Αυτό,το...κάτι άλλο...

Reaction score
12.264
Ναι αυτό λέω δεν είναι Χαι Φαδες ...εσείς είστε χα χα. Οπότε τι ασχολείστε τόσο πολύ. Ποιός αγοράζει λαμπάτο ? 1 : 1000000 ? Αυτός είναι το πρόβλημα ?
Εγώ δεν λέω ότι εμείς είμαστε χαϊφάδες ενώ εσείς δεν είστε, δεν κριτικάρω άτομα. Λέω ότι το hifi είναι κάτι συγκεκριμένο. Οτιδήποτε παρεκκλίνει της πληροφορίας, είναι παραμόρφωση, άρα δεν είναι hifi. Είναι σίγουρα πιασάρικο το οντιοφιλίκι και σίγουρα μπορεί να καμαρώνει ο κάτοχος ενός τέτοιου συστήματος μεταξύ ομοϊδεατών του, αλλά κακά τα ψέμματα. Δεν είναι hifi. Έχει πολλή σημασία το αν κάποιος έχει hifi σαν του Κώστα ή οντιοφιλ καταστάσεις σαν άλλων μελών; Όχι. Ό,τι αρέσει στον καθένα. Να ξέρουμε τί λέμε όμως.

Reaction score
19.590
αγωνιζομαστε να πεσουν οι τιμες να τους παρουμε κοπσοχρονια...με δωρο τα φιδοκαλωδια του Αστρονοτ Τσουνιορ 🐒
κατς καλα... 8-)
Μα ποιά ήταν αυτά τα καλωδία βρε παιδί μου.? Τόσο Χαι Φαι πια ?

Reaction score
19.590
Εγώ δεν λέω ότι εμείς είμαστε χαϊφάδες ενώ εσείς δεν είστε, δεν κριτικάρω άτομα. Λέω ότι το hifi είναι κάτι συγκεκριμένο. Οτιδήποτε παρεκκλίνει της πληροφορίας, είναι παραμόρφωση, άρα δεν είναι hifi. Είναι σίγουρα πιασάρικο το οντιοφιλίκι και σίγουρα μπορεί να καμαρώνει ο κάτοχος ενός τέτοιου συστήματος μεταξύ ομοϊδεατών του, αλλά κακά τα ψέμματα. Δεν είναι hifi. Έχει πολλή σημασία το αν κάποιος έχει hifi σαν του Κώστα ή οντιοφιλ καταστάσεις σαν άλλων μελών; Όχι. Ό,τι αρέσει στον καθένα. Να ξέρουμε τί λέμε όμως.
Ναι ενταξει, σημειολογία .... εννουσα δεν είμαστε εμεις που είμαστε κάτοχοι Χαι Φαι συσκευών. Εαν ειναι δυνατόν να σου πήγε το μυαλό ότι αναφέρομαι σε άτομα και κάνω κάποιου είδους κρίση. Αλλά και να το έκανε κάποιος σε μένα ,να σου πω, εμένα δε θα με πείραζε.... δε με είπε και καμπούρη ή καμιά βρισιά να σου πω την αλήθεια.

Reaction score
12.264
αχ ναι ναι καλωδιααααααααααα............. 🐒
(ποσο καιρο εχουμε να τσακωθουμε γι'αυταααα-ρεκορ πρεπει να αποτελει)
Δεν έχεις παράπονο, κάνω ό,τι μπορώ για να... αναθερμάνω το κλίμα. Σε λίγο αναμένω να πεταχτεί και ο Στελάρας!! χαχαχαχαχα

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.667
Classic Fm. Ραδιόφωνο με κλασική στο Ην.Βασίλειο.

Ευχάριστο, εύπεπτα κομμάτια, με νέες κυκλοφορίες, με ροή ειδήσεων και κυρίως πολύ καλή χρήση του compression. Το άκουγα πάντα όταν έμενα εκεί στο αυτοκίνητο, το ακούω ακόμα και τώρα ιντερνετικά οδηγώντας. Ακούγεται πολύ καλά σε θορυβώδες περιβάλλον, θυσιάζοντας έξυπνα το δυναμικό εύρος.

Αν βάλω να ακούσω μια αντίστοιχη Lossless η HiRes εγγραφή συμφωνικής στο αυτοκίνητο, ακούγεται πολύ μέτρια. Ούτε τα μισά, τα υπόλοιπα χάνονται κάτω από το κατώφλι θορύβου.

Αν βάλω Classic Fm στο σπίτι....το κλείνω αμέσως.

