Ένα απόγευμα στου Κώστα Ear

P

PMC

Guest
Ήταν στο θέμα με το πλοίο στο Σουέζ.

Έβαλες την είδηση της αποκόλλησης, ενώ υπήρχε λίγα posts πριν η είδηση από άλλο μέλος.

Έκανες το κόπο να κοιτάξεις;

Όχι βέβαια, αλλά το παράπονο το κάνεις για εντυπώσεις!

Νομίζεις ότι θα πρέπει να ειδοποιώ για τέτοιους λόγους όταν διαγράφω posts;

Έχουμε κι άλλα πράγματα να κάνουμε, στο site, αλλά και στη δουλειά μας!

Τώρα θα μου βάλει φατσούλα με νεύρα ο κολλητός σου ο Γιανννης!
πριν από εμένα δεν υπήρχε , πολύ μετά από εμένα μπήκε και είναι ακόμα εκεί.....;)

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.675
@abcd κάνε πάλι τα μαγικά σου φωτομοντάζ.....για να αποδείξεις ότι έχει άδικο

το χει ξανακάνει στο παρελθόν άλλωστε :laugh:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.742
αν είναι 90 βατάκια για το γούφερ είναι αστείο νούμερο.
Άσε αυτόν τον υπολογισμό που κάνεις, και κάνε έναν αναστροφο:

Υπολόγισε εσύ τι ευαισθησία έχει το μεγάφωνο χαμηλών, βλέποντας το Μαξ εσπιελ, με τη μέγιστη ισχύ του ενισχυτή του.

Το έχω κάνει και σας το έχω γράψει. :)

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.033
γιατι δεν λέτε στον κόσμο ότι το ηχείο υπόδειγμα δεν έχει την πρώτη οκτάβα?
Η συζητηση για το αν (και γιατί) ο συγκεκριμένος δορυφόρος χρειάζεται σαμπ ή όχι έχει γίνει πολλές φορές.
όταν το ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΜΟΥ έχει 20.5 hertz μετρημένα στην θέση ακροασης.....
Αφού δεν τις καταλαβαίνεις τις μετρήσεις, μην το βασανίζεις τζάμπα. Θα πρέπει να εξηγήσω ποια είναι η διαφορά της μιας μέτρησης απο την άλλη, δεν θα γίνει αντιληπτό, θα μας πάρει όλη τη μέρα. Άστο.

DFF76203-02B3-4E05-BF47-E4366D0A289B.jpeg

P

PMC

Guest
Πολύ ευαίσθητο στα 89 db δεν το λες. 90 στα 801 .
Πάντως όπως και νάχει , αν είναι 90 βατάκια για το γούφερ είναι αστείο νούμερο.
Επίσης με 128 βατάκια θα βγάλει 110 db , όχι 120.
Τα 128 είναι 38 βατάκια παραπάνω από τα 90 που βγάζει στα 8 ωμς.
Αντε ας υποθέσουμε ότι είναι 4ωμο το γουφερίδι , οπότε έχουμε 180 , βατάκια από τον ενισχυτή , αν λοιπόν βγάζει με 128 βατάκια 110 db , στα 256 βατάκια θα βγάλει άλλα τρία δλδ 113.
Ως εκ τούτου τα 120 που λες είναι άπιαστο όνειρο. Εκτός και υπολογίζεις και ρουμ γκειν 7 db.
και δεν έχει καθολου πληροφορία στην πρώτη οκτάβα.....θέλει σαμπ.
Δεν τα λένε όμως και ο κόσμος με αυτά που γράφει ο έαρ πάει και τα αγοράζει , δίνει τα λεφτά του και μετά καταλαβαινει ότι το ηχείο θέλει και σαμπ και...και...και.......
ειναι αυτά που έλεγε πριν από δυο μέρες ο φλας και κάποιοι του την έλεγαν .....

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.516
Άσε αυτόν τον υπολογισμό που κάνεις, και κάνε έναν αναστροφο:

Υπολόγισε εσύ τι ευαισθησία έχει το μεγάφωνο χαμηλών, βλέποντας το Μαξ εσπιελ, με τη μέγιστη ισχύ του ενισχυτή του.

