- Reaction score
- 1.873
Είναι και δικός μας ο theo...
Προσωπικά το έχω αναφέρει πολλές φορές..κατι σημαντικο που ειπαν ειναι οτι οταν παιζεις τα test tones του ενισχυτη, το audyssey einai off.
για μετρησεις με audyssey πρεπει να βαλεις δικα σου "εξωτερικα" test tones οπως αυτα της dynaudio στο λινκ που δινουν.
Ναι, το κατάλαβα, αυτό έκανα.κατι σημαντικο που ειπαν ειναι οτι οταν παιζεις τα test tones του ενισχυτη, το audyssey einai off.
για μετρησεις με audyssey πρεπει να βαλεις δικα σου "εξωτερικα" test tones οπως αυτα της dynaudio στο λινκ που δινουν.
Στην οθόνη των av υπάρχει ένα σύμβολο του audyseeyΠροσωπικά το έχω αναφέρει πολλές φορές..
@K. ROMPOTIS ακουει??
τα μετραμε χωριστα. την ενταση των σαμπ (απο το δικο τους ρυθμιστικο) που την εχεις; μηπως ειναι χαμηλα; κατω απο τη μεση;Ναι, το κατάλαβα, αυτό έκανα.
Δεν πήρα απάντηση όμως σ' αυτό που ρώτησα.
- Μετράμε όλα τα ηχεία & τα σαμπ μαζί ή μόνο το ένα στα 75dB στη θέση ακρόασης ?
Στην περίπτωσή μου όταν έφερα όλα τα ηχεία στα 75dB μέσω του ρυθμιστικού της έντασης του ενισχυτή και μετά έπαιξα τον ίδιο τόνο (80Hz) μόνο με τα σαμπ, μου μέτρησε το ντεσιμπελόμετρο περίπου -20dB !!!
Δηλαδή πρέπει να ανεβάσω το gain των σαμπ μέσω της επιλογής subwoofer level adjustment στον Marantz από -9dB που το έχει βάλει το audyssey σχεδόν στο +5dB για να έχω πάλι 75dB στη θέση ακρόασης !
Είναι σωστή αυτή η προσέγγιση ?
Το gain των ηχείων είναι στο τέρμα και το gain των σαμπ είναι στη μέσητα μετραμε χωριστα. την ενταση των σαμπ (απο το δικο τους ρυθμιστικο) που την εχεις; μηπως ειναι χαμηλα; κατω απο τη μεση;
Νομίζω τα περνάς μέσα από minidsp, οπότε παίζεις και από εκεί με το gainΤο gain των ηχείων είναι στο τέρμα και το gain των σαμπ είναι στη μέση
Συνεχιζω να διαφωνω...Προσωπικά το έχω αναφέρει πολλές φορές..
@K. ROMPOTIS ακουει??
Τελικά χθες ασχολήθηκα λίγο με το θέμα και μετρώντας ανακάλυψα ότι επειδή έχω απενεργοποιήσει το Audyssey για τα σαμπ, έχω +5dB από το κάθε ηχείο ξεχωριστά στη θέση ακρόασης, άρα θεωρώ ότι είμαι μια χαρά.anton ...ψαξτο λιγο καλυτερα ταχεις λαθος τα gain ηχειων -sub
Ωραία συζήτηση ... με sub και Y σύνδεση ανά ζευγος... τα χουμε πει βέβαια αυτά.σας το αφήνω εδω. πολυ χρήσιμο.
Προφανως οπως ειπε κι ο Μιχαλης εχεις απλο xt, τα "σιδερωματα" πιυ βλεπεις αλλων φιλων ειναι επειδη εχουν xt32 που εχει περισσοτερα φιλτρα διορθωσης.Γειά σας έχω μια απορία , κοιτώντας μετρήσεις άλλων , οι δικές στο room correction δεν δείχνουν και τόσο ευθείες αλλά συνεχίζουν να έχουν ανεβοκατεβάσματα. Είναι σωστό ή κάνω κάτι χοντρά λάθος. Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απόψεις σας.
να βαλεις σε αλλες θεσεις το sub ετσι ωστε το πρασινο γραφημα να δειχνει πιο ισορροπημενο...Γειά σας έχω μια απορία , κοιτώντας μετρήσεις άλλων , οι δικές στο room correction δεν δείχνουν και τόσο ευθείες αλλά συνεχίζουν να έχουν ανεβοκατεβάσματα. Είναι σωστό ή κάνω κάτι χοντρά λάθος. Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απόψεις σας.