Γιατί το πικάπ μου αρέσει πιο πολύ από τις υπόλοιπες πηγές μου?

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.245
Καλησπέρα σε όλους βυνιλιακούς και μη.

Εγώ γουστάρω τα πάντα, αλλά μιλάμε τα πάντα. Από παρακμιακή κασέτα μέχρι και MQA ηχογραφήσεις διαδικτυακές. Προσπαθώ σύμφωνα με αυτά που έχω και τα οικονομικά μου να παίρνω ότι καλύτερο μπορώ από τις πηγές μου χωρίς να αδικώ κάποια από όλες. Δεν μπορώ να πω ότι το ifi zen phono που πήρα είναι η πεμπτουσία του ήχου μαζί με το mkii μου αλλά σίγουρα είναι τέλειο στα αυτιά μου, όπως επίσης και το fiio m6 που έχω και παίζει TIDAL master quality επίσης τέλεια. Κάθε μέσω έχει την χάρη του και την ποιότητα του. Θα πω προσπαθήστε να ακούτε από όπου θέλετε, μπορείτε και σας αρέσει ανεξαρτήτου μέσου με μόνο σκοπό της ακρόαση της μουσικής και όχι της γενικής παραδοχής. Οπότε Long live digital, long live analogue......long live music.

Reaction score
6.815
υπάρχει στο Public
Θανάση το public το φοβάμαι πολύ, βασικά τις επανεκδόσεις που πουλάει εννοώ. Κατά καιρούς διαβάζω πολλές κακές κριτικές.

edit: άνοιξα το λινκ είναι σιντι ούτως ή άλλως

Reaction score
6.815
Καλησπέρα σε όλους βυνιλιακούς και μη.

Εγώ γουστάρω τα πάντα, αλλά μιλάμε τα πάντα. Από παρακμιακή κασέτα μέχρι και MQA ηχογραφήσεις διαδικτυακές. Προσπαθώ σύμφωνα με αυτά που έχω και τα οικονομικά μου να παίρνω ότι καλύτερο μπορώ από τις πηγές μου χωρίς να αδικώ κάποια από όλες. Δεν μπορώ να πω ότι το ifi zen phono που πήρα είναι η πεμπτουσία του ήχου μαζί με το mkii μου αλλά σίγουρα είναι τέλειο στα αυτιά μου, όπως επίσης και το fiio m6 που έχω και παίζει TIDAL master quality επίσης τέλεια. Κάθε μέσω έχει την χάρη του και την ποιότητα του. Θα πω προσπαθήστε να ακούτε από όπου θέλετε, μπορείτε και σας αρέσει ανεξαρτήτου μέσου με μόνο σκοπό της ακρόαση της μουσικής και όχι της γενικής παραδοχής. Οπότε Long live digital, long live analogue......long live music.
Μαζί σου.
Και εγώ το ίδιο. Και στο ψηφιακό τα έχω σκάσει χοντρά και σε transport και σε dac και παίζει και ωραία.
Το έχω ξαναγράψει ότι ίσως στο πάνω από το 90% του χρόνου που διαθέτω για το χόμπι ακούω από ψηφιακή πηγή λόγω ευκολίας και ποικιλίας εννοείται.
Όμως,
όταν έρθουν οι κ@υλες για σοβαρή ακρόαση μόνο πικάπ😍😍

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.245
Μαζί σου.
Και εγώ το ίδιο. Και στο ψηφιακό τα έχω σκάσει χοντρά και σε transport και σε dac και παίζει και ωραία.
Το έχω ξαναγράψει ότι ίσως στο πάνω από το 90% του χρόνου που διαθέτω για το χόμπι ακούω από ψηφιακή πηγή λόγω ευκολίας και ποικιλίας εννοείται.
Όμως,
όταν έρθουν οι κ@υλες για σοβαρή ακρόαση μόνο πικάπ😍😍
Α γεια σου. Εγώ έχω 200 επιλεγμένους δίσκους (δεν αγοράζω δίσκους πιά) για αυτό και όταν με ρωτάνε για το βινύλιο ρωτάω πάντα αν υπάρχουν δίσκοι πριν κάνει κάποιος επένδυση. Αν δεν είχα τους δίσκους και το mkii δεν θα πήγαινα σε βινύλιο σύμφωνα με τα οικονομικά μου όσο και να ήθελα και το ίδιο λέω και σε νέους που γουστάρουν το πικάπ και δίνουν τα λεφτά τους σε φθηνά πικαπχια γιατί δεν έχουν. Το βινύλιο θέλει λεφτά για να αποδώσει και τυχεροί όσοι το κληρονόμησαν σαν και μένα.

