Ένα απόγευμα στου Κώστα Ear

Reaction score
5.395
Δηλαδή με 2 805 σαν ποσότητα, στάθμη μπάσου, έχεις λιγότερη από ότι είχες με 1 τεμάχιο 870;

Έχουν ακριβώς τα ίδια μεγάφωνα και τα ίδια ενισχυτικά στάδια, για την ακρίβεια το κάθε μεγάφωνο πάει πακέτο με τη δική του μοντουλα της ice, οπότε στο 805 έχει ένα μεγάφωνο και μια μοντουλα ice, ενώ στο 870 έχει 2 ίδια μεγάφωνα και 2 ίδιες διακριτές μοντουλες ice, μια ανά μεγάφωνο.
Αν τα βάλω το ένα πάνω απ' τ' άλλο τα δύο 805, κάνουν ένα 870 ακριβώς, ναι.

Αλλά προτιμώ ως βάσεις για τους δορυφόρους να τα χρησιμοποιώ. Ούτως ή άλλως αδύναμα είναι για χρήση σαμπ.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.007
το χρωμα μπορει να γινει ενα θερινο καραντινιαρικου-τυπου σαββατοκυριακο neumann grey ... 🐒

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.745
Αν τα βάλω το ένα πάνω απ' τ' άλλο τα δύο 805, κάνουν ένα 870 ακριβώς, ναι.
Όχι, δε κάνουν ένα 870, είναι άλλη καμπίνα που οδηγεί σε άλλη απόκριση.

Αλλά προτιμώ ως βάσεις για τους δορυφόρους να τα χρησιμοποιώ. Ούτως ή άλλως αδύναμα είναι για χρήση σαμπ.
Η τοποθέτηση των 805 συνεχίζει να είναι εκείνη που είχα δει, πάνω σε ένα άλλο ηχείο αν θυμάμαι καλά;

Reaction score
5.395
Το 870 έχει κόψιμο πίσω, οπότε έχει μια διαφορά στον όγκο από 2 805.

Ναι, όπως τα είχες δει και ακούσει. Ασύνδετα και παροπλισμένα τον τελευταίο χρόνο.

sk

Reaction score
499
Είναι πολλά χρόνια που παρακολουθώ αντιπαραθέσεις του τύπου «opinions versus facts» σε αυτό το forum και μου είναι πλέον κουραστικές…

Μακροχρόνια διαπιστώνω ότι οι βιωματικές απόψεις είτε τεκμηριώνονται επικουρικά με facts είτε καταλήγουν γραφικές.

Όσο για μένα, εκπαιδεύτηκα να τις αξιολογώ όπως αρμόζει σε έναν τεχνοκράτη (κι ας μην είμαι) , μιας και το αντικείμενο και το forum είναι ξεκάθαρα τεχνοκρατικό.

Just my2 Cents

ήρεμα μιλώ, συνεχίστε ...

Reaction score
30.452

Reaction score
5.395
Πως αλλάζουν οι καιροί όμως....:tongue:
Από το μακρινό 2018:

Εγώ πάντως σταθερός:

Υπερβάλλεις
Έχεις δίκιο. Εσύ ήσουν πιο αυστηρός μαζί τους.

Εμένα μου έμεινε η κούραση εκείνης της μοναδικής ακρόασής τους στο σαλόνι. Γι' αυτό και μου έρχονται ως κουραστικά στη μνήμη.

Κατόπιν τα έστησα σε απόσταση ακρόασης 1.2μ κι έγραψα τότε:
Nearfield στούντιο μόνιτορ είναι τα 310, το βέλτιστο το χαρίζουν σε αυτό ακριβώς το περιβάλλον, στήσιμο και χρήση και όχι ζορισμένα στα σαλόνια.

