Αυτό,το...κάτι άλλο...

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.443
Οι επιλεκτικές δήθεν ευφωνικες αλλοιώσεις των Άγγλων, κάνουν να ακούγονται καλύτερα τα καμπανάκια και κατ μλκιες χαιεντιες, αλλά στην μάζα της μουσικής μου ματώνουν τα τύμπανα.
Η συνεχής ακρόαση Moby και upmixing έχει αμβλύνει τις αισθήσεις σου...Δεν μπορείς πλέον να συλλαμβάνεις κάποιες αιθέριες οντότητες που γεννιούνται και πεθαίνουν απρόβλεπτα ανάμεσα στις νότες,έχοντας όμως προλάβει να καταλύσουν με την πρόσκαιρη λάμψη τους τη συνείδηση ενός υποψιασμένου ακροατή... :sneaky:
Τα Β&W είναι αυτά που είναι
Σε άλλους αρέσουν,σε άλλους όχι
Η διαφορά με τα ηχεία του ear και με τον τρόπο που τα οδηγεί είναι ότι αυτά μπορούν να γίνουν ότι ηχεία θέλει
Αυτή είναι η πρόοδος και η συνεισφορά της τεχνολογίας
Απλά βλέπεις μια καμπύλη του ηχείου που γουστάρεις και την αντιγράφεις
Ο Κώστας μπορεί … View attachment 240674 View attachment 240675 View attachment 240676 View attachment 240677 View attachment 240678
Με τις χαράδρες στις πρώτες οκτάβες να συμβολίζουν την απώλεια και ματαιότητα της ακροαματικοφιλίας στο μεταίχμιο ζωής και θανάτου... :sneaky:

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.653
Η συνεχής ακρόαση Moby και upmixing έχει αμβλύνει τις αισθήσεις σου...Δεν μπορείς πλέον να συλλαμβάνεις κάποιες αιθέριες οντότητες που γεννιούνται και πεθαίνουν απρόβλεπτα ανάμεσα στις νότες,έχοντας όμως προλάβει να καταλύσουν με την πρόσκαιρη λάμψη τους
Τα κωλοστέρεα που παν να πουλήσουν μούρη, τα ξεβρακώνω στο 99,5% με λίγα δευτερόλεπτα μομπι, κι όποια τη γλυτώσουν από αυτή τη δοκιμασία, ξεβρακώνονται με λίγα δευτερόλεπτα ξυλουρη στο καπάκι, έχω περισσή ευαισθησία στη μεσαία περιοχή της έννρινης πωσκαταλεγεται φωνής του, κι αν με ενοχλεί ο ξυλουρης, το καίω κιόλας επιτόπου στο τζάκι. 😂😜🤣

Αυτά που δε με ενοχλούν στα ανωτέρω, βασικά μου κάνουν, δε θέλω αιθέριες οντότητες και αγγελικες φωνές, μονοκερους και άλλα φανταστικά κουδουνάκια, να ξεχωρίζω αβίαστα τι μουρμούριζε ο Σαββόπουλος θέλω, πίσω από την μπελλου στο ζεϊμπέκικο.

Και να βαράει το Μπάσο του, με ενέργεια, όχι σα χαρτόκουτο.

Ήρθε ο γκεομιατ κι ακούγαμε ώρες οτιδήποτε, όχι μόνο Σαββόπουλο, ότι κλανια ηχογράφηση ελληνική του 70 θες, με τις ώρες, τίποτα δε μας ενόχλησε, και με γκάζια, όχι σε ασανσεροστάθμες που παίζουν χαϊενταδες, γούστα ρε, με μουσική, και χωρίς να σε ενοχλεί το ρημαδι. Αυτό είναι η μόνη σοβαρή επιτυχία.

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.658
Το δικό μου μότο είναι πως το "καλύτερο" δεν είναι αυτό που σου ακούγεται "καλύτερα", αλλά μόνον αυτό που δεν σε ενοχλεί ώστε να μην σε αφήνει να απολαύσεις και να ξεχαστεις στις μουσικές σου.
Το λέω λίγο διαφορετικά αλλά αυτό πάνω κάτω.... θα συμφωνήσω 100% !!! :thumbsup: :thumbsup:

Αν μπορώ να ζήσω μαζί του χωρίς να σκέφτομαι "γιατί εδώ να παίζει έτσι και γιατί εκεί... και... και..." και μ' αφήνει να απολαύσω τις μουσικές μου, τότε είναι ΟΚ !

Οι φίλοι μου οι χαϊεντάδες με "κατηγορούν" βέβαια :p

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.445
Οι μουσικές των Μόμπυ και Ξυλούρη καλλιτεχνικά είναι άριστες ΙΜΗΟ. Ηχητικά είναι μέτριες, στην καλύτερη περίπτωση.

Συνεπώς, είναι αναγκαίες αλλά ΟΧΙ ΙΚΑΝΕΣ για να αξιολογήσουμε ένα σύστημα ως καλό.

Αναγκαίες, γιατί ένα καλό σύστημα πρέπει να έχει σωστή τονικότητα (target curve), να μην ξυρίζει, το μπάσο να είναι ομαλό, κ.α. Λόγω περιορισμένου δυναμικού εύρους ΔΕΝ πρέπει να ακούγονται πολύ δυνατά και προφανώς δεν κάνουν για την αξιολόγηση αυτής της πολύ σημαντικής παραμέτρου. Θα αξιολογούσατε ένα σύστημα ακούγοντας ραδιόφωνο;

Ικανές είναι οι υψηλής ηχητικής ποιότητας μουσικές μεγάλου δυναμικού εύρους ή dvd/br με συναυλίες ή σύγχρονες ταινίες.

Να το πω και αλλιώς: Μόμπυ και Ξυλούρη θα παίξουν σε ένα σόνος στην προβλεπόμενη-όχι πολύ δυνατή ένταση όσο καλά θα παίξουν και σε ένα πολύ ακριβότερο. Δεν ισχύει το ίδιο για ένα ορχηστρικό cd reference recordings.

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.443
Οι μουσικές των Μόμπυ και Ξυλούρη καλλιτεχνικά είναι άριστες ΙΜΗΟ. Ηχητικά είναι μέτριες, στην καλύτερη περίπτωση.

Είναι αναγκαίες αλλά όχι ικανές για να αξιολογήσουμε ένα σύστημα ως καλό.

Αναγκαίες γιατί ένα καλό σύστημα πρέπει να έχει σωστή τονικότητα (target curve), να μην ξυρίζει, το μπάσο να είναι ομαλό, κ.α.
Είναι εξαιρετικά δείγματα για να δοθεί από τον ακροατή σημασία σε πιθανά ενοχλητικά στοιχεία...Δεν γίνεται ν'ακουγόταν ο αείμνηστος Ξυλούρης...ξύλινος και ο ιδιοκτήτης να εκθειάζει την αβίαστη ροή στο setup...

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.445
Είναι εξαιρετικά δείγματα για να δοθεί από τον ακροατή σημασία σε πιθανά ενοχλητικά στοιχεία...Δεν γίνεται ν'ακουγόταν ο αείμνηστος Ξυλούρης...ξύλινος και ο ιδιοκτήτης να εκθειάζει την αβίαστη ροή στο setup...
Αν διανοηθώ ότι οι γκουρού του φόρουμ δε διακρίνουν τη διαφορά του " αναγκαίου " από το "ικανό" θα πηδηχτώ από το παράθυρο του φυλλομετρητή μου...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.653

Είναι αναγκαίες αλλά όχι ικανές για να αξιολογήσουμε ένα σύστημα ως καλό.
Μπα, μια χαρά ικανές είναι, αλλά σε γκάζια γερά (120db στο χαλαρό).

Το μειωμένο δυναμικό εύρος του μομπι δε με νοιάζει (ίσα ίσα με βολεύει), θέλω όμως το μιντμπας να με βαράει καλά, άρα θα σου ξεβρακωσω το μιντ-γουφερ σου, θα στο κάνω θρύψαλα αν δεν αντέχει.

Θέλω το χτύπημα στο Μπάσο να με κουνήσει ταντερα, γερά, με ατάκα όμως και με περιγραφή, είναι εξαιρετική ηχογράφηση, δεν έχει τίποτα μπλεγμένο, ότι μπλέκει το μπλέκει το σεταπ.

Αν βγάζει αβίαστα (μια χαρά καταλαβαίνω το αβίαστα από την αλλαγή τονικότητας ανεβάζοντας στάθμη) μομπι στη στάθμη που θέλω, δε κολλάει σε καμία ηχογράφηση κι ας έχει δυναμικό εύρος 28 ντεσιμπέλ + (υπάρχουν και τέτοια ζώα).

