Ηχητικές και γευστικές απολαύσεις στην Θεσσαλονίκη - To Kοτσιδόσπιτο

Reaction score
30.452
Μιας και ..αν γνωρίζεις, απλά στις περιπτώσεις που ο κατασκευαστής ανακοινώνει την ενδοτικότητα στα 100hz, απλά πολλαπλασιάζεις τη τιμή που αναφέρεται επί 1,5 -2,0 για να υπολογιστεί στο αντίστοιχο πινακάκι σαν να ήταν στα 10hz..
Α ναι.. Ο κανόνας του "στο περίπου".
Με βάση αυτόν λοιπόν, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα ο συνδυασμός του Κοτσίδη να βρίσκεται, έστω και οριακά, εντός της πράσινης περιοχής. Οπότε ο χαρακτηρισμός ΓΤΠΚ είναι το λιγότερο αφοριστικος.
Επί της ουσίας δε διαφωνώ πως με έναν μεγαλύτερης μάζας βραχίονα θα μπορούσε να κοιμάται πιο ήσυχος.
Με, αυτό που διαφωνώ είναι με τους αφορισμούς σου και την τάση που έχεις να πετάς αυθαίρετα νούμερα στον αέρα για να τους στηρίξεις.
Και όλα αυτά για να αποδείξεις πως μια χαμηλομεσαιας τιμής συσκευή, είναι έγκλημα να τη συνδυάσουμε με μια ακριβή. Είμαι σίγουρος πως αν ο Rega κόστιζε 7-8 χιλιάρικα, δε θα έμπαινες καν στον κόπο να ψάξεις μάζες και ενδοτικότητες, απλά θα έδινες συγχαρητήρια στον Γιάννη για τις επιλογές του.

Reaction score
336
Για να μη σε φαει η αυπνια ,........ βαλε στο πλατο ενα δισκο test για να βρεις τη συχνοτητα συντονισμου . νομιζω οτι εχεις .και μας το κρυβεις .....😁
οχι ..........? δανεισου , βαλτον και πες μας .......please ............. 😁

και που 'σε....προσεχε μη σε πιασουν ''κοτσο'' με το phono ! Υπαρχουν κατι high end με κανα δυο σκ@το fet στο καναλι ..ναι τα γνωστα ! αυτα μ@μ@νε ...........
Βεβαια πιο καλα ειναι μερικα με fet και opa !!!! Απ αυτα το σημα περναει ολο !!! δεν ζορίζεται ... καταλαβαίνεις ...............!!!

Αντε ,γιατι μερικοι νομιζουν οτι εισαι χθεσινος ! :rofl:
:hi:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.776
με έναν μεγαλύτερης μάζας βραχίονα θα μπορούσε να κοιμάται πιο ήσυχος.
Δηλαδή πιστεύεις ότι τώρα δε κοιμάται ήσυχος;

Ξυπνάει κάθε βράδυ για κατούρημα; Τι λες;

Reaction score
30.452
Δηλαδή πιστεύεις ότι τώρα δε κοιμάται ήσυχος;

Ξυπνάει κάθε βράδυ για κατούρημα; Τι λες;
Έλα ρε χαμενε και εσύ.. Εννοώ πως σε αυτόν τον "στο περίπου" υπολογισμό της συχνότητας ιδιοσυντονισμου, θα ήταν πιο σίγουρος πως βρίσκεται στα πράσινα.
Εμένα ξέρεις τι με ενοχλεί πιο πολύ;
Ότι ένας "σοβαρός" κατασκευαστής χαι εντ κεφαλών, δε δίνει αυτή τη στοιχειώδη πληροφορία.
Ετσι, για να υπάρχει ένας μύθος γύρω από την κεφαλή και για να ξεκινάνε βαθυστοχαστες αναλύσεις στα φόρα οι κάθε λογής χρυσαυτιαδες...

Reaction score
221
έχεις δίκιο, έκανα λάθος!
το βάρος της κεφαλής δεν είναι 12, 8gr αλλά 9gr, επομένως η συχνότητα ιδιοσυντονισμού είναι 15hz κι όχι 14 που αρχικά από λάθος έγραψα.
η ενδοτικότητα της κεφαλής του Γιάννη κατά το vinylengine είναι στα 10hz κι όχι στα 100 που είπε κάποιος
Εγώ ανέφερα οτι είναι μέτρηση είναι στα 100hz. Πίστεψε με δεν το έγραψα ούτε για να σε πικαρω ούτε να το παίξω ξύπνιος, όλοι κάνουμε λάθη, βιαστικές και έδωσες μια μέτρηση που δεν ισχύει.
Πήρα της τιμές βάρους της κεφαλής βραχίονα σαν δεδομένα απο τα δικα σου γραπτά δεν έκατσα να τα ψάξω και βγήκε απο 10.16hz εως 11.7hz.

