Καλώδια και θύματα

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.489
Ότι να' ναι.. Γράφτε πάντως κάπου σαν όρο ότι οι νέοι στο forum πρέπει να συμφωνούν με τους "επιστήμονες" που κατά το δοκούν εκφράζονται όπως θέλουν. Σε αντίθετη περίπτωση θα θεωρούνται τρολ.
Και οι νέοι και οι παλιοί στο φόρουμ, μπορούν να λένε ότι ηλιθιότητα θέλουν.

Και οι νέοι και οι παλιοί, μπορούν με λένε στους προηγούμενους πως είπαν ηλιθιότητα, αρκεί να το υποστηρίξουν με σοβαρά επιχειρήματα.

Εσύ αγαπητέ, ξεκίνησες με την μεγαλύτερη πλάνη της θρησκείας, λες υπάρχει ο Θεός χθουλου, και γω σου λέω δεν υπάρχει, και μου λες απέδειξε ότι δεν υπάρχει.

Βεβαίως είναι υπεύθυνος ο καθένας που ισχυρίζεται ότι υπάρχει κάτι, να το αποδείξει. Και όσον αφορά στο οντιο, καθώς είναι τεχνικό αντικείμενο, ζητούνται μετρητικά δεδομένα.

Δεν σε είδα να απολογείσαι για το σφάλμα που ξεκίνησες, μα αντιθέτως το συνεχισες με τα μετρητικά αυτιά και το μέγαρο και εξυπνάδες ερωτήσεις μήπως δε σε αφήσουμε να ακούσεις μουσική.

Τώρα πας σε αντίσταση στους επιστήμονες και κριτική περί τρόπου έκφρασης σε φόρουμ που μόλις ήρθες και μια χαρά διαχείριση έχει.

Άμα δε μπορείς να κάνεις λογική συζήτηση, δε μπορείς, οκ. Σταματάει εδώ η ενασχόληση μη σκας.

Πάντως μην μου το παίζετε τρελιτσα δε καταλαβαίνω από τέτοια, θα σας έχω στο καρφί.
Επίσης μη μου το παίζετε διαχειριστές, όσοι δεν είστε.
Παίξτε τίποτε άλλο. ;)

Last edited:

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.999
Αν και παλιος αλλα τωρα αρχισα να γραφω,απλα ηθελα να εκφρασω την προσωπικη μου γνωμη και οχι να ξεκινησω ενα γαιτανακι αντιπαραθεσεων.
ααα μη στενοχωριέσαι....
δεν φταις εσύ....:laugh:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.489
Να εξηγούμαι για να μη παρεξηγούμαι, τόσο σε νεουδια όσο και σε παλαίουρες.

Δέχομαι πως μου λες αλήθεια ότι άκουσες διαφορά ακόμα και σε καλώδιο ρεύματος στην τοστιέρα, και πως σου άρεσε κιόλας, δεκτό και σεβαστό και καλές ακροάσεις.

Με γεια! Να το χαίρεσαι!

Μη πας όμως να βγάλεις κανόνες γενικής ισχύος του τύπου "τα καλώδια ρεύματος ακούγονται και στην τοστιέρα", μη γενικεύεις τα δικά σου εσφαλμένα συμπεράσματα και μη προσπαθείς να τα μετατρέψεις σε βασικές αρχές στο οντιο, πρόκειται για δικές σου αυταπάτες, ζήσε τις ελεύθερος.

Αν δεν είναι αυταπάτες, ή αν αυτό θες να ισχυριστείς, δώσε μετρητικά δεδομένα.

Διότι ειδάλλως, ισχυριζεσαι ότι ο Θεός χθουλου θα μας πάρει στην κόλαση.

Η άλλη πλευρά βέβαια, έχει φροντίσει για μετρητικά δεδομένα, και έχουν αναφερθεί κατ'επαναληψιν τα λινκ με μετρήσεις διαφορικού σήματος με αντεστραμμένο το υπό σύγκριση καλώδιο για να βγουν αφαιρετικά οι μετρήσιμες διαφορές και δεν υπάρχουν.

Πλασεμπο.

Πρέπει να μάθετε κάποτε τι είναι το ρημαδι το πλασεμπο εφεκτ.

Reaction score
115
Ότι να' ναι again.

