Πυρκαγιές, πλημμύρες, φυσικές καταστροφές

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.749
κ μέσα σε όλα αυτά

ΖΩΑ! ΓΜΩ ΤΗ ΅#%%^&%# ΣΑΣ! >:(>:(>:(>:(>:(>:(

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.889
Σχετικά με τις διακοπές του ρεύματος:

Στα ανατολικά προάστια αυτή τη στιγμή δεν έχει ούτε ρεύμα ούτε νερό.
Κανονιστε την πορεία σας για το βράδυ, το μεγαλύτερο μέρος της Αττικής θα είναι χωρίς ρεύμα.

Έχουν βγάλει ανακοίνωση ποιες περιοχές θα κόψουν τη νύχτα, δείτε τα μη βρεθείτε προ εκπλήξεων εσείς εκεί πέρα.

Reaction score
11.418
Πολυδένδρι.

Μόλις με πήρε τηλέφωνο ο απο κάτω γείτονας, αυτός που με καρφώνει οπότε καίω τα χόρτα αντί να τα πετάω στο διπλανό όπως αυτός...
Τον έβαλα να μπει στον κήπο, που είναι όπως και το σπίτι άθικτος!!! 😍😍😍

Δεν είμαι άστεγος κορίτσια!
:party::party::party:

Reaction score
23.674
Ίσως να είχε νόημα να αφήσεις ανοιχτά τα ποτισματα, έστω ένα γκαζόν γύρω γύρω από το σπίτι, ας είναι και μουλιασμενα.

Δε ξέρω αν όντως μπορεί να βοηθήσει κάτι τέτοιο σε περίπτωση φωτιάς, αλλά κακό δε κάνει κιόλας.
δεν έχει κανένα νόημα.
θα χρησιμοποιήσεις με μικρό ως ανύπαρκτο ώφελος πόρους που θα ήταν χρησιμότεροι αν τους χρησιμοποιούσε η πυροσβεστική αν υπάρχει στην γραμμή πυροσβστικός κρουνός.

το γκαζόν δεν αναφλέγεται, θα καεί αλλά δεν είναι καύσιμο που συμβάλει στην άνοδο της θερμοκρασίας σημαντικά (εώς καθόλου)
τα δέντρα που θα εκτεθούν σε ρεύμα αέρος 400+ βαθμών θέλουν ποσότητες νερού που δεν έχει κανένα σπίτι για να μην περάσεουν την θερμοκρασία ανάφλεξης.
γενικά σε αυτό το ρεύμα αέρα δεν έχεις καμία ελπίδα να ψύξεις το οτιδήποτε με 1/2" παροχή που σου δίνει για οικιακή χρήση η υπηρεσία ύδρευσης.
η μάνικες πυρόσβεσης είναι 2-2.5 " σε πίεση 6+bar για να έχουν κάποιο νόημα. δηλαδή εως 25 φορές μεγαλύτερη διατομή.
μην έχετε αυταπάτες , είμαστε μηδενικά μπροστα σε δασική πυρκαγία. δύο είναι οι επιλογές
α) εκκένωση
β) κλείσιμο σπίτι αν η εκκένωση είναι επικίνδυνη ή ανέφικτη

αν το σπίτι έχει ξύλο στα ανοίγματα ή την οροφή κλείσιμο στο μπάνιο (ελπίζοντας οτι έχει τσιμεντένιο πατάρι) ή στον κατώτερο όροφο (ελπίζοντας οτι έχει τσιμέντο από πάνω του) και σφράγισμα σε όλες τις διόδους αέρα από πάνω και πλάγια, γιατί το CO2 καθότι βαρύτερο πάει πάτωμα.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.749
Κανονιστε την πορεία σας για το βράδυ, το μεγαλύτερο μέρος της Αττικής θα είναι χωρίς ρεύμα.

