Ηχητικές και γευστικές απολαύσεις στην Θεσσαλονίκη - To Kοτσιδόσπιτο

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.244
Αυτό συμβαίνει όταν χρησιμοποιεί κάποιος αποσπασματική μια απάντηση...
Αν όμως διαβάσεις ολόκληρη την απάντηση θα δείς ότι η απάντηση μου είναι σε σχέση με το αναλογικό κομμάτι του Γιάννη.
Και εξηγώ ότι με τέτοιο πλατό και κεφαλή τα δύο phono που χρησιμοποιούνται είναι επιεικως απαράδεκτα κι ότι ο βραχίονας τουλάχιστον βελτιώνεται, τα phono όμως όχι.
Είναι κρίμα να ακούει τη μισή ηχογραφημένη πληροφορία από ένα βινύλιο έχοντας μια koetsu!
Αυτά @wizzy.
1613545228390.png

Πέντε πράγματα που ένας οπαδός του βινυλίου μπορεί να κατέχει καλά..

PRaTων άλογα
Ορμονικός κορεσμός
Phonακλάδικο stage
Ψηφιακή ΤιμωRIAA
Ανάλυση κοπράνων
(Απόκρυψη πληροφοριών είναι το έκτο που μένει όμως...μυστικό) :lolsign:

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
View attachment 201006

Πέντε πράγματα που ένας οπαδός του βινυλίου μπορεί να κατέχει καλά..

PRaTων άλογα
Ορμονικός κορεσμός
Phonακλάδικο stage
Ψηφιακή ΤιμωRIAA
Ανάλυση κοπράνων
(Απόκρυψη πληροφοριών είναι το έκτο που μένει όμως...μυστικό) :lolsign:
Τώρα μπορώ να καταλάβω γιατί επιμένετε ότι το βινύλιο παίζει χειρότερα από τα ψηφιακά!
Γιατί το 99% των υποστηρικτών των ψηφιακών δε γνωρίζουν ούτε το 10% των δυνατοτήτων των αναλογικών σεταπ.
Φυσικά, με το 10% της γνώσης αξιοποιήσιμο, επίσης θα συμφωνήσω ότι ακόμα κι ένα πανάκριβο αναλογικό σεταπ που όμως είναι σεταρισμενο στο γάμο του Καραγκιόζη μπορεί να καταφέρετε το ακατόρθωτο να ακουστεί χειρότερα από τα ψηφιακά!.
Μπράβο!
Keep up the crap work!

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.482
Αυτό συμβαίνει όταν χρησιμοποιεί κάποιος αποσπασματική μια απάντηση...
Ρε φίλε, σοβαρά τώρα; Ποια αποσπασματική απάντηση; Τελειώνει ο Γιάννης το post του γράφωντας ότι προτεραιότητά του είναι η φροντίδα του χώρου, το ταβάνι του κτλ κι αμέσως μετά η απάντησή σου είναι "έχεις δίκιο, προτεραιότητα είναι ένα phono"!:headbang:

Να στο κάνω και πιο λιανά:
Γιάννης: Προτεραιότητα έχει η φροντίδα του χώρου.
Λέανδρος: Έχείς δίκιο, προτεραιότητα είναι ένα phono.

Άρα, ο ένας λέει ότι η προτεραιότητά μου είναι το "Α" κι άλλος λέει, ναι, η προτεραιότητά σου είναι το "Β".

Seriously, μόνο εγώ βλέπω την ανακολουθία; :confused:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.244
...

Seriously, μόνο εγώ βλέπω την ανακολουθία; :confused:
Απορώ πώς και δεν έχεις καταλάβει ότι χάρη στις μουσικές σου προτιμήσεις έχεις αποκτήσει...υπερφυσικές ιδιότητες αντίληψης.:roflmao:
Και Magnepan με λαμπατους τελικους για το κερασακι στην τουρτα;
Γιάνννη,ως αθλούμενος...είρων,συνιστώ γνωστική προπόνηση πριν το αγώνισμα...Διότι παρά τις συνήθως χαμηλές τιμές ωμικής αντίστασης,οι μαγνητοστατικές μεμβράνες,έχουν ανώτερη ευστάθεια (δηλαδή ηπιότερες δικυμάνσεις) στην εμπέδηση που παρουσιάζουν ως φορτία συγκρινόμενα με μεγάφωνα κινητού πηνίου (ηλεκτροδυναμικά).

