Ηλεκτρικά οχήματα (εκτός Tesla)

D

Deleted member 35

Guest
Η αδερφή μου έμεινε 5 χρόνια εκεί και ξέρω. Ναι μεν αυτό είναι ατμός αλλά η σκόνη είναι παρούσα. Πήγαμε βράδυ από Κοζάνη στην Πτολεμαΐδα και στα εργοστάσια ήταν λες και ζούσα το silent hill. Τα σπίτια έξω κατάμαυρα. Το απόλυτο χαλί. Εγώ στην Πάτρα καθάριζα το μπαλκόνι μια φορά το χρόνο από τα χώματα. Η αδερφή μου άπλωνε μέσα στο σπίτι τα ρούχα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.988
Το ταξίδι από Θεσσαλονίκη προς Ιωάννινα, πρακτικά εξάντλησε την μπαταρία, μεγάλες ανηφόρες, απόσταση 316χλμ έκανε και πήγε 3%.

Ηταν όμως χωρίς άγχος και απόλυτα ελεγχόμενο, οι ενδείξεις μεγάλης ακρίβειας, χωρίς να εξανεμιζεται μπαταρία ακαριαία, οπότε δε σταμάτησα για ενδιάμεση φόρτιση, ασχέτως αν είχα επιλογές.

Μετά τη στάση στο ξενοδοχείο, πήγαμε μαζί με άλλον έναν ηλεκτροκινητο στα lidl, όπου 3%-100% γέμισε δωρεάν το δικό μου (το αφήσαμε κει και πήγαμε με το δικό του) ενώ εμείς ήμασταν στο κέντρο και τρώγαμε κάτι κρέατα σε γνωστό εστιατόριο..

Πήρε 54,5 κιλοβατωρες τζάμπα:

IMG_20220212_194256.jpg

Πού με τη μέθοδο των 3, βγαίνει ότι συνολικά χωράει 56,2kwh...

Και αργά το βράδυ το πήραμε γεματο για βόλτες νύχτα στην πόλη, και μετά ξενοδοχείο για ύπνο, στο 93% η μπαταρία.

Την επόμενη, φροντζου πολιτεία για καφέ και γλυκά, λίγες βόλτες από δω κι από κει, και ξανά στα λιντλ μια μικρή στάση, ώστε από 85% να πάει 96% η μπαταρία, για να ξεκινήσουμε επιστροφή με στάση Γρεβενά για μανιτάρια.

Στα Γρεβενά φτάσαμε με τη μπαταρία στο 70%, και καρφώθηκε στο ΑΒ Βασιλόπουλος για να πάει μέχρι 90% για να είμαστε άνετοι στην επιστροφή.

Κάναμε 1 χλμ με τα πόδια, για να πάμε να φάμε, δηλαδή περπατήσαμε 5 λεπτά.

Μετα το φαγητό, ήταν προφανώς εδώ και ώρα στο 90%, οπότε στα 10 λεπτά που περπατούσαμε για το αυτοκίνητο, ξεκίνησε ξανά η φόρτιση και άνοιξε ο κλιματισμός ώστε να μας υποδεχτεί ζεστό.

Φτάσαμε στο αυτοκίνητο μετά μια σύντομη στάση για να πάρουμε καφέ για το δρόμο, και η μπαταρία ήταν 95%, οπότε ξεκινήσαμε καρφί για Θεσσαλονίκη.

Έφτασα σπίτι με μπαταρία στο 33%, οπότε μπήκε στη μπριζα, αλλά θα φορτίσει μετά τις 2 τα χαράματα, στο νυχτερινό:

Screenshot_20220213_212201_com.volkswagen.weconnect.jpg

Η συνολική χρέωση που πλήρωσα για ρεύμα σε όλη τη διαδρομή, ήταν στη ΔΕΗ Blue στα Γρεβενά, είναι αυτή που φαίνεται παρακάτω, 2 χρεώσεις, από 70% έως 90% και από 90% έως 95%: (45c/kWh)

Screenshot_20220213_212355_com.dei.blue.app.jpg

Αυτααααααααα..
Αισίως είναι στα 21.000χλμ το όχημα.