Έχουν βγάλει ανακοίνωση ποιες περιοχές θα κόψουν τη νύχτα, δείτε τα μη βρεθείτε προ εκπλήξεων εσείς εκεί πέρα.
νταξ ρε φιλαράκ...μη σκας...
με βενζίνες είναι τα αυτοκίνητα τους :laugh:

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.074
νταξ ρε φιλαράκ...μη σκας...
με βενζίνες είναι τα αυτοκίνητα τους
Χαχα, μην το λες.
Γιατί εγώ μετά την προηγούμενη εκκένωση της Τρίτης δεν φόρτισα (λέω εντάξει, τελειώσαμε τώρα) και τώρα είμαι με 47% :p

Εντάξει, θα φτάσει πιστεύω, αλλά όπως εξελίσσονται τα πράγματα δεν ξέρω που αλλού θα χρειαστεί να πάμε, για πόσο και πότε θα μπορέσω να φορτίσω ξανά.

D

Deleted member 35

Guest
Μόνο σε εμένα έχουν κάνει άσχημη εντύπωση τα σχόλια για το Τατόι; Δεν ξέρω και δε με νοιάζει τι σχέδια εκμετάλλευσης υπάρχουν. Αλλά δεν παύει να είναι μέρος της σύγχρονης ιστορίας μας και πρέπει να διατηρηθούν. Και απ' ότι διαβάζω κάποιοι σχεδόν παρακαλάνε να καούν μπας και σβήσουν οριστικά από τη μνήμη μας.

Reaction score
3.091
Ρε παιδιά τι συμβαίνει στον πλανήτη μας...
Κατοικείται από ηλίθια όντα,αυτό συμβαίνει

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.625
Μόνο σε εμένα έχουν κάνει άσχημη εντύπωση τα σχόλια για το Τατόι; Δεν ξέρω και δε με νοιάζει τι σχέδια εκμετάλλευσης υπάρχουν. Αλλά δεν παύει να είναι μέρος της σύγχρονης ιστορίας μας και πρέπει να διατηρηθούν. Και απ' ότι διαβάζω κάποιοι σχεδόν παρακαλάνε να καούν μπας και σβήσουν οριστικά από τη μνήμη μας.
Εχουμε και το άλλο "κρυφό σχέδιο", ότι καίνε τα δάση για να βάλουν ανεμογεννήτριες.Το ακούω παντού και το συζητούν χαμηλόφωνα....

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.741

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.074
Τι ψάχνεις φίλε μου. Αποδεικνύεται ξανά και ξανά (περίτρανα από χθες) ότι υπάρχει μερίδα της κοινωνίας που είναι όχι απλά ηλίθιοι (όπως π.χ. λέμε για τον κορωνοϊό και όπως γνωρίζουμε ήδη) αλλά βαθιά ΑΡΡΩΣΤΗ.

Τους φταίνε που προσπάθησαν να σώσουν το Τατόι.
Τους φταίει που έστειλαν την αστυνομία (που ελέγχει την κυκλοφορία, οργανώνει τις εκκενώσεις κλπ. για να μην θρηνήσουμε θύματα).
Τους φταίει που έστειλαν τον στρατό (που έσωσε 7 ανθρώπους όπως έγραψε πάνω ο @alexis )
Τους φταίνει οι εθελοντές που ρισκάρουν τη σωματική τους ακεραιότητα για να σώσουν τις δικές μας περιουσίες.
Τους φταίνε όλα. Και πάντα ΟΙ ΑΛΛΟΙ. Κάποιοι αδιευκρίνιστοι "άλλοι".

Με την ανακοίνωση του πρώτου ανθρώπινου θύματος θα φτάσουν σίγουρα και σε οργασμό.

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.175
Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους απλούς πυροσβέστες, κατοίκους, εθελοντές και όσους βοηθούν για να σβήσουν οι φωτιές. Αληθινοί ήρωες ανώνυμοι με φόβο την ζωή τους υπερασπίζονται τα σπίτια μας. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.625
Τι ψάχνεις φίλε μου. Αποδεικνύεται ξανά και ξανά (περίτρανα από χθες) ότι υπάρχει μερίδα της κοινωνίας που είναι όχι απλά ηλίθιοι (όπως π.χ. λέμε για τον κορωνοϊό και όπως γνωρίζουμε ήδη) αλλά βαθιά ΑΡΡΩΣΤΗ.

