Ένα απόγευμα στου Κώστα Ear

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.516
Εφόσον θα ήταν αρκετά ευαίσθητο και με κατάλληλες ηλεκτρομηχανικές ιδιότητες,κάτι σαν...Ψωράλ ένα πράμα... :wink:

Παίζει πάντως και μη ανεκδοτολογικό παιγνίδι όπου κριτήριο θα είναι το μήκος του...΄΄μορίου΄΄ στο Spectrogram στη ζώνη 20-200...:sneaky:
Μην παίζουμε την κολοκυθιά . 89db είναι το 901.
Που θα το συγκρίνουμε με τα 95 των Ψωράλ?

P

PMC

Guest
Γιατί δεν είναι κουβάς με σκατα το κεφάλι του, σα κάποιων κάποιων άλλων εδώ μέσα, περίφημων δικαστών ανηλίκων τραβεστί.
αυτος είναι ακριβως ο τρόπος που το σάιτ προστατεύει τον κύριο έαρ να λέει ότι του ρθει.....
σε κανένα σοβαρό σάιτ δεν θα επέτρεπαν τέτοιες εκφράσεις......πουθενά.
μη ξεχνάμε όμως , εδώ έχουν κάνει τον νταχαρη μοντερειτορ.....

πριν δυο μερεσ σε άσχετο θέμα ο @abcd μου έσβησε μήνυμα τρεις φορές.....χωρίς λόγο και κανείς δεν μου εξήγησε τι παίζει......

Συγχαρητήρια ..... είσαστε όλοι ....πολλοί ωραίοι τύποι.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.675
αυτος είναι ακριβως ο τρόπος που το σάιτ προστατεύει τον κύριο έαρ να λέει ότι του ρθει.....

πριν δυο μερεσ σε άσχετο θέμα ο @abcd μου έσβησε μήνυμα τρεις φορές.....χωρίς λόγο και κανείς δεν μου εξήγησε τι παίζει......

αν θέλεις να σου απαντήσω....να μου φέρεις χαρτί από γιατρό

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.222

Καλά,ας μην γινόμαστε υπερβολικοί...Λίγοι είναι οι ωραίοι τύποι γενικώς... :wink:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.033

αυτό που αναγράφει στα χαρακτηριστικά του ηχείου για -6 dB στα 25 hertz τι ακριβως δείχνει?
απο τα ποσά hertz παίζει ευθεία και τα υπόλοιπα 3-4 παραπάνω που χρειάζονται για ταργκετ κερβ από που θα βρεθούν?
Με λιγα λόγια , τι σαμπ , ισοσταθμηση,τριννοβ ... χρειάζονται και αυτά για να παίξουν Σωστά?
ηρεμα ρωτάω....
438F71BA-A3DE-437B-9F3C-1CB82BC61D12.jpeg

Η απόκριση σε δωμάτιο θα ειναι κατηφορική, κάπου μεταξύ της κόκκινης και μπλέ καμπύλης, περισσότερο προς την μπλε.
Για περισσότερη ενσωμάτωση:
For adaptation of the frequency response to the acoustic conditions of reproduction room and loudspeaker set-up position, low-frequency room compensation can be achieved within two variably adjustable frequency bands.

Εννοείται πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν και λογισμικά τύπου Trinnov.
Η εταιρία κατασκευάζει και σαμπς.

P

PMC

Guest
Όσον αφορά τα ηχεία του Γιάννη ο ίδιος στο τηλέφωνο πριν από δύο μέρες μου παραδέχτηκε ότι μόλις το άκουσε πρώτη φορά ήθελε να τα πετάξει από το μπαλκόνι το μόνο που σκεφτότανε ήταν πως θα τα ξανά πακετάρει να τα επιστρέψει στον αντιπρόσωπο. Το μόνο που του είπα ήταν να προσέχει με αυτούς που έχει μπλέξει γιατί θα του τα ρυθμίσουν χάλια. ( ΑΑΑ.....ΑΟΣΜΑ ΑΧΡΩΜΑ ΑΓΕΥΣΤΑ που πολύ πιθανόν να διαβάσατε κάποιοι κάπου και να μη καταλάβατε...)Μου είπε ότι έχει ζητήσει επανειλημμένως να πάει ο Μανώλης ο κάστρουνης Να του ρύθμισει το στεροφωνικό και το έχει αρνηθεί όλες τις φορές. Δεν θέλω να μιλήσω για λογαριασμό του Μανώλη , Δεν ξέρω γιατί δεν πηγαίνει.

Αν θέλει ο Γιάννης ας βγει να τα διαψεύσει.....για να δούμε και ποιοι έχουν μπαλάκια ανάμεσα στα ποδια τους.