• Like
Reactions: PMC

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.745
Λοιπόν, για να επιστρέψουμε στην πραγματικότητα, διότι οι ασυναρτησίες :lol: του φλας δεν έχουν τέλος, θα πρέπει να καταλάβετε όλοι πως μιλάμε αφενός για το κορυφαίο και μεγαλύτερο και ισχυρότερο μοντέλο παραγωγής έως τώρα σαμπ της Neumann, μιας φίρμας που δεν επιδέχεται κριτικής από κανέναν μας, και αφετέρου εγώ δεν διαθέτω ένα από αυτά τα κορυφαία σαμπ, αλλά δύο τεμάχια. 8-)

Ταυτόχρονα, διαθέτω 2 τεμάχια από τα κορυφαία και τα απολύτως μεγαλύτερα και ισχυρότερα σαμπ της τζενελεκ επί σειράς ετών, μέχρι που βγήκε το τριπλού γουφερ νεότερο μοντέλο στην παραγωγή.

Και έχω αυτά τα 4 πραγματικά κορυφαία σαμπ, σωστά τοποθετημένα, με μετρήσεις τοποθετημένα, έτσι ώστε να επωφελούνται από τα boundaries του χώρου, εις όφελος δηλαδή της στάθμης τους, με επιπρόσθετο gain από το χώρο, και χωρίς σημαντικές ανισοροπιες απόκρισης και χωρίς καμία ακύρωση.

Το καθένα τζενελεκ, προφανώς λόγω μεγαλύτερων μεγαφωνων από τα Νιούμαν (12" vs 10") προφανώς θα υπερτερούν σε δυνατότητες στάθμης, δεν κάμπτεται η φυσική με κανένα μαγικό τρόπο.

Βεβαίως στα σαμπ, πέραν της ποιότητας, μας ενδιαφέρει σαφώς η μέγιστη δυνατή απαραμορφωτη στάθμη.

Ωστόσο, στο συνολικό σεταπ, παύει να έχει σημασία η δυνατότητα στάθμης του καθενός σαμπ ξεχωριστά, αλλά μετράει τελικά το άθροισμα της στάθμης όλων αυτών των σαμπ μαζί, αλλά και με την ενίσχυση που λαμβάνουν από τον χώρο, εφόσον είναι έτσι τοποθετημένα, σωστά.

Με πλήρη επίγνωση του θέματος, και χωρίς ίχνος υπερβολής, μπορώ να υπογράψω χαρτί που να το πάτε στην τράπεζα για κατάθεση (τέτοιας αξιοπιστίας) που να λέει ότι αυτή η τετράδα σαμπ σε αυτόν τον χώρο, έτσι τοποθετημένα, με την διαχείριση του τρινοβ, οδηγούν όχι απλώς σε τρόμο, αλλά δοκιμάζουν τις αντοχές τόσο των αυτιών σου και των σπλάχνων σου, όσο και των δομικών στοιχείων του δωματίου.

Αλλά ας δούμε τις ακουστικές εντυπώσεις του ανεπανάληπτου φλας, από ένα μόνο του 870, τοποθετημένο χύμα στο κύμα, χωρίς μετρήσεις, όπου χωρούσε δηλαδή, σε δωμάτιο παραπλήσιου μεγέθους με το δικό μου (26-32τμ):

Μόνο του το KH870 και δεν χρειάζεται (και δεν θέλει κιόλας) καμία υποστήριξη από άλλο σαμπ!

Τίποτα παραπάνω δεν πρόσφεραν τα Re Audio 18ΧΧΧ. Πιο πολύ ζημιά έκαναν.

Τι σαμπ είναι τούτο;! Το έβλεπα με τα δύο 10ιντσά του και τους 2x200 μόλις τελικούς του και δεν φανταζόμουν τι με περίμενε.

Κορυφαία ταχύτητα και έλεγχο περίμενα, αλλά να υπερκαλυφθώ σε έκταση και δύναμη δεν το περίμενα.

10ιντσάκιας έγινα!
Διότι τα γραπτά, μένουν. 8-)

Τίποτα δεν είχαν να προσφέρουν τα 2 ρε οντιο σε μέγεθος 2μετρης ντουλάπας στο 1 χύμα στο κύμα 870 χωρίς μετρήσεις και άριστη ενσωμάτωση σαμπ της Νιούμαν..

Βεβαίως έχει και συνεχεια:

Αστείρευτη ενέργεια ο συνδυασμός KH870+310.