Τι σχέση έχουν τώρα όλα αυτά;

:biggrin:

Reaction score
19.590
Έχει σχέση οτι ερχεσαι σε αντίθεση με ένα άλλο νήμα νομίζω που ο Ιαρ και ο Μπουτια και όλοι μας ισχυριστηκαμε ότι εαν δεν σου παίζει καλά τα mp3 τζάμπα πάς για "παραπανω". Το σύστημα σου δεν είναι καλό. :D

Reaction score
12.264
Ναι ενταξει, σημειολογία .... εννουσα δεν είμαστε εμεις που είμαστε κάτοχοι Χαι Φαι συσκευών. Εαν ειναι δυνατόν να σου πήγε το μυαλό ότι αναφέρομαι σε άτομα και κάνω κάποιου είδους κρίση. Αλλά και να το έκανε κάποιος σε μένα ,να σου πω, εμένα δε θα με πείραζε.... δε με είπε και καμπούρη ή καμιά βρισιά να σου πω την αλήθεια.
Γιατί εσύ δεν βλέπεις το σύστημά σου, τις επιλογές που έχεις κάνει σ'αυτό ως προέκταση του εαυτού σου. ;) Πλέον, ούτε εγώ.

Καζατζιδης?!
Wait for it..!!

Reaction score
19.590
Γιατί εσύ δεν βλέπεις το σύστημά σου, τις επιλογές που έχεις κάνει σ'αυτό ως προέκταση του εαυτού σου. ;) Πλέον, ούτε εγώ.

Wait for it..!!
Όχι ούτε πλέον ούτε μη πλέον χα χα....ουτε τωρα ουτε ποτέ ....ούτε καν μου πέρασε απο το μυαλό.

Reaction score
12.264
Έχει σχέση οτι ερχεσαι σε αντίθεση με ένα άλλο νήμα νομίζω που ο Ιαρ και ο Μπουτια και όλοι μας ισχυριστηκαμε ότι εαν δεν σου παίζει καλά τα mp3 τζάμπα πάς για "παραπανω". Το σύστημα σου δεν είναι καλό. :D
Δεν τον βλέπω να τσιμπάει. :p

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.445
Αγαπητέ Μπούτια,
δε χρησιμποποίησα τη λέξη παραπληροφόρηση αλλά ασύνδετα και αποπρασανατολιστικά. Μπορεί να χρησιμοποιησει κάποιος όρθα στοιχεία και παρόλα αυτά να βγάλει λαθος συμπέρασμα ή συμπεράσματα που είναι ασύνδετα με την αρχική τοποθέτηση /υπόθεση εργασίας. Αυτό είναι που με ενόχλησε και περίμενα πιο πολλά.

Στοιχεία για να αντικρούσω έχω απλώς αυτά δεν είναι τεχνικής φύσεως και άρα μη αποδεκτά απο το κλίμα που θέλει να κινηθεί το σάιτ. Οπότε σεβόμενος την πολιτική αυτή ... ούτε καν αυτά μπορώ να εκφράσω. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχουν βάση. Έχουν για μένα. Εχω εγω και άλλο τρόπο να πετυχαίνω πράγματα, όταν δε τα κατέχω καλά. Υπάρχουν και άλλες λογικές μέθοδοι που κάποιος μπορεί να ακολουθήσει ώστε να καταλήξει σε ενα καλό αποτέλεσμα. Αλλά το θέμα δεν είμαι εγω. Εγω μπορεί να είμαι ιδιαίτερος. Το θέμα είναι τα παρακάτω:

Αλλά και τα τεχνικά στοιχεία υπάρχουν και τα κατέχουν άλλοι που έχω διαβάσει. Και αντίλογος σε όλα αυτά. Δε ξέρω ποιό το νόημα να παραθέτεις στοιχεία γαι ενα θέμα χωρίς να έχεις ή ο ίδιος να απαιτούσες να υπήρχε αντίλογος (όχι απο εμένα) αλλά απο κάποιο που είχε τις απαραίτητες γνώσεις για να προκαλέσει τα στοιχεία σου. Και εαν δεν υπάρχει αυτός ο άνθρωπος να το έκανες εσύ ο ίδιος. Έτσι, γίνεται σε μια τουλαχσιτον επιστημονική προσέγγιση. Παραθέτεις εσύ και τον αντίλογο και επιχειρηματολογείς γιατι διαφωνείς. Και οι άλλοι κρίνουν και βοηθούνται πραγματικά.

