Αυτό,το...κάτι άλλο...

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.460
..εμενα μου πηρε καμμια 10ρια χρονια να μου αρεσουν οι neubauten(τα πρωτα τους).... δεν το δεχοταν το αυτι μου....ειχε καλομαθει στον νικ κειβ...βεβαια δεν ειχα προβλημα στους birthday party... με τους swans μου πηρε λιγοτερο χρονο.. 🐒
david bowie ή μετάλλικα νομίζω ότι χάλασαν τα γούφερς
.. ναι ε ? ποιος ξερει τι κανανε στο στουντιο.. κριμα παντως να λειπει LF .. -απλα ειπα οτι το Pop δεν ειναι ευκολο, το καλο τουλαχιστων- ε τωρα αμα δεν τα εχουν κανει καλα στο στουντιο ...τι συμπερασμα να βγαλεις...

οι αλλοι καλο ειναι να μην ακουγονται...τι εχουμε 90ς !?

Last edited:

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.460
και οι ινφεκτιντ μασρουμ...αν ηταν τοσο πχοιοτικοι...δεν θα επαιρναν ναρκωτικα οι ακροατες τους... 🐒 (ή μπορει και το αναποδο)
ας βαλω S3-απο το takin drugs to make music to take drugs to..

... βαλε ουαιπερζ που το πανε γρηγορα...και δε χρειαζεται να καταλαβαινεις τι γινεται επι τις πχοιοτητος...(το ελεγε η ερευνα εκει με το τεμπο..) ;)

Last edited:

Akis_G

Τηγανιτοειδές (κόντρα πλακέ) μπάσο!
Reaction score
8.042
Για να είμαι δίκαιος απέναντι στους αγαπητούς ιατρούς του φόρουμ, λέω ότι καταλαβαίνω την αντίθεση ή εστω τη δυσπιστία τους αναφορικά με το 2.

Πάει και δικαίως το μυαλό τους σε καβλώδια, παραμορφωσιομηχανές ανεπαρκών τεχνικών χαρακτηριστικών, ματζούνια και άλλες διαδεδομένες ανάμεσα στους audiophiles "βέλτιστες πρακτικές" που συνήθως είναι και μόνιμου χαρακτήρα. Προφανώς δε θα τις επέλεγα ή συνιστούσα αλλά από την άλλη δε θα έκοβα και την καλημέρα σε όποιον αγαπάει το πικαπ ή το μπομπινόφωνό του, ειδικά αν έχει κατάλληλο software να ακούει και να γουστάρει. Επίσης δεν είναι θανάσιμο αμάρτημα να έχει το ντακ σου τελικό στάδιο λαμπάτο που κάνει ένα saturation ή ένα soft clipping στα πρίμα. Σε όλες τις ηχογραφήσεις, ναι.

Εταιρείες όπως sonos και άλλες κάνουν σοβαρή έρευνα σε αλγορίθμους που αναλύουν χαρακτηριστικά (features) της μουσικής και τροποπούν με dsp, σε real-time, τη μουσική έτσι ώστε να βελτιώνεται η προσλαμβάνουσα ηχητική της ποιότητα. Κάτι ανάλογο κάνουν και οι αλγόριθμου upmixing με βάση τα spatial features. Θεωρώ ότι εδώ υπάρχει χώρος για περαιτέρω έρευνα, με μεθόδους μηχανικής μάθησης και ΑΙ. Αυτές τις μεθόδους έχω στο μυαλό μου όταν μιλώ για το 2.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί έξυπνοι, έμπειροι και καλοπροαίρετοι audiophiles, όπως ο φίλος μου ο Άκης 😍😘🥰, δεν αναγνωρίζουν ότι η ηχητική ποιότητα της εμπορικής μουσικής (όχι μόνο της ποπ, δείτε τα δείγματα των μελετών) είναι λίγο πάνω από τη βάση. Δηλαδή ότι ισχύει το 0.
Το να ψαχνεις σε papers της AES, να βρεις δικαιολογια για να μην ξεφορτωθεις τις εγγλεζικες γκρανκάσες και την σουπερπολυεργαλειοuserfriendlyαξιοπιστηλειτουργικη metric και να παρεις μια αρμαθια μικρομεσαια τζενελεκ και ενα ρημαδοτρινοφ, δεν θα σε βοηθησει. :smile:

Η ηχητικη ποιοτητα της ηχογραφημενης μουσικης δεν μας ενδιαφερει, υπο την εννοια οτι α) δεν μπορουμε να την επηρεασουμε και β) ειναι ενας σταθερος εξωγενης παραγοντας στο χομπι μας. Που θυμιζω ειναι η ενασχοληση με τα μηχανακια αναπαραγωγης της ηχογραφημενης μουσικης. Ειμαστε μηχανακηδες. Οι περισσοτεροι ειμαστε και σε μικρο ή μεγαλυτερο βαθμο μουσικοφιλοι, αλλα αυτο ειναι ενα αλλο χομπι. Εσυ βλεπω θελεις να ασχοληθεις και με το editing, αλλα και αυτο ειναι ενα αλλο χομπι ή μαλλον επαγγελμα.

Με σεβασμο στον κ. Φαζεντα και τον φοιτητη του, θα πω οτι η εργασια που παρουσιασαν ειναι καπως ψιλομπαρουφα.
Αν εβαζαν κουταβια να πατανε κουμπια απο το 1 ως το 5 για να βαθμολογησουν την "προσλαμβανομενη ποιοτητα", παλι θα εβγαινε ενα καποιο αποτελεσμα. Δε σημαινει οτι θα ειχε καποιο νοημα.
Ισως καποιοι τεχνοφρικουλες παραγωγοι διαβασουν αυτα τα papers και ισως τα αποτελεσματα, ενσωματωθουν σε ενα 0,05% των παραγοντων που επηρεαζουν τη δουλεια τους.

Τωρα για τους αλγοριθμους των διαφορων sonos, καταλαβαινω οτι σε εχουν εντυπωσιασει, οπως ολους μας, αλλα δε φανταζομαι να εχεις ορεξη να τους αποκωδικοποιησεις και να τους αναπαραγεις χειροκινητα στη metric? :eek:
Αυτο κι αν ειναι αλλο χομπι.

Ποιο ηλεκτρικο τουτου θα παραγγειλεις τελικα? :gotcha:

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.445
Είναι εντυπωσιακό πως το γυρνάμε κατευθείαν στα μηχανάκια, στο τί έχει ο καθένας, τί πρέπει να πάρει, αν έχει ίωση, αν πηδ@ει ή οχι, κλπ. Με εντυπωσιάζει παρόλα τα χρόνια μου στο φόρουμ, έχει κάποια (λίγη) πλάκα, το αντιπαρέρχομαι.

Τα επιστημονικά αποτελέσματα κρίνονται από ομοίους. Τα συγκεκριμένα κρίθηκαν. Όπως και του Τούλ και άλλων πολύ σοβαρών επιστημόνων. Μπορεί να τα ανατρέψει κάποιος άλλος επιστήμων τώρα ή στο μέλλον. Όχι το avsite. Ούτε οι audio reviewers και οι audiophiles που εκστασιάζονται με το που θα βάλουν ένα ακόμη σαμπ ή ένα νεό καβλώδιο και θα πατήσουν το play.

