Ένα απόγευμα στου Κώστα Ear

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
100.828
Γιαννη (φλας) μια ερωτηση μονο. Νομιζω οτι παραδεχεσαι οτι στο χωρο σου δεν εχεις ηχητικη φροντιδα (οχι απαραιτητα απο τεχνικο). Αν συμφωνεις οτι ισχυει, πιστευεις οτι μπορεις να εχεις αντικειμενικα σωστη αποψη για τα ηχεια που εχουν περασει απο το χωρο σου?

Ειναι γεγονος οτι τα ηχεια που περασαν απο το χωρο σου ηταν αξιοζηλευτα. Γενικα πολυ μεγαλες επενδυσεις. Αν θες προσωπικα, τα περισσοτερα απ αυτα ηταν και του δικου μου γουστου. Ομως πιστευεις οτι επαιξαν στο μαξιμουμ των δυνατοτητων τους ετσι οπως τα εχεις? Και φυσικα ουτε καν που ανοιγω το θεμα των μετρησεων.

Για πες μας ομως γιατι απεχθανεσαι μετρησεις και ηχητικη περιποιηση χωρου? Αφου οπως φαινεται θεμα οικονομικο μαλλον δεν μπαινει. Αν υπολογισουμε αυτα που εχεις δωσει σε ενισχυτες, πηγες, ντακ, ηχεια, σαμπς εχεις πλησιασει (αν δεν εχεις ξεπερασει) τις 100.00. Που λοιπον κολλας? Ειναι θεμα ΠΙΣΤΗΣ?

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.225
Ειχα διαβασει οτι ειναι ανα ζευγος στα Adam, αλλα δεν μπορουσα να καταλαβω αντιστοιχα στο ζευγος το Genelec ποσο θα πηγαινε. Ειδα απ την αλλη οτι το Genelec ειχε δυο οκταιντσα και το Adam δυο επταιντσα, κατι δεν μου κολλουσε καλα. Οκ διευκρινηστηκε.

Να ρωτησω και κατι θεωρητικο. Τι σημαινει ενα σαμπ να κατεβαινει πολυ χαμηλα (πχ -20 hz), κι ενα αλλο που δεν κατεβαινει πολυ ωστοσο ωστοσο εχει περισσοτερα γκαζια. Στην πραξη ποιο απο τα δυο ειναι πιο χρησιμο? Καπου εδω υπαρχει και το SPL?
Αν τέτοιες εκτιμήσεις γίνονται αυθαίρετα σε αφρόντιστους οικιακούς χώρους δεν λογαριάζονται και τόσο αξιόπιστες...

Από αντικειμενικής πλευράς,θα μπορούσε να σχετίζεται με την ποιότητα κατά τη μεταβατική απόκριση στο sub,στοιχείο που με τη σειρά του εξαρτάται από τη συμπεριφορά κατά το θεμελιώδη συντονισμό στο ηχειακό σύστημα.

Παραδείγματος χάριν,το A sub με bass reflex συντονιζόμενο σε ύψος 20 Hz για λόγους εντυπωσιασμού αλλά υπό καταχρηστικούς όρους σε σχέση με τις παραμέτρους κατασκευής του,αναμένεται να είναι υποδεέστερο στην περιγραφή και τη μεταβατική του απόκριση συγκρινόμενο μ'ένα Β σφραγισμένης καμπίνας που θα είχε ηλεκτρομηχανικές ιδιότητες ανταποκρινόμενες καλύτερα στις παραμέτρους κατασκευής του.Ένας ακόμα λόγος γι αυτό θα ήταν μειωμένη - εφόσον δεν θα υπερβαίνονταν τα όρια γραμμικής λειτουργίας - εκπομπή παρασιτικών τόνων,γεγονός που θα καθάριζε αρκετά την αντίληψη ως προς τις θεμελιώδεις νότες μέσα από τη γραμμικότερη απόδοση των αρμονικών τους.

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.746
Χωρίς target curve,κανονικά δεν θα έπρεπε ούτε περί..ακουστικών να εκφέρονται κατηγορηματικές γνώμες.
Θα το κάνω σημαία αυτό, να κάνω παρέλαση στα θρεντς του φόρουμ.

Ένα στ'αριστερο (μπουμ)
Ένα κι ένα δυο (μπαμ μπαμ μπαμ μπουμ σπλατς)

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.225
Θα το κάνω σημαία αυτό, να κάνω παρέλαση στα θρεντς του φόρουμ.

Ένα στ'αριστερο (μπουμ)
Ένα κι ένα δυο (μπαμ μπαμ μπαμ μπουμ σπλατς)
Για τη ΄΄χαριστική βολή΄΄ δε,στην περιβόητη αντίρρηση που προβάλλεται ότι ο Dr.Toole υποστηρίζει πως σε χώρους με μικρές έως μεσαίες διαστάσεις οι διαδιδόμενες ανακλαστικές συνιστώσες θεωρούνται προτιμητέες έως κι ευεργετικές για τον μέσο ακροατή - που δεν κάνει λ.χ. μίξη σε χώρο επισκόπησης - να τονίζεται ότι έχει τεθεί σε αυτό το εύρημα η αυστηρή προϋπόθεση να διακρίνονταν από ομοιογενή κατευθυντικότητα στο φάσμα οι εμπλεκόμενες ηχειακές πηγές... :sneaky:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.516
Εδώ εππίτρεψέ μου να διαφωνήσω.
Ενα χαλασμένο ρολόϊ είναι ένα χαλαμένο ρολοϊ και δεν λέει τίποτα. Ούτε δυο φορές την ημέρα ούτε ποτέ.
Είναι τελείως λάθος αυτή η άποψη. Οπως λάθος είναι και η άποψη του μισοάδειου ποτηριού.
Λες και θα μπορούσε ποτέ το άδειο να είναι μισό .
Το άδειο είναι πάντα άδειο.
Πράγμα που μπορεί να μην ισχύει για το γεμάτο.

Reaction score
5.395
ebay.de

Για μεταχειρισμένα λέμε.
Δυο φορές βρήκα μονά ηχεία και μια άλλη φορά ζευγάρι.
Μπα, παντόφλα δεν είναι. Έχω κάνει τερατουργήματα στο σαλόνι με ντάνες από σαμπ και ηχεία, στα ακουστικά πάνελ λες να έτρωγα παντόφλα;

Στο dedicated επίσης. Αφού δεν μαρτυράει ο Κώστας το όνομα του διακοσμητή που χρησιμοποίησε, ούτε στο χρώμα δεν τα κατάφερα και τα έκανα όλα μαύρα. Το σκατί θέλει επαγγελματία διακοσμητή για να το πετύχει κανείς. :roflmao:

Last edited:

Reaction score
5.395
Στα Neumann η γκρι ματ βαφή άλλαξε και έγινε πέρλα. Δεν ξέρω πότε έγινε η αλλαγή. Πάντως τα δυο 805 μου που είναι νέας παραγωγής είναι πέρλα.

Το αναφέρω μήπως βρει κάποιος μονά από διαφορετικές πηγές και θέλει να τα ζευγαρώσει. Στο φως φαίνεται η διαφορά.

Reaction score
5.395
Εξυπακούεται ότι φιλικά ρωτάω και νομίζω ότι είναι και πολύ απλό και φυσιολογικό το ερώτημα. Φυσικά και δεν έχεις καμμία υποχρέωση να απαντήσεις.
By the way, όλο και κάτι έκανα στον χώρο μου, δυο σειρές κουφωμάτων με τριπλά και διπλά τζάμια, ηχομονωτική πόρτα, διπλή
χοντρή κουρτίνα, επενδύσεις σε όλες τις επιφάνειες σε δάπεδο, τοίχους και ταβάνι. Απλά ήθελα νεκρό χώρο και ήσυχο σαν τάφος γιατί με ξεκουράζει σαν ησυχαστήριο. Σίγουρα απέχει από το ακουστικά ισορροπημένο. Γι’ αυτό και όταν τεστάρω ένα ηχείο το δοκιμάζω και στο σαλόνι.

Να σε ρωτήσω κι εγώ κάτι με τη σειρά μου.

Πες ότι κάνω λάθος με τα S3H. Πες ότι έχει δίκιο ο στουντιάς που quotαρες (που πολύ αμφιβάλλω) και είναι κάπως λαμπρά και ότι στον νεκρό ακουστικά χώρο μου αντισταθμίζεται, επειδή έχω απορρόφηση παντού. (Στο σαλόνι δεν τα έπαιξα ποτέ).

Ε και τι θα γίνει; Θα πάρω κάποιον στον λαιμό μου και θα παρασυρθεί σε λάθος αγορά;
Τι είναι, μωρό παιδί που θα πάρει τον λάθος δρόμο;
Άσε που όποιο μόνιτορ και να πάρει σε αυτό το επίπεδο λάθος δεν θα κάνει.

Reaction score
1.856
Ειχα διαβασει οτι ειναι ανα ζευγος στα Adam, αλλα δεν μπορουσα να καταλαβω αντιστοιχα στο ζευγος το Genelec ποσο θα πηγαινε. Ειδα απ την αλλη οτι το Genelec ειχε δυο οκταιντσα και το Adam δυο επταιντσα, κατι δεν μου κολλουσε καλα. Οκ διευκρινηστηκε.

