Καλώδια και θύματα

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.486
Ο προενισχυτής με το αυθεντικό καλώδιο ανεβάζει την θερμοκρασία του στους 45 βαθμούς...μετά την αλλαγή του καλωδίου δεν έχω μετρήσει μεγαλύτερη θερμοκρασία από 30,5 βαθμούς.
Δε νομίζω πως κάτι τέτοιο είναι εφικτό.

Ακόμα κι αν είχε σοβαρό πρόβλημα σε κάποιον αγωγό το αρχικό καλώδιο ρεύματος.

Είναι πολύ μικρή η κατανάλωση οποιουδήποτε προενισχυτή για να έχει τόσο σημαντικές διαφοροποιήσεις στην θερμοκρασία του σασί, με αλλαγή ενός καλωδίου ρεύματος.

Θα χαρώ να βρω λογική εξήγηση. Για να γίνει αυτό βέβαια πρέπει να έχω σε ελεγχόμενες συνθήκες τον προενισχυτή και να αλλάζω καλώδια ρεύματος, αφού μετρηθούν πρώτα για να δω τυχόν χοντρά σφάλματα.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.700
Να εξηγούμαι για να μη παρεξηγούμαι, τόσο σε νεουδια όσο και σε παλαίουρες.
Άσκοπο. Όσοι είναι ταγμένοι να σε παρεξηγήσουν, θα το κάνουν, είτε εξηγηθείς είτε όχι, είτε είναι νέοι είτε όχι.

P

PMC

Guest

Είναι πολύ μικρή η κατανάλωση οποιουδήποτε προενισχυτή για να έχει τόσο σημαντικές διαφοροποιήσεις στην θερμοκρασία του σασί, με αλλαγή ενός καλωδίου ρεύματος.

Θα χαρώ να βρω λογική εξήγηση. Για να γίνει αυτό βέβαια πρέπει να έχω σε ελεγχόμενες συνθήκες τον προενισχυτή και να αλλάζω καλώδια ρεύματος, αφού μετρηθούν πρώτα για να δω τυχόν χοντρά σφάλματα.
ελα σπίτι μου μετά την καραντίνα η όποτε Μπορέσεις .....και θα το διαπιστώσεις με τα .....μάτια σου, και τα χέρια σου μιας και θα τσουρουφλιζονται όταν τον ακουμπάς.....
μην Ανησυχείς για τα αυτιά σου θα φροντίσω για την προστασία τους....

9698E30B-5994-4311-A2D0-F6EB081077F9.jpeg
Ωτοασπίδες είναι ε....?
μη Παρεξηγηθούμε.....:tongue:

Last edited by a moderator:

Reaction score
115
ελα σπίτι μου μετά την καραντίνα η όποτε Μπορέσεις .....και θα το διαπιστώσεις με τα .....μάτια σου, και τα χέρια σου μιας και θα τσουρουφλιζονται όταν τον ακουμπάς.....
μην Ανησυχείς για τα αυτιά σου θα φροντίσω για την προστασία τους....

View attachment 188387
Εγώ τέτοια πάντως βάζω στις ζάντες. 🚗

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.432
Το πρώτο αφορά την θερμοκρασία των μηχανημάτων και το δεύτερο την Δυνατότητα αύξησησ Της στάθμης.
Αν και οι γνωσεις μου στα ηλεκτρονικά είναι πολυ περιορισμένες, θα ηθελα να ρωτήσω αυτούς που ξέρουν περισσότερα: υπαρχει περίπτωση αυτο που περιγράφει ο @jiovani75 να οφείλεται στο οτι τα μηχανήματα με το νέο καλωδιο λειτουργούν πλέον σε χαμηλότερο επίπεδο ενέργειας;
Αν ναι, αυτό είναι καλό ή κακό; Και που μπορει να οφείλεται κατασκευαστικά;

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.999

άκου τον wizzy...τσάμπα το διαδικτυακό σάλιο
αποκαλύφθηκε η πηγή όλων αυτών

τόσες ώρες σεμινάρια και εκπαίδευση από τον ''τροφοδότη'' καλωδίων...δεν αλλάζουν με μερικές δεκάδες χιλιάδες ποστς :biggrin:

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.607
Μπορώ να γράψω μία προσωπική εμπειρία;