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.785
Το 50% της ηχογράφησης του βινυλίου χάνει ο Κοτσίδης, ή το 90%;

Αποφασίστε επιτέλους τι κοτσανα θα του πείτε, εσείς που την έχετε "ξεζουμισει" όλη την πληροφορία του βινυλίου (mp3 και βγάλε) αλλά δεν έχετε ούτε στέρεο ούτε χώρο για να ακούσετε ούτε το mp3 πως παίζει.

Για του Κοτσίδη ξέρετε να λέτε ποσοστά βέβαια.

Α, ξεχνάω τα καλώδια, ιδίως τα ρεύματος ένα 50% είναι, δεν είναι;

Πςςςς

ΥΓ και ένα 10% τα υποστηρικτικά καλωδίων, ξέρω, ξέρω, όλα ακούγονται.

Πλασεμπχιάρηδές μου εσείς! :gotcha:

Last edited:

Reaction score
3.628
Απορώ πώς και δεν έχεις καταλάβει ότι χάρη στις μουσικές σου προτιμήσεις έχεις αποκτήσει...υπερφυσικές ιδιότητες αντίληψης.:roflmao:

Γιάνννη,ως αθλούμενος...είρων,συνιστώ γνωστική προπόνηση πριν το αγώνισμα...Διότι παρά τις συνήθως χαμηλές τιμές ωμικής αντίστασης,οι μαγνητοστατικές μεμβράνες,έχουν ανώτερη ευστάθεια (δηλαδή ηπιότερες δικυμάνσεις) στην εμπέδηση που παρουσιάζουν ως φορτία συγκρινόμενα με μεγάφωνα κινητού πηνίου (ηλεκτροδυναμικά).
Ηπια μεταβολη εμπεδησης-σωστο.Σε ποια εξοδο ομως θα συνεδεες ενα τοσο χαμηλο φορτιο,σε εναν ενισχυτη που εκ φυσεως εχει αναιμικο χαμηλο;

Αυτο σε συνδυασμο με τον "αμπασσο" χαρακτηρα του συγκεκριμενου ηχειου,δημιουργησαν φοβια στον γλομποφρων ιατρο,με αποτελεσμα -εκτος απο το προφανες- να μην χορταινει πλεον τα σαμπ! :D

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.785
Άμα πάντως πάτε στου Κοτσίδη και σας πέφτει το σαγόνι, μετά προσπαθείτε να συμμαζέψετε τα ασυμμάζευτα που έχετε πει προηγουμένως, οπότε καλού κακού, μη λέτε μεγάλα λόγια και συγκρατήστε τα ποσοστά στο 0,1-0,2% για να είστε πιο κοντά στην πραγματικότητα και να μην εκτίθεστε μ'αυτα που γράφετε.

Δε ξέρει ο Κοτσίδης, εσείς ξέρετε.
Άϊ καλά.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.244
Ηπια μεταβολη εμπεδησης-σωστο.Σε ποια εξοδο ομως θα συνεδεες ενα τοσο χαμηλο φορτιο,σε εναν ενισχυτη που εκ φυσεως εχει αναιμικο χαμηλο;

