Ηχητική αναβάθμιση... από καρδιάς!

symos

You're not worthy!
Reaction score
7.874
Μετά θες 5' ακρόασης για να βγάλεις την πιστωτική. Εκεί τελειώνει το ποίημα.
Τη δικιά μου; Ή τη δικιά σου;
Αν είναι για το δεύτερο να το συζητήσουμε, αλλά το πρώτο, απορρίπτεται 😁

Και εφόσον απορρίπτεται, μήπως τελικά καλύτερα να μην το ακούσω καν; Γιατί σε εμπιστεύομαι σε αυτά που λες και αν ισχύουν όπως τα λες... καήκαμε!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.742
μήπως τελικά καλύτερα να μην το ακούσω καν;
Δυστυχώς με αυτά τα ηχεία που πήγες και πήρες, η πορεία είναι συγκεκριμένη, και κάθε απόκλιση θα αδικεί τα λεφτά που έδωσες, και τιμωρείται με ποινή φυλάκισης στο δικαστήριο του οντιο.

symos

You're not worthy!
Reaction score
7.874
Δυστυχώς με αυτά τα ηχεία που πήγες και πήρες, η πορεία είναι συγκεκριμένη, και κάθε απόκλιση θα αδικεί τα λεφτά που έδωσες, και τιμωρείται με ποινή φυλάκισης στο δικαστήριο του οντιο.
Πέρα από την όποια πλάκα ή υπερβολή, διαφωνώ στο συγκεκριμένο.

Το ερώτημα είναι, θα μπορούσα έχοντας δώσει λιγότερα χρήματα να πάρω το ίδιο αποτέλεσμα, με τις ίδιες συνθήκες; Αν η απάντηση είναι όχι, τότε δεν αδικούνται τα λεφτά που έδωσα, ασχέτως επόμενων βημάτων (αν η απάντηση είναι ναι, να μου το είχατε πει από πριν :p).

Από εκεί και πέρα, το ξέρω ότι σας στενοχωρώ γιατί "χαντακώνω" αυτά τα ηχεία σε έναν κακό χώρο, με σκέτο δικάναλο, χωρίς καν sub κλπ. Ενώ θα μπορούσαν να αποδώσουν συγκλονιστικά καλύτερα. Το κατανοώ και θα ήμουν ο πρώτος που θα το ήθελα και θα το κάνω αν και όταν το ευνοήσουν οι συνθήκες. Αλλά η εναλλακτική ποιά θα ήταν; Να μην φτάσω μέχρι εκεί που μπορούσα να φτάσω (τη δεδομένη χρονική στιγμή) για να μην μου λένε/λέτε κάποιοι μετά "you're not worthy";

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.742
θα μπορούσα έχοντας δώσει λιγότερα χρήματα να πάρω το ίδιο αποτέλεσμα, με τις ίδιες συνθήκες
Ούτε στον ύπνο σου.
Αδύνατο.

Από τη μια είναι αδύνατο να πάρεις καλύτερο αποτέλεσμα σε απεριποιητο χώρο από ομοαξονικά με καρδιοειδη λοβο. Αυτά τα 2 χαρακτηριστικά, πρέπει υποχρεωτικά να συνυπάρχουν σε οτιδήποτε θα συγκριθεί με αυτά, ειδάλλως δεν έχει νόημα η συγκριση.

Εκτός αυτου:
Προσωπικά θεωρώ πως τα me Geithain είναι η αιχμή του δόρατος στο audio, δεν τα πλησιάζει τίποτα.
Το δυναμικό εύρος τους κι η απόδοση ατάκας, η κρουστική τους, είναι ότι καλύτερο διαθέτει ο πλανήτης.
Τρομακτικά δυναμικά.
Και παραμορφωσεις μηδενικές.
Τρομακτικές επιδόσεις παραμόρφωσης.
Φακ εβριθινγκ.

ΥΓ. Προ ετών, όταν είδα για πρώτη φορά τις επιδόσεις παραμόρφωσης των me Geithain, κοιτούσα μαρμαρωμένος το γράφημα για καμιά ώρα. Πως δεν έπαθα εγκεφαλικό, δε ξέρω.

Last edited:

symos

You're not worthy!
Reaction score
7.874
Ε όχι και you are not worthy. !
Καταλαβαίνεις πώς το λέω, γι'αυτό το έβαλα και σε εισαγωγικά. Δεν το παίρνω προσωπικά, ίσα ίσα, το κατανοώ.