Εγώ
-Εγώ απλά από παλιά αλλάζοντας καλώδια άκουγα διαφορές
Εσύ
-Η άλλη πλευρά βέβαια, έχει φροντίσει για μετρητικά δεδομένα, και έχουν αναφερθεί κατ'επαναληψιν τα λινκ με μετρήσεις διαφορικού σήματος με αντεστραμμένο το υπό σύγκριση καλώδιο για να βγουν αφαιρετικά οι μετρήσιμες διαφορές και δεν υπάρχουν.
Καμία σχέση.

Το γεγονός ότι εσύ ο ίδιος έχεις γράψει πολλές φορές (τα διάβαζα σαν guest) ότι υπάρχουν διαφορές.....

Το γεγονός ότι υπάρχουν πολλές μετρητικές διαφορές αναρτημένες στο net.....

Τίποτα. Μόνο τα δικά σας επιχειρήματα στέκουν.

-Μη πας όμως να βγάλεις κανόνες γενικής ισχύος του τύπου "τα καλώδια ρεύματος ακούγονται και στην τοστιέρα
Άλλος έχει το όνομα και άλλος την χάρη του τρολ.
-μη γενικεύεις τα δικά σου εσφαλμένα συμπεράσματα
Τα υποκειμενικά (μη μετρητικά) συμπεράσματα είναι πάντα σωστά για τον εκάστοτε ακροατή.
-Αν δεν είναι αυταπάτες, ή αν αυτό θες να ισχυριστείς, δώσε μετρητικά δεδομένα.
Έγραψα ότι δεν έχω τέτοιο εξοπλισμό τώρα. Εσύ όμως που μάλλον έχεις, έχεις παρουσιάσει κάπου το αντίθετο που να αποδεικνύει αυτά που ισχυρίζεσαι; αν όχι... Σημειώσατε: X

P

PMC

Guest
Μπορώ να γράψω μία προσωπική εμπειρία;

Μετά την τελευταία αναβάθμιση λογισμικού στον Τρινοβ και ενώ μέχρι τότε δεν είχα διανόηθει να αλλάξω κανένα καλώδιο ρεύματος , Πήρα τη μεγάλη απόφαση να δοκιμάσω και εγώ ένα καλώδιο που το είχα ακούσει στον φίλο μου το Λέανδρο και μου είχε κάνει εντύπωση η διαφορά του στον ήχο.
Το συγκεκριμένο καλώδιο είχαμε δοκιμάσει να το μετρήσουμε με το rew γιατί μας είχε κάνει τρομερή εντύπωση πόσο αλλάζε ήχος. Οι μετρήσεις ήτανε αν όχι ίδιες με ελάχιστες διαφορές της τάξης του μισού με ένα dB Σε κάποιες συχνότητες....( Δηλαδή αυτό που μετρήσαμε δεν ανταποκρίνονταν στην ακουστική διαφορά)

Το κόστος δε του καλωδίου ήτανε σε πάρα πολύ χαμηλά επίπεδα. Εντελώς τρίχες δηλαδή για να λέμε την αλήθεια, καμία σχέση με το κόστος των συσκευών ή των ηχείων.....
Μετά την θετική εντύπωση του πρώτου τεστ αγοράστηκαν τεσσερά καλώδια για να συνοδέψουν τους τρεις τελικούς και τον προενισχυτή της bryston .

Παρατηρήθηκαν διαφορές σε τρεις τομείς.
Ο ένας είναι υποκειμενικός Και αφορά τις ακουστικές εντυπώσεις. Δεν θα ήθελα να γίνει κανένας λόγος σε αυτές γιατί πολύ απλά είναι υποκειμενικές εντυπώσεις.

Θα ήθελα όμως να αναφέρω δύο αντικειμενικά δεδομένα. Το πρώτο αφορά την θερμοκρασία των μηχανημάτων και το δεύτερο την Δυνατότητα αύξησησ Της στάθμης.

Όταν είχα τα αυθεντικά καλώδια η θερμοκρασία των τελικών ενισχυτών κυμαινόταν από 39 έως 46 βαθμούς. Μετά την αλλαγή των καλωδίων η μέση θερμοκρασία των τελικών ενισχυτών είναι 34 βαθμοι. Ο προενισχυτής με το αυθεντικό καλώδιο ανεβάζει την θερμοκρασία του στους 45 βαθμούς ( το είχα πάει και στην Αντιπροσωπεία και είχε μείνει εκεί δυο μέρες να ελέγχεται η θερμοκρασία του αλλά το καλώδιο που χρησιμοποιούσαν στην αντιπροσωπεία δεν ήταν το Αυθεντικό και έτσι δεν παρατηρήθηκε αύξηση της Θερμοκρασίας....)μετά την αλλαγή του καλωδίου δεν έχω μετρήσει μεγαλύτερη θερμοκρασία από 30,5 βαθμούς.

