Το Subwoofer είναι απαραίτητο;

Reaction score
2
Καλησπέρα παιδιά και καλή χρονιά,

Είμαι στο σημείο που έκανα κίνηση για ηχοσύστημα στο σπίτι με σκοπό να καλύψω μουσική ακρόαση (πικάπ, intrnetικά) και home cinema, με καμιά ταινία από υπολογιστή ή Netflix.. Τα μηχανήματα που επιλέχθηκαν είναι ενισχυτής Yamaha RX-V6A και ηχεία Jamo S-809 HCS.
Επίπεδο γνώσης σε οτιδήποτε σχετικά με συστήματα ήχου - αρχάριος.

Σε μια επικοινωνία με ένα κατάστημα μου ανέφεραν ότι το subwoofer είναι "υποχρεωτική" επιλογή ακόμα και για θέμα καλύτερης λειτουργίας του ενισχυτή. Η αρχική μου σκέψη ήταν να δω πώς αποδίδει το σύστημα χωρίς το sub και αν δεν μου λείπει σαν "άκουσμα", να μην το προχωρήσω ακόμα. Θα ήθελα τα "φώτα" των πιο έμπειρων γιατί δεν ξέρω τι ισχύει και τι δεν ισχύει με την επιλογή του Subwoofer.

Υπάρχει περίπτωση αν τα ηχεία δηλωθούν σαν μεγάλα και όχι σαν μικρά, να προκαλέσουν πρόβλημα στον ενισχυτή λόγω του ότι ο τελευταίος δεν έχει πολύ μεγάλη ισχύ με αποτέλεσμα να ζορίζεται αρκετά;

Κάθε άποψη καλοδεχούμενη, οι τεκμηριωμένες λίγο πιο πολύ. :p

Reaction score
11.113
Πρόβλημα στον ενισχυτή δε θα προκληθεί, απλά δε θα έχεις πλούσιες χαμηλές και τονική ισορροπία.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
35.562
Καλως μας ηρθες αγαπητε thanhasa!

βεβαια, αμεσως θα τιμωρηθειςμε 10 μερες κρατηση, αμεσα απο σημερα, αυριο αναφορα, τακ λαιν.

τα σαμπ δε θα τα ξαναβρισεις! Τα ΣΑΜΠ!!
Ακους εκει να ρωτας...

8-):roflmao:

Reaction score
5.609
Η jamo ηταν καλη εταιρία,λεω ηταν γιατι δεν εχω ακουσει καθολου τα νεα της μοντέλα.Ειχα αλλαξει 3 ζευγη ηχειων και ηταν καλη ηχητικα.Το sub για μουσικη αν τα ηχεια σου στηθουν και παιζουν σωστα στον χωρο σου δεν ειναι απαραίτητο,αλλα για τις ταινιες ειναι μονοδρομος(κεντρικο και sub ειναι η βαση για το hc).

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.283
Υπάρχει περίπτωση αν τα ηχεία δηλωθούν σαν μεγάλα και όχι σαν μικρά, να προκαλέσουν πρόβλημα στον ενισχυτή λόγω του ότι ο τελευταίος δεν έχει πολύ μεγάλη ισχύ με αποτέλεσμα να ζορίζεται αρκετά;
Δεν "υπάρχει περίπτωση", είναι βέβαιο οτι θα ζορίζεται και οτι τα ηχεία δεν θα αποδίδουν όσα μπορούν. Και θα είσαι άμπασος.
Πρόβλημα όμως δεν θα προκαλέσουν γιατί οι Yamaha είναι υπερπροστατευμένοι σχεδιαστικά.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.593
Υπάρχουν αρκετά κείμενα γραμμένα εδώ στο forum για αυτό που ρωτάς..
Ψάξε λίγο και δεν θα χάσεις.
Τα sub είναι χρήσιμα και για μουσική και για ταινίες, φτάνει να έχεις όρεξη να ασχοληθείς. Ανάλογα τους περιορισμούς που ίσως υπάρχουν στο μπάτζετ σου οι επιλογές σου θα κάνουν τη διαφορά.
Πες μας κάτι και για το χώρο..
Θέσεις, απόσταση ακρόασης, μέγεθος χώρου, ένα απλό σχεδιάγραμμα ίσως?

