Καλώδια και θύματα

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.487
τα πάντα έχει ντοκ!
όταν θα έρθει ένας δικός σου, για να μη μου λέτε μετά ότι γράφω ότι θέλω, θα πάρουμε μαζί μετρήσεις και απ το σπίτι μου θα τις αναρτήσουμε στο σάιτ.
Τα άλλα είναι απλά λόγια αγάπης ντοκ!
Λοκ ντάουν επιτρέποντως περιμένω αντιπροσωπεία!
Σε εμπιστευόμαστε, ένα πολύμετρο και μέτρα.
Δε τίθεται θέμα εμπιστοσύνης.

Για να τελειώνει πλήρως το θέμα, χρειάζεται το πολύμετρο που έχεις να μετράει χωρητικότητα και επαγωγικοτητα.

Με μέτρηση των 3 αυτών χαρακτηριστικών οποιουδήποτε καλωδίου, έχεις διαθέσιμα όλα τα μετρήσιμα δεδομένα και βεβαίως είναι απλό να εξηγήσεις τα πάντα όλα.

Τον κ@λο σας να χτυπάτε κάτω, δεν υπάρχουν άλλα μετρήσιμα χαρακτηριστικά σε κανένα καλώδιο.

Μένει μόνο η κάλυψη της θωράκισης ως ποσοστό, που δεν ενδιαφέρει σχεδόν πουθενά στο όντιο και δεν αλλάζει τα βασικά χαρακτηριστικά των καλωδίων.

Έχω 3 πολύμετρα στο σπίτι, τα δύο απλά για καθημερινή χρήση, κι ένα πολύ υψηλής ακρίβειας που μετράει τα πάντα.
Αυτό είναι το δικό μου "όπλο" στις διενέξεις αυτές περί καλωδίων.
Εκεί τελειώνει το θέμα.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.286

Για να τελειώνει πλήρως το θέμα, χρειάζεται το πολύμετρο που έχεις να μετράει χωρητικότητα και επαγωγικοτητα.

Με μέτρηση των 3 αυτών χαρακτηριστικών οποιουδήποτε καλωδίου, έχεις διαθέσιμα όλα τα μετρήσιμα δεδομένα και βεβαίως είναι απλό να εξηγήσεις τα πάντα όλα.

Τον κ@λο σας να χτυπάτε κάτω, δεν υπάρχουν άλλα μετρήσιμα χαρακτηριστικά σε κανένα καλώδιο.

Μένει μόνο η κάλυψη της θωράκισης ως ποσοστό, που δεν ενδιαφέρει σχεδόν πουθενά στο όντιο και δεν αλλάζει τα βασικά χαρακτηριστικά των καλωδίων.

Έχω 3 πολύμετρα στο σπίτι, τα δύο απλά για καθημερινή χρήση, κι ένα πολύ υψηλής ακρίβειας που μετράει τα πάντα.
Εκεί τελειώνει το θέμα.
Ακολουθεί η απάντηση "έχεις λάθος γιατρέ μου".

T

Tadakis

Guest
Είναι πάντως σουρεαλιστική συνδρομή,ένα καλώδιο που ρίχνει τη θερμοκρασία στη συνδεδεμένη μ'εκείνο συσκευή, ν'ανυψώνει τόσο τη θερμοκρασία στο...forum. :lol:
Καλα εδώ έχουμε καταλήξει ότι τα τζενελεκ και Νιούμαν είναι τα μονα ηχεία που αξίζουν στο πλανήτη. Ύστερα από δεκαετίες έρευνας και παραγωγής ηλεκτροδυναμικών ηχείων σε όλο το κόσμο, τεχνολογια commodity πλέον, φτασαμε να λεμε ότι τα δεδομένα άλλαξαν. Με ενάμισυ χιλιάρικο ηχείο (με το ενισχυτικό δώρο) ξεπερνάμε σε απόδοση ακόμα και καταξιωμενα Ηχεία 20πλασιας, 30πλασιας Και 40πλασιας αξίας. Το καλώδιο που ρίχνει τη θερμοκρασία σου κάνει σουρεαλ; Πταίσμα.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.389
αν εφτιαχνε καλωδια οσο υπεροχα ειναι τα γλυκα του...και παλι δεν θα αγοραζα.
Όλα κι όλα...Τσουρέκια δια χειρός Τερκενλή και καλώδια δια χειρός...Καραμπουζουκλή.
Καλα εδώ έχουμε καταλήξει ότι τα τζενελεκ και Νιούμαν είναι τα μονα ηχεία που αξίζουν στο πλανήτη. Ύστερα από δεκαετίες έρευνας και παραγωγής ηλεκτροδυναμικών ηχείων σε όλο το κόσμο, τεχνολογια commodity πλέον, φτασαμε να λεμε ότι τα δεδομένα άλλαξαν. Με ενάμισυ χιλιάρικο ηχείο (με το ενισχυτικό δώρο) ξεπερνάμε σε απόδοση ακόμα και καταξιωμενα Ηχεία 20πλασιας, 30πλασιας Και 40πλασιας αξίας. Το καλώδιο που ρίχνει τη θερμοκρασία σου κάνει σουρεαλ; Πταίσμα.
Φαίνεται να μην προσέχεις,Σουρεαλιστική θεωρώ την αντίστιξη στη δράση,όχι το ίδιο το καλώδιο.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113