Η επόμενη Αντικειμενική διαφορά αφορά την αύξηση του βολιουμ...... Με απλά λόγια να σας πω ότι σε γνωστο προγράμμα πάντα , Αυξήθηκε κατά πολύ το σημείο κλιπαρισματος των τελικών. Δηλαδή μεταφερθηκε σε Πιο δυνατές στάθμες το σημείο που ο ενισχυτής παραμορφώνει.

Αυτά είναι δύο αντικειμενικά δεδομένα τα οποία άλλαξαν με την αλλαγή των καλωδίων ρεύματος στους ενισχυτές μου. Οποιαδήποτε στιγμή θέλει ο οποιοσδήποτε μπορεί να τα ελέγξει. Και να εξακριβώσει ότι ισχύουν αυτά που λέω. Δεν θα μιλήσω καθόλου για ακουστικές εντυπώσεις οι οποίες είναι υποκειμενικές το μόνο Που θα πω είναι ότι τα καλώδια δεν πρόκειται να φύγουν από το σύστημα.

τα καλωδια είναι κατασκευής του Αργυρή.

2126780F-5CAA-4744-BDDA-72750544F765.jpeg EE7F82F6-B44A-4A19-B383-E40C30FA1C86.jpeg

θεση κλιπαρισματος ενισχυτή πριν την αλλαγή καλωδίων....
D7779FBB-196C-4567-BC47-FC9E6C0F3D48.jpeg

Θέση κλιπαρισμάτοσ μετά την αλλαγή καλωδίων....
1F1CEC04-4F84-4A3D-AAE2-A0EA33A62CFD.jpeg

Τελική θέση του βολιουμ....
499A3F18-F86B-4D15-8F1B-097CC8AAE352.jpeg

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
30.851
δώσε μετρητικά δεδομένα.
Έγραψα ότι δεν έχω τέτοιο εξοπλισμό τώρα.
Δεν απαιτούνται δικές σου μετρήσεις. Οι εταιρείες που ζητούν ένα σκασμό λεφτά, πού έχουν δημοσιεύσει μετρήσεις προς επιστημονική επικύρωση των ισχυρισμών τους?

Η μέτρηση είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για τη σωστή τοποθέτηση των ηχείων στον εκάστοτε χώρο και πολλή χρήσιμη επίσης στις ιδιομορφίες του κάθε χώρου. Αν θες να ασχοληθείς σοβαρά με το χόμπι κάποια στιγμή πρέπει να την κάνεις και τελειώνεις με αυτό το κομμάτι.
Καλώδια κλπ τιουναρίσματα είναι και αυτά άκρως απαραίτητα σε λογικά πάντα (αναλογικά) πλαίσια του κάθε setup καθώς επίσης και αναλογικά με τα βαλάντια του καθενός Το υπογραμμίζω μπας και προλάβω του τύπου γελοιότητες ότι τα κορόιδα δίνουν τόσα χ λεφτά για καλώδια ή δίνουν τόσα λεφτά για αυτοκίνητα και ούτω κάθε εξής. Μιλάμε για μπούρδες ολκής.
Ότι μπορεί ο κάθε ένας , ότι του αρέσει και ότι πιστεύει ότι του κάνει ;)

Αγάπη μόνο, καλά Χριστούγεννα και με υγεία το νέο έτος για όλους:)
Το μόνο που είναι λογικό να ζητάμε από ένα καλώδιο είναι να μεταφέρει το σήμα αναλλοίωτο από τη μία συσκευή στην άλλη. Υπάρχει ένα μίνιμουμ απαιτουμένων ιδιοτήτων (του) που δεν είναι δα και αεροναυπηγική. Πάνω από αυτό δεν υπάρχει τίποτα. Μόνο τρελά κέρδη για τις επιτήδειες εταιρείες.
Η επόμενη Αντικειμενική διαφορά αφορά την αύξηση του βολιουμ...... Με απλά λόγια να σας πω ότι σε γνωστο προγράμμα πάντα , Αυξήθηκε κατά πολύ το σημείο κλιπαρισματος των τελικών. Δηλαδή μεταφερθηκε σε Πιο δυνατές στάθμες το σημείο που ο ενισχυτής παραμορφώνει.
Τις μέτρησες τις στάθμες?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.041
Members
38.284
Νεότερο μέλος
Antonis74