wizzy
Music is our (Supernatural) friend!
- Reaction score
- 21.495
Έχει λίγες ημέρες που τελείωσα το "Confess". (αντιγράφω γραπτό άλλου χρήστη, σε άλλο forum, για να μην επαναλαμβάνω)Υ.Γ.: Ξεκίνησα το "Confess" του Rob Halford - επιτέλους!
Η αυτοβιογραφία του Halford βρίθει από αναφορές σε προσωπική κι επαγγελματική ζωή, οι οποίες ισοβαρούν. Προσωπικά, κάπου με κούρασε η συνεχής περιστροφή γύρω από το γεγονός ότι είναι ομοφυλόφιλος και πόσο δύσκολη ήταν η ζωή του πριν 30-40 χρόνια. Από την άλλη, οτιδήποτε είχε να κάνει με την επαγγελματική του ζωή, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τους Judas Priest - εκτός από το διάστημα των ετών που ήταν εκτός του συγκροτήματος - δίνοντας στον αναγνώστη ένα ευκρινέστατο "insider's view", χωρίς καμία προσπάθεια ωραιοποίησης γεγονότων και καταστάσεων. Θα ήθελα, κάποια στιγμή, να διαβάσω και την αυτοβιογραφία του K.K. Downing, πιο πολύ επειδή θα ήθελα να δω και μια δεύτερη οπτική γωνία των γεγονότων που περιγράφει ο Halford και λιγότερο από περιέργεια.Ξεχωρίζει η ειλικρίνεια, η ωμότητα και η πολύ καλή ροή στην γραφή και στην αφήγηση που το κάνουν πολύ ευανάγνωστο. Είναι ξεκάθαρο ότι έχει χρησιμοποιηθεί ghostwriter. Must read για οποιονδήποτε οπαδό των Priest, του heavy metal, καθώς και οποιουδήποτε ενδιαφέρεται για τα "βάσανα" του LGBT community, ειδικά στο παρελθόν.
Στο ενδιάμεσο, διάβασα ένα omnibus comic, το "Before Watchmen" και το "The truth is a cave in the Black Mountains" του Neil Gaiman. To comic ήταν ΟΚ, fun reading, αν κι ογκώδες.
Το "The truth..." ήταν καλό, αλλά μικρό. Το έχω σε μια περιορισμένη, μερικώς εικονογραφημένη έκδοση. Οι εικόνες αποτέλεσαν πολύ καλό συμπλήρωμα της ιστορίας. Μου άρεσε η ιστορία, το διάβασα στο πρωτότυπο (Αγγλικά) κι η γλώσσα, παρόλο που δεν ήταν "κοινά Αγγλικά" - ούτε σε έκφραση ούτε σε σύνταξη - δεν με δυσκόλεψε, ίσα ίσα "προσέθεσε πόντους" στη γενικά καλή εικόνα που μου άφησε. Θα το συνέστηνα σε αναγνώστες εξοικειωμένους με το έργο του Gaiman, αν και, τώρα που το σκέφτομαι, δεν θα ήταν κακό ως εναρκτήριο ανάγνωσμα για να συνεχίσει κάποιος με το υπόλοιπα βιβλία του συγγραφέα.