Σε ακροάσεις σε υψηλές στάθμες έμεινα εκστασιασμένος από το αποτέλεσμα.

Το 870 προσφέρει δύναμη ποιοτικού PA, αλλά με όγκο και έκταση καλού οικιακού σαμπ, και με άρθρωση κορυφαίου στούντιο σαμπ.

Από την άλλη τα 310 κομμένα στα 80Hz δίνουν ρεσιτάλ διαύγειας, που ποτέ δεν κουράζει ακόμη και πολύ δυνατά, αφού το δέσιμο με το 870 είναι άριστο.
Το 1 μόνο του 870, λάθος τοποθετημένο, χωρίς σοβαρό gain από το χώρο, το έκανε σύγκριση με ΡΑ, και τέτοιος ενθουσιασμός..

Κατ' αρχήν τα 870 είναι τέρατα. Με ένα 870 και το χαμηλώνω-χαμηλώνω, κοντεύει να κλείσει που λέει ο λόγος για να έρθει σε ισορροπία με 2x310.

2x870 είναι υπερβολικά πιστεύω για 2x310
Εντάξει, εδώ ένα δίκιο το είχε. Το 870 φτιάχνεται από την Νιούμαν να έχει ικανό άουτπουτ για να καλύπτει bass management σε 7 τεμάχια 310, μαζί με το .1 κανάλι. Λογικό.

Ας δούμε όμως στον κινηματογραφικό ήχο τι είχε να μας πει ο φλας:

Τι 7 και .1 LFE και χαζά.

Εδώ 2.0 παίζω ταινία με 2x310+1x870 κι έχω πάθει την πλάκα μου.

Στο 1.2μ τρίγωνο που παίζω, ούτε κεντρικό δεν θέλει.
Με ένα τεμάχιο 870, και με ένα ζεύγος 310, έπαθε την πλάκα του. Σε ταινίες. Ο φλας.

Νομίζω πως δε χρειάζεται τίποτα να συμπληρώσω για κινηματογραφικό ήχο.

Τες πα, να θυμίσω τι είπα όταν πήγα να πάρω τα πρώτα τεμάχια από τον φλας, όπου έπαιξα τόσο δυνατά, που όπως έγραψε ο ίδιος, βγήκε στο μπαλκόνι γιατί δεν άντεχε τέτοια σταθμη:

ΥΓ1. Άκουσα σε στάθμες που δε μπορώ να ακούσω κανονικά. Άντεξα, μόνο και μόνο λόγω έλλειψης παραμορφώσεων. Ανυπόφορες στάθμες. Άντεξα ~5 λεπτά, με διαλείμματα. Ακόμα κουδουνίζουν τα αυτάκια μου, 5 ώρες μετά...

ΥΓ2. Το μπάσο του 870, είναι από άλλο πλανήτη. Είναι χωρίς παραμόρφωση. Δεν υπάρχει..
Τα 80 δε τα άκουσα. Στο τέλος είχα σημαντική ακουστική κόπωση από την υψηλή στάθμη, δεν άντεχα άλλο.

Αλήθεια, δεν ακούω σε τέτοιες στάθμες.
Όντως, δεν ακούω σε τέτοιες στάθμες.

Αυτό με ένα 870, χύμα στο κύμα τοποθέτηση, χωρίς μετρήσεις, όπου ψάχναμε να δούμε πόσο δυνατά να παιζ το γαμίδι με τα τιποτενια 10-ρια του.

Με 2 τεμάχια 870 και 2 τεμάχια τζενελεκ, όλα σωστά τοποθετημένα και μετρημένα και ισοσταθμισμένα από τρινοβ, άμα έρθει ο φλας να του χώσω καμιά μπασιά της προκοπής, θα πάει από εγκεφαλικό, ανακοπή και χεσιμο μαζί, ποιος τρόμος.. :gotcha:

Reaction score
6.712
Για μπάσο-κλωτσιά στο στομάχι τα προτείνουν αυτά;
Όχι ακριβώς....
Για μεγαλύτερο δυναμικό εύρος έχει αυτο

images (3).jpeg

Συνδέονται με τα παπούτσια ασύρματα πρέπει να καλύψουμε την 2η κ 3η οκτάβα

Reaction score
5.395
Στάσου, έχει και συνέχεια στο πόσο ρεζίλι μπορώ να γίνω ανατρέχοντας σε παλιά μου ποστ.
Aυτά που κοροϊδεύω ως υπερβολές, αυτά ακριβώς έγραψα όταν παρέλαβα το 870:

Αστείρευτη ενέργεια ο συνδυασμός KH870+310.
Σε ακροάσεις σε υψηλές στάθμες έμεινα εκστασιασμένος από το αποτέλεσμα.
Το 870 προσφέρει δύναμη ποιοτικού PA, αλλά με όγκο και έκταση καλού οικιακού σαμπ, και με άρθρωση κορυφαίου στούντιο σαμπ.
Από την άλλη τα 310 κομμένα στα 80Hz δίνουν ρεσιτάλ διαύγειας, που ποτέ δεν κουράζει ακόμη και πολύ δυνατά, αφού το δέσιμο με το 870 είναι άριστο.

Πολλαπλά 805 θα αγοράζω από δω και πέρα όταν θέλω σαμπ, ενώ για main εδραιώνεται το όνειρο απόκτησης ζεύγους 420 πάνω σε 870. Πήρα γερή δόση ιδέας τώρα για το πώς θα ακούγονται 2x 420 + 2x 870.
Με πρόλαβε το ποστ του Ear :)

Όντως αυτά που κοροϊδεύω ως υπερβολές, αυτά έγραφα κι εγώ παλιά.

Reaction score
8.790
Εάν μιλάμε για σαλόνι χωρίς ακουστική φροντίδα και απόσταση ακρόασης πάνω από 2 μέτρα τότε δεν νομίζω ότι μπορούν να προκύψουν ασφαλή συμπεράσματα.
Βέβαια αρκετοί προσπερνάνε τον χώρο και προχωρούν στην αξιολόγηση ηχειων μέχρι και καλωδιων ρεύματος.
Κίτρινη κάρτα βέβαια ότι πήγε να τα ακούσει και μάλιστα όχι μονος:biggrin:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.033
Έχεις δίκιο. Εσύ ήσουν πιο αυστηρός μαζί τους.

Εμένα μου έμεινε η κούραση εκείνης της μοναδικής ακρόασής τους στο σαλόνι. Γι' αυτό και μου έρχονται ως κουραστικά στη μνήμη.

Κατόπιν τα έστησα σε απόσταση ακρόασης 1.2μ κι έγραψα τότε:
Nearfield στούντιο μόνιτορ είναι τα 310, το βέλτιστο το χαρίζουν σε αυτό ακριβώς το περιβάλλον, στήσιμο και χρήση και όχι ζορισμένα στα σαλόνια.
Ούτε για πολύ κοντινό nearfield, ούτε για μακρινό midfield/farfield σε δικάναλο σαλόνι κάνουν τα 310.
Είναι για 2,5 μέτρα χοντρικά, με σαμπς.

Όσο για τα 870, θα συμφωνήσω (το έγραψα και χτες), δεν είναι σαμπς. Βάση για το 310 είναι, σαν αυτές που έχει ο @jiovani75 κάτω από τα PMC (μεγαλύτερης κλίμακας ηχεία βέβαια), που ούτε αυτά είναι σαμπς από μόνα τους.
Είναι και δεν είναι σαμπς δηλαδή...σαν προφητεία του Παΐσιου.

Σε συνδυασμό όμως με τα Genelec (σύνολο 4 τεμάχια) και τον μελετημένο χώρο/τοποθέτηση/software που τα εκμεταλλεύεται πλήρως, το αποτέλεσμα είναι υπεραρκετό.