Μπορώ όμως τουλάχιστον να αιτιολογήσω τους χαρακτηρισμούς μου στη βάση της λογικής και όχι της ορθότητας των στοιχείων που παραθέτεις. Το ότι παραθέτουμε ορθά στοιχεία , δε σημαίνει τίποτε απο μόνο του, όταν ο σκοπός αυτός δε ξέρουμε ποιός είναι.

Είδα την πρόταση που αναφέρεις. Αλλά κατά τη γνώμη μου δε τη σεβάστηκε κανένας, ούτε της έδωσε τη βαρύτητα που της αρμόζει με αποτέλεσμα να γίνουν συσχετισμοί που οδήγησαν μετέπειτα λογικά σε λάθος και ασύνδετα συμπεράσματα χρησιμοποιώντας μια begging the question fallacy

Αναφέρεις π.χ. κάποια πλαγκινς που κάνουν simulation ηχητικού χαραλτήρα λάμπας. Όλα καλά και εύγε. Μετά τι διαπραγματευόμαστε λογικά ?

Αυτά είναι εργαλεία κατα την ηχογράφηση και εξυπηρετούν άλλους σκοπους οπως σου επισημάνθηκε απο κάποιον. Τι σχέση έχουν με την αναπραγωγή αλλά και με την προτροπή οι "φίλοι" του ηχου της λάμπας να κάνουν σχόλια ?
Κάποιος που έχει λάμπατο να τα χρησιμοποιήσει ? Όχι
Κάποιος που έχει τρανσιστοράτο να τα χρησιμοποιήσει ? Για να έχει both worlds ? ή για να δεί ότι οι λαμπάτοι είναι τεχνικά λάθος ? Πως θα γινει μια τετοια αναγωγή στο συμπέρασμα αυτό.... δε θα είναι ο λαμπάτος ήχος ...θα είναι άλλο πράγμα ... εκτός του γεγονότος ότι για να πήρε απο την αρχή τρνιστράτο δε του αρέει ο "χρωματισμός" που επιτυγχάνουν. Επίσης εκτός του γεγονότος ότι ενα κατσκευαστης είτε λαμπάτου είτε τρανσιστοράτου , ο σκοπός του , είναι να παράξει όσο το δυνατόν πιο ουδέτερο ήχο εκμεταλλευόμενος κάποια χαρακτηριστικά κάθε τοπολογίας, υλικών κλπ που έχουν κάποια προτερηματα και κάποια ελαττωματα. Οπότε δε καταλαβαίνω, πραγματικά τι λογική έχουν αυτά που παρέθεσες και δε νομιζω να προτείνεις σε κάποιον να ακολουθησει ενα δρόμο που δεν οφελεί πουθενά ότι συμπέρασμα και να βγαλει. ΔΔε θα είναι βοηθητικό στην ουσία. Είναι λάθος η αρχική υπόθεση. Είναι ασύνδετη με το επιδιωκόμενο συμπέρασμα. Εκτός εαν θέλει να παίζει με τον ήχο ΟΚ αλλά αυτό με το να βγάζουμε συμπεράσματα που είδα μετέπειτα βγάλαν και διατύπωσαν κάποιοι μπορεί να εχόυν δίκιο αλλά για άλλους λόγους ...όχι λόγω ενδεχόμενης χρησιμοποιησης των πλαγκινς. Εαν σας κάνει λογική ΟΚ δηλαδή τι να πω ? Εμενα δε μου κανει.

Υ>Γ:
Όλοι οι κατασκευαστές επίσης την ίδια φυσική εφαρμόζουν, δεν εφαρμόζουν μαγικά. Το ότι κάποια σχεδίαση είναι πιο προηγμενη ή πιο ενδιαφέρουσα σαν "προκληση" για εναν σχεδιαστή δε σημαίνει ότι το αποτέλεσμα είναι κατ ανάγκην καλύτερο. Πολυ δογματικά και ακραία βρίσκω τετοιες τοποθετησεις ή αποψεις (δε λέω οτι εσυ τις εξεφρασες, εδω τουλάχιστον). Το ίδιο και αυτοί που επιλέγουν σαν πελάτες. Δεν είναι όλοι η καρικατούρα ανθρώπων που κάποιοι θέλουν να τους παρουσιάσουν. Εν γνώση τους κάνουν κάποιες επιλογές με τα προτερήματα τους ή όχι. Δεν είναι όλοι αμοιρα και αθώα παιδάκια που τους κοροιδεύουν επειδή κάποιοι άλλοι δε κατανοούν ή δεν αποδέχονται στο βωμό κάποιας "ορθης" αναπραγωγής (για γέλια αυτό, όλα παραμυθι είναι σε αυτήν και το κυνήγι της) την επιλογή τους.