Αυτο σε συνδυασμο με τον "αμπασσο" χαρακτηρα του συγκεκριμενου ηχειου,δημιουργησαν φοβια στον γλομποφρων ιατρο,με αποτελεσμα -εκτος απο το προφανες- να μην χορταινει πλεον τα σαμπ! :D
Υπάρχουν βεβαίως λαμπάτοι τελικοί που παρέχουν ξεχωριστές εξόδους για φορτίο 2Ωμ...Δες και τον παρακάτω που παρέχει μέχρι και για...1 Ωμ :
Σημειώνεται σαν ΄΄αναλαμπή από το παρελθόν΄΄ - για όσους θυμούνται σχετικές αναφορές - ότι τα πάνελ ηχεία διεγείρουν το χώρο στις χαμηλές με διαφορετικό - και καλύτερο από πολλές πλευρές - τρόπο σε σχέση με ηλεκτροδυναμικά μεγάφωνα προσαρμοσμένα σε καμπίνες.
Όσο για το ρόλο των sub,διαπιστώνω πως έχεις αρκετή...άγνοια κινδύνου για να κάνεις τέτοια σχόλια σε όποιον μπορεί να σου αποδείξει με δεδομένα στην πράξη την πλάνη που διακρίνει αυτά.

Last edited:

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.482
Είδατε ρε, φίλοι της jazz, της κλασσικής, των φωνητικών συνόλων και λοιπών μουσικών ιδιωμάτων, πόσο χρήσιμη είναι η metal; :roflmao: Σας οδηγεί σε υπερφυσικές ιδιότητες αντίληψης!!! Το δήλωσε ο guru, τέλος!

Από εδώ και πέρα, το σύνθημα είναι ένα:

Metal, σκατοψυχιά και βοθρέ φωνητικά! :laugh:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.244
Είδατε ρε, φίλοι της jazz, της κλασσικής, των φωνητικών συνόλων και λοιπών μουσικών ιδιωμάτων, πόσο χρήσιμη είναι η metal; :roflmao: Σας οδηγεί σε υπερφυσικές ιδιότητες αντίληψης!!! Το δήλωσε ο guru, τέλος!

Από εδώ και πέρα, το σύνθημα είναι ένα:

Metal, σκατοψυχιά και βοθρέ φωνητικά! :laugh:
Αφού μέχρι και ο δικός σου υπότιτλος,θ'άξιζε να διαμορφωθεί σε...΄΄Music is our (Supernatural) friend΄΄...:wink:

Reaction score
3.628
Άμα πάντως πάτε στου Κοτσίδη και σας πέφτει το σαγόνι, μετά προσπαθείτε να συμμαζέψετε τα ασυμμάζευτα που έχετε πει προηγουμένως, οπότε καλού κακού, μη λέτε μεγάλα λόγια και συγκρατήστε τα ποσοστά στο 0,1-0,2% για να είστε πιο κοντά στην πραγματικότητα και να μην εκτίθεστε μ'αυτα που γράφετε.

Δε ξέρει ο Κοτσίδης, εσείς ξέρετε.
Άϊ καλά.
Να απαντησω ή θα καταρευσει η γνωμη ολων στο σαιτ για το πως παιζει το συστημα του Κοτσιδη,χαι τεκ,by the book και ρυθμισμενο απο φαλακρους;
Υπάρχουν βεβαίως λαμπάτοι τελικοί που παρέχουν ξεχωριστές εξόδους για φορτίο 2Ωμ...Δες και τον παρακάτω που παρέχει μέχρι και για...1 Ωμ :
Σημειώνεται σαν ΄΄αναλαμπή από το παρελθόν΄΄ - για όσους θυμούνται σχετικές αναφορές - ότι τα πάνελ ηχεία διεγείρουν το χώρο στις χαμηλές με διαφορετικό - και καλύτερο από πολλές πλευρές - τρόπο σε σχέση με ηλεκτροδυναμικά μεγάφωνα προσαρμοσμένα σε καμπίνες.
Όσο για το ρόλο των sub,διαπιστώνω πως έχεις αρκετή...άγνοια κινδύνου για να κάνεις τέτοια σχόλια σε όποιον μπορεί να σου αποδείξει με δεδομένα στην πράξη την πλάνη που διακρίνει αυτά.
Στην μουσικη που ακουω δεν μου χρειαζονται τα σαμπ-ιδιως με τα νεα μου ηχεια.

