Ένα απόγευμα στου Κώστα Ear

Reaction score
4.156
Γιαννη (φλας) μια ερωτηση μονο. Νομιζω οτι παραδεχεσαι οτι στο χωρο σου δεν εχεις ηχητικη φροντιδα (οχι απαραιτητα απο τεχνικο). Αν συμφωνεις οτι ισχυει, πιστευεις οτι μπορεις να εχεις αντικειμενικα σωστη αποψη για τα ηχεια που εχουν περασει απο το χωρο σου?

Ειναι γεγονος οτι τα ηχεια που περασαν απο το χωρο σου ηταν αξιοζηλευτα. Γενικα πολυ μεγαλες επενδυσεις. Αν θες προσωπικα, τα περισσοτερα απ αυτα ηταν και του δικου μου γουστου. Ομως πιστευεις οτι επαιξαν στο μαξιμουμ των δυνατοτητων τους ετσι οπως τα εχεις? Και φυσικα ουτε καν που ανοιγω το θεμα των μετρησεων.

Για πες μας ομως γιατι απεχθανεσαι μετρησεις και ηχητικη περιποιηση χωρου? Αφου οπως φαινεται θεμα οικονομικο μαλλον δεν μπαινει. Αν υπολογισουμε αυτα που εχεις δωσει σε ενισχυτες, πηγες, ντακ, ηχεια, σαμπς εχεις πλησιασει (αν δεν εχεις ξεπερασει) τις 100.00. Που λοιπον κολλας? Ειναι θεμα ΠΙΣΤΗΣ?

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.458
H διαφορά τιμής 8351 με S3H είναι μόνο 250€. Επιπλέον το 8351 εκτός από ομοαξονικό έχει και AES EBU και το τοποθετείς όπως θες.
Οπότε το Adam μάλλον εξαφανίστηκε ως επιλογή.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Μου αρέσει πολύ να διαβάζω τέτοιες συζητήσεις στον ελεύθερό μου χρόνο.
Μέχρι να εντοπίσω forum όπου αστρονόμοι συζητάνε με αστρολόγους, ως peers, προσπαθώντας να βγάλουν άκρη για τους πλανήτες, θα σας παρακολουθώ.

Reaction score
4.156
H διαφορά τιμής 8351 με S3H είναι μόνο 250€. Επιπλέον το 8351 εκτός από ομοαξονικό έχει και AES EBU και το τοποθετείς όπως θες.
Οπότε το Adam μάλλον εξαφανίστηκε ως επιλογή.
Ειναι ετσι ομως?
Το Adam υπερτερει κατα πολυ στο SPL (126 v 111). To Genelec εχει το πρασινο λεντακι (απαιχτο!) λιγο μεγαλυτερο δορυφορο και πολυ ελαφρυτερο.

Το Adam ειναι πιο στιβαρο, απ την αλλη το Genelec θα εμπαινε ανετα στο WC του Giovani, ετσι για να την σπαει του Κωστα :rofl: :roflmao:

Λεγε Αλεξη! Μηπως ειναι ντερμπι το ματσακι?

alexis

Reaction score
30.458
Δε νομίζω.

Ίδια πάνω κάτω τιμή έχει το s3h με το 8341, το 8351 είναι αρκετά ακριβότερο.

Ειναι ετσι ομως?
Το Adam υπερτερει κατα πολυ στο SPL (126 v 111). To Genelec εχει το πρασινο λεντακι (απαιχτο!) λιγο μεγαλυτερο δορυφορο και πολυ ελαφρυτερο.

Το Adam ειναι πιο στιβαρο, απ την αλλη το Genelec θα εμπαινε ανετα στο WC του Giovani, ετσι για να την σπαει του Κωστα :rofl: :roflmao:

Λεγε Αλεξη! Μηπως ειναι ντερμπι το ματσακι?
Ναι ένα δίκιο το έχεις. Επίσης τώρα είδα ότι και το Adam έχει AES EBU.

