Καλώδια και θύματα

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.503
Οχι φιλοι μου οχι. Δεν θα πεσω θυμα της επαναστασης των μηχανων. Στην αρχη τις βαζουμε να ακουνε για εμας. Μετα θα τις βαλουμε να μετρησουν την πχιοτητα της στυσης μας. Και στο τελος την διαμετρο του σουφριδιου μας. Βγαλτε εξω τα ρομποτ απο την μουσικη μας απολαυση
Αρκεί να μην πέφτεις θύμα...επανάστασης γενικώς.:sneaky:
Παραδέχεσαι λοιπόν ότι θέλετε να ακούτε όσο παραμορφωμενα σας αρέσει, τιουναρετε με καλώδια, αλλά αφήνετε στην άκρη τις απόψεις περί χαϊφιντελισμου. Hifi με ένα σύστημα που παίζει στο γάμο του καραγκιόζη, δεν υφίσταται. Και μια μέτρηση είναι σε θέση να δείξει πόσο κοντά στο γάμο του καραγκιόζη ακούει καθένας από εμάς.

Σιγά μην είναι και το τσιπακι του 666!
Σε λίγο θα πάψουμε να λέμε πως τα παίρνουμε στο κρανίο,αλλά μονάχα στο...τσιπάκι.:lol:

Reaction score
15.543
Παραδέχεσαι λοιπόν ότι θέλετε να ακούτε όσο παραμορφωμενα σας αρέσει, τιουναρετε με καλώδια, αλλά αφήνετε στην άκρη τις απόψεις περί χαϊφιντελισμου. Hifi με ένα σύστημα που παίζει στο γάμο του καραγκιόζη, δεν υφίσταται. Και μια μέτρηση είναι σε θέση να δείξει πόσο κοντά στο γάμο του καραγκιόζη ακούει καθένας από εμάς.
Μην κρίνεις από τον εαυτό σου :lolsign:

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.519
The best cable is no cable.
Όταν θα παραφράζεις Κόγια, θα σέβεσαι! :biggrin:

Το καλύτερο καλώδιο είναι το λιγότερο καλώδιο, [...]
Προς όλους: Πηγαίνετε στο post από όπου έκανα το quote και διαβάστε το. Μην διαβάσετε όλο το thread, διαβάστε και κατανοήστε μόνο το πρώτο post. Κερδισμένοι θα βγείτε.

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.059

Σιγά μην είναι και το τσιπακι του 666!
καλημερα. Τιποτα απο αυτα που καταγραφεις δεν παραδεχομαι. Ομως λεω οτι δεν εχει σημασια αν το συστημα μου σου αρεσει οπως ακουγεται. Εγω το ακουω. Ουτε εχει σημασια αν μετραει "σωστα". Η μετρηση βοηθαει αν κατι με χαλαει και θελω να το διορθωσω. Αν μου αρεσει δεν υπαρχει λογος. Και στο φιναλε δεν δημοσιευουμε και κανενα πειπερ σε επιστημονικο φορουμ. Μουσικούλα ακουμε. Δεν κινδυνευει η ανθρωποτητα αν εχω αρ τι 2.

K

kimon

Guest
Όταν θα παραφράζεις Κόγια, θα σέβεσαι! :biggrin:

Προς όλους: Πηγαίνετε στο post από όπου έκανα το quote και διαβάστε το. Μην διαβάσετε όλο το thread, διαβάστε και κατανοήστε μόνο το πρώτο post. Κερδισμένοι θα βγείτε.
Εγώ πάλι θα ήθελα να ήξερα ποιος διατύπωσε την φράση που λέει ότι ο ιδανικός ενισχυτής είναι ένα "straight wire with gain".
Για να πω την αμαρτία μου, τον ζηλεύω που έζησε στην εποχή της (χαϊφιντελικής) αθωότητος, πριν εισβάλει ο κατηραμένος όφις (με την μορφή καλωδίου).

Reaction score
12.232
Μην κρίνεις από τον εαυτό σου :lolsign:
Αφήνοντας στην άκρη τις μεθόδους βελτίωσης της ακουστικής (signal processing, φροντίδα χώρου), η μέτρηση μας δείχνει ακριβώς που πάσχει το σύνολο, άρα σε ποια κατεύθυνση πρέπει να ψάξουμε την όποια βελτίωση νιώσουμε την ανάγκη να κάνουμε.
καλημερα. Τιποτα απο αυτα που καταγραφεις δεν παραδεχομαι. Ομως λεω οτι δεν εχει σημασια αν το συστημα μου σου αρεσει οπως ακουγεται. Εγω το ακουω. Ουτε εχει σημασια αν μετραει "σωστα". Η μετρηση βοηθαει αν κατι με χαλαει και θελω να το διορθωσω. Αν μου αρεσει δεν υπαρχει λογος. Και στο φιναλε δεν δημοσιευουμε και κανενα πειπερ σε επιστημονικο φορουμ. Μουσικούλα ακουμε. Δεν κινδυνευει η ανθρωποτητα αν εχω αρ τι 2.

