P
PMC
Guest
Θα σε παρακαλούσα εφόσον έχεις τη διάθεση να μας εξηγήσεις με ποιο σκεπτικό και ποια δεδομένα καταλήγεις σε αυτό το συμπέρασμα...
Πρώτα απ’ όλα πρέπει να καταλάβουμε ότι μιλάμε για ακροάσεις άρα οι δύο συμφορουμίτες που έκαναν αυτό το μικρό συγκριτικό μεταξύ των δύο ηχείων απλά ακούσανε με τα αυτιά τους ..... Είμαι σίγουρος ότι το 90 % των ανθρώπων που γράφουνε συχνά σε αυτό το Φόρουμ αν είχε μετρήσεις τα χέρια σίγουρα θα ¨άκουγε¨ τα ATC πιο όμορφα......τροφή για σκεψη.....χιχιχιχι
δεν ξέρω αν ο φίλος μου @Kotsidis John νομίζει ότι πρέπει να αλλάξει λίγο τις εντυπώσεις του.....
Από την περιγραφή του Πέτρου....
Τα χαρακτηριστικά του είναι:
Τρίδρομο ηχείο πέντε μεγαφώνων, με τέσσερα ενεργά και ένα παθητικό, υλοποιημένο σε δύο ανεξάρτητες καμπίνες με ακίδες και απόσβεση μεταξύ τους.
Καμπίνα χαμηλών συχνοτήτων 55 λίτρων με την παθητική μονάδα συντονισμένη στους 33 Hz.
Απόκριση συχνότητας (-3db) 30 Hz- 21 KHz.
Ευαισθησία 88,5 db.
Εμπέδηση 8 Ωμ για τον κλάδο των χαμηλών και 4 Ωμ για τον δορυφόρο (ελάχιστη 3,4).
Συχνότητα διαχωρισμού χαμηλών-δορυφόρου 180 Hz.
Το κύκλωμα διαχωρισμού είναι σειριακό, πρώτης τάξης για τα midbass και το tweeter και δεύτερης τάξης παράλληλο, μεταξύ woofer και δορυφόρου.
Τα υλικά είναι υψηλής ποιότητας με πηνίο ταινίας και πυκνωτές ΜΚΡ στους δορυφόρους και πηνίο με σύρμα 1,6 mm στο woofer.
Το κύκλωμα διαχωρισμού του δορυφόρου είναι τοποθετημένο σε ανεξάρτητο χώρο στη βάση της καμπίνας τους.
Οι ακίδες και η στήριξη είναι ειδική παραγγελία σε φίλο μηχανουργό.
Οι καμπίνες των δορυφόρων είναι κατασκευασμένες από HDF πάχους 2,6 εκατοστών ενώ των woofers από HDF πάχους 3 εκατοστών με τις ανάλογες νευρώσεις.
Το συνολικό βάρος της κατασκευής είναι 58 κιλά.
Από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ηχείου από την σελίδα της ATC.
SCM50ASL Pro | ATC Loudspeakers
atcloudspeakers.co.uk
Επίσης θα ήθελα να δούμε λίγο το θέμα της φροντίδας του χώρου και να ρωτήσω εφόσον είναι στον ίδιο χώρο και το ένα ηχείο έπαιζε πιο ολοκληρωμένα στις χαμηλές συχνότητες τι θα αλλάξει με την φροντίδα ?
και κάτι ακόμα , γιατί να μη γίνει το καλύτερο ηχείο ακόμα καλύτερο .....
και επίσης πως θα ελέγξουμε τις πρώτες δύο οκτάβες με φροντίδα χώρου ? είναι κάτι που μπορεί να γίνει εύκολα ?
.....και λέω τις δύο πρώτες Οκτάβες γιατί εκεί εντοπίστηκε η υπεροχή του ηχείου του Πέτρου.
Last edited by a moderator: