Ενεργά εναντίον παθητικών ηχείων

Reaction score
23.927
Ο γιος μου είναι σφουγγαρίζει το πάτωμα
Παραδοσιακές αξίες...
Πάρε βρε μια σκούπα ρομπότ, 2020 έχουμε ρε μπαγασες :biggrin:
View attachment 187130
Δεν έχει να κάνει , περνάει το σκουπάκι και μετά οι κανίβαλοι.
Υποψιάζομαι ότι στο γυμνάσιο θα σταματάει αυτό

Reaction score
2.826
για πες εντυπωσεις ;
....ποια ειναι ;
Δεν μπορώ να τα πω επιστημονικά, απλά ιδανικά για τον χώρο μου είναι τόσο όσο, έχει από όλα μπάσο διαύγεια ταχύτητα, είναι εξαιρετικό ακόμα σε σε πολύ χαμηλές εντάσεις, έτσι και αλλιώς για μένα μια ιδανική μέση στάθμη ακρόασης είναι από 85 έως 88 db αν μετράει σωστά το app του κινητού, ανάμεσα σε αρκετά που άκουσα μέχρι 5,5K μου άρεσε πιο πολύ από όλα, επίσης κάνει πολύ καλό ματσαρισμα με το υπόλοιπο σύστημα, βέβαια έγινε δοκιμή στο χώρο μου, παλιά σχολή αντιπιντιεφάκιας.

Reaction score
2.826
.
Υποψιάζομαι ότι στο γυμνάσιο θα σταματάει αυτό
Πέντε χρόνια ακόμα Θεέ μου.
Αυτά είναι ηχεία,όχι μπακατέλες κόρνες,Goldenear και Neumann...
Δεν είναι τα 23 αλλά τα 24 μεγάλη διαφορά το ένα με το άλλο

https://pmc-speakers.com/products/consumer/twenty5i/twenty524i

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.482
Πέντε χρόνια ακόμα Θεέ μου.

Δεν είναι τα 23 αλλά τα 24

https://pmc-speakers.com/products/consumer/twenty5i/twenty524i
(Πώς να μην έχει αφού φοράει...εξαμισάρι mid-woofer αντί πενταμισάρι)
Αχ βαχ και...Ναγκόρνο Καραμπάχ....:roflmao:
Στα σοβαρά τώρα,η αρχιτεκτονική γραμμής μεταφοράς όσο ωραία υλοποιημένη είναι από την PMCμπορεί να μη φέρνει υπερφυσικές επιδόσεις στις πρώτες οκτάβες,αλλά βοηθά αρκετά την ενέργεια συγκρινόμενη με άλλες διατάξεις)
Να τα χαίρεσαι επί μακρόν όπως και το γιό,έστω και άμα...δεν γίνεται να μας έλεγες ποια ήταν...

Last edited:

Reaction score
3.628
@Γιάνννης ποτε με το καλο θα ερθω να τ ακουσω επιτελους να παρω και το λεγαμενο επιτελους το cd ;
Μετα την καραντινα οποτε θελεις!Ετσι δεν ειχαμε πει κιολας;Μου το ειχες δωσει ωστε να ερθεις σπιτι μου τις επομενες μερες να ακουσουμε και να στο δωσω.:D

Αν αργησεις κι αλλο ισως εχω και αλλο σπιτι πλεον...:p

• Like
Reactions: PMC

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
80.114
Μετα την καραντινα, για μετα το Πασχα μας βλεπω δηλαδη;
κάτι λένε για εμβόλιο τον Ιανουάριο....
μην είσαι αρνητικός :p

στο φινάλε στείλε κανέναν οντιοφάιλ γεωργιανό να το παρει :laugh:

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.193
κάτι λένε για εμβόλιο τον Ιανουάριο....
μην είσαι αρνητικός :p

στο φινάλε στείλε κανέναν οντιοφάιλ γεωργιανό να το παρει :laugh:
Το φιλαρακι ο Ισαακ, καλο παληκαρι, του αρεσουν οι μουσικες!
Εχει μουσικο αυτι!
Βεβαια λιγο στις μουσικες τα χαλαμε αλλα ενταξει, δε μπορουμε να τα βρουμε σ ολα!
Δουλιτσα να γινεται!
😜😂

A881950A-B64D-49B7-84BF-55CD24EE8B17.png

Reaction score
2.826
Δυστυχώς θα μπορούσα να ακούσω πολύ καλύτερα αλλά ο χώρος δεν βοηθά, έχω κάνει μια μικρή παρέμβαση με προσθήκη τεσσάρων μπάσο παγίδων αλλά θέλει πολλά ακόμα στο μέλλον θα κάνω ότι είναι εφικτό αισθητικά για κάποια επιπλέον βελτίωση χώρου, ελπίζω κάποιος ειδικός να μου βρει λύσεις.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.744
Δεν είναι τα 23 αλλά τα 24 μεγάλη διαφορά το ένα με το άλλο
Με γειά! :party:

Γραμμή μεταφοράς με 6,5" μιντγουφερ, πιθανώς να έχεις και κάποια απόκριση στην πρώτη οκταβα, αν εκεί είναι ο συντονισμός της γραμμής μεταφοράς.