Οταν βλεπω ταινια τοτε ακουω με σαμπ.Στις ταινιες μονο χρειαζεται.Και ναι-εχω κανει απειρες δοκιμες με το σαμπ στην μουσικη και δεν μου λειπει καθολου.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.244
Να απαντησω ή θα καταρευσει η γνωμη ολων στο σαιτ για το πως παιζει το συστημα του Κοτσιδη;

Στην μουσικη που ακουω δεν μου χρειαζονται τα σαμπ-ιδιως με τα νεα μου ηχεια.

Οταν βλεπω ταινια τοτε ακουω με σαμπ.Στις ταινιες μονο χρειαζεται.Και ναι-εχω κανει απειρες δοκιμες με το σαμπ στην μουσικη και δεν μου λειπει καθολου.
Ο δικός σου δε υπότιτλος θ'αξιζε να συμπληρωθεί με τη φράση ΄΄Τίποτα δεν του λείπει΄΄... :sneaky:

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
Το 50% της ηχογράφησης του βινυλίου χάνει ο Κοτσίδης, ή το 90%;

Αποφασίστε επιτέλους τι κοτσανα θα του πείτε, εσείς που την έχετε "ξεζουμισει" όλη την πληροφορία του βινυλίου (mp3 και βγάλε) αλλά δεν έχετε ούτε στέρεο ούτε χώρο για να ακούσετε ούτε το mp3 πως παίζει.

Για του Κοτσίδη ξέρετε να λέτε ποσοστά βέβαια.

Α, ξεχνάω τα καλώδια, ιδίως τα ρεύματος ένα 50% είναι, δεν είναι;

Πςςςς

ΥΓ και ένα 10% τα υποστηρικτικά καλωδίων, ξέρω, ξέρω, όλα ακούγονται.

Πλασεμπχιάρηδές μου εσείς! :gotcha:
Αγαπητέ ντοκτορ, δε μίλησα για τον Γιάννη, αλλά μίλησα για όλους τους υπόλοιπους γνωστούς φωστήρες που έχουν άποψη και γνώση επί παντός επιστητού, ακόμα και για τα αναλογικά και δε ξέρουν ούτε τα βασικά, δηλαδή αν μια κεφαλή ταιριάζει με ένα βραχίονα...
Ούτε φυσικά γνωρίζουν τι δυνατότητες μπορεί να προσφέρει ένα phono με ρυθμίσεις στο τελικό αποτέλεσμα.
Ο Γιάννης άλλωστε ο ίδιος είπε ότι κάποια στιγμή θα αλλάξει βραχίονα και φόνο.
Με το υπάρχον όμως σεταπ χαντακωνεται η koetsu γιατί απλά δε μπορούν να συνοδά να υποστηρίξουν τις δυνατότητες της.
Κρίμα δεν είναι??

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
Μάλιστα...
Δηλαδή ο λαμπατος ear που είχε ο ear ήταν ιδανικός για να οδηγήσει τα magnepan???
Ούτε να γαργαλησει τις μεμβράνες δεν έφτανε!!
.. εκτός αν αρκούνταν σε κορυφές των..70db!!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.785
Μάλιστα...
Δηλαδή ο λαμπατος ear που είχε ο ear ήταν ιδανικός για να οδηγήσει τα magnepan???
Ούτε να γαργαλησει τις μεμβράνες δεν έφτανε!!
.. εκτός αν αρκούνταν σε κορυφές των..70db!!
Απ'τα δικά σου χρεπια πάντως, τα μαγκνεπαν με τους ear έβγαζαν υπερδιπλάσιες στάθμες και υπερπολλαπλασιο μπάσο.

Άμα πάρεις μαγκνεπαν σειράς 3, θα είναι τρομερή αναβάθμιση για σένα, όπως και για τον άλλο που του λείπει μόνο το τουλιπ.
Αλλά πρώτα απ' όλα σας λείπει ο χώρος, και μετά σας λείπει το μπάτζετ για να υποστηρίξετε τέτοιο σεταπ διπολων, οπότε παίζετε με καλώδια και θεωρίες συνωμοσίας.

Τες πα, είστε βαρετοί και άσχετοι, τι μπλέκω;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.568
Members
38.199
Νεότερο μέλος
Alex Nik