Μετά την τελευταία αναβάθμιση λογισμικού στον Τρινοβ και ενώ μέχρι τότε δεν είχα διανόηθει να αλλάξω κανένα καλώδιο ρεύματος , Πήρα τη μεγάλη απόφαση να δοκιμάσω και εγώ ένα καλώδιο που το είχα ακούσει στον φίλο μου το Λέανδρο και μου είχε κάνει εντύπωση η διαφορά του στον ήχο.
Το συγκεκριμένο καλώδιο είχαμε δοκιμάσει να το μετρήσουμε με το rew γιατί μας είχε κάνει τρομερή εντύπωση πόσο αλλάζε ήχος. Οι μετρήσεις ήτανε αν όχι ίδιες με ελάχιστες διαφορές της τάξης του μισού με ένα dB Σε κάποιες συχνότητες....( Δηλαδή αυτό που μετρήσαμε δεν ανταποκρίνονταν στην ακουστική διαφορά)

Το κόστος δε του καλωδίου ήτανε σε πάρα πολύ χαμηλά επίπεδα. Εντελώς τρίχες δηλαδή για να λέμε την αλήθεια, καμία σχέση με το κόστος των συσκευών ή των ηχείων.....
Μετά την θετική εντύπωση του πρώτου τεστ αγοράστηκαν τεσσερά καλώδια για να συνοδέψουν τους τρεις τελικούς και τον προενισχυτή της bryston .

Παρατηρήθηκαν διαφορές σε τρεις τομείς.
Ο ένας είναι υποκειμενικός Και αφορά τις ακουστικές εντυπώσεις. Δεν θα ήθελα να γίνει κανένας λόγος σε αυτές γιατί πολύ απλά είναι υποκειμενικές εντυπώσεις.

Θα ήθελα όμως να αναφέρω δύο αντικειμενικά δεδομένα. Το πρώτο αφορά την θερμοκρασία των μηχανημάτων και το δεύτερο την Δυνατότητα αύξησησ Της στάθμης.

Όταν είχα τα αυθεντικά καλώδια η θερμοκρασία των τελικών ενισχυτών κυμαινόταν από 39 έως 46 βαθμούς. Μετά την αλλαγή των καλωδίων η μέση θερμοκρασία των τελικών ενισχυτών είναι 34 βαθμοι. Ο προενισχυτής με το αυθεντικό καλώδιο ανεβάζει την θερμοκρασία του στους 45 βαθμούς ( το είχα πάει και στην Αντιπροσωπεία και είχε μείνει εκεί δυο μέρες να ελέγχεται η θερμοκρασία του αλλά το καλώδιο που χρησιμοποιούσαν στην αντιπροσωπεία δεν ήταν το Αυθεντικό και έτσι δεν παρατηρήθηκε αύξηση της Θερμοκρασίας....)μετά την αλλαγή του καλωδίου δεν έχω μετρήσει μεγαλύτερη θερμοκρασία από 30,5 βαθμούς.

Η επόμενη Αντικειμενική διαφορά αφορά την αύξηση του βολιουμ...... Με απλά λόγια να σας πω ότι σε γνωστο προγράμμα πάντα , Αυξήθηκε κατά πολύ το σημείο κλιπαρισματος των τελικών. Δηλαδή μεταφερθηκε σε Πιο δυνατές στάθμες το σημείο που ο ενισχυτής παραμορφώνει.

Αυτά είναι δύο αντικειμενικά δεδομένα τα οποία άλλαξαν με την αλλαγή των καλωδίων ρεύματος στους ενισχυτές μου. Οποιαδήποτε στιγμή θέλει ο οποιοσδήποτε μπορεί να τα ελέγξει. Και να εξακριβώσει ότι ισχύουν αυτά που λέω. Δεν θα μιλήσω καθόλου για ακουστικές εντυπώσεις οι οποίες είναι υποκειμενικές το μόνο Που θα πω είναι ότι τα καλώδια δεν πρόκειται να φύγουν από το σύστημα.

τα καλωδια είναι κατασκευής του Αργυρή.

