Ηχητικές και γευστικές απολαύσεις στην Θεσσαλονίκη - To Kοτσιδόσπιτο

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
35.626
Εύγε αν αληθεύουν τα γραπτά.
Συναίσθημα μόνο από πικάπ!!
oντως , συναισθημα απο πικαπ πλεον μονο νοσταλγιας για τα παλια και να μυριζει ωραια και να το χαζευεις ωραια, να γυριζει κλπ. μεχρι εκει καλα ειναι τα συναισθηματα!

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
καλορίζικο και καλές ακροάσεις Γιάννη!
Το μόνο κακό είναι ότι ο βραχίονας είναι ακατάλληλος για τη συγκεκριμένη κεφαλή λόγω του βάρους της (12,8γρ) και της χαμηλής ενδοτικότητας της (5 x 10-6 cm/dyne) με αποτέλεσμα η συχνότητα ιδιοσυντονισμού να είναι στα 14hz!.
Χρειάζεσαι ένα βραχίονα με αρκετά μεγαλύτερη ενεργή μάζα(>25γρ αντί των 11,5 ή 12 των rega).
Αν τοποθετηθεί ένας αντίστοιχος βραχίονας θα ακουστεί πολυ καλύτερα το πανέμορφο πλατό σου!!;)

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
35.626
καλορίζικο και καλές ακροάσεις Γιάννη!
Το μόνο κακό είναι ότι ο βραχίονας είναι ακατάλληλος για τη συγκεκριμένη κεφαλή λόγω του βάρους της (12,8γρ) και της χαμηλής ενδοτικότητας της (5 x 10-6 cm/dyne) με αποτέλεσμα η συχνότητα ιδιοσυντονισμού να είναι στα 14hz!.
Χρειάζεσαι ένα βραχίονα με αρκετά μεγαλύτερη ενεργή μάζα(>25γρ αντί των 11,5 ή 12 των rega).
Αν τοποθετηθεί ένας αντίστοιχος βραχίονας θα ακουστεί πολυ καλύτερα το πανέμορφο πλατό σου!!;)
ειναι στα σκαρια κι αυτο και σευχαριστω, η αγορα ενοςκαλου βραχιονα κ καποια στιγμη ενος καλου phono.

Αλλα οταν θ ανασανω λιγο οικονομικα, μιας και ειπα να διαθεσω για ισως πιο φλεγοντα ζητηματα!

Είχα πάρει την κεφαλή χρόνια πριν με σκοπό να αναβαθμίσω ταυτόχρονα και το βραχίονα αλλά τελικά έκανα πιο ουσιαστικά πράγματα οποτε ο βραχίονας έμεινε ετσι.

αν κ ακουω πλεον σχεδον 70% ψηφιακα

Last edited:

Reaction score
221
χαμηλής ενδοτικότητας της (5 x 10-6 cm/dyne)
Είναι στα 100hz αυτή η μέτρηση.
Οπότε η συχνότητα ιδιοσυντονισμού παίζει στην χειρότερη 11.7hz εως 10.16hz μια χαρά.
Σίγουρα η κεφαλή αυτή αξίζει καλύτερο βραχίονα.
John καλές ακρόασεις.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
ειναι στα σκαρια κι αυτο και σευχαριστω, η αγορα ενοςκαλου βραχιονα κ καποια στιγμη ενος καλου phono.

Αλλα οταν θ ανασανω λιγο οικονομικα, μιας και ειπα να διαθεσω για ισως πιο φλεγοντα ζητηματα!

Είχα πάρει την κεφαλή χρόνια πριν με σκοπό να αναβαθμίσω ταυτόχρονα και το βραχίονα αλλά τελικά έκανα πιο ουσιαστικά πράγματα οποτε ο βραχίονας έμεινε ετσι.

μπορείς πάντως μέχρι να τον αντικαταστήσεις, με ένα πολύ μικρό κόστος (συνολικά 300-500€) να αντικαταστήσεις το αντίβαρο με ένα tugsten είτε της origin live είτε με κάποιο αντίστοιχο και τη καλωδίωση του βραχίονα με μια καλύτερη(vdh, sixstream, cardas) και να αναβαθμιστεί σημαντικά ο υπάρχον βραχίονας.
phono ποιό χρησιμοποιείς τώρα?

