- Reaction score
- 715
ευχαριστώ για την απάντηση παραγγέλθηκε το box set του Tilson Tomas.
Καλή ακρόαση (και απόλαυσε την ιδιαίτερα εξαιρετική αυτή παραγωγή).ευχαριστώ για την απάντηση παραγγέλθηκε το box set του Tilson Tomas.
Δεν θεωρώ κανένα site ως "έγκυρο" από μόνο του. Όλοι (και οι πιο αξιόπιστοι κριτικοί) γράφουν τις απόψεις τους. Χρειάζεται μια σφαιρική αντίληψη από διάφορες πηγές. Το συγκεκριμένο site μου φαίνεται μάλλον επιφανειακό και μαρτυρά την πολύ προσωπική θέση του συγκεκριμένου κριτικού.Δεν ξέρω αν πρέπει να βάλω εδώ την ερώτηση αλλά θεωρώ σχετικό το thread. Αξίζει η συνδρομή στο classicstoday.com? τα review's είναι έγκυρα?
Ευχαρίστως. Προφανώς, θα πρέπει να το πράξω σε δύο ποστ, καθόσον υπάρχει πληθώρα εξαιρετικών παραγωγών για τις Συμφωνίες αμφότερων των συνθετών.Prince θα παρακαλούσα όποτε έχεις χρόνο και διάθεση, να μας κάνεις μια προσωπική παρουσίαση των ηχογραφησεων των συμφωνιων Bruckner και Brahms.
Όχι των πιο καθαρών, λεπτομερων και μπουμπουνιστων.
Όσων νομίζεις ότι είναι μέσα στο πνεύμα του συνθέτη.
Ο Skrowaczewsky είναι όντως μια πολύ ενδιαφέρουσα ερμηνεία και καλά ηχογραφημένη από την Γερμανική Oehms. Η Ορχήστρα του είναι λίγο "δεύτερη" αλλά, τουλάχιστον, Γερμανική...Άκρως κατατοπιστικη
αυτή η επισκόπηση.
Εχω τους κύκλους των Jochum, Wand, Celibidache...
Οι δύο τελευταίοι δεν θα μπορούσαν να διαφέρουν περισσότερο.
Και δεν είναι μόνο θέμα έκδοσης...
Και ενός unsung heroe:
Stanislaw Skrowaczewsky.
Εχει κάνει καλή δουλειά.
Μου αρέσουν όλοι για διαφορετικούς λόγους.
Οπως και αρκετες μεμονωμενες εκτελέσεις.
Η συνέχεια
It's up to you..
Εγώ πάλι είμαι πολύ κλασικιστής. Λατρεύω και εκτιμώ τα μέγιστα την Κλασική περίοδο και μόλις την αρχή της Ρομαντικής περιόδου (Weber, Mendelssohn) και τις κορυφαίες μορφές της (Brahms, Schumann, Wagner και partially Tchaikowsky).Και μια σημείωση που αφορά στην αξιολογηση των ερμηνειων.
Παραμένω αθεράπευτα ρομαντικός όσον αφορά
στην τέχνη.
Ρομαντισμός δεν είναι
αυτή η εκ παραφθορας αντίληψη του ανέφικτου, της ουτοπίας.
Είναι η υποκειμενική άποψη του καλλιτέχνη για τον κόσμο.
Δηλαδή ο ίδιος ο πυρήνας της τέχνης.
Η δημοκρατική αντίληψη ότι όλα τα στοιχεία αφου αναλυθούν πρεπει να εκτεθούν αποστασιοποιημένα, ψυχρά και ισότιμα δεν είναι του δικού μου γούστου.
O Kertesz δεν είναι ο κλασικός Μπρουκνερίστας, αλλά ήταν μεγάλος και σπουδαίος μαέστρος. Ο Dvorak του είναι reference par excellence.Istvan Kertesz; Δεν τον αναφέρει κανείς, πουθενά για Bruckner.
Πρέπει να τον ακούσουμε...
Συγνώμη, αλλά δεν καταλαβαίνω ποια ακριβώς είναι η ερώτηση. Σε ποια "Νίκη" ή σε ποια "¨Ηττα" αναφέρεσαι?Όταν παρακαλώ φτάσετε στην 7η του Brukner και ιδικά στο Adagio. Sehr feierlich und sehr langsam πείτε μου και εμένα τι ήταν τελικά; Νίκη ή Ήττα.