Most visitors online was 2716 , on 5 Dec 2023
Νάδα
View attachment 207378
View attachment 207379
(αρχηγέ είπαμε, είμαστε άσχετοι, αλλά ενα διακοπτάκι θα το βλέπαμε )
Χαχα, γι'αυτό αγαπάμε GeithainA check with acoustic measurement technology should be carried out here, as it is not a question of taste.
Η εταιρεία έχει την δική της λογική όντως.Όου γιές, το είχα διαβάσει, μπατ διάβασα και την αποτροπή προς το χρήστη να βάλει το χεράκι του, παρά μόνο οι αθρώποι της εταιρείας.
Αρχικά φαίνεται ανόητο να μη σου δίνει το ελεύθερο , μπατ προσωπικά συμφωνώ απολύτως με την εταιρεία.
Τα φίλτρα δέναι και τόσο αθώα και σου λέει μη μου μαμήσεις το σύμπαν, αν θες κάτι ρώτα-ζήτα, χεράκια μη, τζίζ!!!
Υπάρχει λινκ?Σιμο σου εχω νεα που μαλλον αφορουν και το δικο σου. οπως και να χει ρωτα
επεσα σε τεστ του μοντελου MEG RL 921K οπου μεταξυ αλλων αναφερει οτι ειναι εξοπλισμενο τοσο αυτο οσο και τα περισσοτερα μοντελα με αναλογικα φιλτρα αυξομειωσης των χαμηλων και υψηλων , μονο που βρισκονται εσωτερικα ,πισω απο την πλατη του ενισχυτη.
View attachment 210831
An analog location adjustment filter can be found as a module in most active MEG loudspeakers, including the RL 921K. It is not accessible from the outside, but only reveals itself when the electronics are swiveled out. This has the advantage that crossover with location adjustment module
once the final settings have been made, which will be the rule, they remain protected from unauthorized access. The setting options include raising and lowering the bass, for example to compensate for floor reflections or set up in a corner. A check with acoustic measurement technology should be carried out here, as it is not a question of taste. In order to influence the acoustic level in the high range, a adjustment filter above 10 kHz is also available, which perhaps falls a little more into the category of personal taste.
δε τα παρατας ολα να βαλεις κανα πικαπ ?Τον τελευταίο καιρό (όπως έχω αναφέρει σε διάφορα threads) έψαχνα μια καλή λύση για τον απομακρυσμένο έλεγχο του (δικάναλου) ηχοσυστήματος, αλλά δεν μπορούσα να βρω.
Το βασικό πρόβλημα είναι το Dirac που, επειδή τσιγκουνεύτηκα τα 1.700€ του SHD, τρέχει σε ένα παλιό PC, άρα το σήμα πρέπει να περνάει από εκεί πριν πάει στο DAC. Αυτό αυτομάτως αποκλείει διάφορες λύσεις.
Μια λύση λοιπόν για έλεγχο του PC είναι το Spotify Connect, αλλά κι αυτό δεν είναι τέλειο γιατί όπως ανακάλυψα στην πράξη, μπορεί να το χειρίζεται μόνο όποιος είναι συνδεδεμένος με το ίδιο account σε κινητό και σε desktop player! Αυτό σημαίνει πως είτε θα έπρεπε με τη γυναίκα μου να μοιραζόμαστε το ίδιο account (και άρα να μην μπορούμε να ακούμε ταυτόχρονα μουσική, να μοιραζόμαστε favorites, playlists, suggestions κλπ.) ή να μπορώ μόνο εγώ να χειρίζομαι το ηχοσύστημα του σαλονιού. Επίσης, είναι απολύτως δεσμευτικό, αφού π.χ. Tidal, Apple Music κλπ. δεν διαθέτουν αντίστοιχη λύση.
Έπρεπε λοιπόν να βρω κάτι που να επιτρέπει τον έλεγχο από όλους με ευκολία και να έχει όσο πιο ευρεία υποστήριξη γίνεται σε εφαρμογές. Μία τέτοια λύση έχω περιγράψει εδώ, όμως και αυτή δεν ήταν τέλεια, κυρίως όσον αφορά την ευκολία/απλότητα χρήσης.
Πριν λίγες μέρες λοιπόν και μετά από αρκετά πειράματα, ολοκλήρωσα την υλοποίηση μιας νέας λύσης, η οποία όπως φαίνεται μέχρι στιγμής λειτουργεί απροβλημάτιστα.