Μία φορά που λες, πήγα σε κατ μεγάλα Μπιενταμπλεγιου (κόστους 25 χιλιαρικα πλας το ζεύγος παθητικά) που παίζανε σκέτα (χωρίς σαμπ) να σηκώσω γκάζι σε μομπι, κι όχι τέτοιο γκάζι που ακούω αβίαστα τώρα. Κι έτρεχε ο καημένος ο πωλητής έντρομος να προλάβει την καταστροφή των μεγαφώνων.. 😂🤣😜

ΥΓ. Κανονική και πλήρης καταστροφή, εγγυημένα σου καίω ηχεία αν δεν έχουν κροσαριστει με σαμπ, κι αν έχει από πίσω κάνα σοβαρό ενισχυτικό. Χωρίς δυναμικό εύρος, υψηλή συνεχής μέση ισχύς. Καταστροφή εγγυημένη. Στα καίω όλα με μομπι σε ντετέ. Δώσε μάστορα 123-124 ντιμπι με μομπι, εφτασεεε, τσαφ. Ησυχία. 🤣😂😜

Τα μεγάφωνα αντέχουν στιγμιαία υψηλή ισχύ, σε μεγάλου δυναμικού εύρους ηχογράφηση απλώς θα συμπιέσουν, αντε να ακούσεις και καμιά παντοφλια. Στην συνεχή υψηλή μέση ισχύ και με πλούσιο όγκο σε μπας και μιντμπας, τα καις. Τόσο απλά.

Last edited:

Reaction score
19.585
Η τεχνολογική εξέλιξη δεν προχωρά απορρίπτοντας τα τρέχοντα δεδομένα κάθε εποχής υπό την προσδοκία ότι θ'ανατρέπονταν στο μέλλον...Δεν γίνεται να διερευνήσεις κάτι άμα δεν λογαριάζεις εξαρχής την ισχύ του...

Όπως έχουν επιδείξει οι λυπηρές ιστορίες σπουδαίων καλλιτεχνών,όση ενόραση και να προσφέρει η μουσική δημιουργία,στην τελική καθένας θα έχει να παλέψει με δικούς του δαίμονες...

Τα μαθηματικά μπορούν να μας δείξουν πόση ακρίβεια αγαθών επικρατεί και τις επιπτώσεις αυτής,αλλά χωρίς δική μας επεξεργασία και δράση πάνω στα δεδομένα τους δεν γίνεται να την αντιπαρέλθουμε...Καθότι επαινούμενη μεν η εξερεύνηση σε ανώτερα και βαθύτερα επίπεδα,αλλά και ο πιο βαθυστόχαστος νους χρειάζεται θρεπτικές ουσίες και περιβάλλον ευνοϊκό για να ευδοκιμήσει.Αυτό οδηγεί στο ότι ακόμα και οι μεγαλύτεροι σοφοί υπόκεινται στις ανάγκες των απλών ανθρώπων...

Δική μου συμβουλή στον 'Ναύτη είναι να ενεργεί ακολουθώντας την οδό της μικρότερης σπατάλης σε χρόνο και χρήμα,αφού οι τωρινοί καιροί όπως και οι μελλοντικοί δεν ενδείκνυνται για ΄΄extra large΄΄ (εκ)δηλώσεις.
Σωστά όλα, αλλά δυο διευκρινήσεις καθώς δε μπορούν να χωρέσουν όλα σε ένα πόστ (αυτά που θέλω να πω για να είμαι ακριβής όσο θα ήθελα) :

+++ Η τεχνολογική εξέλιξη δεν προχωρά απορρίπτοντας τα τρέχοντα δεδομένα κάθε εποχής υπό την προσδοκία ότι θ'ανατρέπονταν στο μέλλον...Δεν γίνεται να διερευνήσεις κάτι άμα δεν λογαριάζεις εξαρχής την ισχύ του... +++

Επειδή όπως τα γράφεις, ερμηνεύοντας με σε ένα βαθμό, είναι λίγο παρεξηγήσιμα, να πω οτι εγω είμαι υπέρ της επιστήμης και δε τη φοβάμαι καθόλου. Να προχωρήσει και ότι δείξει, απλώς η πρόβλεψη μου είναι οτι θα προσφέρει κάποια καινούργια αλλά και θα επιβεβαιώσει κάποια του παρελθόντος. Ενδιάμεσα σε όλη αυτή την πορεία .....πολύ χώρος για λάθος συμπεράσματα, ερμηνείες και προσδοκίες, που δεν πρέπει να υπάρχουν ιδίως οι τελευταίες (οι προσδοκίες). Μόνο οι εκτιμήσεις επιτέρπονται, τίποτε παραπάνω. Αλλά προς πληροφόρηση και ανατρροπές γίνονται και ε΄χουν γίνει και σε μεγάλα επιστημονικά θέματα , όπως δείχνει η ιστορία. Κάθε μέρα κιόλας τα τελευταία 20 χρόνια. Ο κόσμος έχει μείνει σε γνώσεις Λυκείου ή Πανεπιστημίου. Συντελούνται συνταρακτικά πράγματα που οι Φυσικόι χημικοί, μαθηματικοι έχουν κλονιστεί αρκετά σε διαβεβαιώ. Άσε που δεν γίνεται γνωστό για άλλους λόγους. Γιατροι και Βιολόγοι μόνο ζουν πίσω, αλλά αυτοί για λόγους συμφέροντος χα χα.