Εκεί τελειώνει το θέμα.
ντοκ, να μη το κουράζουμε..
όταν έρθει όπως είπα κάποιος ...άνθρωπος εμπιστοσύνης σας, τότε και μόνο τότε θα πάρετε τις μετρήσεις που θέλεις για να μη μπω στην ατέρμονη διαδικασία παίρνω και ξαναπαίρνω μετρήσεις για να πείσω τους εκάστοτε Θωμάδες του φόρουμ..
τα είπαμε, τα καθαρίσαμε! :sneaky: :sneaky:
Υ.Σ. Δεν έχω γέφυρα για να μετράω επαγωγικότητα, καπασιτόμετρο υπάρχει μάναμ.

Reaction score
11.252
Και σου απαντήθηκε για αυτό ότι:

Όταν αναφέρεσαι σε θερμοσίφωνα, που καταναλώνει 4 KW, θα έχει τεράστια. Αν μιλάμε για προενισχυτή, καμία απολύτως.
Αλλά μάλλον έχεις έλλειψη αυτής και δεν το κατάλαβες. Όπως επίσης δεν κατάλαβες αυτό:

η εφαρμογή λοιπόν σε μια συσκευή που έχει στην είσοδο της (από το δίκτυο) έναν μ/σ και ελλειπή διόρθωση του power factor , ενός καλωδίου με έντονα χωρητικά χαρακτηριστικά , είναι πιθανόν να οδηγήσει σε βελτίωση του cosφ , κατ επέκταση μείωσης του άεργου φορτίου οπότε και της θερμοκρασίας λειτουργίας μικρών συσκευών που η θερμοκρασία τους κυρίως οφείλεται στην λειτουργία του τροφοδοτικού (πχ πηγές , προενισχυτές κλπ) παρά στην έξοδο ισχύος τους (πχ τελικοί)

το άλλο που επίσης συμβαίνει είναι να βελτιώνεται η ικανότητα πρόσληψης ισχύος από το δίκτυο όταν το cosφ πάει στο 1 , κάτι που συνήθως βελτιώνει πολλά πράγματα που ακούγονται.
Που συμφωνείς

έχει μια λογική η απάντηση σου, δε γνωρίζω αν από μόνο του αυτό είναι υπεύθυνο για το προαναφερθέν φαινόμενο.
Πάντως η ..εικασία της αυξημένης αντίστασης, των πυκνωτών και των φερριτών στα συγκεκριμένα καλώδια που αναφέρθηκαν είναι επιεικώς για τα γέλια!!
Αλλά για να γίνει αυτό που λέει ο pankrok πρέπει το καλώδιο να έχει χαρακτηριστικά αντίστασης και χωρητικότητας. Με αυτά τα χαρακτηριστικά που διαφωνείς ότι έχει, διορθώνει αυτά που συμφωνείς με τον pankrok...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.487
Η εφαρμογή λοιπόν σε μια συσκευή που έχει στην είσοδο της (από το δίκτυο) έναν μ/σ και ελλειπή διόρθωση του power factor , ενός καλωδίου με έντονα χωρητικά χαρακτηριστικά , είναι πιθανόν να οδηγήσει σε βελτίωση του cosφ
Θεωρώ πολύ τραβηγμένο να μην έχει η Μπρίστον σοβαρή τροφοδοσία, ιδίως γνωρίζοντας πως έχει ενσωματωθεί έως και dc blocker.

Θεωρώ επίσης πολύ τραβηγμένο να έχουν υψηλή χωρητικότητα τα καλώδια αυτά, αντισταθμίζοντας τρόπον τινά την ιδιαίτερα μεγάλη επαγωγικοτητα των μετασχηματιστών τροφοδοσίας για διόρθωση του cos Φ.