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.470
μπορεί να αλλάξει κάποιος τον τίτλο σας παρακαλω σε:
Το τρίτο subwoofer είναι απαραίτητο?
Η απάντηση είναι εύκολη. Υπό συνθήκες, όχι, δεν είναι απαραίτητο. Ποιες είναι οι συνθήκες; Dedicated χώρος και subwoofers με μεγάλα μεγάφωνα. :)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.651
δεν ξέρω τι ισχύει και τι δεν ισχύει με την επιλογή του Subwoofer
Ισχύει ότι με 2 σαμπ θα έχεις πολύ καλύτερο αποτέλεσμα από ότι με ένα σαμπ, και σε αυτό το φόρουμ θεωρείται παράνομη η κατοχή ενός σαμπ μόνου του, να μην έχει ένα ακόμα να τα λένε.

Επίσης ισχύει το ότι δεν υπάρχει μεγάλο σαμπ, όλα μικρά είναι, απλώς μερικά παραείναι μικρά, σχεδόν μικροσκοπικά, ή κατά άλλους "ανήλικα", δηλαδή δε πρέπει να κάνεις σχέση μαζί τους, είναι παράνομο.

Στο δια ταύτα, πάνε πάρε 2 σαμπ, τα μεγαλύτερα και ακριβότερα που μπορείς. Όποια και να πάρεις, μικρά θα είναι και λίγα, οπότε πάρε πραγματικά τα μεγαλύτερα που μπορείς, ώστε να μη νιώσεις σύντομα την ανάγκη να πάρεις κι άλλα σαμπ.

ΥΓ. Είναι προτιμότερο να πάρεις 2 σαμπ (μικρά), παρά ένα μεγαλύτερο (μικρό). Στα σαμπ τα περισσότερα, κερδάνε.

Reaction score
6.712
Ισχύει ότι με 2 σαμπ θα έχεις πολύ καλύτερο αποτέλεσμα από ότι με ένα σαμπ, και σε αυτό το φόρουμ θεωρείται παράνομη η κατοχή ενός σαμπ μόνου του, να μην έχει ένα ακόμα να τα λένε.

Επίσης ισχύει το ότι δεν υπάρχει μεγάλο σαμπ, όλα μικρά είναι, απλώς μερικά παραείναι μικρά, σχεδόν μικροσκοπικά, ή κατά άλλους "ανήλικα", δηλαδή δε πρέπει να κάνεις σχέση μαζί τους, είναι παράνομο.

Στο δια ταύτα, πάνε πάρε 2 σαμπ, τα μεγαλύτερα και ακριβότερα που μπορείς. Όποια και να πάρεις, μικρά θα είναι και λίγα, οπότε πάρε πραγματικά τα μεγαλύτερα που μπορείς, ώστε να μη νιώσεις σύντομα την ανάγκη να πάρεις κι άλλα σαμπ.

ΥΓ. Είναι προτιμότερο να πάρεις 2 σαμπ (μικρά), παρά ένα μεγαλύτερο (μικρό). Στα σαμπ τα περισσότερα, κερδάνε.
:biggrin:
47ronin_lefilm_mtx.jpg

Reaction score
8.952
Καλησπέρα Αγαπητοί σαμπγούφερς !!!
Μα τι λέτε στον άνθρωπο, δε χρειάζεται να πάρει σαμπ τι να το κάνει αφού έχει δύο Jamo τούμπανο.
Για φανταστείτε να ξεκινήσουν όλοι αυτοί οι δικάναλοι για καλύτερο ήχο να παίρνουν από ένα η δυο σαμπ
τι θα κάνουμε εμείς που θέλουμε τρίτο και τέταρτο, θα γίνουμε σαμποκιλερς. :headbang:
Ήμαρτον μα αυτά τα σαμπς ......... αφήστε τα στη ησυχία τους ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ ΓΙΑ ΜΑΣ.

Reaction score
6.712
Καλησπέρα Αγαπητοί σαμπγούφερς !!!
Μα τι λέτε στον άνθρωπο, δε χρειάζεται να πάρει σαμπ τι να το κάνει αφού έχει δύο Jamo τούμπανο.
Για φανταστείτε να ξεκινήσουν όλοι αυτοί οι δικάναλοι για καλύτερο ήχο να παίρνουν από ένα η δυο σαμπ
τι θα κάνουμε εμείς που θέλουμε τρίτο και τέταρτο, θα γίνουμε σαμποκιλερς. :headbang:
Ήμαρτον μα αυτά τα σαμπς ......... αφήστε τα στη ησυχία τους ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ ΓΙΑ ΜΑΣ.
Τώρα φταίω εγώ;;;
IMG_20210112_183030.jpg
. :biggrin:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.530
Members
38.194
Νεότερο μέλος