Στα μούτρα σου βρε, εχθρε των λαμπάτων :D :D :D
Πόσες απορίες θα μπορούσαν να λυθούν στον ανωτέρω νηματοσύνδεσμο...Για τις υπόλοιπες...πάμε παρακάτω :

Σπινθήριζαν πιατίνια στον αφρό
αρμονικές σα θάλασσα γεμάτη
τρυπούν πινέζες της ζωής το χάρτη
σε άλλα ντουβάρια να πάει να καρφωθεί

Ικρίωμα με ράφια η λογική
τους κραδασμούς δεν λέει ν'αποσβέσει
λένε πως στην είχαν κατασχέσει
σε πουπουλένιες πλύσεις του μυαλού

Γελάει ως τ'αυτιά και ο φαλακρός
γιατρός με τα ουράνια κανάλια
που Neumann αναρτά σε μανουάλια
με τρόμο μην κουνηθούν εκατοστό

Πεντάλφα των plugins ψηφιακή
κοστούμια δεν χαρίζουν στον σακάτη
και με γραφή μου μήνυσαν αντάρτη
να έφερνα αντιρρήσεις μοναχός

Στου Darko την υποβλητική λαλιά
κρέμονται κι ορέγονται ρετάλια
ηχητική σκηνή ν'ακούνε με τα κυάλια
από ηχειάκια σε σαλόνι μακρινά

Μα εσύ πάντα θα πας σε μαγαζί
λαμπες κελαηδιστές σαν καναρίνια
να τρίψεις μπας και διώξουνε τη φτήνεια
σα τζίνι από λυχνάρι του Αλλαντίν

Παράνοιας κακοτράχαλα κουμπιά
στο νόημα πηγάδια όλο τρυπάτε
στων χαμηλών μια έλλειψη χτυπάτε
και φούρια μόνο πια δικτυακή

Reaction score
19.590
Πόσες απορίες θα μπορούσαν να λυθούν στον ανωτέρω νηματοσύνδεσμο...Για τις υπόλοιπες...πάμε παρακάτω :

Σπινθήριζαν πιατίνια στον αφρό
αρμονικές σα θάλασσα γεμάτη
τρυπούν πινέζες της ζωής το χάρτη
σε άλλα ντουβάρια να πάει να καρφωθεί

Ικρίωμα με ράφια η λογική
τους κραδασμούς δεν λέει ν'αποσβέσει
λένε πως στην είχαν κατασχέσει
σε πουπουλένιες πλύσεις του μυαλού

Γελάει ως τ'αυτιά και ο φαλακρός
γιατρός με τα ουράνια κανάλια
που Neumann αναρτά σε μανουάλια
με τρόμο μην κουνηθούν εκατοστό

Πεντάλφα των plugins ψηφιακή
κοστούμια δεν χαρίζουν στον σακάτη
και με γραφή μου μήνυσαν αντάρτη
να έφερνα αντιρρήσεις μοναχός

Στου Darko την υποβλητική λαλιά
κρέμονται κι ορέγονται ρετάλια
ηχητική σκηνή ν'ακούνε με τα κυάλια
από ηχειάκια σε σαλόνι μακρινά

Μα εσύ πάντα θα πας σε μαγαζί
λαμπες κελαηδιστές σαν καναρίνια
να τρίψεις μπας και διώξουνε τη φτήνεια
σα τζίνι από λυχνάρι του Αλλαντίν

Παράνοιας κακοτράχαλα κουμπιά
στο νόημα πηγάδια όλο τρυπάτε
στων χαμηλών μια έλλειψη χτυπάτε
και φούρια μόνο πια δικτυακή
Το θέμα και οι ενστάσεις μου δεν ήταν οι λαμπάτοι αλλά πως λογικά μεταπηδούμε απο τα πλάγκινς σε συμπεράσματα που αφορούν αυτούς και τς ιδιότητες τους.

Τα άλλα είναι λίγο πολύ γνωστά. Τελωσπάντων δεν έχει σημασία για μένα, έχω άλλα πιο ενδιαφέροντα και σημαντικά αυτή την στιγμή και εσείς όλοι ακόμη πιο πολλά πιθανώς.

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.096
Members
38.287
Νεότερο μέλος
tenten300