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
35.626
μπορείς πάντως μέχρι να τον αντικαταστήσεις, με ένα πολύ μικρό κόστος (συνολικά 300-500€) να αντικαταστήσεις το αντίβαρο με ένα tugsten είτε της origin live είτε με κάποιο αντίστοιχο και τη καλωδίωση του βραχίονα με μια καλύτερη(vdh, sixstream, cardas) και να αναβαθμιστεί σημαντικά ο υπάρχον βραχίονας.
phono ποιό χρησιμοποιείς τώρα?
μισο δουλειες δεν κανω, η θα κανω κατι σωστα η καθολου.
phono εχω για την ωρα την ψηφιακη riaa της Metric, αν την ξερεις βεβαια, κι ενα του Πετροπουλου, φρεσκο σχετικα.
Επισης step up φυσικα μετα την κεφαλη.

για την ωρα εχουν αλλα πραγματα προτεραιοτητα, πιο ουσιαστικα, οπως πρωτα φροντιδα χωρου, ταβανι κλπ.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
έχεις δίκιο, προτεραιότητα είναι ένα phono λοιπόν ανάλογο των δυνατοτήτων της κεφαλής και του πλατό σου!.
Πάντως για τα 2 tweeks του βραχίονα που σου ανέφερα, μη τα υποτιμάς, ένας modified rega παίζει πολύ καλύτερα απ ότι πιστεύεις. Ίσως να σε καλύψει πλήρως με τη προυπόθεση ενός ανάλογου phono.
Πάράλληλα αν κάποια στιγμή μπορέσεις και πάρεις κάποιο σημαντικά καλύτερο βραχίονα, θα μπορέσεις να τον χρησιμοποιήσεις σα 2ο βραχίονα με μια κεφαλή ακόμα είτε για ακροάσεις "ειδικού σκοπού" (μονοφωνικές πχ ηχογραφήσεις με μια κεφαλή mono), είτε για ακροάσεις "παρέας" όπου δε θα θες το απόλυτο ηχητικό αποτέλεσμα και θα γλυτώνεις έτσι το επερχόμενο retipping στην koetsu.
και πάλι καλά μουσικά ταξίδια!

Last edited:

Reaction score
1.043
Μπράβο Γιάννη,συμφωνώ και εγώ μαζί σου,αν είναι να κάνεις την δουλειά ,κάνε λίγο υπομονή κ κανε την σωστά και εγώ την ίδια κεφαλή έχω Rosewood Signature Platinum και βραχίονα τον Dynavector DV 507 mk2.Θα στον συνιστούσα ανεπιφύλακτα.Σοβαρο εργαλείο !!

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
35.626
Μπράβο Γιάννη,συμφωνώ και εγώ μαζί σου,αν είναι να κάνεις την δουλειά ,κάνε λίγο υπομονή κ κανε την σωστά και εγώ την ίδια κεφαλή έχω Rosewood Signature Platinum και βραχίονα τον Dynavector DV 507 mk2.Θα στον συνιστούσα ανεπιφύλακτα.Σοβαρο εργαλείο !!
εχεις κανει παρουσιαση εσυ το συστημα; Δε νομιζω..
για να βλεπω φωτο και νεο νημα παρουσιασης γιατι αλλιως σε βλεπω για 10φ και στον τακο αυριο αναφερομενος , κανονισε!

Reaction score
6.791

Παθών .
Μη το φτιάξεις το αναλογικό γιατί θα αλλάξουν δραματικά τα ποσοστά...
Εγώ άκουγα 95 ψηφιακό και μόλις έπεσε κεφαλάκι που ταίριαζε και καλό πήγε στο 5!!

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
Αυτό συμβαίνει όταν χρησιμοποιεί κάποιος αποσπασματική μια απάντηση...
Αν όμως διαβάσεις ολόκληρη την απάντηση θα δείς ότι η απάντηση μου είναι σε σχέση με το αναλογικό κομμάτι του Γιάννη.
Και εξηγώ ότι με τέτοιο πλατό και κεφαλή τα δύο phono που χρησιμοποιούνται είναι επιεικως απαράδεκτα κι ότι ο βραχίονας τουλάχιστον βελτιώνεται, τα phono όμως όχι.
Είναι κρίμα να ακούει τη μισή ηχογραφημένη πληροφορία από ένα βινύλιο έχοντας μια koetsu!
Αυτά @wizzy.

Staff online

• Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • rose.athens
    Not in the mood Mod
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.568
Members