Ένα απόγευμα στου Κώστα Ear

Reaction score
11.119
Επειδή δε βλέπω να προχωράει το θέμα, άλλαξα routing στο σήμα στο setup μου. Αλλαγή τρόπου που κάνω cross-delay-στάθμες. Έτσι για να πάω στο επόμενο βήμα ρε παιδί μου.
Σε αναμονή νέων μετρήσεων και ρυθμίσεων, τώρα απλά παίζει.

I

iason

Guest
Μετά από χρόνια, ακόμα δεν έχεις μάθει καν τι δείχνουν τα "πινακάκια" του τρινοβ, κι ούτε θα μάθεις ποτέ.

Γιατί δε "τα παίρνεις", δε μπορείς.

Γι'αυτο μη πας να εξηγήσεις τίποτε, μόνο ρόμπα γίνεσαι, σα τον φλας.

Ρόμπαι ξεκούμποται.

Μετρήσεις βεβαίως έχουν δοθεί, και με rew από τα σεταπ που αναφέρεις, μα είσαι εντελώς ανίκανος να καταλάβεις τι δείχνουν.

Και δε πρόκειται να καταλάβεις ποτέ.
Πάνε παίξε με καλώδια.
Αντε στο καλό.
Εδώ ξέρουμε 5 πράγματα, δεν μπορείς να λες μπούρδες..
Ήθελα να ήξερα Κύριε Κώστα, το τι θα κάνανε όλοι αυτοί εδώ μέσα εάν μια μέρα τούς εγκαταλείψετε !!!!
Τρέμω μόνο που το σκέφτομαι :rolleyes:

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.007
Επειδή δε βλέπω να προχωράει το θέμα, άλλαξα routing στο σήμα στο setup μου. Αλλαγή τρόπου που κάνω cross-delay-στάθμες. Έτσι για να πάω στο επόμενο βήμα ρε παιδί μου.
Σε αναμονή νέων μετρήσεων και ρυθμίσεων, τώρα απλά παίζει.
αν βαργιεσαι πες με να σε στειλω χομγουορκ κατοπιν εντολης του EAR. 🐒

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.742
Τες πα, λίγη λογική παρακαλώ.

Ούτε ΡΑ είναι τα 310 σκέτα, ούτε καν επαρκή για στάθμες αναφοράς με σωστή απόκριση σε όλο το ακουστό φάσμα, όπως προβλεπεται από τις βασικές αρχές της υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής.

Χωρίς σαμπ, τα 310 είναι εντελώς άχρηστα και ακατάλληλα για το τυπικό οικιακό ηχοσύστημα, το παλιακό Βινταζ 2.0 που προσωπικά το φτύνω, ότι ηχεία κι αν έχει, όσα σαμπ κι αν έχει, όσα λεφτά κι αν κόστισε, για φτύσιμο το έχω.

Ωστόσο, με σωστή ενσωμάτωση σαμπ, κατάλληλων σαμπ για τον όγκο του χώρου, τα 310 είναι ιδανικά ηχεία για οποιοδήποτε οικιακό σεταπ, και τραγικά φτηνά, αρκεί η απόσταση ακρόασης να μη ξεπερνάει τα 2,5μ, ιδανικά να μη ξεπερνάει τα 2.3μ μάλιστα.

Αυτό δεν είναι κάτι καινούριο, που το σκέφτηκα προ λίγου και το ξεφουρνισα έτσι αυθαίρετα. Το λέω από την εποχή των παγετώνων, ούτε θυμάμαι πότε ξεκίνησα να τα λέω για τα τότε κλαιν μαιν.

Πιθανώς ένα σεταπ 2.Χ με 310 να μην αρκεί σε μέγιστες στάθμες για κάποιους λίγους τρελαμένους τερματογκάζηδες, ναι, υπάρχει τέτοια πιθανότητα.

Τότε και μόνον τότε, πάρτε ηχεία μεγαλύτερου spl εσείς οι 2-3 που είστε τόσο τερματογκαζηδες πια.