Το έχω κάνει και σας το έχω γράψει. :)
Δεν χρειάζεται ρε κώστα.
Η ευαισθησία του ηχείου ορίζεται από το πιο αναίσθητο μεγάφωνο . Αν το δίνει για 89 db ευαισθησία , γιατί έτσι λέει κατά 99% αυτό είναι το γούφερ.
Τα γούφερ είναι πάντα πιο αναίσθητα από τα μιντ και τουίτερ.

P

PMC

Guest
Σοβαρά;

Ελπίζω να μη θυμάσαι αλλιώς είσαι ψεύτης!!!
Ήταν είδηση 40 λεπτών .
κοιταξα μια μέρα πίσω και δεν υπήρχε πουθενά ...
κοιτα τα αρχεία σου ποτέ σβήνεις τι ?
αργοτερα από εμένα δυο ώρες ανέβασε το ίδιο ο Κυπριος.....( μάλλον?)

δεν θα σε πω ψεύτη όμως αν κανείς ταυτόχρονα και άλλες δουλειές πρόσεχε λιγο παραπάνω.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.516
Δεν τα λένε όμως και ο κόσμος με αυτά που γράφει ο έαρ πάει και τα αγοράζει , δίνει τα λεφτά του και μετά καταλαβαινει ότι το ηχείο θέλει και σαμπ και...και...και.......
Δεν ξέρω τι κάνει στην πρώτη οκτάβα , δλδ 20-40hz , αλλά εντάξει κάτι πρέπει να κάνει. Αν το δίνουν για 25hz-6db κάτι κάνει.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.222
Η συζητηση για το αν (και γιατί) ο συγκεκριμένος δορυφόρος χρειάζεται σαμπ ή όχι έχει γίνει πολλές φορές.

Αφού δεν τις καταλαβαίνεις τις μετρήσεις, μην το βασανίζεις τζάμπα. Θα πρέπει να εξηγήσω ποια είναι η διαφορά της μιας μέτρησης απο την άλλη, δεν θα γίνει αντιληπτό, θα μας πάρει όλη τη μέρα. Άστο.

View attachment 207232
Έχουν πάντως ειπωθεί αναλυτικά...
Ο ίδιος έχω εξηγήσει διεξοδικά την ανάγκη εμπλοκής sub έστω και με main που δεν φαίνεται εκ πρώτης όψεως να το χρειάζονταν...Επιπλέον έχουν παρουσιαστεί στην πράξη όροι διευθέτησης σκέτων main υπό πολύ ειδικές συνθήκες ως ΄΄παραθυράκι΄΄ των κανόνων, με τη σχετική εννοείται επιείκια,όχι υπό αυστηρά κριτήρια.Ακόμα κι εκεί,το sub είναι που θα ΄΄έδενε΄΄ το οποιοδήποτε ΄΄γλυκό΄΄.

symos

You're not worthy!
Reaction score
7.874
Επειδή αυτός "ο κόσμος" που λες είμαι προς το παρόν εγώ, κάνοντας μεγάλη προσπάθεια να το θέσω κόσμια, θα πω απλά πως δεν ισχύει αυτό που λες.

Όπως αναφέρει και ο @Dimifoot παραπάνω, έχει γίνει στο παρελθόν η συζήτηση για το αν χρειάζεται sub ή όχι αυτό το ηχείο και ποτέ δεν αναφέρθηκε η άποψη "πάρτε το γιατί δεν χρειάζεται sub". Σε καμία περίπτωση. Και ακόμα και σε προσωπικές συζητήσεις που έχω κάνει με τον Κώστα, το πρώτο που μου λέει είναι "άντε, και τώρα τα sub".

Τώρα αν υπό συγκεκριμένες συνθήκες και για διάφορους λόγους θα μπορούσες να πεις "ΟΚ, αν είναι να μην έχω sub τουλάχιστον ας έχω αυτά τα ηχεία" (κυρίως λόγω του καρδιοειδούς και όχι λόγω του γούφερ, αυτό το βρίσκεις και αλλού) είναι άλλη συζήτηση και δεν αναιρεί τον "κανόνα".