Προσωπικά αν μπορούσα να δώσω 3000€ το 8351 θα έπαιρνα, δαγκωτά. Εξάλλου δεν θα πήγαινα για ένα αλλά 3.
Εμείς οι πολυκάναλοι πρέπει να υπολογίσουμε και το συνολικό κόστος ηχείων, γιατί δεν είναι δύο ✌. 😜

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.742
Εντάξει, στο Athens pro audio έχει εκπληκτική τιμή για το 8351, ωστόσο η τιμή καταλόγου είναι πάνω κάτω εκεί που θυμόμουν, κοντά στα 3,5κ.

Στα 3κ ναι, είναι μονόδρομος.
Ειναι ετσι ομως?
Το Adam υπερτερει κατα πολυ στο SPL (126 v 111).
Ναι, έτσι είναι.
Τα 113 ντεσιμπέλ του 8351 τα έχει στάνταρ στην 3η οκτάβα (η τζενελεκ δε παίζει μ'αυτα) και δεν υπάρχει περίπτωση να βγάζει εκεί περισσότερα το S3H.

Η τιμή στάθμης για τα Άνταμ, είναι ανά ζεύγος στο 1μ, δηλαδή υπολόγισε - 6 dB, και δε ξέρω τι room gains υπολογίζουν, άλλες φίρμες λένε σε π.

Τέλος πάντων, peak SPL per pair εχει Το τζενελεκ >123 και το Άνταμ 126.

Σε στάθμες και τα δύο σκοτώνουν.

Τρομερό πρόβλημα θα έχεις να βρεις σαμπ αρκετού SPL που να μπορούν να ακολουθήσουν τέτοιους δορυφόρους.

Είναι δεδομένο πως θες περισσότερα λεφτά σε σαμπ απ'οτι στους δορυφόρους σε τέτοια επίπεδα SPL.

Last edited:

Reaction score
5.395
Γιαννη (φλας) μια ερωτηση μονο. Νομιζω οτι παραδεχεσαι οτι στο χωρο σου δεν εχεις ηχητικη φροντιδα (οχι απαραιτητα απο τεχνικο). Αν συμφωνεις οτι ισχυει, πιστευεις οτι μπορεις να εχεις αντικειμενικα σωστη αποψη για τα ηχεια που εχουν περασει απο το χωρο σου?

Ειναι γεγονος οτι τα ηχεια που περασαν απο το χωρο σου ηταν αξιοζηλευτα. Γενικα πολυ μεγαλες επενδυσεις. Αν θες προσωπικα, τα περισσοτερα απ αυτα ηταν και του δικου μου γουστου. Ομως πιστευεις οτι επαιξαν στο μαξιμουμ των δυνατοτητων τους ετσι οπως τα εχεις? Και φυσικα ουτε καν που ανοιγω το θεμα των μετρησεων.

Για πες μας ομως γιατι απεχθανεσαι μετρησεις και ηχητικη περιποιηση χωρου? Αφου οπως φαινεται θεμα οικονομικο μαλλον δεν μπαινει. Αν υπολογισουμε αυτα που εχεις δωσει σε ενισχυτες, πηγες, ντακ, ηχεια, σαμπς εχεις πλησιασει (αν δεν εχεις ξεπερασει) τις 100.00. Που λοιπον κολλας? Ειναι θεμα ΠΙΣΤΗΣ?
Από πότε πρέπει να επιδεικνύουμε πιστοποιητικό ακουστικής χώρου για να συζητάμε για ηχεία;

Όποιος με θεωρεί αναξιόπιστο, ας μη με λαμβάνει υπόψη του. Σιγά τα ωά, για ηχεία μιλάμε.

Δεν είμαι αρθρογράφος να οφείλω να έχω αντικειμενικά κριτήρια, μετρήσεις κ.ο.κ.
Και φυσικά ούτε έχω κανένα ζόρι να αποδείξω τίποτα σε κανέναν.

Από κει και πέρα αν με ρωτάς φιλικά γιατί με νοιάζεσαι, έχω εξελίξεις σε χώρους που αφιερώνω περισσότερο χρόνο τελευταία. Μπορούμε σε πμ γιατί δεν αφορούν το νήμα.