( ο Κοτσιδης μου είπε κιαλλα σχετικά με την ρύθμιση τραβεστί που έχετε κάνει στα Ηχεια ......μη με προκαλέσετε )
κοιταξτε μόνο να κάνετε ότι μπορείτε για να ακούει ο άνθρωπος ( ο οποίος Δεν φταίει πουθενά ) την μουσική του και να το ευχαριστιέται χωρίς να πρέπει να πάρει κιαλλα σαμπ ......γιατί κάτι τέτοιο γράψατε ( αφού όπως φωνάζετε δεν τα χρειάζεται το ηχείο ) ούτε τριννοβ ούτε τίποτα .......ακριβό.

Last edited by a moderator:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.222
View attachment 207228

Η απόκριση σε δωμάτιο θα ειναι κατηφορική, κάπου μεταξύ της κόκκινης και μπλέ καμπύλης, περισσότερο προς την μπλε.
For adaptation of the frequency response to the acoustic conditions of reproduction room and loudspeaker set-up position, low-frequency room compensation can be achieved within two variably adjustable frequency bands.

Θα συμπληρώσω χωρίς διαγράμματα...Η εικονιζόμενη απόκριση είναι free field...Ισοδύναμη πλήρως ανηχοϊκής...Υπαίθριος χώρος,όχι δωμάτιο...Ενδεικτικώς,,ισοδύναμη απόκριση από τα κλασσικά B&W 801 Matrix που είχα κάποτε δημοσιεύσει, εμφάνιζε την επίμαχη υποχώρηση...μίαν ολόκληρη οκτάβα πάνω σε σύγκριση με τα MeG 801...
( ο Κοτσιδης μου είπε κιαλλα σχετικά με την ρύθμιση τραβεστί που έχετε κάνει στα Ηχεια ......μη με προκαλέσετε )
κοιταξτε μόνο να κάνετε ότι μπορείτε για να ακούει ο άνθρωπος ( ο οποίος Δεν φταίει πουθενά ) την μουσική του και να το ευχαριστιέται χωρίς να πρέπει να πάρει κιαλλα σαμπ ......γιατί κάτι τέτοιο γράψατε ( αφού όπως φωνάζετε δεν τα χρειάζεται το ηχείο ) ούτε τριννοβ ούτε τίποτα .......ακριβό.
Παρακαλώ να μην αφήσεις κάτι να αιωρείται εν είδει δαμόκλειας σπάθης χωρίς να σε...προκαλούσα.

Στο δε ζήτημα των sub,επειδή και ο ίδιος φρονώ πως τα νέα ηχεία θα χρειάζονταν τεμάχια πιο στιβαρά,έχω μόνο να σημειώσω ότι με κατάλληλη διευθέτηση τα νέα ηχεία του JFK μπορούν να διεγείρουν το χώρο σα να ήταν MeG...Έχω επειδείξει πώς μπορεί να επιτευχθεί σε μικρότερη βεβαίως κλίμακα ηχειακών πηγών...

Last edited:

daharis666

Moderator
Reaction score
79.675
View attachment 207228

εσύ στην κοσμάρα σου.....
δεν πήρες χαμπάρι τι γίνεται? :roflmao: :roflmao:

daharis666

Moderator
Reaction score
79.675
Θα συμπληρώσω χωρίς διαγράμματα...Η εικονιζόμενη απόκριση είναι free field...Ισοδύναμη πλήρως ανηχοϊκής...Υπαίθριος χώρος,όχι δωμάτιο...Ενδεικτικώς,,ισοδύναμη απόκριση από τα κλασσικά B&W 801 Matrix που είχα κάποτε δημοσιεύσει,εμφάνιζε την επίμαχη υποχώρηση...μία ολόκληρη οκτάβα πάνω σε σύγκριση με τα MeG 801...
άλλος απο δω:laugh::rolleyes:

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.458
Πάντως παιδιά ωραία περνάμε εδώ, έχουμε και καραντίνα και πάμε και σε βαφτίσια.

Φρουγά, που είναι η Φρουγά 💂

Έχουμε..

Ήχο υγρό
Ήχο ξηρό
Ήχο ζεστό

Ήχο αέρινο

Ήχο φλαμπέ
Ήχο σαγρέ
Ήχο τραβέ

:party::party:

Last edited:

P

PMC

Guest
View attachment 207228

γιατι δεν λέτε στον κόσμο ότι το ηχείο υπόδειγμα δεν έχει την πρώτη οκτάβα?

και μη ξαναπιάσετε pmc στο στόμα σας......όταν το ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΜΟΥ έχει 20.5 hertz μετρημένα στην θέση ακροασης.....
Και επιτελους μη συγκρίνεται την βούρτσα με την........αντε....

Last edited by a moderator:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.742
Γιατί γίνεσαι κακός ? και τα 901 50 βατάκια ενισχυτή έχουν στα τουίτερς. 100/4 , 50/8.
Που είναι το πρόβλημα? Α! και μόνο 180 βατάκια στα γούφερς στα 4 , δλδ 90 στα 8 . Είναι αυτό τώρα οδήγηση 15ιντσου?
Προφανώς έχεις κάποιο δίκιο εδώ, βεβαίως πολύ σοβαρά πήρες τα γραφόμενά μου εκεί.