Αποτελείται από:
1 x Chromecast
1 x HDMI audio extractor (χωρίς DAC)
1 x Optical to USB converter
Από το κινητό, ανοίγεις την εφαρμογή που θες (Tidal, Spotify, Apple Music, Youtube κλπ.) και επιλέγεις να κάνεις stream στο Chromecast. Αυτό είναι συνδεδεμένο στον audio extractor που μετατρέπει το σήμα σε optical, αυτό με τη σειρά του πηγαίνει στον converter ο οποίος το "βάζει" στο PC. Μετά αναλαμβάνει το Dirac, το DAC κλπ. όπως και πριν.
Όσες μέρες το χρησιμοποιώ, δεν έχω προσέξει το παραμικρό glitch (π.χ. άλλες λύσεις έκαναν κολλήματα όταν άνοιγα/έκλεινα το PC, μετά από sleep κλπ.). Για τον χρήστη είναι απολύτως transparent. Απλά ανοίγεις το κινητό σου, κάνεις stream στο Chromecast και παίζει.
Συμπέρασμα; I'm a happy camper
Τεχνικές λεπτομέρειες:
- Το συγκεκριμένο extractor δεν φαίνεται να υποστηρίζει Dolby Digital Plus passthrough. Για τη μουσική αυτό βέβαια δεν είναι πρόβλημα, μόνο για τις ταινίες. Το έλυσα βάζοντας ένα HDMI splitter, οπότε το σήμα από το Chromecast πηγαίνει παράλληλα απευθείας στον AVR (όπου λειτουργεί κανονικά το Dolby) και στον extractor. Χρειάζεται ένα καλώδιο και ένα "node" παραπάνω, αλλά απλά το κλείνεις στο ντουλάπι και το ξεχνάς, δεν θέλει κάποιο maintenance.
- Μέσα στο PC, το σήμα που έρχεται από τον converter μου έκανε κολλήματα όταν πήγα να το περάσω στο Dirac με ASIO4ALL που χρησιμοποιούσα πριν. Οπότε προς το παρόν χρησιμοποιώ DirectSound. Δεν έχω προλάβει να το ψάξω αυτό για να δω αν λύνεται κάπως. Μεταξύ μας δεν ξέρω και αν θα το κάνω, δεν νομίζω να έχει κάποια ακουστή διαφορά ούτως ή άλλως.
"Σκάλωσα" εδώ: Γιατί ηχοπερατό κι όχι ηχοαπορροφητικό ύφασμα;παραγγείλαμε ηχοπερατά υφάσματα
Αυτό ακριβώς θέλω να γράψω κι εγώ. Επίσης, για ενδιάμεσα των ατόμων, θα επέλεγα κοποπρέν 1 εκατοστού, σάντουιτς στα 3-4 στρώματα που απορροφάει."Σκάλωσα" εδώ: Γιατί ηχοπερατό κι όχι ηχοαπορροφητικό ύφασμα;
Το ύφασμα καλύπτει απλά οπτικά το υλικό απορρόφησης. Θες ο ήχος δηλαδή να περνάει από το ύφασμα και το υλικό απορρόφησης από πίσω να κάνει τη δουλειά που πρέπει να κάνει."Σκάλωσα" εδώ: Γιατί ηχοπερατό κι όχι ηχοαπορροφητικό ύφασμα;
Λες ε; Καλύτερα δηλαδή gik panels στο 50-60% του ταβανιού, παρά 10cm aritherm σε όλο;Ταβάνι. GIK.
Η απομόνωση με ακουστικά είναι εύκολη, έχω ήδη ακουστικά που κάνουν πολύ καλή δουλειά.Ακουστικά Sony WH-1000XM4B | Sony Center
Αγόρασε τα Sony WH-1000XM4B ασύρματα ακουστικά εξουδετέρωσης θορύβου (μαύρο), στην καλύτερη τιμή της αγοράς. Μπες στο Sony Center και διάλεξε ανάμεσα από μεγάλη ποικιλία προϊόντων τα ακουστικά που χρειάζεσαι.sonycenters.gr
AirPods Pro 2
AirPods Pro 2 - Προσαρμοστικός Ήχος, έως και δύο φορές ισχυρότερη Ενεργή Ακύρωση Θορύβου, λειτουργία Διαφάνειας και Χωρικός Ήχος.www.apple.com