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
35.575
Δεν χρειάζεται ρε κώστα.
Η ευαισθησία του ηχείου ορίζεται από το πιο αναίσθητο μεγάφωνο . Αν το δίνει για 89 db ευαισθησία , γιατί έτσι λέει κατά 99% αυτό είναι το γούφερ.
Τα γούφερ είναι πάντα πιο αναίσθητα από τα μιντ και τουίτερ.

Η αναφερόμενη ευαισθησία είναι συνήθως ενας μέσος όρος από μετρήσεις σε διάφορες συχνότητες, και οχι σε ακραίες συχνότητες, εχω την αίσθηση.

P

PMC

Guest
Επειδή αυτός "ο κόσμος" που λες είμαι προς το παρόν εγώ, κάνοντας μεγάλη προσπάθεια να το θέσω κόσμια, θα πω απλά πως δεν ισχύει αυτό που λες.

Όπως αναφέρει και ο @Dimifoot παραπάνω, έχει γίνει στο παρελθόν η συζήτηση για το αν χρειάζεται sub ή όχι αυτό το ηχείο και ποτέ δεν αναφέρθηκε η άποψη "πάρτε το γιατί δεν χρειάζεται sub". Σε καμία περίπτωση. Και ακόμα και σε προσωπικές συζητήσεις που έχω κάνει με τον Κώστα, το πρώτο που μου λέει είναι "άντε, και τώρα τα sub".

Τώρα αν υπό συγκεκριμένες συνθήκες και για διάφορους λόγους θα μπορούσες να πεις "ΟΚ, αν είναι να μην έχω sub τουλάχιστον ας έχω αυτά τα ηχεία" (κυρίως λόγω του καρδιοειδούς και όχι λόγω του γούφερ, αυτό το βρίσκεις και αλλού) είναι άλλη συζήτηση και δεν αναιρεί τον "κανόνα".

συγνωμη αν είπα κάτι που σε πείραξε .Καλοριζικα τα Ηχεια σου.....φυσικά .👍
Το θέμα είναι ότι πολλές φορές χρησιμοποιούνται υπερβολές για περιγραφές που θαμπώνουν .....αυτές πρέπει να σταματήσουν .
κανονικά αυτό θα έπρεπε να είναι δουλειά των μοντερειτορς....

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.033
( ο Κοτσιδης μου είπε κιαλλα σχετικά με την ρύθμιση τραβεστί που έχετε κάνει στα Ηχεια ......μη με προκαλέσετε )
Όσον αφορά εμένα, διότι εγώ προσπάθησα να ρυθμίσω, εχω γραψει ξεκάθαρα πως δεν τα κατάφερα με την μέτρικ
Το πλάνο ήταν μη ρεαλιστικό. Η μέτρικ επέζησε, αν και δεν θα έπρεπε.
Τα ηχεία είναι εξαιρετικά, μία κατηγορία πάνω απο τα προηγούμενα, που ήταν και αυτά πολύ καλά.

Έγινε μόνο το απαραίτητο Eq, η ενσωμάτωση των σαμπ με το υπάρχον πλάνο ήθελε πολύ περισσότερη ώρα, που μάλλον δεν θα είναι ποτέ διαθέσιμη, και δεν έχει και νόημα.

Στις επόμενες μέρες θα ενσωματωθούν κανονικά τα σαμπ σε 2.2 (και όχι 2.4)

Αν θέλει κάποιος άλλος να δοκιμάσει, μπι μάι γκέστ
Στείλτα Γιάννη, αν και δεν έχει νόημα να βλέπουμε χρόνους διότι τα delays δεν ήρθαν ποτέ σωστά.

Όσον αφορά μαγικές λύσεις, όποιος τις προτείνει να έρθει να τις εφαρμόσει.
Εγρψα λοιπον μόλις γύρισα σπίτι πως δεν κατάφερα να ρυθμίσω, δεν το εχω με την μέτρικ. Ποιο ξεκάθαρα δεν γινόταν. Αν εσύ δεν το κατάλαβες...

Εκτός αν πετάς λάσπη στον ανεμιστήρα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.555
Members
38.197
Νεότερο μέλος
YiorgosM