Επίσης +++ Τα μαθηματικά μπορούν να μας δείξουν πόση ακρίβεια αγαθών επικρατεί και τις επιπτώσεις αυτής,αλλά χωρίς δική μας επεξεργασία και δράση πάνω στα δεδομένα τους δεν γίνεται να την αντιπαρέλθουμε.+++

Ε, να το κλειδί εδω όμως είναι το "η δική μας επεξεργασία και δράση" . Αυτό δεν είναι μαθηματικά είναι ανθρώπινη παρέμβαση και δημιουργία. Αυτό ανα εποχές παιρνει άλλο δρόμο , ταλαντεύεται, βήματα μπροστά , βήματα πίσω. Επίσης μερικά πράγματα δε χρειάζονται για να την αντιπαρέλθουμε, ούτε κάποιοι άνθρωποι μπορούν α) είτε να περιμένουν την εξέλιξη της τεχνολογίας .... για να μπορέσουν να το πράξουν, υπάρχει και το θνητό της ζωής και β) υπάρχουν και άλλοι τρόποι να αντιπαρέλθεις πράγματα και όχι τα μαθηματικά. Αυτά υπάρχουν για να αποδείξεις γιατί και για ποιό λόγο τα αντιπαρήλθες πολλές φορές και καθαρά σαν απόδειξη της διεργασίας. Πως θα αποδείξεις οτι αντιπαρήλθες κάτι .... εαν δε το έχεις ήδη αντιπαρέλθει χα χα ...κάτσε σκέψου το λίγο. Εαν τώρα εννοείς το "εαν θα έπρεπε" ought to (και όχι it is ) αντιπαρέλεθεις είναι αλλη ιστορία ... φιλοσοφικό ...και όχι μαθηματικό πρόβλημα (μεχρι στιγμής και για τα επόμενα πολλά πολλά χρόνια σε διαβεβαιώνω, άσχετα τι hyped αρθρα διαβάζεις (ουμε) όλοι). ..... γ) και πολλά άλλα που δεν εχω διάθεση τώρα να αναφέρω , όπως επιγραμματικά επιλόγή και κατανόησης αυτής, χρονικό και χωρικό συνεχές κλπ κλπ.... καήκαμε χα χα.

Τεπσά η συζήτηση αυτή δε τελειώνει ποτέ , αλλά εντάξει είσαι πολυ κοντά. Εχεις τουλάχιστον καλή πρόθεση, οπότε δε σε φοβάμαι.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.445
ΥΓ. Κανονική και πλήρης καταστροφή, εγγυημένα σου καίω ηχεία αν δεν έχουν κροσαριστει με σαμπ, κι αν έχει από πίσω κάνα σοβαρό ενισχυτικό. Χωρίς δυναμικό εύρος, υψηλή συνεχής μέση ισχύς. Καταστροφή εγγυημένη. Στα καίω όλα με μομπι σε ντετέ. Δώσε μάστορα 123-124 ντιμπι με μομπι, εφτασεεε, τσαφ. Ησυχία. 🤣😂😜
Για τέτοιου είδους αξιολογήσεις, δηλ. πόσο εύκολα καίγοντα τα γούφερς, υπάρχουν άλλες μεθοδολογίες που δεν περιλαμβάνουν ακρόαση μουσικής. Το youtube βρίθει από σχετικά κλιπς.

Reaction score
4.712
Οι ενστάσεις του thva, αν και διατυπωμενες κρυπτικα, είναι απολύτως έγκυρες.
Απο την υπερβολικη εξειδικευση χαθηκε το δασος.
Λίγοι έχουν καταλαβει εδω, δεν λεω καν συνειδητοποιησει, ότι όλες οι έρευνες Τουλ και Ολιβ και το επακολοθο μασαζ
αφορούν αποκλειστικά ηχεία και χώρο. Τίποτα αλλο.
Πηγές ενισχυτές και ηχογραφησεις θεωρουνται ιδανικες.
Bhutia μηπως να βαλεις να ψήνεται τίποτα στον ξυλοφουρνο για το βραδυ;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.653
Για τέτοιου είδους αξιολογήσεις, δηλ. πόσο εύκολα καίγοντα τα γούφερς, υπάρχουν άλλες μεθοδολογίες που δεν περιλαμβάνουν ακρόαση μουσικής. Το youtube βρίθει από σχετικά κλιπς.

