Ένα απόγευμα στου Κώστα Ear

P

PMC

Guest
Αμα ειναι ο Κωστας να τσουρουφλισει τα ηχεια του Τζιο, κερναω απο εισιτηρια μεχρι...Μαρτινι. Θα φερω και φιλες μου να ακουσουν το μπαμ...Παμε κοριτσια.:):):):p

Μονο ο τρινοφ μην παθει τιποτα με τους υποηχους..:drinks:

δεν γίνονται μωρο μου αυτά αλλά εσυ με τις φίλες σου να έρθετε ..... θα τσουρουφλίστουμε με αλλο τροπο ;)

Reaction score
5.395
Όσο πιο πραγματικά full range είναι ένα ηχείο, τόσο εύκολα μπορείς να το κάψεις, αν αυτός είναι ο σκοπός σου.

Τα ανίκανα ή θα έχουν καμιά ασφάλεια αν είναι PA, ή προστασία με φίλτρα, DSP και δεν συμμαζεύεται αν είναι κάτι σύγχρονο.

Κομμάτια θανατηφόρα υπάρχουν.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
35.613
Ναι ...έτσι είναι ...για να αποδεικνύω στον εαυτό μου και στους άλλους ότι είμαι εκπαιδευμένος ακροατής θα βάλω τα αυτιά μου να ακούνε άχρωμα άοσμα και άγευστα....:lolsign:
Ακριβως γι αυτο κι οτι εγραψα παραπανω, διοτι κι αυτη η απαντηση συμπεριλαμβανεται στο χρονο , την κατανοηση του ζητουμενου και την εφαρμογη της, ακριβως γι αυτο το εγραψα. Ισως με χρονια απο τωρα αλλαξει το σκεπτικο, η εμπειρια, τα βιωματα.
;)

P

PMC

Guest
Όσο για τα 870, θα συμφωνήσω (το έγραψα και χτες), δεν είναι σαμπς. Βάση για το 310 είναι, σαν αυτές που έχει ο @jiovani75 κάτω από τα PMC (μεγαλύτερης κλίμακας ηχεία βέβαια), που ούτε αυτά είναι σαμπς από μόνα τους.
Είναι και δεν είναι σαμπς δηλαδή...σαν προφητεία του Παΐσιου.
Γιατι με προσκαλέσατε/προκαλέσατε σε μια συζήτηση που ξέρατε τις απόψεις μου και οτι δεν θέλω να συμμετέχω ; Καλα σας διάβαζα ήσυχος και γελαγα μόνος μου.....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.743
Συμφωνώ, όλα τερματίζουν. Αλλά κάποια πιο εύκολα από άλλα.
Ε ναι.

Όλα τερματίζουν, όλα καίγονται.

Και στου τερματογκαζι μου ήταν ευκολάκι να τα τερματίσω, κατάλληλο κομμάτι και δώσε μάστορα, σε λίγα δευτερόλεπτα τερματίζει το σύμπαν όλο.

Και τα ρε του φλας τερματίζουν, και τα 21" ΡΑ βεγκα, και καίγονται βεβαίως και ανέτως.

Όλα. Δεν υπάρχει τίποτα που να μη τερματίζει και να μη καίγεται, αλλά δεν είναι και δεν πρέπει να είναι ποτέ το ζητούμενο.

Το ζητούμενο είναι να καλύπτει όλο το ακουστο φάσμα με άψογη τονική ισορροπία σε στάθμες αναφοράς, για υψηλής πιστότητας ακρόαση.

Από κει και πέρα, όσον αφορά τις μέγιστες στάθμες που θα παίζει ανέτως το σεταπ, αυτές έχουν φυσικά νόημα, ακόμα και σε επίπεδα καγκουριάς, για να καλύπτουν τις ανάγκες του ιδιοκτήτη. Να βγάζει τα γούστα του, είτε πρόκειται για τον φλας, είτε για τον τερματογκαζι, είτε για μένα.

