Most visitors online was 3118 , on 23 Apr 2025
Ναι το κατάλαβα.Δεν ανέφερα εγώ το pellet.
εγώ έχω προπάνιο στον επιτοιχιο λέβητα και ενεργειακό τζάκι ξύλων της palazzeti
Σαν χρήστης και κατασκευαστής σπιτιών πάντα έβαζα αυτή την μάρκα και όλοι ήταν ευχαριστημένοι.Ναι το κατάλαβα.
Είδα ότι η Palazzeti έχει και σόμπες pellet υδραυλικής λειτουργίας. Για αυτό ρώτησα.
Μόλις πήρα τηλ στο Shell&CNG Μεσογείων 364 και μου είπανε 40 ευρώ το 18λιτρο Ψωράλ άοσμη33,50€ τα 18lt Crystal One, την προηγούμενη εβδομάδα στο πρατήριο τους στην Αγία Παρασκευή.
Σημειώνω ότι η τιμή αφορά στο περιεχόμενο ( επιστρέφεις το δοχείο)
Η χρήση - σύνδεση που σκέφτομαι γίνεται;Σαν χρήστης και κατασκευαστής σπιτιών πάντα έβαζα αυτή την μάρκα και όλοι ήταν ευχαριστημένοι.
Αλλά για πέλλετ σόμπα δεν έχω άποψη γιατί δεν το δοκίμασα.![]()
Η άοσμη Crystal One της Kerosun, βγαινει σε δοχεια των 5lt, 18lt & 20lt.Δεν έχει 20lt, μόνο 18lt.
Γιατί;Τις σόμπες κεροσαν, αν και όντως πολύ αποδοτικές, καλά θα κάνετε να τις ξεφορτωθείτε, φιλική συμβουλή.
Κακό πράμα.
Πολλά υπάρχουν αλλά χώρος δεν υπάρχει για νέες εγκαταστάσεις ούτε διάθεση για γκρεμίσματα, νέες σωληνώσεις κλπ.Φυσικό αέριο, προπανιο, χίλιες καλύτερες λύσεις υπάρχουν.
Δεν πείθομαι.όταν διαπίστωσα από διάφορα - άσχετα του θέματος -ντοκιμαντέρ, ότι παραμένει ακόμη η κύρια πηγή θέρμανσης σε πολλές αγροικίες της Ιαπωνίας, την είδα με άλλο μάτι (σε ότι αφορά την ασφάλεια χρήσης της).
Το κάνεις λίγο πολύπλοκο και οι πατέντες δεν αποδίδουν (συνήθως) τα αναμενόμενα, πρόχειρα μουρχονται θέματα πίεσης δικτύου, επιπλέον το νερό που θα πηγαίνει στα σώματα πρέπει να έχει υψηλή θερμοκρασία, αλλιώς δεν έχει νόημα, και ναι οι κυκλοφορητες είναι σχετικά ενεργοβόροι.Η χρήση - σύνδεση που σκέφτομαι γίνεται;
Σύνδεση της συγκεκριμένης ή άλλης κατάλληλης σόμπας με τον ηλιακό τριπλής για ζεστό νερό χρήσης. Το οποίο ίσως να πάει και σε 1-2 νέα σώματα στα δωμάτια.
Αυτή ήταν η σκέψη.
Το άλλο που δεν ξέρω είναι αν πρέπει να μπει κάποιο μηχάνημα που να είναι πολύ ενεργοβόρο. Ο κυκλοφορητής ίσως; Δεν τα ξέρω.
Σωστό αλλά τα παλιά σπίτια του χωριού ως γνωστόν μπαζουν από παντού ούτως ή άλλωςΠολύ ενδιαφέρουσα κατασκευή, έξυπνη. Ωστόσο, έχει ένα μεγάλο μειονέκτημα.
Το μειονέκτημα αυτής της σομπας, είναι ότι παίρνει αέρα μέσα από το δωμάτιο για την καύση.
Έτσι, ζεστός αέρας του δωματίου, πηγαίνει στο χώρο καύσης και μετά στο μπουρί και βγαίνει εν συνεχεία έξω από την καμινάδα.
Αυτός ο αέρας όμως, που βγαίνει μέσω της σομπας έξω, θα πρέπει να αναπληρωθεί στον όγκο του σπιτιού, και ανανεώνεται από τις χαραμαδες των κουφωμάτων, δηλαδή μπαίνει κρύος αέρας μέσα στο σπίτι για αναπλήρωση του όγκου του αέρα καύσης.
Κι έτσι, κανεις μια τρύπα στο νερό, γιατί συνεχώς πρέπει να μπαίνει κρύος αέρας μέσα.
Αυτός είναι ο κύριος λόγος που τα ανοιχτά τζάκια είναι μόνο για τη θέα.
Για να είναι αποδοτική οποιαδήποτε καύση στο σπίτι, είτε σε σόμπα είτε σε τζάκι, θα πρέπει υποχρεωτικά ο αέρας καύσης να εισάγεται από έξω.
Βασική αρχή..
Καλά τα λες, αλλά κάποιος πρέπει να τους ενημερώσει ότι το πρώτο που πρέπει να κάνουν είναι να μη μπάζουν από παντού τα σπίτια τους.Σωστό αλλά τα παλιά σπίτια του χωριού ως γνωστόν μπαζουν από παντού ούτως ή άλλως
αυτό ακριβώς,Πολύ ενδιαφέρουσα κατασκευή, έξυπνη. Ωστόσο, έχει ένα μεγάλο μειονέκτημα.
Το μειονέκτημα αυτής της σομπας, είναι ότι παίρνει αέρα μέσα από το δωμάτιο για την καύση.
Έτσι, ζεστός αέρας του δωματίου, πηγαίνει στο χώρο καύσης και μετά στο μπουρί και βγαίνει εν συνεχεία έξω από την καμινάδα.
Αυτός ο αέρας όμως, που βγαίνει μέσω της σομπας έξω, θα πρέπει να αναπληρωθεί στον όγκο του σπιτιού, και ανανεώνεται από τις χαραμαδες των κουφωμάτων, δηλαδή μπαίνει κρύος αέρας μέσα στο σπίτι για αναπλήρωση του όγκου του αέρα καύσης.
Κι έτσι, κανεις μια τρύπα στο νερό, γιατί συνεχώς πρέπει να μπαίνει κρύος αέρας μέσα.
Αυτός είναι ο κύριος λόγος που τα ανοιχτά τζάκια είναι μόνο για τη θέα.
Γιανα είναι αποδοτική οποιαδήποτε καύση στο σπίτι, είτε σε σόμπα είτε σε τζάκι, θα πρέπει υποχρεωτικά ο αέρας καύσης να εισάγεται από έξω.
Βασική αρχή..
Σωστά.αυτό ακριβώς,
μου κάνει εντύπωση πως πολύς κόσμος (και ιδίως γυναίκες) δεν μπορεί να το καταλάβει
και άσχετα με το παραπάνω να συμπληρώσω ότι
πέλλετ και καυσόξυλα θα έπρεπε να απαγορεύονται δια ροπάλου σε πόλεις
Μεγάλη κουβέντα και αυτή....Καλά τα λες, αλλά κάποιος πρέπει να τους ενημερώσει ότι το πρώτο που πρέπει να κάνουν είναι να μη μπάζουν από παντού τα σπίτια τους.
Τα υπόλοιπα όλα, έπονται.![]()