79.999

Σωστά!
Φοβερό!
πες και ευχαριστώ ρε γαιδούρι

σε έσωσε ο dimi από τον διασυρμό που κράτησε μετρήσεις....:p

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.432
Κι αλλο ενα, το Left rear surround.

Δείτε το κυκλωμένο κάτω απο την Schroeder. (Τα πρίμα ειναι preference)

4BB85586-7B6B-4AB5-8B5D-28EF0B9D7897.jpeg

CB1D14E0-B262-4F69-91AA-502AD72BF7A2.jpeg

Αυτά τα γραφήματα αποδεικνύουν την αλλαγή, βελτίωση και απλούστευση του αλγορίθμου στην περιοχή κάτω απο την Schroeder,

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.036
Members
38.281
Νεότερο μέλος
ikonsgr