Πάμε η κεφαλή στα 9γρ. Είναι απο 10.72hz εως 12.38hz.
Screenshot_20210217-175330.jpg

Screenshot_20210217-174905.jpg

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
Α ναι.. Ο κανόνας του "στο περίπου".
Με βάση αυτόν λοιπόν, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα ο συνδυασμός του Κοτσίδη να βρίσκεται, έστω και οριακά, εντός της πράσινης περιοχής. Οπότε ο χαρακτηρισμός ΓΤΠΚ είναι το λιγότερο αφοριστικος.
Επί της ουσίας δε διαφωνώ πως με έναν μεγαλύτερης μάζας βραχίονα θα μπορούσε να κοιμάται πιο ήσυχος.
Με, αυτό που διαφωνώ είναι με τους αφορισμούς σου και την τάση που έχεις να πετάς αυθαίρετα νούμερα στον αέρα για να τους στηρίξεις.
Και όλα αυτά για να αποδείξεις πως μια χαμηλομεσαιας τιμής συσκευή, είναι έγκλημα να τη συνδυάσουμε με μια ακριβή. Είμαι σίγουρος πως αν ο Rega κόστιζε 7-8 χιλιάρικα, δε θα έμπαινες καν στον κόπο να ψάξεις μάζες και ενδοτικότητες, απλά θα έδινες συγχαρητήρια στον Γιάννη για τις επιλογές του.
οκ, θες έστω και οριακά να πούμε ότι δεν είναι εντελώς ΓΤΠΚ?
Είναι όμως τουλάχιστον ΓΤΠΣΧ! (Όπου ΣΧ = στα χείλι@).
Δεν είναι θέμα λοιπόν να κοιμάται πιο ήσυχος, μιας και ή μέση τιμή απ' το..περίπου του 1,5 -2,0 είναι το 1,75 δηλαδή το 5Δ γίνεται 8,75 και η συχνότητα ιδιοσυντονισμού 12, 25hz.
Θα μπορούσε με έναν βραχίονα τουλάχιστον 18gr ενεργής μάζας να κάνει τη δουλειά του.
Ο συνδυασμός ο συγκεκριμένος είναι λάθος, δεν είπα τίποτα κακό για το rega!
Είπα μάλιστα ότι άν βελτιώσει δύο πραγματάκια πάνω του θα γίνει πολύ καλύτερος, άλλωστε rega έχω κι έγώ!
Η διαφορά όμως είναι ότι έχω ταιριάξει πάνω του μια κεφαλή που να την υποστηρίζει κι όχι μια που δε του ταιριάζει και παράλληλα τον έχω βελτιώσει.
Τώρα, το πόσο σίγουρος είσαι του τι θα έψαχνα εγώ για τις ενδοτικότητες συναρτήσει της τιμής κτήσης, ποσώς με ενδιαφέρει..
Συγχαρητήρια ούτως ή άλως του έδωσα για το καινούργιο του απόκτημα και τη κεφαλή του.
Δε μπορώ να δώσω όμως για ένα phono που ή μόνη ρύθμιση που έχει είναι η on/off όταν καλείται να συντροφέψει μια koetsu, ούτε εννοείται τη μέτρικ για να χαϊδέψω απλά τ' αυτιά του.
Αν δεν είχε πάνω τη koetsu και είχε μια zyx, dynavector, ortofon, at επίσης δε θα σχολίαζα ούτε το βραχίονα μιας και θα ταίριαζε τουλάχιστον στα βασικά κρητήρια!
Το phono θα παρέμενε πάλι ο πιο αδύναμος κρίκος..
Τώρα, με το συγκεκριμένο βραχίωνα και phono απλά αδικείται η koetsu σε εγκληματικό βαθμό!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.776
κι άλλοι προτείνουν crown για ενισχυτές και topping για dac τι παει να πει αυτό?
ότι ακούγονται?
'αλλωστε είπαμε..αρκιβ, έκο , μκ2 και ξερό ψωμί!
Άμα δε ξέρεις να απαντήσεις σε αυτό που ρωτάω, πες ένα "δε ξέρω", τα υπόλοιπα που λες είναι αηδιες.

αδικείται η koetsu σε εγκληματικό βαθμό!
Γιαννάκη είσαι εγκληματίας.

Δικηγόρο έχουμε διαθέσιμο;

ΥΓ.

συχνότητα ιδιοσυντονισμού 12, 25hz.
Να το αφήσω;
Κλείσαμε στα 12,25 η θα ξανακάνεις πράξεις;

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
Εγώ ανέφερα οτι είναι μέτρηση είναι στα 100hz. Πίστεψε με δεν το έγραψα ούτε για να σε πικαρω ούτε να το παίξω ξύπνιος, όλοι κάνουμε λάθη, βιαστικές και έδωσες μια μέτρηση που δεν ισχύει.
Πήρα της τιμές βάρους της κεφαλής βραχίονα σαν δεδομένα απο τα δικα σου γραπτά δεν έκατσα να τα ψάξω και βγήκε απο 10.16hz εως 11.7hz.