Να ρωτησω και κατι θεωρητικο. Τι σημαινει ενα σαμπ να κατεβαινει πολυ χαμηλα (πχ -20 hz), κι ενα αλλο που δεν κατεβαινει πολυ ωστοσο ωστοσο εχει περισσοτερα γκαζια. Στην πραξη ποιο απο τα δυο ειναι πιο χρησιμο? Καπου εδω υπαρχει και το SPL?
to 8351 δεν έχει 2 8ιντσα γούφερ, αλλά 2 οβάλ περίπου 8.5 Χ 4 ίντσες,
που το εμβαδόν (του καθενός) αντιστοιχεί περίπου σε κυκλικό γούφερ περίπου 6 ιντσών
(λέω περίπου γιατί το σχήμα δεν είναι ακριβώς οβάλ και παίρνει λίγο παραπάνω)
μάλλον για αυτό δεν σου κολλούσε

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.033
Ολα τα ηχεία που αναφέρθηκαν στις προηγούμενες σελίδες (Adam, Neumann, Genelec, Geithain), και εφόσον τηρούνται οι προϋποθέσεις (αποστάσεις, Target, subs κτλ) θα παίξουν καταπληκτικά.
Τόσο καλά, που να μην μας ενδιαφέρει πλέον το σύστημα αλλά μόνο το υλικό, η μουσική και οι ταινίες.

Κατά την γνώμη μου, αυτός πρέπει να είναι ο στόχος.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
35.613
Ολα τα ηχεία που αναφέρθηκαν στις προηγούμενες σελίδες, Adam, Neumann, Genelec, Geithain, και εφόσον τηρούνται οι προϋποθέσεις (αποστάσεις, Target, subs κτλ) θα παίξουν καταπληκτικά.
Τόσο καλά, που να μην μας ενδιαφέρει πλέον το σύστημα αλλά μόνο το υλικό, η μουσική και οι ταινίες.

Κατά την γνώμη μου, αυτός πρέπει να είναι ο στόχος.
μα αυτο ειναι ετσι κι αλλιως το ζητουμενο , Γι αυτο τα κανουμε ολα εννοειται, αλλα αν ειναι να προσπερασουμε το τεχνικο κομματι, το χομπυ μας, να κανουμε αν ειναι ενα μουσικο φορουμ, να δουμε η αληθεια ποσοι μπορουν να το υποστηριξουν

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.033
μα αυτο ειναι ετσι κι αλλιως το ζητουμενο , Γι αυτο τα κανουμε ολα εννοειται, αλλα αν ειναι να προσπερασουμε το τεχνικο κομματι, το χομπυ μας, να κανουμε αν ειναι ενα μουσικο φορουμ, να δουμε η αληθεια ποσοι μπορουν να το υποστηριξουν
Γιάννη, εμένα το χόμπι μου δεν είναι το τεχνικό κομμάτι. Τα μηχανήματα είναι το μέσο, και μερικές φορές γίνεται και παιχνίδι, challenge. Διασκεδαστικό.

Το χόμπι μου είναι η μουσική.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.646
Και εγω που ημουν σχετικα αδιαφορος με το streaming μουσικης απο αναλογους μουσικους providers ας πουμε τωρα μπηκα και στο Qobuz και αρχισα να μελεταω περι streamers -roon και cores.....ειμαι καλα γιατροι μου ?θελω γιατρο λετε?Και ναι....και μενα η τρελλα μου εδω και 30 χρονια ειναι η μουσικη και συνεχιζω να την πσαχνω αχορταγα ....τι χαπια να παρω τελικα ?
Και ειχα και καιρο να ακουσω το The Payback του σχωρεμενου του James Brown....ε ρε μαγκα τι funky που επαιζε η παιχτουρα.....γκεραπας που λεγαμε......Qobuζαρω ρε σεις ...

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.225
Γιάννη, εμένα το χόμπι μου δεν είναι το τεχνικό κομμάτι. Τα μηχανήματα είναι το μέσο, και μερικές φορές γίνεται και παιχνίδι, challenge. Διασκεδαστικό.

Το χόμπι μου είναι η μουσική.
Αυτό παραπέμπει στην αλληλοεπικάλυψη ανάμεσα σε γενναιότητα και άγνοια κινδύνου,μέχρι ποιου σημείου η δεύτερη λογαριάζεται ως πρώτη και από ποιο επίπεδο και πέρα η πρώτη θα λογαριάζεται ως δεύτερη... :sneaky:
...
Ε και τι θα γίνει; Θα πάρω κάποιον στον λαιμό μου και θα παρασυρθεί σε λάθος αγορά;
Τι είναι, μωρό παιδί που θα πάρει τον λάθος δρόμο;
Άσε που όποιο μόνιτορ και να πάρει σε αυτό το επίπεδο λάθος δεν θα κάνει.
By the...multiway,άλλο να μη θέλαμε να πάρουμε κόσμο στο λαιμό μας και άλλο να σφάζονται και μερικά ξένα setup στη διαδρομή... :sneaky:

Last edited:

Staff online

• spylab
    Shalom
  • Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.557
Members