Ωστόσο, για την δεύτερη και τρίτη οκταβα, η διάμετρος του μεγαφώνου (6,5") είναι καθοριστικής σημασίας, ασχέτως κατασκευής καμπίνας.

Σύμφωνα με το παρακάτω γράφημα, το οποίο με ελάχιστες αποκλίσεις ισχύει για οποιασδήποτε μάρκας μεγάφωνο:

imgext.gif

Χρειάζεται πολύ υψηλή αποκοπή με σαμπ (>100 Hz) για να βγούνε οι κορυφές στις στάθμες αναφοράς δικαναλου σεταπ, κάτι που έχει αποδείξει προσφάτως και ο μπουτχιας με ανάλογα δικάναλα σεταπ.

Βεβαίως, σε χαμηλότερες στάθμες, πιθανώς να μην προβληματίζεται. Η pmc ξέρει να φτιάχνει γραμμές μεταφοράς, το έχει παράδοση.

Έτσι από περιέργεια, τι απόσταση ακρόασης έχεις με αυτά τα ηχεία;

ΥΓ. Πολύ θετικά βλέπω την όρεξή σου να ασχοληθείς και με το χώρο. Τα άδεια ντουβάργια, γενικώς κάνουν κακό στον ήχο, ανεξαρτήτως μάρκας των ηχείων. Η συμβολή ειδικού, είναι πάντα η καλύτερη επιλογή. ;)

Last edited:

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
80.114
Το φιλαρακι ο Ισαακ, καλο παληκαρι, του αρεσουν οι μουσικες!
Εχει μουσικο αυτι!
Βεβαια λιγο στις μουσικες τα χαλαμε αλλα ενταξει, δε μπορουμε να τα βρουμε σ ολα!
Δουλιτσα να γινεται!
😜😂
για τα subs τι γνώμη έχει ο φίλος? ρώτα τον πριν τον στείλεις...

όχι τίποτα άλλο...να ξερ κ ο γιάνννης με τι έχει να κάνει...face2face δεν έχει μαγκιές

μην του πετάξει καμιά απ'τις γνωστές του θεωρίες και τον βρούμε γκραφιτι αγκαλιά με καμιά μπασοκουβέρτα :cry::rofl::lol:

Reaction score
2.826
Με γειά! :party:

Γραμμή μεταφοράς με 6,5" μιντγουφερ, πιθανώς να έχεις και κάποια απόκριση στην πρώτη οκταβα, αν εκεί είναι ο συντονισμός της γραμμής μεταφοράς.

Ωστόσο, για την δεύτερη και τρίτη οκταβα, η διάμετρος του μεγαφώνου (6,5") είναι καθοριστικής σημασίας, ασχέτως κατασκευής καμπίνας.

Σύμφωνα με το παρακάτω γράφημα, το οποίο με ελάχιστες αποκλίσεις ισχύει για οποιασδήποτε μάρκας μεγάφωνο:

View attachment 187137

Χρειάζεται πολύ υψηλή αποκοπή με σαμπ (>100 Hz) για να βγούνε οι κορυφές στις στάθμες αναφοράς δικαναλου σεταπ, κάτι που έχει αποδείξει ο μπουτχιας με ανάλογα δικάναλα σεταπ.

Έτσι από περιέργεια, τι απόσταση ακρόασης έχεις με αυτά τα ηχεία;
215cm από κέντρο σε κέντρο και περίπου την ίδια απόσταση στο τρίγωνο

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.744
215cm από κέντρο σε κέντρο και περίπου την ίδια απόσταση στο τρίγωνο
Δεν είναι άσχημα. ;)

Προσωπικά παίζω στα 2,3μ με 8,25" (και με σαμπ φυσικά).

Γενικά προτείνω τα 8" μέχρι 2,2μ, τα 7" μέχρι 2μ και τα 6" μέχρι 1.8μ, οπότε το δικό σου με 6,5" θα πρότεινα μέχρι 1.9μ, άρα είσαι πολύ κοντά σε αυτό που προτείνω (1.9-2.15, ένα πουλί απόσταση, σιγά τώρα, μη το κάνουμε θέμα)

Καλή αρχή! Να πάρεις σαμπ άμα μπορέσεις!

Last edited:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.133
Members
38.288
Νεότερο μέλος
Audiopain79