Φιλικά Κωνσταντίνος

Reaction score
6.712
και μόνο το γεγονος οτι υπαρχουν ακομα ανθρωποι που ασχολουνται με δισκους, δειχνει πασιφανεστατη αχαριστια, δηλαδη ελλειψη οποιασδηποτε εκτιμησης στους κοπους της επιστημης να φερει την ποιοτητα στ' αυτια μας. Στους νεους φαινεται ακομα περισσοτερο αφου την τεχνολογια τη θεωρουν αυτονοητη αλλά δεν ειναι.
Για τους παλιους, η κατασταση μου θυμιζει τον ιθαγενη που του δινεις το καλυτερο παπουτσι να φορεσει κι αυτος το πεταει και παει ξυπολυτος γιατι ετσι εμαθε...
Ε καλά ντε δεν είμαστε και τόσο πισω, δεν είμαστε και ξυπόλητοι απλά έχουμε αλλά γούστα στα υποδήματα....μας αρέσει
FB_IMG_1617197320987.jpg

Αντί γι αυτό

FB_IMG_1617197484305.jpg

ειδικά με αυτήν την καλτσα
Κακό είναι;

Reaction score
9.015
Ρε Anakin του δεύτερου με' ..ρες σε λέω θα του φορώ όταν ακούω Prodigy στου πικάπ !!!!

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.021
και μόνο το γεγονος οτι υπαρχουν ακομα ανθρωποι που ασχολουνται με δισκους, δειχνει πασιφανεστατη αχαριστια, δηλαδη ελλειψη οποιασδηποτε εκτιμησης στους κοπους της επιστημης να φερει την ποιοτητα στ' αυτια μας. Στους νεους φαινεται ακομα περισσοτερο αφου την τεχνολογια τη θεωρουν αυτονοητη αλλά δεν ειναι.
Για τους παλιους, η κατασταση μου θυμιζει τον ιθαγενη που του δινεις το καλυτερο παπουτσι να φορεσει κι αυτος το πεταει και παει ξυπολυτος γιατι ετσι εμαθε...
Αν ήταν έτσι, δεν θα ήταν σήμερα γεμάτη η αγορά σε επιλογές για όλα τα βαλάντια, από 100 ευρώ έως αρκετές χιλιάδες.
Δεν συμβαίνει φυσικά το ίδιο με άλλες πηγές που κατά καιρούς μεσουράνησαν.... VHS, κασέτα, dvd κλπ.
Το πικάπ είναι φετίχ! Εξέλιξη είναι και το mp3 ή η ακρόαση από κινητό, όμως... χρειαζόμαστε το κάτι παραπάνω.

Reaction score
6.815
Βρήκα στο ebay αυτά μεταχειρισμένα αλλά δε ξέρω κατά πόσο το αγοράζεις ?
Δεν ανοίγει το λινκ ή για την ακρίβεια δεν οδηγεί κάπου συγκεκριμένα.
Anyway για να κλείσει από εμένα το θέμα αγοράς βινυλίων θα πω ότι είμαι θιασιώτης του discogs.
Ούτε ψάξιμο σε φυσικά μαγαζιά ούτε ταλαιπωρίες ούτε τίποτα.
Και τώρα επειδή έχουμε και δουλειά ας βάλουμε tidal να ακούσουμε και τη μουσικούλα μας παράλληλα ;)

Reaction score
9.015
Το πικάπ είναι φετίχ!
Είπες τη καλύτερη ατάκα μετά από αυτό το ....... χάος........ δε μας νοιάζει ρε φίλε !!!
Δεν ανοίγει το λινκ ή για την ακρίβεια δεν οδηγεί κάπου συγκεκριμένα.
Τώρα μήπως ανοίγει ? αυτά
μάλλον δεν

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.990
Το πικάπ είναι φετίχ! Εξέλιξη είναι και το mp3 ή η ακρόαση από κινητό, όμως... χρειαζόμαστε το κάτι παραπάνω.
Το πρώτο δεν συνεπάγεται το δεύτερο. Τελικά, τί είναι από τα δύο; Φετίχ, ή το κάτι παραπάνω;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.166
Members
38.297
Νεότερο μέλος
kostas-rj