αυτο το παιζει καλα ?
Υπάρχει ηχείο που να το παίζει αυτό καλά; :rofl:

(πλάκα κάνω, στα μουσικά γούστα δεν μπαίνει χωροφύλακας)

Reaction score
8.790
Πέρα από την όποια πλάκα ή υπερβολή, διαφωνώ στο συγκεκριμένο.

Το ερώτημα είναι, θα μπορούσα έχοντας δώσει λιγότερα χρήματα να πάρω το ίδιο αποτέλεσμα, με τις ίδιες συνθήκες; Αν η απάντηση είναι όχι, τότε δεν αδικούνται τα λεφτά που έδωσα, ασχέτως επόμενων βημάτων (αν η απάντηση είναι ναι, να μου το είχατε πει από πριν :p).

Από εκεί και πέρα, το ξέρω ότι σας στενοχωρώ γιατί "χαντακώνω" αυτά τα ηχεία σε έναν κακό χώρο, με σκέτο δικάναλο, χωρίς καν sub κλπ. Ενώ θα μπορούσαν να αποδώσουν συγκλονιστικά καλύτερα. Το κατανοώ και θα ήμουν ο πρώτος που θα το ήθελα και θα το κάνω αν και όταν το ευνοήσουν οι συνθήκες. Αλλά η εναλλακτική ποιά θα ήταν; Να μην φτάσω μέχρι εκεί που μπορούσα να φτάσω (τη δεδομένη χρονική στιγμή) για να μην μου λένε/λέτε κάποιοι μετά "you're not worthy";
την ακουστικη φροντιδα του χωρου μην την απορριπτεις, υπαρχουν ομορφες λυσεις που θα βελτιωσουν σιγουρα το αποτελεσμα οταν ακους μουσικη ,βλεπεις ταινιες ή συνομιλεις στο καθιστικο.
δεν χρειαζεται φυσικα να το κανεις στουντιο.
ο μπουτχιας κατι περιμενει να του δειξεις:biggrin::biggrin:
τικ τοκ τικ τοκ:biggrin:
στο sweet spot λογικα δεν εχεις κανεναν θεμα με μικρομετακινησεις της κεφαλης

symos

You're not worthy!
Reaction score
7.874
την ακουστικη φροντιδα του χωρου μην την απορριπτεις, υπαρχουν ομορφες λυσεις που θα βελτιωσουν σιγουρα το αποτελεσμα οταν ακους μουσικη ,βλεπεις ταινιες ή συνομιλεις στο καθιστικο.
δεν χρειαζεται φυσικα να το κανεις στουντιο.
Για τα τσουβάλια λες; (δεν κρατήθηκα* :rofl:)

Ναι, δεν την απορρίπτω. Το επόμενο διάστημα θα μελετήσω τις διαθέσιμες επιλογές.

Ιδανικά ψάχνω για ένα υλικό που να είναι "διάτρητο" (ηχοπερατό), χωρίς όμως να είναι διάτρητο! Για να μπορέσω να το βάλω σε μεγάλες επιφάνειες (π.χ. στο ταβάνι) και να κάνει διαφορά, γιατί με 1-2 πάνελς δεν κάνουμε τίποτα.

Θα μπορούσες ίσως να βάλεις διάτρητη γυψοσανίδα και να βάλεις από πάνω ένα ωραίο ηχοπερατό ύφασμα; Ίσως, αλλά μετά τι γίνεται και με τη διάχυση που φωνάζει ο Κώστας; Θα μιλήσω ξανά και με Ζαπ που μου είπε ότι υπάρχουν διάφορες λύσεις, αλλά δεν έχουμε προλάβει να το αναλύσουμε. Και εννοείται θα αναζητήσω και τη δική σας συμβουλή όταν έρθει η ώρα.

Σε κάθε περίπτωση, λάου λάου. Ακόμα δεν έχει "κάτσει η σκόνη" από την πρώτη, μεγάλη αλλαγή! Από εδώ και στο εξής, όσο ακούω μουσικούλα, θα μπορώ με την ησυχία μου να κάνω έρευνα για τα επόμενα βήματα.

* edit: Για να μην παρεξηγθώ, τα περίφημα τσουβάλια ούτε καν τα έχω δει ποτέ με τα μάτια μου, μόνο από αναφορές στους γνωστούς τσακωμούς. Προφανώς αστειεύομαι.

Last edited:

Reaction score
1.789
Αν έχεις χώρο στο ύψος και αφού δεν καπνίζετε βάζεις ότι θες επάνω (απορρόφηση και διάχυση και 2 ταψιά μπακλαβάδες) και μετά τα "καλύπτεις" με ύφασμα. Δεν φαίνεται τίποτα και δουλεύουν όλα. Λέω εγώ.