Μείνετε στα φακτς, κύριοι. Η ηχητική ποιότητα της μουσικής είναι καθοριστική του τί ακούμε. Ο κόσμος τη βαθμολογεί λίγο πάνω από τη βάση. Εσείς;

Last edited:

Akis_G

Reaction score
8.042
Τα επιστημονικά αποτελέσματα κρίνονται από ομοίους. Τα συγκεκριμένα κρίθηκαν. Μπορεί να τα ανατρέψει κάποιος άλλος επιστήμων τώρα ή στο μέλλον. Όχι το avsite.
Συναδελφος Φυσικος ειναι ο ενας.
Μπορουμε οποτε θες να δουμε λεξη προς λεξη τι εχουν γραψει.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.657
Εταιρείες όπως sonos και άλλες κάνουν σοβαρή έρευνα σε αλγορίθμους που αναλύουν χαρακτηριστικά (features) της μουσικής και τροποπούν με dsp, σε real-time, τη μουσική έτσι ώστε να βελτιώνεται η προσλαμβάνουσα ηχητική της ποιότητα. Κάτι ανάλογο κάνουν και οι αλγόριθμου upmixing με βάση τα spatial features. Θεωρώ ότι εδώ υπάρχει χώρος για περαιτέρω έρευνα
Συμφωνώ 1000% και προσαυξανω τα ανωτέρω.
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος του 2. 👌👍

Προσωπικά, δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση, ούτε υπό απειλή όπλου, να κάτσω να ακούσω δικάναλα οποιοδήποτε μουσικό τεμάχιο.

Γιατί; παίζει άσχημα; όχι καθόλου. Εξαιρετικά παίζει. Αλλά με upmixing, είναι τόσο γ@μημένα πιο ευχάριστο, που δεν υπάρχει κανένας λόγος να παριστάνω τον πχιουρίστα κωφό. 😎

Εννοείται ότι συμπεριλαμβάνει ένα σκασμό αλγόριθμους που στόχο έχουν την ικανοποίηση του πελάτη, και δε θέλω να μάθω τι κάνουν. Ξέρουν αυτοί που τα φτιάχνουν, έχουν διαβάσει τουλ περισσότερο από μένα, είναι βέβαιο. 😜

Και εν πάσει περιπτώσει, εγώ είμαι μόνο που έχοντας βάλει ένα λογικό ταργκετ κερβ στο dirac, όταν ακούω π.χ. david bowie ή μετάλλικα νομίζω ότι χάλασαν τα γούφερς και άμα μπει κανένα κομμάτι ηλεκτρονικής π.χ. infected mushroom, νομίζω ότι θα πέσει ο τοίχος και θα δει τη σκόνη ο Άκης από δίπλα;
Όχι αδερφέ, έτσι όπως τα λες είναι. 👌

Έτσι ακριβώς είναι, αυτό ακριβώς είναι το χάσμα που χωρίζει ηχογραφήσεις από ηχογραφήσεις.

Just enjoy your music, Δε Θα κάτσουμε να σκάσουμε κιόλας. Στο κάτω κάτω της γραφής, και λίγο γκρέμισμα δε βλάπτει, ενώ οι γμημένοι οι μεταλικα κι ο μπόουι, έχουν την άδειά μου να πα να γμθουν σε αλλουνού το τσαρδί, αν ακούγονται έτσι. Καμιά φορά πετυχαίνω κάνα συμπαθητικό ριμαστερ, και το αφήνω. Ειδάλλως πάντα υπάρχει το κουμπάκι νεξτ, δε θα κάτσω να ασχοληθώ με τη σαβούρα των ηχογραφήσεων, δεν είμαι ο ισοβίτης του αρκα, έχει τόνους μουσικής που ακούγεται υπέροχα το σποτιφαι, αντε γειά σκουπιδαριό. 😎

ΥΓ. Να τονίσω για άλλη μια φορά, για όσους πιθανώς παρεξηγούν αυτά που λέω στον νταποστ, πως ο νταποστ είναι από τους πιο διαβασμένους εδώ μέσα στο οντιο, είναι σοβαρή η ποσότητα γνώσης που έχει χωρέσει στο κεφάλι του, και έχει κερδίσει δικαίως το ρισπεκτ όλων μας, απλώς λόγω χαρακτήρα, είναι λίγο γκρινιάρης. 🤣

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.445
Για να είμαι δίκαιος απέναντι στους αγαπητούς ιατρούς του φόρουμ, λέω ότι καταλαβαίνω την αντίθεση ή εστω τη δυσπιστία τους αναφορικά με το 2.