View attachment 188381 View attachment 188382

θεση κλιπαρισματος ενισχυτή πριν την αλλαγή καλωδίων....
View attachment 188384

Θέση κλιπαρισμάτοσ μετά την αλλαγή καλωδίων....
View attachment 188380

Τελική θέση του βολιουμ....
View attachment 188378
Εγώ θα δοκίμαζα και με 4 καλώδια "μαύρα" από το κομπιουτεράδικο της γειτονιάς μου...
Σύνολο 10-15€...
(Δεν το λέω για να σε κοροιδέψω, προς Θεού, θα δοκίμαζα στ' αλήθεια... )

P

PMC

Guest
Αν και οι γνωσεις μου στα ηλεκτρονικά είναι πολυ περιορισμένες, θα ηθελα να ρωτήσω αυτούς που ξέρουν περισσότερα: υπαρχει περίπτωση αυτο που περιγράφει ο @jiovani75 να οφείλεται στο οτι τα μηχανήματα με το νέο καλωδιο λειτουργούν πλέον σε χαμηλότερο επίπεδο ενέργειας;
Αν ναι, αυτό είναι καλό ή κακό; Και που μπορει να οφείλεται κατασκευαστικά;
Μακάρι να υπάρχει κάποιος στο site να μπορεί να μας βοηθήσει και εγώ θα ήθελα να μάθω για πιο λόγο συμβαίνει αυτό.....

Γιατί όταν ακούω αυτά που ακούω Από εσένα και τον Κώστα και όταν διαπιστώνω αυτά που διαπιστώνω στο σπίτι μου τότε καταλαβαίνεις ότι κάπου κλονίζεται οποιαδήποτε εμπιστοσύνη σε μετρήσεις και σε λόγια......γιατρών.

άκου τον wizzy...τσάμπα το διαδικτυακό σάλιο
αποκαλύφθηκε η πηγή όλων αυτών

τόσες ώρες σεμινάρια και εκπαίδευση από τον ''τροφοδότη'' καλωδίων...δεν αλλάζουν με μερικές δεκάδες χιλιάδες ποστς :biggrin:

Χάρη .....με τον Κώστα είναι πολύ πιθανό να βρεθώ από κοντά και πολύ πιθανό να έρθει στο σπίτι μου κάποια στιγμή. Εάν θέλει , αυτό που του λεω θα το διαπιστώσει μόνος του επιτόπου αν και είμαι σίγουρος ότι τόσα χρόνια στο χώρο όλο και κάποιο καλώδιο του Αργύρη θα έχει πέρασει από τα χέρια του .....κάποια άποψη θα την έχεις σχηματίσει.....

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113

Ντοκ,
Ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα που περιγράφει ο @jiovani75 , έχουν τα καλώδια και στο δικό μου σύστημα (8-10 βαθμούς C μικρότερη θερμοκρασία) και δε κλιπαρει ο ενισχυτής ακόμα και τεζα για ώρες στο πικάπ.
Επίσης οι στάθμες έχουν ανεβεί αισθητά, για τον ήχο δε το συζητάμε,είναι....
A... συγνώμη...ξέχασα!!
Είναι placebo!!

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.389
Ντοκ,
A... συγνώμη...ξέχασα!!
Είναι placebo!!
Φαινόμενο...κλάσεμπο. :lol:
... και ψάχνοντας και στο net διαπίστωσα ότι δεν είμαι γκάου. .... Μόνο τα αφτιά μου τα οποία και εμπιστεύομαι.
Ορισμένα πράγματα στο νετ δεν κάνει να τα δένεις κόμπο με την πρώτη,αλλά...πρέπει να τα διασταυρώνεις κιόλας. :sneaky:

Reaction score
12.264
Ότι να' ναι again.

Εγώ
-Εγώ απλά από παλιά αλλάζοντας καλώδια άκουγα διαφορές
Εσύ
-Η άλλη πλευρά βέβαια, έχει φροντίσει για μετρητικά δεδομένα, και έχουν αναφερθεί κατ'επαναληψιν τα λινκ με μετρήσεις διαφορικού σήματος με αντεστραμμένο το υπό σύγκριση καλώδιο για να βγουν αφαιρετικά οι μετρήσιμες διαφορές και δεν υπάρχουν.
Καμία σχέση.

Το γεγονός ότι εσύ ο ίδιος έχεις γράψει πολλές φορές (τα διάβαζα σαν guest) ότι υπάρχουν διαφορές.....

Το γεγονός ότι υπάρχουν πολλές μετρητικές διαφορές αναρτημένες στο net.....

Τίποτα. Μόνο τα δικά σας επιχειρήματα στέκουν.