Όντως, αλλά δε χρειάζονται ακραία σενάρια.

Σε ακραία σενάρια, πρακτικά τίποτα δεν αντέχει.

Το θέμα είναι να αντέχει σε νορμάλ συμπιεσμένα εύκολα ακούσματα χωρίς τρελές απαιτήσεις, δηλαδή να μη τα φτύνει εύκολα.

Εμένα 2 απλά τεμάχια μου αρκούν, αλλά να βαράει πάνω από 120.

Αυτα τα 2

Εύκολα είναι.
Άμα πάμε να βρούμε κακιασμενα, χαίρω πολύ, και γω ξέρω ένα σκασμό.

Βγάλε τα 2 ανωτέρω, τέρμα τα γκάζια σερί. Αμα τα βγάζ, είναι οκ.

Άμα γυρίσουμε σπίτια χαιενταδων, με αυτά τα 2 απλά κομμάτια, θα τους ρημαξουμε ότι έχουν, ολοσχερώς.

Σε μένα τα βάζω τέρμα και άστα να παίζουν στο ριπιτ όλη μέρα. Χαλαραουα. Απλώς τρέμει το σπίτι όλο. 😂🤣😜

Reaction score
19.585
Το λέω λίγο διαφορετικά αλλά αυτό πάνω κάτω.... θα συμφωνήσω 100% !!! :thumbsup: :thumbsup:

Αν μπορώ να ζήσω μαζί του χωρίς να σκέφτομαι "γιατί εδώ να παίζει έτσι και γιατί εκεί... και... και..." και μ' αφήνει να απολαύσω τις μουσικές μου, τότε είναι ΟΚ !

Οι φίλοι μου οι χαϊεντάδες με "κατηγορούν" βέβαια :p
Snob thva mode on : Αυτά βρε παιδιά που συζητάτε με τον Ιαρ, εννοείται ότι έχουν επιτευχθεί , είναι το επίπεδο 3 που έλεγα χα χα.

Πχιότητα είναι μόνο αυτό που είχε πεί ο @Dimifoot να παίζει η μουσική και μόνο . Εαν αρχίζεις να σου βγαίνει η ανάγκη να μιλάς για μπασα, πρίμα, μεσαία κλπ κλπ δεν είσαι στην πχιότητα χα χα. (είτε τα έχεις , είτε δε τα έχεις)
Λίγοι έχουν καταλαβει εδω, δεν λεω καν συνειδητοποιησει, ότι όλες οι έρευνες Τουλ και Ολιβ και το επακολοθο μασαζ
Κρυπτικά γιατί θα φάω ξύλο...πολύ ξύλο γιατί δεν είμαι και γνώστης του τεχνικού μερους του χόμπι (τόσο πολυ χα χα).

Και δε το αντέχω κιόλας το ξύλο.... όπου φαί όμως κάθομαι χα χα.... τι θα ψήθεί στο ξυλόφουρνο ?

Του Ιαρ για να μην καίγονται με compressed μουσική θα καίγονται με υψηλού δυμανικού εύρους χα χα (δικιά μου αυθαιρετη θεωρία ) :D

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.653
Τα ανωτέρω 2 μουσικά τεμάχια, πέραν του ότι πραγματικά μου αρέσουν πολύ σα μουσική, τα λατρεύω ρε, πέραν του ότι έχουν εξαιρετική ηχογράφηση (μόνο μειονέκτημα το περιορισμένο δυναμικό εύρος, αλλά έτσι είναι αυτό το μουσικό είδος), είναι εθιστικα σε μεγάλη στάθμη (να βαράει πάνω από 120 ντεσιμπέλ) και δεν είναι κουραστικά στο αφτί μου, γιατί δεν έχουν σοβαρή ποσότητα στην ευαίσθητη μεσαία περιοχή του αυτιού, δηλαδή ακούγονται ανέτως και ευχάριστα σε τραγικά υψηλές στάθμες, τουλάχιστον από μένα.

Εκτιμώ ότι το 99,5% των σεταπ των παραδοσιακών χαιενταδων, αυτά δε τα βγάζουν στη στάθμη που θέλω, ούτε για πλάκα. Χωρίς σαμπ; περάστε έξω κύριε, αυτά δε γίνονται.
Με την καμία.

