- Reaction score
- 12.741
Υπάρχει στο insomnia.gr ένα σκέτο hub, και κάπου πήρε το μάτι μου ένα elite για 200€ αλλά δεν το βρίσκω τώρα.
Παραείναι ίδιο για να μην είναι το ίδιο.Μάλλον κατι πάει να γίνει στον ανταγωνισμό!
? ?
Αν πράγματι έτσι είναι, τότε λύνεται το πρόβλημα. Πως λειτουργεί όμως?Εγώ να ρωτήσω κάτι;
Το πλεονέκτημα του Harmony σε σχέση π.χ. με αυτό που κοστίζει 15€ και κάνει το ίδιο πράγμα, ποιό είναι;
Ότι στο μεν Harmony μπορείς να το κάνεις και από ένα δικό του τηλεκοντρόλ ενώ στο Broadlink πρέπει να το κάνεις από το κινητό;
Γιατί για μένα είναι πλεονέκτημα να μπορείς να τα κάνεις όλα από το κινητό και όχι από ξεχωριστά τηλεκοντρόλ.
Ξέρω ότι κάποιοι θέλουν τηλεκοντρόλ για να μπορούν να βρουν τα πλήκτρα στο σκοτάδι χωρίς να έχουν το φως της οθόνης του κινητού (first world problem, αλλά σεβαστό!) απλά αναρωτιέμαι αν όντως είναι μόνο αυτό ή και κάτι άλλο που χάνω.
Με υπέρυθρες λειτουργεί, οπότε όσες συσκευές έχουν τηλεκοντρόλ υπερύθρων θεωρητικά μπορεί να τις ελέγξει.Αν πράγματι έτσι είναι, τότε λύνεται το πρόβλημα. Πως λειτουργεί όμως?
Το βλέπουν όλες οι συσκευές?
Δεν αμφιβάλλω ότι το harmony ίσως έχει κάποιες λειτουργίες παραπάνω γιατί δεν το έχω ψάξει επαρκώς, αλλά θα ήθελες να μας πεις ποιές είναι αυτές;το δυσκολο ειναι τα activities. δηλαδη με ενα πατημα να σου αναβει τις συσκευες που χρειαζονται πχ για να δεις ταινια, να σβηνει τα φωτα κτλ.
σε αυτα το harmony ειναι αξεπέραστο. (ακομα).
Καλημερα,Δεν αμφιβάλλω ότι το harmony ίσως έχει κάποιες λειτουργίες παραπάνω γιατί δεν το έχω ψάξει επαρκώς, αλλά θα ήθελες να μας πεις ποιές είναι αυτές;
Το Broadlink υποστηρίζει scenes (δεν ξέρω αν το harmony τα λέει activities, πάντως scenes λέγονται στις περισσότερες smart home εφαρμογές) και άρα μπορεί να το κάνει αυτό που λες.
Οπότε θα ήθελα να ξέρω σε τι είναι "αξεπέραστο" το harmony. Δεν το λέω για να υποστηρίξω το Broadlink ( μετοχές έχω; ), απλά αν όντως κάποιον τον καλύπτουν αυτά που κάνει και μπορεί να το αποκτήσει άμεσα και με κόστος 15€, δεν βλέπω τον λόγο να κυνηγάει χίμαιρες προσπαθώντας να βρει ένα προϊόν που είναι πλέον discontinued, δεν έχει υποστήριξη, είναι πολύ πιο ακριβό κλπ.
Όπως και να το κάνουμε, είναι λίγο χαϊεντάδικη λογική αυτή. Να πάρουμε "το καλό/ακριβό" γιατί είναι "αξεπέραστο" (έτσι γενικά και αόριστα), άσχετα αν μπορούμε να κάνουμε αυτά που θέλουμε με το κινέζικο των 15€.
Από ότι κατάλαβα, χοντρικά όλες αυτές οι προτάσεις κάνουν ότι κάνει και το harmony.Δεν αμφιβάλλω ότι το harmony ίσως έχει κάποιες λειτουργίες παραπάνω γιατί δεν το έχω ψάξει επαρκώς, αλλά θα ήθελες να μας πεις ποιές είναι αυτές;
Το Broadlink υποστηρίζει scenes (δεν ξέρω αν το harmony τα λέει activities, πάντως scenes λέγονται στις περισσότερες smart home εφαρμογές) και άρα μπορεί να το κάνει αυτό που λες.
Οπότε θα ήθελα να ξέρω σε τι είναι "αξεπέραστο" το harmony. Δεν το λέω για να υποστηρίξω το Broadlink ( μετοχές έχω; ), απλά αν όντως κάποιον τον καλύπτουν αυτά που κάνει και μπορεί να το αποκτήσει άμεσα και με κόστος 15€, δεν βλέπω τον λόγο να κυνηγάει χίμαιρες προσπαθώντας να βρει ένα προϊόν που είναι πλέον discontinued, δεν έχει υποστήριξη, είναι πολύ πιο ακριβό κλπ.
Όπως και να το κάνουμε, είναι λίγο χαϊεντάδικη λογική αυτή. Να πάρουμε "το καλό/ακριβό" γιατί είναι "αξεπέραστο" (έτσι γενικά και αόριστα), άσχετα αν μπορούμε να κάνουμε αυτά που θέλουμε με το κινέζικο των 15€.
Προσωπικά δεν κατάλαβα ακριβώς τι εννοείς "σύμφωνα με τις απαιτήσεις μας". Αλλά ούτως ή άλλως μάλλον πιο κατάλληλος να απαντήσει την ερώτηση είναι ο @HarryGR που το έχει και το χρησιμοποιεί.Σε ένα ... activitie ή scene, υπάρχει η δυνατότητα επιλογής διαχείρισης πχ ήχου της TV ή του AV σύμφωνα με τις απαιτήσεις μας?
Εγω 'τσιμπισα' απ την τιμη του (27€) και ειπα να το δοκιμασω και η αληθεια ειναι οτι μπορει να κανει πολλα πραγματα με πριζες και RF συσκευες, Αλεξες, Γουγλιδες κλπ. Ακομη ομως δεν τα εχω δοκιμασει . Καπου ομως πηρε το ματι μου οτι 2 IR εντολες στην ιδια συσκευη (πχ TV On -> HDMI Port) με διαφορα χρονου κατω των 2 sec δε μπορει να τις χειριστει. Αυτες δε τις εντολες μπορεις να τις ρυθμισεις χρονικα (νομιζω) μονο με την εφαρμογη ihc της Broadlink και οχι με αυτη που συστηνει η broadlink για το RM4 Pro (Universal TV Remote). Μενει να το δοκιμασω.... Παντως αν αποφασισεις να το παρεις και βρεις ακρη ενημερωσε μας παρακαλω!Μετά τα παραπάνω, μάλλον η logitech δημιουργεί κενό στην αγορά μετά την απόφασή της για την μη συνέχιση της παραγωγής harmony.
Λέω πάντως να αγοράσω το Broadlink, ώστε να δω τι κάνει, έτσι από περιέργεια.