Καλώδια και θύματα

Reaction score
115
πως μετριωνται; μρε Δαβιδ :)
Τις άλλες πως τις μετράμε; αν αλλάξεις μία αυσκευή πχ.
Δεν διαφωνώ, μα δείξε μου πρώτα τις μετρήσεις που λες, για να καταλάβω τι εννοείς.

Χωρίς τεκμηρίωση, θα διαφωνώ επ'αορίστου.
Εσύ μπορείς να μου δείξεις το αντίθετο;

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
29.813
Οι διαφορές στις αλλαγές των καλωδίων και ακούγονται και μετριώνται. Άλλος από εδώ. Αφόυ επιφέρουν αλλαγές στο σήμα. Τι δεν καταλαβαίνεις και εσύ; :mad:
Αν δεν είναι χαλασμένο ή μάπα, μεταφέρει το σήμα που του δίδεται προς μεταφορά. Όπως ο ντελιβεράς ή ο κούριερ. Άμα είναι χαλαζζζμένο ... :gotcha::headbang: σού φέρνει μπάμιες αντί σουβλάκια.

Εσύ μπορείς να μου δείξεις το αντίθετο;
Αυτός που ισχυρίζεται μετρήσεις, αυτός πρέπει να τίς παρουσιάσει.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.395
γιατί καλέ....η ιστορία έχει καλώδιο μέσα :biggrin:
Πριν την μεταφορά ήταν, τώρα δεν είναι.

Θα ήταν σαν να μην είναι και μετά δεν θα είναι αλλά θα ήταν.

Αυτό, τίποτε άλλο.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.639
Πριν την μεταφορά ήταν, τώρα δεν είναι.

Θα ήταν σαν να μην είναι και μετά δεν θα είναι αλλά θα ήταν.

Αυτό, τίποτε άλλο.
με μπέρδεψες τώρα....:p

Reaction score
115
Αν δεν είναι χαλασμένο ή μάπα, μεταφέρει το σήμα που του δίδεται προς μεταφορά. Όπως ο ντελιβεράς ή ο κούριερ. Άμα είναι χαλαζζζμένο ... :gotcha::headbang: σού φέρνει μπάμιες αντί σουβλάκια.

Πχ

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
135.791
Ακριβώς.

Εγώ δεν ισχυρίστηκα πως υπάρχουν μετρήσιμες διαφορές, άρα δεν έχω κάτι να τεκμηριώσω.

Εσύ Δαυίδ που ισχυρίστηκες πως υπάρχουν και είναι μετρήσιμες, χρειάζεται να το τεκμηριώσεις.

daharis666

Moderator
Reaction score
79.639

daharis666

Moderator
Reaction score
79.639
Ακριβώς.

Εγώ δεν ισχυρίστηκα πως υπάρχουν μετρήσιμες διαφορές, άρα δεν έχω κάτι να τεκμηριώσω.

Εσύ Δαυίδ που ισχυρίστηκες πως υπάρχουν και είναι μετρήσιμες, χρειάζεται να το τεκμηριώσεις.
ανέβασε καλέ ο άνθρωπος....ντοκουμέντα λέμε:biggrin:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
135.791
Πχ
Α, βέβαια.
Με ωμική αντίσταση κοινού καλωδίου 0.0057 Ω per ft και με ακριβό καλώδιο με ωμική αντίσταση 0.0020 Ω per ft, βεβαίως θα έχεις μια διαφορά στάθμης περί τα 0.2 ντεσιμπέλ υπέρ του καλωδίου χαμηλότερης ωμικής αντίστασης, όπως και μετρήθηκε.

Βεβαίως.

Ωστόσο θα μπορούσες να σηκώσεις το βολιουμ κατά ο.2 ντεσιμπέλ και να έχεις το ίδιο αποτέλεσμα.

Επίσης θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις ένα φτηνό γενικής χρήσης καλώδιο με παχύτερους αγωγούς, ώστε να έχει χαμηλότερη ωμική αντίσταση, και να έχεις το ίδιο κέρδος στη στάθμη, ή και μεγαλύτερο, με ακόμα χαμηλότερης ωμικής αντίστασης αγωγούς, πράγμα που θα είναι πιο εμφανές σε ηχεία χαμηλής ωμικής αντίστασης.

Συμφωνούμε.

Φυσικά το κέρδος για τον ενισχυτή μας να παίζει κατά 0.2 ντεσιμπέλ πιο σιγά για να ακούμε την ίδια στάθμη, είναι πιθανώς σημαντικό, αν διαθέτεις κάνα χρεπι λαμπατο μέγιστης ισχύος 2-3 βατ.

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.049
Τρελαίνομαι για εκφράσεις του τύπου:

"Πήρα να ακούσω τα XYZ (καλώδια) του Μπάμπη" !!

Εγώ πάλι πήρα να ακούσω το τελευταίο του Ozzy.... :biggrin:

Reaction score
115
Αυτό ήταν ένα τυχαίο που βρήκα στο net, υπάρχουν πάρα πολλά. Εγώ απλά από παλιά αλλάζοντας καλώδια άκουγα διαφορές και ψάχνοντας και στο net διαπίστωσα ότι δεν είμαι γκάου. Μάλιστα κάποιοι δημοσιεύουν και μετρήσεις περί αυτού. Αν κάποιοι διαφωνούν δικαίωμα τους. Δεν με ενδιαφέρει. Ας μένουν με τα μαμά καλώδια ή με αυτά από το μαγαζάκι στην γωνία. Όργανα για οικιακές μετρήσεις δεν έχω. Ίσως στο μέλλον. Μόνο τα αφτιά μου τα οποία και εμπιστεύομαι.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.332
Members
38.170
Νεότερο μέλος
Jargy@