Η δική μου αναφορά στα 500 βατ στα πριμα, πέραν του ότι εμπεριέχει πολύ μεγάλη δόση χιούμορ, καθώς είναι γεγονός πως τέτοια ισχύς δε χρειάζεται σε καμία περίπτωση στα πριμα (αυταποδεικτο, δεν χρήζει ανάλυσης), και προφανώς οι μηχανικοί στην γκεϊ χρησιμοποίησαν απλώς τον ίδιο ενισχυτή μεσαίων και στα πριμα (μάλλον ένα έτοιμο δικάναλο μοντιουλ έβαλαν), δεν δείχνει τίποτα περισσότερο πέραν της άπλετης ισχύος που υπάρχει διαθέσιμη, οπότε είναι εξασφαλισμενη η έλλειψη δυναμικής συμπίεσης ισχύος.

Υπ'οψιν βέβαια πως το 901 έχει ένα τουιτερ, ενώ το 801 περισσοτερα.

Η συγκριση των φαρφιλντ 801 με τα μιντφιλντ 901, δείχνει την λογαριθμική αύξηση της απαιτούμενης για τη χρήση ισχύος μεταξύ μιντφιλντ και φαρφιλντ, ακόμα και για το ίδιο πολύ ευαίσθητο μεγάφωνο χαμηλών, το οποίο με ελάχιστη ισχύ ξεπερνάει τα 120 ντεσιμπέλ, οπότε είναι υπέρ του δέοντος επαρκές για μιντφιλντ χρήση.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
100.818
Ήταν στο θέμα με το πλοίο στο Σουέζ.

Έβαλες την είδηση της αποκόλλησης, ενώ υπήρχε λίγα posts πριν η είδηση από άλλο μέλος.

Έκανες το κόπο να κοιτάξεις;

Όχι βέβαια, αλλά το παράπονο το κάνεις για εντυπώσεις!

Νομίζεις ότι θα πρέπει να ειδοποιώ για τέτοιους λόγους όταν διαγράφω posts;

Έχουμε κι άλλα πράγματα να κάνουμε, στο site, αλλά και στη δουλειά μας!

Τώρα θα μου βάλει φατσούλα με νεύρα ο κολλητός σου ο Γιανννης!

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.516
Προφανώς έχεις κάποιο δίκιο εδώ, βεβαίως πολύ σοβαρά πήρες τα γραφόμενά μου εκεί.

Η δική μου αναφορά στα 500 βατ στα πριμα, πέραν του ότι εμπεριέχει πολύ μεγάλη δόση χιούμορ, καθώς είναι γεγονός πως τέτοια ισχύς δε χρειάζεται σε καμία περίπτωση στα πριμα (αυταποδεικτο, δεν χρήζει ανάλυσης), και προφανώς οι μηχανικοί στην γκεϊ χρησιμοποίησαν απλώς τον ίδιο ενισχυτή μεσαίων και στα πριμα (μάλλον ένα έτοιμο δικάναλο μοντιουλ έβαλαν), δεν δείχνει τίποτα περισσότερο πέραν της άπλετης ισχύος που υπάρχει διαθέσιμη, οπότε είναι εξασφαλισμενη η έλλειψη δυναμικής συμπίεσης ισχύος.

Υπ'οψιν βέβαια πως το 901 έχει ένα τουιτερ, ενώ το 801 περισσοτερα.

Η συγκριση των φαρφιλντ 801 με τα μιντφιλντ 901, δείχνει την λογαριθμική αύξηση της απαιτούμενης για τη χρήση ισχύος μεταξύ μιντφιλντ και φαρφιλντ, ακόμα και για το ίδιο πολύ ευαίσθητο μεγάφωνο χαμηλών, το οποίο με ελάχιστη ισχύ ξεπερνάει τα 120 ντεσιμπέλ, οπότε είναι υπέρ του δέοντος επαρκές για μιντφιλντ χρήση.
Πολύ ευαίσθητο στα 89 db δεν το λες. 90 στα 801 .
Πάντως όπως και νάχει , αν είναι 90 βατάκια για το γούφερ είναι αστείο νούμερο.
Επίσης με 128 βατάκια θα βγάλει 110 db , όχι 120.
Τα 128 είναι 38 βατάκια παραπάνω από τα 90 που βγάζει στα 8 ωμς.
Αντε ας υποθέσουμε ότι είναι 4ωμο το γουφερίδι , οπότε έχουμε 180 , βατάκια από τον ενισχυτή , αν λοιπόν βγάζει με 128 βατάκια 110 db , στα 256 βατάκια θα βγάλει άλλα τρία δλδ 113.
Ως εκ τούτου τα 120 που λες είναι άπιαστο όνειρο. Εκτός και υπολογίζεις και ρουμ γκειν 7 db.

Last edited:
  • Like
Reactions: PMC

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.555
Members
38.197
Νεότερο μέλος
YiorgosM