Πάει και δικαίως το μυαλό τους σε καβλώδια, παραμορφωσιομηχανές ανεπαρκών τεχνικών χαρακτηριστικών, ματζούνια και άλλες διαδεδομένες ανάμεσα στους audiophiles "βέλτιστες πρακτικές" που συνήθως είναι και μόνιμου χαρακτήρα. Προφανώς δε θα τις επέλεγα ή συνιστούσα αλλά από την άλλη δε θα έκοβα και την καλημέρα σε όποιον αγαπάει το πικαπ ή το μπομπινόφωνό του, ειδικά αν έχει κατάλληλο software να ακούει και να γουστάρει. Επίσης δεν είναι θανάσιμο αμάρτημα να έχει το ντακ σου τελικό στάδιο λαμπάτο που κάνει ένα saturation ή ένα soft clipping στα πρίμα. Σε όλες τις ηχογραφήσεις, ναι.

Εταιρείες όπως sonos και άλλες κάνουν σοβαρή έρευνα σε αλγορίθμους που αναλύουν χαρακτηριστικά (features) της μουσικής και τροποπούν με dsp, σε real-time, τη μουσική έτσι ώστε να βελτιώνεται η προσλαμβάνουσα ηχητική της ποιότητα. Κάτι ανάλογο κάνουν και οι αλγόριθμου upmixing με βάση τα spatial features. Θεωρώ ότι εδώ υπάρχει χώρος για περαιτέρω έρευνα, με μεθόδους μηχανικής μάθησης και ΑΙ. Αυτές τις μεθόδους έχω στο μυαλό μου όταν μιλώ για το 2.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί έξυπνοι, έμπειροι και καλοπροαίρετοι audiophiles, όπως ο φίλος μου ο Άκης 😍😘🥰, δεν αναγνωρίζουν ότι η ηχητική ποιότητα της εμπορικής μουσικής (όχι μόνο της ποπ, δείτε τα δείγματα των μελετών) είναι λίγο πάνω από τη βάση. Δηλαδή ότι ισχύει το 0.
Ένα target curve (φάρμακο) για όλες τις παθήσεις; Ναι, οκ, καλύτερα από το καθόλου φάρμακο.
Αλλά δείτε πως διαφέρουν μερικά μόνο από τα ηχητικά χαρακτηριστικά της μουσικής :

Και εν πάσει περιπτώσει, εγώ είμαι μόνο που έχοντας βάλει ένα λογικό ταργκετ κερβ στο dirac, όταν ακούω π.χ. david bowie ή μετάλλικα νομίζω ότι χάλασαν τα γούφερς και άμα μπει κανένα κομμάτι ηλεκτρονικής π.χ. infected mushroom, νομίζω ότι θα πέσει ο τοίχος και θα δει τη σκόνη ο Άκης από δίπλα;
"This is the way..." (The Mandalorian)
H αντικανονική δράση έγκειται στην προσδοκία να τακτοποιούνταν από αυτοματοποιημένα λογισμικά πράγματα που θα έπρεπε να ήταν τακτοποιημένα πριν την εφαρμογή των πρώτων.

Ο ίδιος με γνώμονα παθήματα παρελθόντος δεν δέχομαι διακυβεύματα πάνω στα εξής στοιχεία :

- Πρώτον,δεν γίνεται να εξαχθεί καλύτερη αυθεντική πληροφορία απ'όπου δεν θα ήταν εκείνη εξαρχής αποθηκευμένη.

- Δεύτερον,αν στοχεύουμε σε ευφωνικές επεμβάσεις πάνω στο αυθεντικό περιεχόμενο από δεδομένη παραγωγή,ύψιστη προϋπόθεση γι αποδεκτή εφαρμογή τους θα ήταν ΄΄αβελτίωτη΄΄ κατάσταση by the book,δηλαδή χωρίς παρεμβολές από στοιχεία που θ'αλλοίωναν με την παρουσία τους τις προβλεπόμενες ευφωνικές επεμβάσεις.