Αυτές οι καγκουριές, είναι μόνο για ελάχιστο χρόνο ακρόασης, ένα 5' το πολύ, και μετά τα αυτιά είναι "καμμένα" για φουλ 4-ωρο, τα κλείνεις και πας για ύπνο.

Εσύ φλας, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αντέξεις μισή ώρα το δικό μου σεταπ να παίζει στα 0 ντεσιμπέλ του βολιουμ για μισή ώρα, θα λαλήσεις, θα φύγεις με μόνιμα ακουστικά τραύματα, είναι αδύνατο.

Είχες βγει έξω από το δωμάτιο όταν άκουγα 10' τέρμα τα γκάζια ένα 870 και 2 310, πήγες στο μπαλκόνι, όπως το έγραψες κιόλας στο θρεντ σου.

Στο 1 τεμάχιο 870 και στα 2 τεμάχια 310 έγινε αυτό.

Τα 13 τεμάχια 310 με 4 τεμάχια σαμπ 870 και ανώτερα, δεν τα αντέχεις ούτε για χαβαλέ, ούτε με λεφτά στο τραπέζι για μισή ώρα στο τέρμα, θα μείνεις για πάντα κουφός.

Και σκεφτείτε, ποιος μπορεί να αντέξει στάθμες να αγγίζουν τα 125 ντεσιμπέλ για μισή ώρα; είδατε τα γραφήματα βλάβης στα αυτια αναλόγως στάθμης;

Φυσικά για λίγα δευτερόλεπτα ή αντε 1-2 λεπτά, έχει φάση, όπως έχει φάση να φτάνει και τα 130 και τα 135 ντεσιμπέλ.
Αλλά μιλάμε για 2-λεπτες καγκουριές.

Πόσο σημαντικές είναι για σας;

Αν είναι, υλοποιήστε τις, εννοείτε.
Πληρώστε, όλα γίνονται.

Καλύψτε τις ανάγκες σας.

Επίσης καλύψτε τις ανάγκες σας για προβολή με τα μεγάλα σας ηχεία, για το μάτι ρε φίλε, δεν είναι κακό.
Φιλ φρι.
Η μισή χαρά στο μάτι είναι.
Εξ ου και το χαϊ ενδ. Όλα για το μάτι.
Χιουμαν σπισις.

Reaction score
5.395
Γι’ αυτό προτιμώ τη μέθη που προκαλούν τα 5-20Hz παρά τα υπερβολικά spl να πονάνε τα αυτιά στα 20-80Hz.

Να το νιώθεις μέσα στο σώμα σου το μπάσο και να έχεις παραισθήσεις και ψυχολογικές μεταπτώσεις.

Όταν διαβάζω να λες ότι έκοψες τα κάτω από 20Hz και ταυτόχρονα να μιλάς για τρόμο επειδή τρίζει το κούφωμα λογικό
να σε πάρω στο ψιλό.

Τρόμος = κάτω από 20Hz

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.458
Το σοβαρό ηχείο πως ορίζεται βρε παιδια; Σοβαρή ερώτηση δεν τρολαρω.
Αυτό που κάνει το χώρο σου να πιάνει ταβάνι. Να σου λέει φίλε μέχρι εδώ πας. Σε συνδυασμό 2 για stereo, ή X ηχείων για multichannel.
Αυτό που θα κάνει για το 2ch έχει σοβαρές πιθανότητες να είναι overkill για multichannel.

Reaction score
5.395
Μηδαμινή;
Αχρείαστο τελείως ένα infrasub;

Εδώ ακριβώς είναι που διαφωνούμε.

Θα βάλεις τόνο 5Hz και 10Hz και θα τον ακούσεις δυνατά;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.743
Οταν πάρεις σοβαρά ηχεία ( που στο εύχομαι ) κάποια στιγμή , θα με Θυμηθείς ;)
Καταρχήν δεν έχεις τις βασικές γνώσεις για να κρίνεις ηχεία, και αφετέρου ιδέαν δεν έχεις για το πόσο "σοβαρά ηχεία" έχω, σοβαρά τοποθετημένα, στην σωστή για αυτά απόσταση ακρόασης.