Θα μπορούσε να πάρει κι άλλα; Ναι. Θα μπορούσε να πάρει infra για να ισιώσει τελείως κάτω απο τους 20Hz; Ναι.
Θα έπιαναν τόπο τα χρήματα; Είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή ή είναι μόνο για POO (χωρίς τελίτσες :roflmao:);

Έχει νόημα η συζήτηση;

Reaction score
6.191
Άνοιξα τις βάσεις στα 3,5 μέτρα, πάντα στο 1,80μ ύψος κι έπαιξα “λίγο” δυνατά.
Λίγο, όχι πολύ, όσο να πάλλονται οι κώνοι των μη συνδεδεμένων ηχείων στον χώρο, χαχα.
0dB στο dac/pre, 90-100% ένταση στο Roon ανάλογα με το κομμάτι.
EQ όλα στο μηδέν. Σκέτα τα 310, full-range, χωρίς sub.

Τα 310 είναι failproof και foolproof. Αντέχουν ξύλο, πολύ ξύλο, αδιαμαρτύρητα. Θα πρέπει να είναι πολύ μπασάτο το κομμάτι για να χρειαστεί να κόψεις λίγα dB από το ρυθμιστικό του μπάσου στο πίσω μέρος των μόνιτορ. Mid/tweeter δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Ήχος κρύσταλλο, πεντακάθαρος είτε ακούς σε στάθμη ψιθύρου, είτε στο τέρμα.

Μιλώντας για τέρμα, ναι, τα κατάφερα να ανάψουν τα limiters, αλλά με προσπάθεια επί τούτου. Χάρηκα. Ήθελα να μάθω τα όριά του και τα δικά μου. Αναβοσβήνουν με κίτρινο χρώμα τα ενδεικτικά λαμπάκια στην πρόσοψη, πριν φτάσει το ψαλίδισμα να είναι ακουστό.

Τους ταιριάζει η τοποθέτηση σε μεγάλο ύψος. Αίσθηση live PA με ποιότητα κορυφαίου στούντιο μόνιτορ. Δεν τους λείπει το μπάσο. Ίσα-ίσα που τείνω να επιλέγω μόνιμα -5 στο ρυθμιστικό μπάσου στο πίσω μέρος, ειδικά όταν παίζω δυνατά, αλλά και γενικά. Αλλά πρέπει να παίζει ρόλο και το γεγονός ότι παρασύρεσαι από την απόλαυση της ταχύτητας των μεταβατικών των μεσοχαμηλών και ξεχνάς ότι δεν νιώθεις τη γροθιά στο στομάχι που θα πρόσφερε ένα σαμπ. Δεν συνδέω σαμπ επίτηδες. Περιμένω μια και καλή το KH870.
Πάρε ένα ακόμα :roflmao:
Το καλύτερο βέβαια είναι η προφητεία
Screenshot_2021-03-30-12-55-13-381_com.android.chrome.jpg

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.033
Με 2 τεμάχια 870 και 2 τεμάχια τζενελεκ, όλα σωστά τοποθετημένα και μετρημένα και ισοσταθμισμένα από τρινοβ, άμα έρθει ο φλας να του χώσω καμιά μπασιά της προκοπής, θα πάει από εγκεφαλικό, ανακοπή και χεσιμο μαζί, ποιος τρόμος.. :gotcha:
Εντάξει, εξηγήθηκαν όλα τώρα :lolsign:

Reaction score
5.395
@Alexandros1986
Χαχα, ναι, όντως, και με κείνο το ποστ γίνομαι τελείως ρόμπα τώρα. :)

Βέβαια, εδώ που τα λέμε, για να μου έχει μείνει στη μνήμη μια αρνητική προσέγγιση στα 310/870, και πόσω μάλλον, για να αποφασίσω τότε να τα πουλήσω, κάποιος λόγος θα υπάρχει.

Υποθέτω ότι είναι αυτό που έγραψε ο dimifoot πιο πάνω:
δεν είναι σαμπς. Βάση για το 310 είναι, σαν αυτές που έχει ο @jiovani75 κάτω από τα PMC (μεγαλύτερης κλίμακας ηχεία βέβαια), που ούτε αυτά είναι σαμπς από μόνα τους.
Είναι και δεν είναι σαμπς δηλαδή...

Ότι τερματίζει το 870 είναι γεγονός, το θυμάμαι ξεκάθαρα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.557
Members
38.197
Νεότερο μέλος
YiorgosM