Βέβαια ο φλας χωρίς σαμπ στα 3μ και στα 5μ πονεσαν τα αυτιά του με ένα ζευγάρι 310, τι να πω, δεν ξέρω δεν απαντώ και σίγουρα δε συμφωνώ.

Ωστόσο, σε πολυκαναλο και δη ιμερσιβ σεταπ με 310 σε σωστές αποστάσεις ακρόασης για αυτά, παιδιά ελάτε.
Δεν έχω κάτι άλλο να πω, μιλάω πλέον με υλοποιημένο πρότζεκτ, και έχω ανοιχτή πρόσκληση σε όλους.

Άμα δε σας φτάνει η θεωρία, άμα δε καταλαβαίνετε τα γραφήματα, χρειάζεται να το ακούσετε.

Φιλ φρι.

Και σχεδιαγράμματα απόκρισης έχω ανεβάσει, και μετρήσεις του τρινοβ προ διόρθωσης, και μετρήσεις με rew μετά τη διόρθωση, και RT 60, και ταργκετ κερβ, και τα πάντα όλα.

Εντάξει, στους 10 κύκλους πέφτει 4-5 ντεσιμπέλ η στάθμη. Αν σας κάνει.
Καποιοι ανάμεσά σας συνεχίζουν να ακούν με πτώση στάθμης 15 ντεσιμπέλ στους 50 κύκλους. Χωρίς σαμπ. Γελάνε και οι πέτρες.

Αντε γειά.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.675
Ήθελα να ήξερα Κύριε Κώστα, το τι θα κάνανε όλοι αυτοί εδώ μέσα εάν μια μέρα τούς εγκαταλείψετε !!!!
Τρέμω μόνο που το σκέφτομαι :rolleyes:

ο Κώστας έχει αφήσει υλικό για να γελάνε και τα τρισέγγονα μας...μη σε απασχολεί
τους πουθενάδες να κοιτάς

Reaction score
5.395
Quote παρελθοντικών μου ποστ να αρχίσω να κάνω κι εγώ;

Στο νεκρό χώρο του dedicated τα 310 τα άντεχα περισσότερη ώρα σε υψηλές στάθμες. Στο σαλόνι μισή ώρα άντεξα και τα ξήλωσα.

Με τα Zingali δεν τίθεται καν θέμα αντοχής δικής μου. Απόλαυση ήταν και στο σαλόνι, απόλαυση και στον dedicated.

Ευελπιστώ ότι το S-ART της Adam θα είναι πιο ξεκούραστο από το tweeter της Neumann.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.742
Ο φλας, και πολλοί σαν τον φλας, είναι μηχανάκιας, δεν ακούει μουσική, ο ίδιος τα λέει.

Γιατί τα έδωσε τα 310; γιατί τα βαρέθηκε. Γιατί δε παίζει τα Άνταμ; γιατί τα βαρέθηκε.

Γιατί έδωσε τα 310; γιατί είναι φτηνά και μπορεί να κάνει τραμπες και αγορές σε τέτοιο οικονομικό επίπεδο, παλιότερα, που είχαμε περισσότερα λεφτά, έκανε συνεχείς τραμπες σε υψηλότερο οικονομικό επίπεδο, τώρα μετράει και το ευρώ.

Εγώ αντιθέτως, δεν είμαι μηχανάκιας.

Μαγκνεπαν είχα σταθερά για 20+χρονια, μια αλλαγή έκανα τα 3.3 τα παλιά με τα 3.6 όταν βγήκαν, ήμουν φοιτητής όταν πήρα μαγκνεπαν και με αυτά έμεινα.

Έχει τώρα 2 χρόνια χονδρικά που πήγα σε 310, και εκτός απροόπτου, που σημαίνει πολύ μεγαλύτερος χώρος σε άλλο σπίτι, που δε προβλέπεται να φύγω μάλλον ποτέ, δε βλέπω να ξαναλαζω τίποτα μέχρι να με θάψουν ή να με κάψουν ακόμα καλύτερα.

