Μακάρι νε λειτουργεί η Μουσική κατ' αυτόν τον τρόπο για όλους.Εγώ πάντως για να είμαι και λίγο αισιόδοξος από τον Μάρτιο και μετά έχω ακούσει την 2η του Mahler και κυρίως το Εγένετο Φως (Urlicht), με διάφορες δικαιολογίες (π.χ. μετρώντας πόσες σοπράνο και mezzo έχω στην δισκοθήκη μου που τραγουδούν το Urlicht, πόσα βινύλια, πόσα cd, sacd, dvd και ΒR, κλπ) χωρίς καμμία από αυτές φυσικά να με ενδιαφέρει πραγματικά, την ακούω και την ξανακούω..... Ομως το αποτέλεσμα πάντα το ίδιο, με κυριεύει μία αισιοδοξία, χωρίς να διακατέχομαι από κανένα θρησκευτικό συναίσθημα αλλά καθαρά μάλλον υπαρξιακό και επειδή δεν έχω μάθει στην ζωή μου να καταφεύγω στην προσευχή όπως έκανε ο Γουσταύος αρκούμε στα αισιόδοξα συναισθήματα που μου προκαλεί η ακρόαση της 2ης συμφωνίας............... μπορεί βέβαια να είναι και τυχαίο γεγονός και να μην έχει σχέση με τον κορωνοιό............
Εγώ προσπαθώ να ακούω καθημερινά ένα πρόγραμμα 90 περίπου λεπτών (όσο μια συναυλία, τρόπον τινά). Στη περίπτωσή μου και ειδικά αυτή την περίοδο του κορωνοιού, η Κλασική περίοδος και κυρίως τα έργα σε ελάσσονες κλίμακες των μεγάλων Κλασικών (και μερικών λιγότερο μεγάλων) μου δίνουν μια περίεργη...λύτρωση. Τα πολύ θετικά/αισιόδοξα έργα μου δημιουργούν τη θλίψη του να σου φέρνουν στη μνήμη τις καλές και όμορφες ημέρες της ζωής σου σε δυσοίωνες εποχές μιζέριας.