Για να επιτύχεις τόσο αυξημένη χωρητικότητα, χρειάζεται αποπλατυσμενους αγωγούς σε στενή επαφή μεταξύ τους με λεπτό διηλεκτρικό (τεχνολογία κατασκευής πυκνωτών), είναι αδύνατο να το επιτύχεις με άλλο τρόπο, και χρειάζεται αρκετά μεγάλο μήκος για να είναι συγκρισημη η τιμή χωρητικότητας με αυτήν της επαγωγικοτητας ενός μετασχηματιστή, δηλαδή να επιφέρει 90° διόρθωση.

Πολύ ακραίο και πρακτικά ανέφικτο σενάριο. Ούτε με καλώδια ηχείων της goertz σε χρήση ως καλωδίων τροφοδοσίας δεν το θεωρώ εφικτό, και δε ξέρω άλλα καλώδια τόσο υψηλής χωρητικότητας.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.978
Προφανώς και ισχύει κάτι τέτοιο, πόσο μάλλον όταν ο ένας φτιάχνει Ηχεία και ο άλλος κλαπατσίμπανα.
Και οι δύο καλοί είναι, ο καθένας στο είδος του όμως. 😉

T

Tadakis

Guest
Φαίνεται να μην προσέχεις,Σουρεαλιστική θεωρώ την αντίστιξη στη δράση,όχι το ίδιο το καλώδιο.
Πταίσμα σε κάθε περίπτωση. Πολύ μικρά για να τα διακρίνω σε σχέση με άλλα σουρεαλιστικά που διαδραματίζονται εδώ.

Προφανώς και ισχύει κάτι τέτοιο, πόσο μάλλον όταν ο ένας φτιάχνει Ηχεία και ο άλλος κλαπατσίμπανα.
Ισως. Σε ελάχιστες εξαιρέσεις. Δεν είναι η νόρμα όμως. Δεν γίνεται. Απλά και αποδεδειγμένα.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Και σου απαντήθηκε για αυτό ότι:

Αλλά μάλλον έχεις έλλειψη αυτής και δεν το κατάλαβες. Όπως επίσης δεν κατάλαβες αυτό:

Που συμφωνείς

Αλλά για να γίνει αυτό που λέει ο pankrok πρέπει το καλώδιο να έχει χαρακτηριστικά αντίστασης και χωρητικότητας. Με αυτά τα χαρακτηριστικά που διαφωνείς ότι έχει, διορθώνει αυτά που συμφωνείς με τον pankrok...
είπαμε...βασικές αρχές της λογικής Πέτρο!
Πάμε πάλι... διατομή 0,75mm ή διατομή 4mm, πιο έχει τη μεγαλύτερη αντίσταση??
καθαρότητα χαλκού..κίνας ή καθαρότητα furukawa 6n, πιό έχει μεγαλύτερη αντίσταση?
Ρε συ Πέτρο, να μας τρελάνεις θες??

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.978
Ισως. Σε ελάχιστες εξαιρέσεις. Δεν είναι η νόρμα όμως. Δεν γίνεται. Απλά και αποδεδειγμένα.
Μίλησες για Neumann και Genelec, και σου απάντησα για αυτές vs κλαπατσίμπανα. 😉

Reaction score
11.252
είπαμε...βασικές αρχές της λογικής Πέτρο!
Πάμε πάλι... διατομή 0,75mm ή διατομή 4mm, πιο έχει τη μεγαλύτερη αντίσταση??
καθαρότητα χαλκού..κίνας ή καθαρότητα furukawa 6n, πιό έχει μεγαλύτερη αντίσταση?
Σου απαντήθηκε και αυτό. Βέβαια δεν το κατάλαβες, αλλά συγχωρείσαι. Δεν είσαι υποχρεωμένος να γνωρίζεις ηλεκτροτεχνία. Αλλά όταν στο εξηγούν αυτοί που ξέρουν, δώσε βάση.

Βεβαίως, ακόμα κι αν βάλεις στην μπρίζα κατευθείαν δύο αντιστάσεις, μια 100 ωμ σε κάθε πόλο, και μετρήσεις στα άκρα των αντιστάσεων την τάση, δε πρόκειται να μετρήσεις διαφορετική τάση από την τάση της παροχής.
Η διαφορά τάσης θα αναδειχθεί όταν στα άκρα των 2 αντιστάσεων αυτών, βάλεις φορτίο που θα έχει τη δική του αντίσταση για να καταναλώνει ενέργεια. Τότε θα μοιραστεί η κατανάλωση στις 3 αντιστάσεις, και τότε θα αναδειχθεί η πτώση τάσης των αρχικών αντιστάσεων.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.389
Και οι δύο καλοί είναι, ο καθένας στο είδος του όμως. 😉
Έτερο σουρεαλιστικό φαινόμενο το πώς γίνεται κάποιες παρεμβάσεις μελών που δεν γράφουν πολύ σε κάθε ζήτημα να μοιάζουν πιο ξυνισμένες ακόμα και από το χαρακτήρα του υποφαινομένου,ο οποίος ως γνωστόν είχε μπει από μικρός στον...λεμονοστίφτη.