Reaction score
8.790
* edit: Για να μην παρεξηγθώ, τα περίφημα τσουβάλια ούτε καν τα έχω δει ποτέ με τα μάτια μου, μόνο από αναφορές στους γνωστούς τσακωμούς. Προφανώς αστειεύομαι.
ωραιοι καιροι :biggrin: παιζει ακομη καποιοι να πιστευουν οτι σηκωνομουν το πρωι εφτιαχνα καφε και ζωγραφιζα καμπυλες για να τους βαλω τα γυαλια.:lolsign:

Rosinante

Dark Nιάου
Reaction score
5.607
Ωχου μωρε τωρα, με τον Σιμο θα ασχολουμεθα;
Κατεβασε μια γραφικη παρασταση κενη απ το νετ, τραβηξε δυο γραμμες με τον χαρακα και μας τις παρουσιαζει για μετρησεις ηχειου; Κι εμεις πρεπει να το πιστεψουμε;
Τζιοβανι, Λεανδρε που ειστε να δειτε την καταντια...:p :p

Last edited:

Reaction score
8.790
Ωχου μωρε τωρα, με τον Σιμο θα ασχολουμεθα;
Κατεβασε μια γραφικη παρασταση κενη απ το νετ, τραβηξε δυο γραμμες με τον χαρακα και μας τις παρουσιαζει για μετρησεις ηχειου; Κι εμεις πρεπει να το πιστεψουμε;
Τζιοβανι, Λεανδρε που ειστε να δειτε την καταντια...:p :p
ειμαι και γω ινφλουενσερ :lolsign:

symos

You're not worthy!
Reaction score
7.874
μονο 11 σελιδες απο το σαββατο?
(δεν ειναι ασχημα αλλα σιγουρα μπορουμε και καλητερα 🐒 )
Εννοείται πως μπορούμε! Αλλά έχω πολλές σκέψεις.
Να το κάνουμε σαν τα interactive του Netflix ή σαν τα παλιά, text-based adventure games, για όσους θυμούνται.

Επιλέξτε το επόμενο βήμα:

α) Πάντως όσοι μιλάνε για πολυκάναλο vs δικάναλο τα λένε γιατί απλά δεν έχουν ακούσει ποτέ ΤΕΤΟΙΟ δικάναλο. Ελάτε μια βόλτα από δω να ακούσετε να ξεστραβωθείτε και μετά τα ξαναλέμε (βέβαια δεν μπορείτε να έρθετε λόγω covid, εγώ θα σας καλούσα).

β) Παιδιά τα ηχεία αυτά πατάνε κάτω ό,τι άλλο έχει υπάρξει ή θα υπάρξει ποτέ. Ποιά B&W, PMC και δεξέρωγωτιάλλο, αυτά είναι καυσόξυλα για το τζάκι. Να παίζουνε τα Geithain και στη μέση το τζάκι να καίει PMC. Να ακούμε μουσική και να ζεσταινόμαστε κιόλας.

γ) ΟΚ, αρχικά δεν ήθελα να το παραδεχτώ. Λογικό όταν έχεις δώσει τόσα λεφτά να προσπαθείς να δικαιολογήσεις την απόφασή σου. Αλλά δεν νομίζω πως έχει νόημα άλλο. Μετά από αρκετές εμβδομάδες που έχω τα ηχεία, νομίζω πρέπει να το παραδεχτώ. Έπεσα θύμα της προπαγάνδας των γιατρών. Τα ηχεία παιδιά είναι ΓΤΠΚ. Εντάξει, ΟΚ, δεν είναι άχρηστα, αλλά σίγουρα υπάρχουν πολλές ακόμα επιλογές σε χαμηλότερα κοστολόγια που θα μπορούσαν να πετύχουν το ίδιο, αν όχι καλύτερο αποτέλεσμα.

Αυτό με τα καλώδια το δοκίμασα νωρίτερα, δεν "έπιασε".

Πείτε πώς θέλετε να συνεχίσουμε, να το εμπλουτίσω κι άλλο.

Κ

κιμωνhifi

Guest
Ζαπάντης; από την αντιπροσωπεία δεν τα πήρες; ή όχι; ρωτάω προς γνώση μελλοντικών ενδιαφερομένων για την συγκεκριμένη μάρκα αλλά και την Τρινοβ.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.555
Members
38.197
Νεότερο μέλος
YiorgosM