Κι ας έχουν δώσει όσα λεφτά θες, με λεφτά δε βγαίνουν, με σωστό κρος με τα σαμπ βγαίνουν αυτά, με πολλαπλά σαμπ μάλιστα. Και με χώρο που να μην είναι γτπκ, γιατί οι στάθμες σε χώρο άθλιο, δεν αντέχονται.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.443

Συνεπώς, είναι αναγκαίες αλλά ΟΧΙ ΙΚΑΝΕΣ για να αξιολογήσουμε ένα σύστημα ως καλό.
...
Αν διανοηθώ ότι οι γκουρού του φόρουμ δε διακρίνουν τη διαφορά του " αναγκαίου " από το "ικανό" θα πηδηχτώ από το παράθυρο του φυλλομετρητή μου...
Εύχομαι το ΄΄πρόγραμμα΄΄ να μην περιλαμβάνει κάποια χειρότερη από τα άλματα ΄΄αυτοτιμωρία΄΄ άμα ο αρχικός συντάκτης αντιστρέφει τη σημασία όσων όρων επικαλείται...

Καθότι στη δική μου σκοπιά τα έργα του παραδείγματος έχουν αντίστροφη θέση,δηλαδή ικανά για την αξιολόγηση υστερούντων στοιχείων χωρίς να ήταν απολύτως αναγκαία υπό κλασσικούς όρους ακροαματικοφιλίας...Τα ενοχλητικά στοιχεία παρέχουν ικανότερους όρους αξιολόγησης...
Ο φούρνος αυτός είναι δομημένος με πυρότουβλα...Η καύσιμη ύλη για το ψήσιμο εντός του είναι ξύλα....Αν ο φούρνος χαρακτηρίζεται από την καύσιμη ύλη,υπάρχουν και ξυλόφουρνοι δομημένοι με άλλα υλικά...Αυτό μπορεί ν'αναχθεί και στο δίλημμα για το αν ένα ηχοσύστημα ορίζεται από τη σύνθεσή του ή από το υλικό που καταναλώνεται σε αυτό μετατρεπόμενο σε ενέργεια... :wink:
Σωστά όλα, αλλά δυο διευκρινήσεις καθώς δε μπορούν να χωρέσουν όλα σε ένα πόστ (αυτά που θέλω να πω για να είμαι ακριβής όσο θα ήθελα) :

+++ Η τεχνολογική εξέλιξη δεν προχωρά απορρίπτοντας τα τρέχοντα δεδομένα κάθε εποχής υπό την προσδοκία ότι θ'ανατρέπονταν στο μέλλον...Δεν γίνεται να διερευνήσεις κάτι άμα δεν λογαριάζεις εξαρχής την ισχύ του... +++

Επειδή όπως τα γράφεις, ερμηνεύοντας με σε ένα βαθμό, είναι λίγο παρεξηγήσιμα, να πω οτι εγω είμαι υπέρ της επιστήμης και δε τη φοβάμαι καθόλου. Να προχωρήσει και ότι δείξει, απλώς η πρόβλεψη μου είναι οτι θα προσφέρει κάποια καινούργια αλλά και θα επιβεβαιώσει κάποια του παρελθόντος. Ενδιάμεσα σε όλη αυτή την πορεία .....πολύ χώρος για λάθος συμπεράσματα, ερμηνείες και προσδοκίες, που δεν πρέπει να υπάρχουν ιδίως οι τελευταίες (οι προσδοκίες). Μόνο οι εκτιμήσεις επιτέρπονται, τίποτε παραπάνω. Αλλά προς πληροφόρηση και ανατρροπές γίνονται και ε΄χουν γίνει και σε μεγάλα επιστημονικά θέματα , όπως δείχνει η ιστορία. Κάθε μέρα κιόλας τα τελευταία 20 χρόνια. Ο κόσμος έχει μείνει σε γνώσεις Λυκείου ή Πανεπιστημίου. Συντελούνται συνταρακτικά πράγματα που οι Φυσικόι χημικοί, μαθηματικοι έχουν κλονιστεί αρκετά σε διαβεβαιώ. Άσε που δεν γίνεται γνωστό για άλλους λόγους. Γιατροι και Βιολόγοι μόνο ζουν πίσω, αλλά αυτοί για λόγους συμφέροντος χα χα.

