Most visitors online was 3390 , on 11 Mar 2025
Ξέρουμε τι λέει.Εδώ λέει για 16:9 κατά SMPTE 30° και κατά THX 36° (42°/48° αντίστοιχα για 2,40:1). Οι 30° είναι αυτό που έγραψα πιο πάνω.
Πανιά (αναφέρομαι σε σταθερή) σε χρήματα πιο λογικά από Studiotek τί λέτε; Έγραψα ήδη ως παράδειγμα για 120-130" Screenline €700+.
Δυστυχώς δε βγάζει ούτε μήνα από θέμα ανθεκτικότητας, απ' ότι διαβάζω.να κανουμε ενα Power buy...απο μουσου ? εγω θα βαπσω ολο το σπιτι..![]()
Ma ... μου είπατε 53° max (όχι εσύ) και να κοιτάξω τους πίνακες στο internet και απλώς παρέθεσα αυτό που βρήκα.Ξέρουμε τι λέει.
Αν ήταν θα σου λέγαμε δες εκεί τι λέει.
Ρώτησες την άποψη/γνώμη/εμπειρία μας.
Αν δεν έχεις σκοπό να την ακούσεις, don't be an askhole.
Askhole λέμε στο ιντερνετ αυτόν που κάνει ερωτήσεις και ζητά την γνώμη του Φ,Χ,Ψ αλλά ποτέ δεν ακούει τις προτάσεις τουςMa ... μου είπατε 53° max (όχι εσύ) και να κοιτάξω τους πίνακες στο internet και απλώς παρέθεσα αυτό που βρήκα.
Από την απάντησή σου, και αν δεν γίνομαι ακόμα περισσότερο askhole, να συμπεράνω ότι στο μέγεθος που προτιμάς γυρνάς το βλέμμα δεξιά/αριστερά αλλά αυτό δεν σε ενοχλεί ή/και το θεωρείς μικρό τίμημα για την πιο μεγάλη εικόνα; Σόρρυ αν κουράζω, αλλά η δοκιμή είναι αδύνατη και η εμπειρία μου είναι μόνο με περίπου 30°, που είχα μέχρι τώρα και μάλιστα με CRT (αν παίζει κι αυτό κάποιο ρόλο).
Το askhole είναι λογοπαίγνιο για κάποιον που ρωτά πολλά, ή εύσχημος τρόπος να πεις αυτό που αλλιώς θα σου έκοβε η πλατφόρμα (αν είναι ενεργοποιημένη τέτοια λειτουργία);
καλημερα και καλό μήνα.Εγω νοιώθω άνετα μέχρι τις ~49*.
Αν δεν σε νοιάζει μόνο ο εαυτός σου, καλό θα ήταν η πρώτη σειρά να είναι στις 40-43 μοίρες.
Αρκετές γυναίκες διαμαρτύρονται ακόμα και στις 40* πως δεν βλέπουν όλη την εικόνα δίχως να κοιτάξουνε left/right, οπότε για safe αν παίζουν και γυναίκες στην παρέα θα έλεγα τις 35-37 μοίρες.
Λοιπόν, ΦΧΨ, με την απάντησή σου με προστατεύεις από το να γίνω askhole: είσαι οκ 49, για να μην είμαι μοναχοφάης πάω 40, αν υπάρχουν γυναίκες στη ζωή μου (3 είναι, η μία μ' έχει ήδη ..., κι οι άλλες 2 σε λίγα χρόνια) πάω 35-37. Ό,τι και να κάνω μέσα είμαι.Askhole λέμε στο ιντερνετ αυτόν που κάνει ερωτήσεις και ζητά την γνώμη του Φ,Χ,Ψ αλλά ποτέ δεν ακούει τις προτάσεις τους
Στις μοίρες που είμαι εγω τώρα, βλέπω όλο το κάδρο ανεξαρτήτως αναλογίας του προβαλόμενου υλικού δίχως να κουνήσω μάτια ή κεφάλι αριστερά-δεξιά.