Πάμε η κεφαλή στα 9γρ. Είναι απο 10.72hz εως 12.38hz.
View attachment 201086

View attachment 201085
κατά πρώτον ευχαριστώ για την απάντηση σου και για τις διευκρινήσεις.
Αλλά και πάλι οι τιμές του είναι εκτός όρίων, πως να το κάνουμε δηλαδή?
επισυνάπτω το πινακάκι του vinylengine.
αν κάποιος άλλος είχε αυτές τις τιμές ιδιοσυντονισμού θα τον είχαν κρεμάσει ανάποδα και χιαστί με αλάτι πάνω στα καρφιά οι ίδιοι που τώρα λένε: 'Eνταξ μωρέ, δε τρέχει και τίποτα!"
όταν λοιπόν έχεις μια κεφαλή των 4000€+ δε σου φτάνει το.. οκ, είμαι λίγο εκτός ορίων ή είμαι λίγο εντός, πρέπει να είναι αρμονικά σεταρισμένο, κι αυτό απλά ΔΕΝ είναι!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.776
Ο πιστήμονας του αναλογικού θρόνου:

η συχνότητα ιδιοσυντονισμού να είναι στα 14hz!.
η συχνότητα ιδιοσυντονισμού είναι 15hz
η συχνότητα ιδιοσυντονισμού είναι από 13hz -11,5hz
η συχνότητα ιδιοσυντονισμού 12, 25hz.
Δίνω άλλη μια ευκαιρία.

Τελευταία. Έχεις 2 ώρες περιθώριο.

Μετά κλείνει η κάλπη.

ΥΓ. Χιντ:

κεφαλή στα 9γρ. Είναι απο 10.72hz εως 12.38hz.
Μέση τιμή 11,55 βολεύεσαι;

Last edited:

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
35.624
Δε με λετε, πειτα μου κατι πιο χρησιμο, μην ασχολουμαστε τωρα με λεπτομερειες.

Για το ταβανι και για ηχητικη φροντιδα χωρου παρακαλω, ουσιαστικα πραγματα και σοβαρες βελτιωσεις οχι τσικι τσικι να χαμε να λεγαμε.

8-)

Αυτο εχει το προγγραμα τωρα οσο και να σκατε.
Με το βινυλιο δε θα ασχοληθω, εκτος αν μου κανονισετε καμια μεγαλη μπιζνα και περισσεψει καλο χρημα να σας πω κι ευχαριστω.

Και μετα παμε για πιο μεγαλα σαμπ.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.235
΄΄πιστήμονας΄΄ εκ του...΄΄σου βγάζει την πίστη΄΄...
Δε με λετε, πειτα μου κατι πιο χρησιμο, μην ασχολουμαστε τωρα με λεπτομερειες.

Για το ταβανι και για ηχητικη φροντιδα χωρου παρακαλω, ουσιαστικα πραγματα και σοβαρες βελτιωσεις οχι τσικι τσικι να χαμε να λεγαμε.

8-)

Αυτο εχει το προγγραμα τωρα οσο και να σκατε.
Με το βυνιλιο δε θα ασχοληθω, εκτος αν μου κανονισετε καμια μεγαλη μπιζνα και περισσεψει καλο χρημα να σας πω κι ευχαριστω.

Και μετα παμε για πιο μεγαλα σαμπ.
Επειδή ακριβώς δεν είσαι ΄΄τρυφερό πόδι΄΄ στα βινυλιακά,υπάρχει ένα απλό κολπάκι για ν'άλλαζες την ενεργό μάζα στον ίδιο βραχίονα χωρίς πολλές διατυπώσεις : Υπάρχουν στην αγορά επίπεδα βαριδάκια τάξης γραμμαρίων που χρησιμοποιούνται σε αναλογικούς ζυγούς ακριβείας,σαν αυτόν που εμφανίζεται να έχει η Θέμις - ξέρεις,η θεά-σύμβολο της Δικαιοσύνης.

Στηρίζεις - με μια σταλιά σιλικόνη για να μην ολισθαίνει - ένα τέτοιο με τιμή που θα επέλεγες πάνω από την απόληξη του βραχίονα όπου βιδώνεται η κεφαλή,ρυθμίζεις εκ νέου το βαρίδι για ν'ανταποκρίνεται το βάρος ανάγνωσης στη νέα ισορροπία και...έτοιμη όχι η φωτογραφία,αλλά η νέα συχνότητα ιδιοσυντονισμού... :wink:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.776
επίπεδα βαριδάκια τάξης γραμμαρίων που χρησιμοποιούνται σε αναλογικούς ζυγούς ακριβείας
Λες κι άμα δεν είναι ακριβείας θα κάνει κι άλλο έγκλημα;

Γιάννης: 5 γραμμάρια παρακαλώ.

Πωλητής: βγήκε 7, να τ'αφησω;

Γιάννης: μισό να πάρω το δικηγόρο μου..

Βαρώνος: εντάξει, πταίσμα είναι, θα το καλύψουμε με τον πρότερο έντιμο βίο.

Γιάννης: Καλά. Τώρα να πάρω διαχυτές για το ταβάνι;

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.480
@Kotsidis John Γιατί θέλεις πιο μεγάλα subwoofers;

Εναλλακτικά, γιατί δεν παίρνεις άλλα δύο σαν αυτά που έχεις;

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.566