Επίσης +++ Τα μαθηματικά μπορούν να μας δείξουν πόση ακρίβεια αγαθών επικρατεί και τις επιπτώσεις αυτής,αλλά χωρίς δική μας επεξεργασία και δράση πάνω στα δεδομένα τους δεν γίνεται να την αντιπαρέλθουμε.+++

Ε, να το κλειδί εδω όμως είναι το "η δική μας επεξεργασία και δράση" . Αυτό δεν είναι μαθηματικά είναι ανθρώπινη παρέμβαση και δημιουργία. Αυτό ανα εποχές παιρνει άλλο δρόμο , ταλαντεύεται, βήματα μπροστά , βήματα πίσω. Επίσης μερικά πράγματα δε χρειάζονται για να την αντιπαρέλθουμε, ούτε κάποιοι άνθρωποι μπορούν α) είτε να περιμένουν την εξέλιξη της τεχνολογίας .... για να μπορέσουν να το πράξουν, υπάρχει και το θνητό της ζωής και β) υπάρχουν και άλλοι τρόποι να αντιπαρέλθεις πράγματα και όχι τα μαθηματικά. Αυτά υπάρχουν για να αποδείξεις γιατί και για ποιό λόγο τα αντιπαρήλθες πολλές φορές και καθαρά σαν απόδειξη της διεργασίας. Πως θα αποδείξεις οτι αντιπαρήλθες κάτι .... εαν δε το έχεις ήδη αντιπαρέλθει χα χα ...κάτσε σκέψου το λίγο. Εαν τώρα εννοείς το "εαν θα έπρεπε" ought to (και όχι it is ) αντιπαρέλεθεις είναι αλλη ιστορία ... φιλοσοφικό ...και όχι μαθηματικό πρόβλημα (μεχρι στιγμής και για τα επόμενα πολλά πολλά χρόνια σε διαβεβαιώνω, άσχετα τι hyped αρθρα διαβάζεις (ουμε) όλοι). ..... γ) και πολλά άλλα που δεν εχω διάθεση τώρα να αναφέρω , όπως επιγραμματικά επιλόγή και κατανόησης αυτής, χρονικό και χωρικό συνεχές κλπ κλπ.... καήκαμε χα χα.

Τεπσά η συζήτηση αυτή δε τελειώνει ποτέ , αλλά εντάξει είσαι πολυ κοντά. Εχεις τουλάχιστον καλή πρόθεση, οπότε δε σε φοβάμαι.
Δεν έχω υπ'όψιν επιστημονικές δραστηριότητες που να μην κινούνταν πριν και πάνω απ'όλα για λόγους κερδοφορίας...Γι αυτό και μου φαίνεται κάπως οξύμωρη η φιλοσόφηση πάνω στην έννοια της Επιστήμης χωρίς να λογαριάζαμε σταθερά την κινητήριο δύναμη...Ο ίδιος έφερα ένα ενδεικτικό παράδειγμα ως προς το ρόλο των δεδομένων,ας το εξετάσει καθένας μας απ'όποια σκοπιά κρίνει καλύτερη...
΄΄Χαλαράουα΄΄ για τον Ear σημαίνει μεταφορικό ΄΄ χαλάουα΄΄ γι αρκετά ηχοσυστήματα...

Last edited:

Reaction score
19.585
Πολλή μεταφυσική έχει πέσει σε τούτο το νήμα. Ορισμένοι βλέπουν πολύ Παΐσιο στην τιβί.
Ενω άλλοι βλέπουν κάτι ξέκωλα και είναι όλο μαγκιά και κλανιά στην Ελλάδα. Και νομίζουν ότι εξελίσσονται.

Να ενα παράδειγμα της τεχνολογικής ανάπτυξης που οδηγεί και πως χρησιμοποιείται, ώστε οι νέοι να αντιπαρέρχονται διαχρονικά προβλήματα και ο Πρόυστ και ο Σάιξπηρ και οι παλιοί φιλόσοφοι ήταν για τα μπάζα. χα χα και ασχολούνταν με χαζά ερωτήματα. Και όλα αυτά στο σπίτι της μαμάκας χα χα. Τι πρόδος. Επίσης όταν σφάζουν τα παιδιά με δρεπάνια , μην εκπλησσόμαστε. Μέσα στο σαίτ αυτού του τύπου έχει ενα βίντεο (θα το καταλάβετε απο τον τίτλο , που σας προτείνω να δείτε. Δε το ποστάρω εδώ γιατί δε ξέρω εαν θεωρείται ακατάλληλο περιεχόμενο. Ξεικινά σαν τίτλος " Άννα Μαρία ............" ). Βάζω μόνο ενα, για να πάτε στο λίνκ.

Reaction score
19.585
Εύχομαι το ΄΄πρόγραμμα΄΄ να μην περιλαμβάνει κάποια χειρότερη από τα άλματα ΄΄αυτοτιμωρία΄΄ άμα ο αρχικός συντάκτης αντιστρέφει τη σημασία όσων όρων επικαλείται...

Καθότι στη δική μου σκοπιά τα έργα του παραδείγματος έχουν αντίστροφη θέση,δηλαδή ικανά για την αξιολόγηση υστερούντων στοιχείων χωρίς να ήταν απολύτως αναγκαία υπό κλασσικούς όρους ακροαματικοφιλίας...Τα ενοχλητικά στοιχεία παρέχουν ικανότερους όρους αξιολόγησης...