Cool down τσίφτες και μακριά από...λεμονοστίφτες. :sneaky:

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Σου απαντήθηκε και αυτό. Βέβαια δεν το κατάλαβες, αλλά συγχωρείσαι. Δεν είσαι υποχρεωμένος να γνωρίζεις ηλεκτροτεχνία. Αλλά όταν στο εξηγούν αυτοί που ξέρουν, δώσε βάση.
μιας κι εγώ όπως λες δε γνωρίζω..κι εσύ είσαι ο γνώστης, θα έρθεις να πάρουμε τις μετρήσεις που λέμε??
ντοκ, να μη το κουράζουμε..
όταν έρθει όπως είπα κάποιος ...άνθρωπος εμπιστοσύνης σας, τότε και μόνο τότε θα πάρετε τις μετρήσεις που θέλεις για να μη μπω στην ατέρμονη διαδικασία παίρνω και ξαναπαίρνω μετρήσεις για να πείσω τους εκάστοτε Θωμάδες του φόρουμ..
τα είπαμε, τα καθαρίσαμε! :sneaky: :sneaky:
Υ.Σ. Δεν έχω γέφυρα για να μετράω επαγωγικότητα, καπασιτόμετρο υπάρχει μάναμ.
..το πολύμετρο εννοείται ότι υπάρχει!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.487
Καλα εδώ έχουμε καταλήξει ότι τα τζενελεκ και Νιούμαν είναι τα μονα ηχεία που αξίζουν στο πλανήτη.
Μετά από αυτή την πρόταση, δεν πρόκειται να διαβάσω το υπόλοιπο κείμενο.
Κανένας δεν κατέληξε σε κάτι τέτοιο, και αυτό το αυθαίρετο το λαμβάνεις ως δεδομένο για να αναπτύξεις ένα συλλογισμό.

Όσον αφορά τα τζενελεκ και τα Νιούμαν, αποδείξαμε πως δεν έχουν προβλήματα ντισπέρσιον, άρα κάνουν για κλασσική. :lol:

Επίσης αποδείξαμε πως δεν έχουν σοβαρές τονικές αλλοιώσεις, έχουν ωραιότατη οφ αξις απόκριση, και γενικά είναι εξαιρετικά στο σπινοραμα. 8-)

Αν θες να δώσεις περισσότερα λεφτά πες μου να σου προτείνω λύσεις εκτός αυτών των εταιρειών.

T

Tadakis

Guest
Μίλησες για Neumann και Genelec, και σου απάντησα για αυτές vs κλαπατσίμπανα. 😉
Άλλη ήταν η τοποθέτησή μου και άλλο μου απάντησες. Δεν πειραζει. Επί του συγκεκριμένου δεν διαφωνούμε κάπου.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.389
Μετά από αυτή την πρόταση, δεν πρόκειται να διαβάσω το υπόλοιπο κείμενο.
Κανένας δεν κατέληξε σε κάτι τέτοιο, και αυτό το αυθαίρετο το λαμβάνεις ως δεδομένο για να αναπτύξεις ένα συλλογισμό.

Όσον αφορά τα τζενελεκ και τα Νιούμαν, αποδείξαμε πως δεν έχουν προβλήματα ντισπέρσιον, άρα κάνουν για κλασσική.

Επίσης αποδείξαμε πως δεν έχουν σοβαρές τονικές αλλοιώσεις, έχουν ωραιότατη οφ αξις απόκριση, και γενικά είναι εξαιρετικά στο σπινοραμα.

Αν θες να δώσεις περισσότερα λεφτά πες μου να σου προτείνω λύσεις εκτός αυτών των εταιρειών.
Ναιιιιι,αλλά υποστηρίχθηκε επίσης ότι ανεξάρτητα της διασποράς,δεν θα έπιαναν απαραμόρφωτα και τις ενδεδειγμένες τιμές spl ως προς εφαρμογές και σε συνάρτηση με τις αποστάσεις που προπαγανδίζονται...(Radio...Head's Advocate )

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.037
Members
38.281
Νεότερο μέλος
ikonsgr