Last edited:

Reaction score
2.224
Λιντλ, Γιάννενα, 20-αρης DC δωρεάν

View attachment 240377

Σα το τζάμπα δεν έχει
Στο lidl πόσα έδωσες ;
ΚΑΙ πόσα θα έδινες εάν είχες diesel ;; (πλακίτσα δεν μπορώ να βάλω emoticon)

Στα σοβαρά τώρα , το θέμα είναι τι θα γινόταν εάν ήταν πιασμένες οι θέσεις φόρτισης . Καλά τα ηλεκτρικά αλλά για εσάς που κάνετε χιλιόμετρα ώστε να αποσβέσετε την μπαταρία και τα έχετε ήδη από τώρα πριν αρχίσει το μποτιλιάρισμα στα σημεία φόρτισης.

Last edited:

Reaction score
11.353
Μια αβίαστη απορία.

Αν το αφήσεις στο φορτιστή και αυτό φορτίσει και φθάσει στο επιθυμητό όριο και εσυ τρως, κοιμάσαι, πίνεις καφέ καιδεξερωγω τι άλλο, και έρθει άλλος κάθιδρος και αγχωμένος να φορτίσει γιατί ξέμεινε και θέλει να συνεχίσει το ταξίδι του αλλά εσυ καταλαμβάνεις τη θέση και δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί άλλος …. Τι γίνεται ;
Μου θυμίζει κάποιους που διπλοπαρκάρουν και σε κλείνουν για …2´ και όταν πας μετά από μισή ώρα, αρχίζει ο καυγάς και τα μπινελικια.

Επιπλεον , ένας που περιμένει να αδειάσει η θέση, μπορεί να δει αν ολοκληρώθηκε η φόρτιση του προηγούμενου ;

D

Deleted member 35

Guest
Η Tesla έχει "πρόστιμο" στο δίκτυο της αν το +50% των θέσεων είναι καλυμμένες.

TGD

Reaction score
8.639
Η αδερφή μου έμεινε 5 χρόνια εκεί και ξέρω. Ναι μεν αυτό είναι ατμός αλλά η σκόνη είναι παρούσα.
Σαφώς. Εδώ στον Βόλο, υπάρχει συχνά ένα λεπτό στρώμα από τσιμεντόσκονη στα πάντα. Φαντάζομαι ότι η καρβουνόσκονη στην Πτολεμαΐδα δεν θα παλεύεται. Αλλά αυτό που δείχνουν στις φωτό για μόλυνση είναι νερό...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.988

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
98.643
Λιντλ, Γιάννενα, 20-αρης DC δωρεάν

View attachment 240377

Σα το τζάμπα δεν έχει
Έχει και εδώ τέτοια;
Ο ear το ερευνά ενδελεχώς. Σε κάθε πόλη/οδό όπου υπάρχει δωρεάν, θα ποστάρεται αμέσως. Μείνετε συντονισμένοι. Διαρκής ενημέρωση. :biggrin:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.988
Μείνετε συντονισμένοι. Διαρκής ενημέρωση.
Διαρκής, εννοείται. Αφού είμαι μέσα στην ηλεκτροκίνηση, τα μαθαίνω πρώτος. 😂🤣😜

Λοιπόν, έχω καλά νέα.

Ο ανταγωνισμός αρχίζει να λειτουργεί, έχουμε ήδη επίσημα χρέωση 22c/kWh από γνωστό παροχο σε 11-ρηδες ac.

Κι ακόμα δεν έπεσε το ΦΠΑ.

Για κάποιους, αυτή είναι χαμηλότερη χρέωση από τη χρέωση που θα έχουν φορτιζοντας στο σπίτι!

D

Deleted member 35

Guest

Δεν τα έχω δει αλλά ο τύπος είναι φοβερός. Νορβηγικός χειμώνας οπότε είναι λίγο σκληρό το τεστ. Επίσης κάνει κάθε φορά το ίδιο τεστ των 1000χλμ οπότε έχει σημείο αναφοράς και εμείς σαν θεατές μπορούμε να καταλάβουμε αρκετά.

D

Deleted member 35

Guest
σοβαρά τώρα το αγοράζουν αυτό το αυτοκίνητο με αυτήν την μούρη;
Η τελευταία γενιά είναι όντως τραγική. Όμως η συγκεκριμένη μούρη είναι πολύ "μούρη". Είναι φτιαγμένη από πλαστικό και έχει κάποιες δυνατότητες self healing.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.606
Members
38.209
Νεότερο μέλος
Pogol