-Μη πας όμως να βγάλεις κανόνες γενικής ισχύος του τύπου "τα καλώδια ρεύματος ακούγονται και στην τοστιέρα
Άλλος έχει το όνομα και άλλος την χάρη του τρολ.
-μη γενικεύεις τα δικά σου εσφαλμένα συμπεράσματα
Τα υποκειμενικά (μη μετρητικά) συμπεράσματα είναι πάντα σωστά για τον εκάστοτε ακροατή.
-Αν δεν είναι αυταπάτες, ή αν αυτό θες να ισχυριστείς, δώσε μετρητικά δεδομένα.
Έγραψα ότι δεν έχω τέτοιο εξοπλισμό τώρα. Εσύ όμως που μάλλον έχεις, έχεις παρουσιάσει κάπου το αντίθετο που να αποδεικνύει αυτά που ισχυρίζεσαι; αν όχι... Σημειώσατε: X

Βρε Δαβίδ, τί λες; Δύο ίδια σήματα εκτός φάσης, οδηγουν σε ακύρωση, άκρα του τάφου σιωπή. Οι δοκιμές έχουν γίνει με το ίδιο μουσικό πρόγραμμα και διαφορετικά καλώδια, οπότε παρέχεται με αυτό το τρόπο να ακουστεί η όποια διαφορά προκύπτει απο την αλλαγή των καλωδίων. Πράγματι, υπάρχουν διαφορές. Της τάξης των -100db και βάλε. Κάτι που δεν μπορείς να ακούσεις με τίποτα.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Στο avsite βρεθηκε καλωδιο που ριχνει 10 βαθμους κελσιου την θερμοκρασια του τελικου.
Το φτιαχνει ο αργυρης.
Αυτα.
Τελος.
Αφού είσαι άνθρωπος των μετρήσεων, γιατί δεν έρχεσαι είτε σε μένα είτε στο Τζιοβάνι να δείς ο ίδιος με δικό σου θερμόμετρο και δικό σου ντεσιμπελομετρο να διαπιστώσεις αν αυτά που γράφουμε ευσταθούν ή όχι.
Βεβαίως μετά θα μπορέσεις να γράψεις εδώ τις μετρήσεις που θα έχεις ο ίδιος πάρει!
Θα είναι ίσως η μόνη μετρήσιμη και μη αμφισβητήσιμη αξιολόγηση καλωδίων ρεύματος, το ηχητικό.. άστο, είναι το κερασάκι!!

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.432
έχεις παρουσιάσει κάπου το αντίθετο που να αποδεικνύει αυτά που ισχυρίζεσαι; αν όχι...
Δεν ενδιαφέρομαι να συμμετέχω σε συζήτηση άνευ ουσίας, και για αυτο δεν θα μπω σε συζήτηση περί καλωδίων.

Το επιχείρημα όμως της αδυναμίας απόδειξης του «τι δεν ισχύει», είναι σαθρό.
Ειναι υποχρέωση αυτού που ισχυρίζεται κάτι (οτιδήποτε, όχι μόνο για ηχητικές συσκευές) να το τεκμηριώνει. Και όχι να ζητάει αποδείξεις για το αντίθετο.
Κάτι που να ρίχνει τον πυρετό σε καλώδιο έχουμε? :lolsign:
Ναι, έχουμε, αλλά είναι πολυ χοντρό και δεν θέλεις να μάθεις που μπαίνει

Reaction score
115
Βρε Δαβίδ, τί λες; Δύο ίδια σήματα εκτός φάσης, οδηγουν σε ακύρωση, άκρα του τάφου σιωπή. Οι δοκιμές έχουν γίνει με το ίδιο μουσικό πρόγραμμα και διαφορετικά καλώδια, οπότε παρέχεται με αυτό το τρόπο να ακουστεί η όποια διαφορά προκύπτει απο την αλλαγή των καλωδίων. Πράγματι, υπάρχουν διαφορές. Της τάξης των -100db και βάλε. Κάτι που δεν μπορείς να ακούσεις με τίποτα.
Sorry δεν θα απαντήσω γιατί έφαγα warning επειδή ανοίγομαι. Καλό βράδυ. Θα διαβάζω μόνο.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.744
Στο avsite βρεθηκε καλωδιο που ριχνει 10 βαθμους κελσιου την θερμοκρασια του τελικου.
Το φτιαχνει ο αργυρης.
Αυτα.
Τελος.
Το καλοκαίρι με τα a/c θα κάνει χρυσές δουλειές.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.037
Members
38.281
Νεότερο μέλος
ikonsgr