Πολλοί όμως ανάμεσά μας, είναι μηχανάκιες, παίζουν με τα μηχανηματα, η αλλαγή είναι αυτο που τους αρέσει, ούτε το χαϊ φαϊ ούτε η μουσική, τίποτα.

Άλλοι κάνουν επίδειξη πλούτου, άλλοι μεγέθους, κλπ, τα γνωστά.
Καποιοι δεν ήξεραν καν πόσο φτηνά ηχεία είναι τα 310, ε βέβαια, όταν τα 100.000 για 2 ηχεία τα έχουν στο χαβαλέ, και δεξερωγω πόσα για ενισχυτές, ε προφανώς δεν ασχολούνται με φτηνοπράματα, είναι ποταπα για αυτούς.

Απ'ολα έχει ο μπατσες.

Έχει και μένα όμως, να σας θυμίζω τα δεδομενα.
Κακό σπυρί στον κωλο σας.
Εμουά.
Γιεεεεεεεε

Reaction score
5.395
Ρόμπα ξε-ρόμπα, το καλό από το καλύτερο μπορώ να το ξεχωρίσω.

Καλά-χρυσά τα 310, αλλά υπάρχουν και καλύτερα.

Κι αφού τόσο σου αρέσουν τα ποστ μου:

Τα Adam S3H με τα οποία αντικατέστησα τα 310 αποδείχτηκαν:

Κατά πολύ ανώτερα. Δεν συγκρίνονται καν.
Τα S3H εξαφανίζονται τελείως και στο κέντρο δημιουργείται 3D ολόγραμμα.
Τα 310 είναι κοφτά κι επιθετικά κατά πάνω σου.
Αν μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω, θα πήγαινα ντουγρού στα S3H, και δεν θα έχανα ένα χρόνο με τα 310.
Εξαιρετικά μόνιτορ τα 310, αλλά δεν παύουν στιγμή να δείχνουν ότι είναι μόνιτορ και μάλιστα μικρά, με συγκεκριμένα όρια.

Με τα S3H ξεχνάς ότι ακούς από μόνιτορ και πάει το μυαλό σου σε μεγάλα hiend ηχεία με ενισχυτές τέρατα.
Ποτέ δεν θα κουράσουν, ποτέ δεν θα συμπιέσουν.
Παρατηρώ ότι και οι ακροάσεις μου κρατάνε λιγότερο. Βαθιές ανάσες παίρνω σαν να έζησα πρωτόγνωρη εμπειρία από τα πρώτα κομμάτια ακόμη που ακούω σε υψηλή στάθμη, και παρόλο που είναι γνώριμα κομμάτια, οι ήχοι ξεπηδούν τραγανοί και φρέσκοι.
Λίγο πιο δυνατά, άντε λίγο ακόμη, και χαμογελαστά τα S3H πετάνε το μπαλάκι στα σαμπ και σου λένε άσε εμάς και κοίτα τα όρια των σαμπ σου.

Το μεγάλο στοίχημα είναι πόσο καλά θα σταθεί ένα S3H ως κεντρικό.
Το 310 τα είχε βρει σκούρα
όταν το έβαλα δίπλα στο Zingali Home Monitor 212, και αποχώρησε αμέσως, αλλά το S3H είναι άλλη ιστορία.
Το καθυστερώ όσο μπορώ να το δοκιμάσω στο κέντρο, γιατί είμαι σίγουρος ότι θα με βάλει να αναδιοργανώσω όλο το hc από την αρχή.
Και άντε πες και το κάνω κάποια στιγμή, και το γυρίζω σε πολλαπλά S3H, θα δω ολόκληρη ταινία με αυτά, ή θα με καταδικάσουν σε demo δισκάκια, να τσεκάρω εσαεί πόσο καλά αποδίδουν στη μια και πόσο στην άλλη σκηνή;
Το 310 είναι συμβιβαστική λύση έναντι του S3H, και αυτό δεν αφορά μόνο το max spl.
Kαι σε στάθμη ψιθύρου και σε κανονική ένταση, οι διαφορές είναι πολύ μεγάλες υπέρ του S3H.
Kι εγώ φτηνά πήγα να τη βγάλω με πολλαπλά 310, αλλά το S3H είναι ανώτερης κατηγορίας ηχείο σε όλους τους τομείς απόδοσης.
Όπου μπαίνει το 310, θα χωρέσει και το S3H. Και στην ίδια απόσταση ακρόασης επίσης.
Οικονομικοί είναι οι λόγοι που θα επιλέξει κανείς 310, και τίποτε άλλο απολύτως.
Τα 310 θα μπορούσα να τα χαρακτηρίσω αποστειρωμένα.
Τα S3H όχι. Είναι απολαυστικά με audiophile κριτήρια.
Το απολαυστικό προκύπτει από συνδυασμό παραγόντων που σε κάνει να ανυπομονείς να τα ανάψεις να ακούσεις μουσική και να μη σου πάει η καρδιά να τα κλείσεις.