Καλημέρα. Σεβαστό αυτό που λες, φτάνει να παραμένει στα πλαίσια των προσωπικών προτιμήσεων και να μη λαμβάνει χαρακτήρα άνευ όρων συμβουλής για βελτίωση. Άλλο πράγμα η επίτευξη ενός αποτελέσματος σύμφωνα με το προσωπικό γούστο και αλλο το αντικειμενικά σωστό. Ειδικά όταν οι επιλογές γίνονται προτάσεις για επενδύσεις αρκετά μεγάλων ποσών μη εξετάζοντας τις εναλλακτικές.

diskohead

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.599
Αφήνοντας στην άκρη τις μεθόδους βελτίωσης της ακουστικής (signal processing, φροντίδα χώρου), η μέτρηση μας δείχνει ακριβώς που πάσχει το σύνολο, άρα σε ποια κατεύθυνση πρέπει να ψάξουμε την όποια βελτίωση νιώσουμε την ανάγκη να κάνουμε.
Την πιάνεις την αντίφαση σε αυτό που γράφεις;

Reaction score
4.779
Εγώ θυμάμαι ο έαρ έφτιαξε κάτι βάσει προτύπων και έλεγε ότι έπαιζε εξαιρετικά .
Μετά σε κάποια φάση παραδέχτηκε ότι πείραξε κάποιες περιοχές στην καμπύλη γιατί δεν του άρεσε όπως έπαιζε και μετά το βάφτισε προσωπικο γούστο .
Και ότι οπότε θέλει πειράζει ότι θέλει οσο θέλει γιατί γουστάρει .
Μαγκιά του .
Οπότε παραδέχεται ότι αντί να αλλάξει καλώδια γιατί κάτι του λείπει προσπαθεί να φέρει το σύστημα του στα ακουστικά του γούστα αλλά μετά αλλάζει γνώμη γιατί ξέρει ότι η καμπύλη είναι λάθος .
Εγώ αυτό κατάλαβα χωρίς ειρωνεία μπηχτες η οτιδήποτε άλλο .
Μακάρι να είχα τα λεφτά του τον ελεύθερο χρόνο του και την γνώση του .
Στα χαρτιά όλα αυτά που λέει είναι πολύ σωστά αλλά στην πράξη κάπου χάνουν .
Συνεχίστε την σφαγή ελεύθερα .....

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.682
Εγώ θυμάμαι ο έαρ έφτιαξε κάτι βάσει προτύπων και έλεγε ότι έπαιζε εξαιρετικά .
Μετά σε κάποια φάση παραδέχτηκε ότι πείραξε κάποιες περιοχές στην καμπύλη γιατί δεν του άρεσε όπως έπαιζε και μετά το βάφτισε προσωπικο γούστο .
Και ότι οπότε θέλει πειράζει ότι θέλει οσο θέλει γιατί γουστάρει .
Μαγκιά του .
Οπότε παραδέχεται ότι αντί να αλλάξει καλώδια γιατί κάτι του λείπει προσπαθεί να φέρει το σύστημα του στα ακουστικά του γούστα αλλά μετά αλλάζει γνώμη γιατί ξέρει ότι η καμπύλη είναι λάθος .
Εγώ αυτό κατάλαβα χωρίς ειρωνεία μπηχτες η οτιδήποτε άλλο .
Μακάρι να είχα τα λεφτά του τον ελεύθερο χρόνο του και την γνώση του .
Στα χαρτιά όλα αυτά που λέει είναι πολύ σωστά αλλά στην πράξη κάπου χάνουν .
Συνεχίστε την σφαγή ελεύθερα .....
μόνο που ο Έαρ δεν άφησε τραμπάλα το ηχείο....να προσέχετε τι διαβάζετε κ πως το αναδιατυπώνετε μετά.....
έφτιαξε πρώτα σωστή καμπύλη σε οοοολο το φάσμα....σύμφωνα με ένα από τα πολλά πρότυπα που υπάρχουν... και στη συνέχεια πειραματίστηκε με κάποια db απόκρισης στις υψηλές συχνότητες που ακολουθούν την πραγματική απόκριση των ηχείων του....άντε να πείραξε κ κάποια db τα μπάσα ....αυτά

Reaction score
4.779
Αυτό με το τραμπάλα δεν το κατάλαβα .
Αναδιατύπωση γιατί ;
Τα κάποια ντιμπι δηλαδή δεν αλλάζουν την καμπύλη ;
Η καμπύλη δεν φτιάχτηκε βάση ηχείων ;
Τα ηχεία του δεν γράφουν τέλεια στα χαρτιά όπως υποστηρίζει ;
Αυτά δεν πιάνονται δηλαδή ;

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.682
Αυτό με το τραμπάλα δεν το κατάλαβα .
Αναδιατύπωση γιατί ;
Τα κάποια ντιμπι δηλαδή δεν αλλάζουν την καμπύλη ;
Η καμπύλη δεν φτιάχτηκε βάση ηχείων ;
Τα ηχεία του δεν γράφουν τέλεια στα χαρτιά όπως υποστηρίζει ;
Αυτά δεν πιάνονται δηλαδή ;
δεν με απασχολεί τι υποστηρίζει ....
το ποσό καλά είναι ή όχι τα ηχεία του υπάρχουν μετρήσεις
σουλέω τι έκανε....

από εκεί και ύστερα άλλο να μπορεισ να πιάσεις την πρότυπη καμπύλη και να εχεις την δυνατότητα της όποιας ισοσταθμισης θέλεις βάσει γούστου(δεν έκανε τα κ κάτι τραγικό σε παραλλαγή) κ άλλο να προσπαθείς να παρουσιάσεις τον τρόπο που τράμπαλιάζει ο χώρος-ηχείο σου ως γούστο ενώ εχεις -10 db στα 200hz

Reaction score
1
δεν με απασχολεί τι υποστηρίζει ....
το ποσό καλά είναι ή όχι τα ηχεία του υπάρχουν μετρήσεις
Τι μετρήσεις;
Με ποια μέσα;
Είναι πιστοιημένα;
Τι αποκλίσεις λαθών έχουν;
Ποιος τις έκανε;
Έχει πιστοποίηση ειδικότητας;
Τυρήθηκαν όλες οι προυποθέσεις;
Μήπως απαιτούνται και άλλες πρόσθετες για να υπάρχει ολοκληρωμένη εκτίμηση;