Το να μου εξηγεί όμως κάποιος πόσο ανώφελη θα ήταν μια τονικά ισόρροπη καμπύλη απόκρισης επειδή πολλά μουσικά ιδιώματα δεν θα είχαν κάποια ενδεδειγμένη - με αμφιλεγόμενα κριτήρια αφού υπεισέρχονται και καλλιτεχνικοί παράγοντες -τονική ισορροπία στις δικές τους παραγωγές ισοδυναμεί με...μοιρολατρεία.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.657
Εκτιμώ πως οι επιστήμονες στην ντολμπι συνεχίζουν να κάνουν θαύματα, συνεχίζουν να βελτιώνουν τους αλγόριθμους των πολυκαναλων upmixing, με εμπεριστατωμενες έρευνες και πολύ κόπο.

Συνεχίζουν να βελτιώνονται οι αλγόριθμοι συμπίεσης των πολυκαναλων στριμινγκ υπηρεσιών.

Καλό θα είναι για όλους μας να έχουν ανταγωνισμό από τους ανάλογους επιστήμονες που βελτιώνουν το Auro3D, ένα επίσης κορυφαίο από κάθε άποψη upmixing, που το έχω λιώσει, και ιδιαίτερα παραμετροποιήσιμο, κατά το δοκούν, όπως βεβαίως και της ντολμπι.

Ας κάτσουν όλοι τους να παιδεύονται για να βελτιώσουν όλους τους αλγόριθμους upmixing, ώστε να τους πάρει μετά η τρινοβ να μου τους σερβίρει στο πιάτο. Μιντιουμ ρέιρ παρακαλώ. Χωρίς πατάτες τηγανητές.

Και μια ολια λάδι.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.445
Συναδελφος Φυσικος ειναι ο ενας.
Μπορουμε οποτε θες να δουμε λεξη προς λεξη τι εχουν γραψει.
Το άρθρο δεν έχει καμία σχέση με φυσική.

Αν δε συμφωνείς και μπορείς να το αντικρούσεις, στείλε μου το DOI μόλις δημοσιεύσεις το άρθρο σου. (ΒTW, το ίδιο λέω και σε ένα συμμαθητή και παιδικό μου φίλο που μου λέει διάφορα για τα εμβόλια.)

Αν θεωρείς ότι έχω παραποιήσει εγώ κάτι από τα γραμμένα στο άρθρο, εδώ είμαστε.

Last edited:

Akis_G

Reaction score
8.042
απλώς λόγω χαρακτήρα, είναι λίγο γκρινιάρης
Ναι, αλλα τωρα που πατησε και τα πρωτα -ηντα, να τον συγκρατησουμε λιγο γιατι θα φτασει η γκρινια σε αστρονομικα υψη :laugh:

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.445
Ναι, αλλα τωρα που πατησε και τα πρωτα -ηντα, να τον συγκρατησουμε λιγο γιατι θα φτασει η γκρινια σε αστρονομικα υψη :laugh:
Ρε ρεμάλια, μέχρι και άρθρο σας βρήκα που δείχνει τη συσχέτιση ανάμεσα στο θυμό και στην κακή ηχητική ποιότητα της μουσικής. Τί άλλο θέτε; Λίγο ακούω κάθε μέρα. Θα σταματήσω να ακούω τελείως για να μην γκρινιάζω.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.824
οι γμημένοι οι μεταλικα κι ο μπόουι, έχουν την άδειά μου να πα να γμθουν σε αλλουνού το τσαρδί, αν ακούγονται έτσι. Καμιά φορά πετυχαίνω κάνα συμπαθητικό ριμαστερ, και το αφήνω. Ειδάλλως πάντα υπάρχει το κουμπάκι νεξτ, δε θα κάτσω να ασχοληθώ με τη σαβούρα των ηχογραφήσεων,
Σιγά μαρή μη σταματήσουμε να ακούμε Bowie και το γυρίσουμε στον Tupac επειδή ''βαράει'':lolsign:

Φτου κακά, φτου, φτου.. 😎

Akis_G

Reaction score
8.042
Ρε ρεμάλια, μέχρι και άρθρο σας βρήκα που δείχνει τη συσχέτιση ανάμεσα στο θυμό και στην κακή ηχητική ποιότητα της μουσικής. Τί άλλο θέτε; Λίγο ακούω κάθε μέρα. Θα σταματήσω να ακούω τελείως για να μην γκρινιάζω.
Κι επειδη εσυ εισαι θυμωμενος που δε ζεσταινει το μποϊλερ και που ειναι ακριβο το volvo, θα κατσουμε εμεις να μας βγαλεις τις συστηματαρες αχρείαστες ρε μαστορα? :laugh:

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.445
Θέλω να το γράψετε από 10 φορές ο καθένας.

"Ακούω μουσική που είναι μέτριας ηχητικής ποιότητας."

Νταξ, ο ντίμι εξαιρείται.

Για τον μπούτχια δεν ξέρω, είναι ένα μυστήριο.
...

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.646
Υπάρχουν και απαράδεκτες παραγωγές στην κλασική, δεν είναι μόνο η ποπ. Σπανιότερα, αλλά υπάρχουν.
Συνήθως είναι από μικρές “audiophile” :gotcha: εταιρίες, που πάνε και χώνουν μικρόφωνα στη μύτη της βιολινιστριας, στα πεντάλ του πιάνου, και όπου αλλού τους έρθει για να τα ακούν οι χαιενταδες στα κακομοιρικα συστηματάκια τους και να λένε πόσο αναλυτικά είναι.

Και εγώ να μην μπορώ να ακούσω μουσική από τα «εφέ».

Akis_G

Reaction score
8.042
Θέλω να το γράψετε από 10 φορές ο καθένας.

Νταξ, ο ντίμι εξαιρείται.

Για τον μπούτχια δεν ξέρω, είναι ένα μυστήριο.
...

...αλλά εχω το ψωνιο να την ακουω απο hi-fi

Reaction score
19.586
Προβλήματα ηχητικών "πηγών" (είτε hardware , είτε software, είτε αρχείων) είναι κυρίως όλα αυτά, εαν είναι σε τόσο μεγάλο βαθμό όσο περιγράφονται.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.657
Στον αγαπημένο μου νταποστ, τάζω προσωπική ρύθμιση ταργκετ κερβ, που θα τον βγάλει μια για πάντα από την ενασχόληση με το θέμα.

Απλώς θα χρειαστεί να έχει τρινοβ και το ομοσταυλο μικρόφωνο. Θέλω ένα δίωρο - τρίωρο χονδρικά, να κάνω καμιά 20-αρια μετρήσεις, να στήσω όσα χρειάζεται, συν απμιξινγκ εννοείται, μετά 5 λεπτά ακρόαση μομπι, και μετά θα το κλειδώσω το μπουρδελομηχάνημα να μη μπορεί να πειράξει τίποτα και ποτέ, εκτός από τα σετινγκς του απμιξινγκ, με αυτά θα τον αφήσω να παίζει. Δεν είναι τίποτα, 4-5 κουμπάκια θα γυρνάει από δω κι από κει, στα τυφλά, όπως του "αρέσει". 😜

Εγγυημένη ευχαρίστηση στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Στο υπογράφω. Δι εντ οφ οντιο.

ΥΓ. Στις βάρβαρες, πάλι θα γκρεμίζει ντουβάρια. 🤣😂😜

ΥΓ. 2.
Ακούω μουσική που είναι κακής ηχητικής ποιότητας.

Αλλά μόνο από hi-fi, σα τον από πάνω. 😎

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.095
Members
38.287
Νεότερο μέλος
tenten300