Το αποστειρωμένο ως χαρακτηρισμό ηχείου εγώ το εκλαμβάνω ως κλινικά σωστό σε αυτά που μπορεί να κάνει, αλλά κουραστικό στο συνολικό άκουσμα.

Συγκεκριμένα για τα S3H, τα βρίσω πολύ πιο χορταστικά σε όλα τους σε σύγκριση με τα 310 που είχα πριν στον ίδιο χώρο, με αποτέλεσμα να τα θεωρώ πολύ πιο κατάλληλα για ηχεία ακρόασης από τα 310.
Σε όποιον χώρο/θέση/απόσταση/στάθμη κι αν έβαλα τα 310, στα ίδια συμπεράσματα κατέληγα.

Η πιο καλή κίνηση που έχω κάνει ποτέ ήταν που τα ξεφορτώθηκα και ανέβηκα κατηγορία στα S3H.

Last edited:
  • Like
Reactions: PMC

Reaction score
890
Τα μόνα chips που μ' αρέσ'νε είναι τα φουρνιστά Lay's χωρίς πρόσθετες μπούρδες. 😍
Να ανοίξω τώρα το ένα πακέτο που έχω ή αργότερα κορίτσα; :p

Και φιστίκια έχω μπόλικα, μα τα φυλάω για τον ΚονγκΓκότζιρα.
Τα καλυτερα για την περίσταση θα είναι τα Salt and Vinegar https://tse2.mm.bing.net/th?id=OGC....=Z4WCIoLMLLGZpwT25eB3EQeeSRmQKfmEFIMkr/Novk8=

Reaction score
890
Μαζευτηκατε πολλοι τελικα ( καλα οι πιο πολλοι ειναι απο πισω στο σαππορτ, back vocals )και τα βαλατε με τα τραβελια, γουσταρω, μ αρεσει, εχει φαση!

:roflmao: 8-)

( εδω μπαινει η φωτο που μανε ξανθια σερβιτορα με βινυλ, τοτενες που μ αρεζαν πιο πολυ τα βινυλια , δε τη βρισκω προχειρη )

και για πειτε τι αλλο;
ο καιρος πως ειναι ;
Σεξισμος ακόμη και στα ηλεκτρόνια φάσματος αντιδιαστολικης υπερεκθεσης των χαμηλών δονήσεων... Που πάει αυτή κενωνια; 🤔

Reaction score
336
Ρόμπα ξε-ρόμπα, το καλό από το καλύτερο μπορώ να το ξεχωρίσω.

Καλά-χρυσά τα 310, αλλά υπάρχουν και καλύτερα.

Κι αφού τόσο σου αρέσουν τα ποστ μου:

Τα Adam S3H με τα οποία αντικατέστησα τα 310 αποδείχτηκαν:

sorry που επεβμαινω............απο τα S3H υπαρχουν καλυτερα ? εγω θελω να παρω καλυτερα...............~

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.555
Members
38.197
Νεότερο μέλος
YiorgosM