Τους φταίνε που προσπάθησαν να σώσουν το Τατόι.
Τους φταίει που έστειλαν την αστυνομία (που ελέγχει την κυκλοφορία, οργανώνει τις εκκενώσεις κλπ. για να μην θρηνήσουμε θύματα).
Τους φταίει που έστειλαν τον στρατό (που έσωσε 7 ανθρώπους όπως έγραψε πάνω ο @alexis )
Τους φταίνει οι εθελοντές που ρισκάρουν τη σωματική τους ακεραιότητα για να σώσουν τις δικές μας περιουσίες.
Τους φταίνε όλα. Και πάντα ΟΙ ΑΛΛΟΙ. Κάποιοι αδιευκρίνιστοι "άλλοι".

Με την ανακοίνωση του πρώτου ανθρώπινου θύματος θα φτάσουν σίγουρα και σε οργασμό.

Ορίστε τι γράφει αυτό το αριστερό σκουπίδι την ώρα της προσπάθειας:

Κώστας Βαξεβάνης: "Το μόνο που κάνουν είναι να εκκενώνουν περιοχές για να μπορούν να λένε πως δεν υπάρχουν νεκροί. Το επικοινωνιακό αφήγημα τους ενδιαφέρει, όχι η προστασία μας. Καταστροφή."

Μη μου ξαναμιλήσει κανείς για κοινωνική συνοχή. Δεν επιθυμώ να υπάρχουν αυτά τα άτομα ανάμεσά μας.

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.175
Ορίστε τι γράφει αυτό το αριστερό σκουπίδι την ώρα της προσπάθειας:

Κώστας Βαξεβάνης: "Το μόνο που κάνουν είναι να εκκενώνουν περιοχές για να μπορούν να λένε πως δεν υπάρχουν νεκροί. Το επικοινωνιακό αφήγημα τους ενδιαφέρει, όχι η προστασία μας. Καταστροφή."

Μη μου ξαναμιλήσει κανείς για κοινωνική συνοχή. Δεν επιθυμώ να υπάρχουν αυτά τα άτομα ανάμεσά μας.
Δυστυχώς υπάρχουν και δεν προσφέρουν ΤΙΠΟΤΑ.

D

Deleted member 35

Guest
Χτες όλο το απόγευμα χαζολογούσα στο κινητό καθώς άκουγα τέτοιες "κταμάρες" και συγχυζόμουν. Η περιοχή μου έχει γεμίσει ανεμογενήτριες χωρίς να ανάψει ούτε σπίρτο. Η μάνα μου έχει επιστροφή 1400€ από τις ΑΠΕ στο σπίτι της στο χωριό. Βγήκε και μια δήθεν μελέτη που έχουν πέσει κατά 80% οι πωλήσεις της Γερμανίας και έχουν ξεσαλώσει τα ζούμπερα.

Το ότι έχει να βρέξει κάμποσους μήνες δε μας λέει τίποτα. Το ότι όλο το καλοκαίρι παίζουμε μόνιμα πάνω από 35 βαθμούς δε μας λέει τίποτα. Φταίει ο Κούλης και η ΝΤΠ που ξαφνικά θέλουν να κάνουν επενδύσεις. Ο δικός μας εδώ πέρα που με 40 βαθμούς αποφάσισε να κάνει σιδηροκατασκευή δε φταίει. Πριν από ΑΚΡΙΒΩΣ 8 χρόνια ο άλλος κόλλαγε με οξυγόνο στον ελαιώνα και έκαψε μερικές χιλιάδες δέντρα εκατοντάδων ετών. Και εδώ έφταιγε ο Σαμαράς;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.835
Members
38.246
Νεότερο μέλος
TimoleonTimoleon