Reaction score
2.721
Σημαντικό επίσης ότι τα 310 τα βρίσκει κανείς εύκολα στο χιλιάρικο το ένα στα μεταχειρισμένα, ενώ άλλα ακριβότερα που τυχόν θα προτιμούσε κανείς, είναι πιο δυσεύρετα.
Για πες. Από που;
Αν δεν θες, pm me

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.742
Από πότε πρέπει να επιδεικνύουμε πιστοποιητικό ακουστικής χώρου για να συζητάμε για ηχεία;
Από τότε που καταλάβαμε πως ο χώρος και η τοποθέτηση παίζει αποφασιστικής σημασίας ρόλο στο τελικό ακουστό αποτέλεσμα.

Το πως παίζουν τα ηχεία, φαίνεται άριστα από τις μετρήσεις τους, ένα σπινοραμα αρκεί για να καταλάβεις το σύμπαν όλο.

Τώρα ο κάθε άνθρωπος που πήρε ένα Χ ηχείο και το έβαλε όπως όπως στο σαλόνι του, ναι, χαιρόμαστε με τη χαρά του να μας λέει πόσο πολύ του άρεσε, μα στην πράξη οι οποιεσδήποτε κριτικές για μειονεκτηματα που ακούει, είναι εντελώς στον αέρα και δε βοηθάνε κανέναν.

Γιατί; γιατί είναι αδύνατο να αναπαραχθούν οι ίδιες ακουστικές εντυπώσεις σε κανένα άλλο οικιακό χώρο, εκτός κι αν βρεθεί δεύτερο σαλόνι ίδιου εμβαδού, ιδίων διαστάσεων, με ανοίγματα στα ίδια σημεία, με τοποθέτηση επίπλων στα ίδια σημεία, με τοποθέτηση των ηχείων στα ίδια σημεία και σε ιδίαν απόσταση ακρόασης, ενώ οι τοίχοι και οι τζαμαρίες να είναι στα ίδια σημεία με μπετο και στα ίδια με τούβλο και ίδιου πάχους υαλωση με ίδιες κουρτίνες και χαλιά.

Δηλαδη ένα επακριβώς ίδιο σαλόνι αν βρεθεί, ε, ναι, ίδια θα παίζει.

Εκτός κι αν κάνει άλλη ισοστάθμιση ο δεύτερος, ή αν έχει άλλα σαμπ.

Ε, πόσο χρήσιμο είναι;

Τσιριχτά πριμα; δείξε μου το RT60 και το ταργκετ κερβ πρώτα, και μετά μιλάς για τα πρίμα.
Ειδάλλως λες ότι να'ναι.

Αντιθέτως, οι αντικειμενικές μετρήσεις ενός ηχείου, αποτελούν χρήσιμα δεδομένα.
Σε ένα χώρο με επαρκή ηχητική περιποίηση ώστε αυτός να μην αλλοιώνει την ηχητική συμπεριφορά των ηχείων, ναι, ακούς πρακτικά πως παίζει το ηχείο, αναλόγως του ταργκετ κερβ που έχεις υλοποιήσει φυσικά.

alexis

Reaction score
30.458
Βασικά από τότε που καταλάβαμε ότι το 50% από αυτό που ακούμε είναι ο χώρος και το άλλο 50% το σύστημα.

Η ακουστική είναι επιστήμη και διδάσκεται στα πανεπιστήμια.
Ο Grimani λέει ότι θέλει 6-7 χρόνια.

Στο φόρουμ υπάρχουν εκατοντάδες σελίδες αφιερωμένες ακόμα και στο πως η ακουστική επηρεάζει το "χαρακτήρα" του ηχείου.

Reaction score
5.395
Χαίρω πολύ, δεν το ήξερα ότι επηρεάζει ο χώρος.

Επομένως μόνο με πιστοποιητικό ακουστικής χώρου μπορούμε να γραφουμε για ηχεία, ok.

Reaction score
4.156

Όποιος με θεωρεί αναξιόπιστο, ας μη με λαμβάνει υπόψη του. Σιγά τα ωά, για ηχεία μιλάμε.

Δεν είμαι αρθρογράφος να οφείλω να έχω αντικειμενικά κριτήρια, μετρήσεις κ.ο.κ.
Και φυσικά ούτε έχω κανένα ζόρι να αποδείξω τίποτα σε κανέναν.