Ταυτόχρονα, το δικό σου σεταπ, να χαρείς δηλαδή, σοβαρό δε το λες, τόσο για τα κολλημένα σαμπ στον καναπέ να νιώθεις το χτύπημα, όσο και για τις αποστάσεις, τις γωνίες, όλα.

Αν θελήσεις κάποτε να αποκτήσεις σοβαρά ηχεία για το χώρο σου, σπρώξε τις γκουμούτσες που έχεις, και βάλε ενεργά me Geithain 901, ή αν θες πάνω από 4μ απόσταση ακρόασης, μπορείς να πας στα 801.

Μπορεί να σου περισσέψουν 50 χιλιάρικα στην τσέπη, αλλά θα έχεις σοβαρή αναβάθμιση στο αποτέλεσμα.

Βέβαια θα έχεις υποβάθμιση στο οπτικό αποτέλεσμα, καθώς από ένα ηχείο δίμετρο θα πας σε ηχείο μισού μέτρου ύψους, και τραγικά φτηνότερο, και αυτό αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για όλους εσάς που ψωνίζετε ηχεία για το μάτι και για επίδειξη, τόσο μεγέθους, όσο και κόστους.

Ποιο θα παίξει όμως πιο "σοβαρά" εκεί μέσα, άσε με να το ξέρω καλύτερα από σένα. 😎

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.000
Γι’ αυτό προτιμώ τη μέθη που προκαλούν τα 5-20Hz παρά τα υπερβολικά spl να πονάνε τα αυτιά στα 20-80Hz.

Να το νιώθεις μέσα στο σώμα σου το μπάσο και να έχεις παραισθήσεις και ψυχολογικές μεταπτώσεις.

Όταν διαβάζω να λες ότι έκοψες τα κάτω από 20Hz και ταυτόχρονα να μιλάς για τρόμο επειδή τρίζει το κούφωμα λογικό
να σε πάρω στο ψιλό.

Τρόμος = κάτω από 20Hz
Να περάσεις μια από έναν χειρούργο ΩΡΛ της προκοπής να σε ενημερώσει τι ωραία δουλειά κάνουν τα 5-19Hz σε εντάσεις 100db+ ;)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.743
Μηδαμινή;
Θεωρείς δηλαδή πως δε βγάζουν καθόλου στάθμη στα 10 χερτζ, σωστά;

Δηλαδη πως δε τίθεται θέμα πτώσης στάθμης από τους 20 κύκλους στους 10, καθώς στους 10 υπάρχει το απόλυτο κενό, τίποτα, ε;

Υπ'οψιν πως έχω μετρήσεις σε στάθμη αναφοράς μέχρι τους 10 κύκλους.

Υπ' όψιν πως τα τζενελεκ έχουν φλατ απόκριση μέχρι 16-17 κύκλους.

Υπ'οψιν πως έχω ανεβάσει μέτρηση σε τόνο 8 και 6 και 5 κύκλων, όπου παίζουν τα 870, είναι μετρήσιμο.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.033
Θα βάλεις τόνο 5Hz και 10Hz και θα τον ακούσεις δυνατά;
Ο τόνος των 5-10Hz δεν ακούγεται.
Οι αρμονικες και οι παραμορφώσεις μπορεί να ακούγονται. Ο τόνος όχι. Μόνο αίσθημα ανησυχίας και δόνηση.

Reaction score
5.395
Θέλω να δω σε βίντεο έναν κώνο του 870 να πάλλεται με τόνο 5Hz και 10Hz.

Reaction score
30.452
Ρε μ@λ@κες, κάντε μια μέτρηση σε εκατοστά και βγάλτε τη φωτογραφία, να δούμε πχοιος την έχει μεγαλύτερη, να τελειώνουμε. Τι μας πρήζετε με χερτζ και γραφηματα και υπέρηχους και υποηχους;

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.557
Members
38.197
Νεότερο μέλος
YiorgosM