Αυτό προτιμώ πάντα.
Αν σε καποια εγκατάσταση πιάσω ποτέ τον εαυτό μου να κουνάει κεφάλι/μάτια, απλά μικραίνω την γωνία θέασης.
https://myhometheater.homestead.com/viewingdistancecalculator.htmlκαλημερα και καλό μήνα.
περιπου πόση απόσταση είναι αυτή για 120 ίντσες ?
υπαρχει κάποιος πίνακας?
ΑΝ προσβλήθηκες, την συγγνώμη μου, δεν το είπα με προσβλητικό σκοπόΛοιπόν, ΦΧΨ, με την απάντησή σου με προστατεύεις από το να γίνω askhole: είσαι οκ 49, για να μην είμαι μοναχοφάης πάω 40, αν υπάρχουν γυναίκες στη ζωή μου (3 είναι, η μία μ' έχει ήδη ..., κι οι άλλες 2 σε λίγα χρόνια) πάω 35-37. Ό,τι και να κάνω μέσα είμαι.
Τώρα, αν μπορείς, πες μου και για πανιά γιατί θα 'ρθει ο προβολέας και θα προβάλλω στην παλιά.
Επιπλέον απορία: η Screenline έχει 2 τρόπους ανάρτησης του πανιού στο πλαίσιο. Ο ένας ο κλασσικός με τρουκ σε χοντρό pvc που τεντώνουν σε πείρους του πλαισίου. Ο άλλος έχει αυλάκι στο πλαίσιο όπου χωνεύει σιρίτι στο περιφερειακό pvc του πανιού. Ποιο να προτιμήσω;
https://myhometheater.homestead.com/viewingdistancecalculator.html
Αν και είναι απίθανο να υπάρξει ορατό θέμα με τα κουμπιά (2 Stewart & 2 άλλες είχα με τέτοια), θεωρητικά το αυλάκι την τεντώνει πιο ομοιόμορφα.Επιπλέον απορία: η Screenline έχει 2 τρόπους ανάρτησης του πανιού στο πλαίσιο. Ο ένας ο κλασσικός με τρουκ σε χοντρό pvc που τεντώνουν σε πείρους του πλαισίου. Ο άλλος έχει αυλάκι στο πλαίσιο όπου χωνεύει σιρίτι στο περιφερειακό pvc του πανιού. Ποιο να προτιμήσω;
Είσαι εγκαταστάτης δηλαδή ?Askhole λέμε στο ιντερνετ αυτόν που κάνει ερωτήσεις και ζητά την γνώμη του Φ,Χ,Ψ αλλά ποτέ δεν ακούει τις προτάσεις τους
Στις μοίρες που είμαι εγω τώρα, βλέπω όλο το κάδρο ανεξαρτήτως αναλογίας του προβαλόμενου υλικού δίχως να κουνήσω μάτια ή κεφάλι αριστερά-δεξιά.
Αυτό προτιμώ πάντα.
Αν σε καποια εγκατάσταση πιάσω ποτέ τον εαυτό μου να κουνάει κεφάλι/μάτια, απλά μικραίνω την γωνία θέασης.
Καλά κατάλαβεςΕίσαι εγκαταστάτης δηλαδή ?
Κατάλαβα λάθος ?
και εγω παλιοτερα νομιζα οτι ησουν ... φωτογράφος! γιατι αραγε;;;Καλά κατάλαβες![]()
Eνω στις πιστοποιημενες δε θα υπαρχει προβλημα αλλου;καλησπερα!
ειδα οτι αναφερθηκε η screenline πιο πριν,
εχει κανεις εμπειρια απο το υλικο screenline microperf;
Στη πραξη παιζει να υπαρχει θεμα με 4Κ γιατι επισημα δεν ειναι 'πιστοποιημενη'..