Από κει και πέρα αν με ρωτάς φιλικά γιατί με νοιάζεσαι, έχω εξελίξεις σε χώρους που αφιερώνω περισσότερο χρόνο τελευταία. Μπορούμε σε πμ γιατί δεν αφορούν το νήμα.
Εξυπακούεται ότι φιλικά ρωτάω και νομίζω ότι είναι και πολύ απλό και φυσιολογικό το ερώτημα. Φυσικά και δεν έχεις καμμία υποχρέωση να απαντήσεις.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.223
Χαίρω πολύ, δεν το ήξερα ότι επηρεάζει ο χώρος.

Επομένως μόνο με πιστοποιητικό ακουστικής χώρου μπορούμε να γραφουμε για ηχεία, ok.
Όχι απαραίτητα,γίνεται υπό την προϋπόθεση τα συγκρινόμενα ηχεία να επέτρεπαν αμφότερα nearfield πεδίο ακρόασης...Αλλά ακόμα και τότε θα έπρεπε δια λόγους αξιοπιστίας οι κατηγορηματικές εκτιμήσεις να περιορίζονταν από την ...τέταρτη οκτάβα και άνω,δηλαδή ν'αφορούν σε συχνοτικές ζώνες ανώτερες από τη λεγόμενη ζώνη μετάβασης (Schroeder) για δεδομένο χώρο...Χωρίς target curve,κανονικά δεν θα έπρεπε ούτε περί..ακουστικών να εκφέρονται κατηγορηματικές γνώμες.

vasilisnt

Golden Boy!
Reaction score
2.750
Τα 40άρια ATC είναι σαν όρθια έκδοση δαπέδου των 310. Χωρίς λόγο χάνει κανείς τη δυνατότητα πιο ευέλικτου στησίματος σε βάσεις ή και ανάρτησης σε τοίχο και ταβάνι των 310, ειδικά για πολυκάναλο. Και προκύπτει και το πρόβλημα ίδιου κεντρικού.

Δεν νομίζω πως κερδίζει κάτι κανείς επιλέγοντας τα 40άρια έναντι των 310.
Και η ενεργή έκδοση των 40αριών είναι πολύ ακριβή.

Γενικά, ναι, εννοείται ότι τα 310 είναι εξαιρετικά. Απλά από ένα επίπεδο και πάνω υπεισέρχονται μετά και οι προτιμήσεις ανάλογα και με τον στόχο που έχει κανείς ως προς το πώς θα τα χρησιμοποιήσει.
Για 13κάναλο σίγουρα δεν έχουν αντίπαλο, ειδικά στο χιλιάρικο μεταχειρισμένα. Μονόδρομος.
Που τα βρήκατε στο χιλιάρικο Βρε παιδιά ;

Reaction score
596
ψάχνω καιρό τα 310. Κάτω από 1,5κ δε τα έχω βρει και αυτό από Αγγλία.

Reaction score
4.156
Τα 113 ντεσιμπέλ του 8351 τα έχει στάνταρ στην 3η οκτάβα (η τζενελεκ δε παίζει μ'αυτα) και δεν υπάρχει περίπτωση να βγάζει εκεί περισσότερα το S3H.
Η τιμή στάθμης για τα Άνταμ, είναι ανά ζεύγος στο 1μ, δηλαδή υπολόγισε - 6 dB, και δε ξέρω τι room gains υπολογίζουν, άλλες φίρμες λένε σε π.
Τέλος πάντων, peak SPL per pair εχει Το τζενελεκ >123 και το Άνταμ 126.
Ειχα διαβασει οτι ειναι ανα ζευγος στα Adam, αλλα δεν μπορουσα να καταλαβω αντιστοιχα στο ζευγος το Genelec ποσο θα πηγαινε. Ειδα απ την αλλη οτι το Genelec ειχε δυο οκταιντσα και το Adam δυο επταιντσα, κατι δεν μου κολλουσε καλα. Οκ διευκρινηστηκε.

Να ρωτησω και κατι θεωρητικο. Τι σημαινει ενα σαμπ να κατεβαινει πολυ χαμηλα (πχ -20 hz), κι ενα αλλο που δεν κατεβαινει πολυ ωστοσο ωστοσο εχει περισσοτερα γκαζια. Στην πραξη ποιο απο τα δυο ειναι πιο χρησιμο? Καπου εδω υπαρχει και το SPL?

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.556
Members
38.197
Νεότερο μέλος
YiorgosM