- Reaction score
- 431
Το TPA3116 δεν δίνει πάνω από 2Χ15Watt σε 8Ω χωρίς σοβαρή ψύξη και καλή τροφοδοσία. Οπότε ναι θα παίξει με τα ηχεία που ρωτάς αλλά σε στάθμες νυχτερινής ακρόασης. Αν μερακλώσεις λίγο και αυξήσεις την ένταση θα κάνει αποκοπή η προστασία πάλι.Λοιπόν....βρήκα τροφοδοτικό, 19v 4.7A....
Εντυπώσεις....
Μή έχοντας καθόλου πείρα απο τέτοιους ενισχυτές, είμαι πραγματικά εντυπωσιασμένος....ακόμα και από στάθμες δεν χρειάστηκε να ανέβω πάνω από το 20-22 (πάει έως 30) αλλά ακόμα και στο τέρμα, δεν παρατήρησα καμιά τρελή παραμόρφωση...
Τα ηχεία βέβαια δεν ήταν τίποτα το ιδιαίτερο, μικρά επαγγελματικά που μου έδωσε φίλος από το γυμναστηριό του με 4αρια γουφεράκια, 8ohm, 50w. (Ευαισθησία δεν ξέρω)
Η απορία μου έγκειται στο εξής.
Μπορεί πχ ένα τόσο μικρό ενισχυτάκι να τα πάει καλά με ηχεία όπως πχ αυτά ή μήπως ζητάμε πολλά....?
Αν πάλι μπορείς να το δεις σαν ένα λαμπάτο ενισχυτή με ότι περιορισμούς θέτει και βάλεις και στην εξίσωση και την μειωμένη παροχή ρεύματος του δικού σου τότε νομίζω ότι θα καταλάβεις ότι 2 εξαιντσα γουφερ θέλουν ισχύ για να κουνηθούν σωστά και με έλεγχο.