Ο φούρνος αυτός είναι δομημένος με πυρότουβλα...Η καύσιμη ύλη για το ψήσιμο εντός του είναι ξύλα....Αν ο φούρνος χαρακτηρίζεται από την καύσιμη ύλη,υπάρχουν και ξυλόφουρνοι δομημένοι με άλλα υλικά...Αυτό μπορεί ν'αναχθεί και στο δίλημμα για το αν ένα ηχοσύστημα ορίζεται από τη σύνθεσή του ή από το υλικό που καταναλώνεται σε αυτό μετατρεπόμενο σε ενέργεια... :wink:

Δεν έχω υπ'όψιν επιστημονικές δραστηριότητες που να μην κινούνταν πριν και πάνω απ'όλα για λόγους κερδοφορίας...Γι αυτό και μου φαίνεται κάπως οξύμωρη η φιλοσόφηση πάνω στην έννοια της Επιστήμης χωρίς να λογαριάζαμε σταθερά την κινητήριο δύναμη...Ο ίδιος έφερα ένα ενδεικτικό παράδειγμα ως προς το ρόλο των δεδομένων,ας το εξετάσει καθένας μας απ'όποια σκοπιά κρίνει καλύτερη...
΄΄Χαλαράουα΄΄ για τον Ear σημαίνει μεταφορικό ΄΄ χαλάουα΄΄ γι αρκετά ηχοσυστήματα...
Η κερδοφορία έρχεται μετά και είναι μικρή σαν επιχορήγηση και κινητήριος δύναμη στα ταμεία των Πανεπιστημίων, που τα περισσότερα και καλύτερα ακόμη και στο εξωτερικό είναι δημόσια. Λάθος τα ξέρεις. Εκτός εαν νομίζεις ότιι η σοβαρή γνώση και οι τεχνολογικές και επιστημονικές πρόοδοι, δεν συντελούνται στα Πανεπιστήμια ή και δεν χρειάζονται τρομερές επιχορηγήσεις που ενα ιδιώτης σπάνια μπορεί να παρέχει - προσφέρει. Το μετά ....δεν αφορά την επιστήμη per se.
Ενω άλλοι βλέπουν κάτι ξέκωλα και είναι όλο μαγκιά και κλανιά στην Ελλάδα. Και νομίζουν ότι εξελίσσονται.

Να ενα παράδειγμα της τεχνολογικής ανάπτυξης που οδηγεί και πως χρησιμοποιείται, ώστε οι νέοι να αντιπαρέρχονται διαχρονικά προβλήματα και ο Πρόυστ και ο Σάιξπηρ και οι παλιοί φιλόσοφοι ήταν για τα μπάζα. χα χα και ασχολούνταν με χαζά ερωτήματα. Και όλα αυτά στο σπίτι της μαμάκας χα χα. Τι πρόδος. Επίσης όταν σφάζουν τα παιδιά με δρεπάνια , μην εκπλησσόμαστε. Μέσα στο σαίτ αυτού του τύπου έχει ενα βίντεο (θα το καταλάβετε απο τον τίτλο , που σας προτείνω να δείτε. Δε το ποστάρω εδώ γιατί δε ξέρω εαν θεωρείται ακατάλληλο περιεχόμενο. Ξεικινά σαν τίτλος " Άννα Μαρία ............" ). Βάζω μόνο ενα, για να πάτε στο λίνκ.

Και επίσης η μεταφυσική είναι πλέον όπως πολλές φορές έχω πεί ....... κλάδος της φυσικής.. Το ότι δεν φτάσανε ακόμα τα νέα στο Ελλάντα δε σου φταίω εγώ. Έχουμε πιο σοβαρά θέματα εδω να ασχοληθούμε χα χα.

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.443
Η κερδοφορία έρχεται μετά και είναι μικρή σαν επιχορήγηση και κινητήριος δύναμη στα ταμεία των Πανεπιστημίων, που τα περισσότερα και καλύτερα ακόμη και στο εξωτερικό είναι δημόσια. Λάθος τα ξέρεις. Εκτός εαν νομίζεις ότιι η σοβαρή γνώση και οι τεχνολογικές και επιστημονικές πρόοδοι, δεν συντελούνται στα Πανεπιστήμια ή και δεν χρειάζονται τρομερές επιχορηγήσεις που ενα ιδιώτης σπάνια μπορεί να παρέχει - προσφέρει. Το μετά ....δεν αφορά την επιστήμη per se.
Αυτό το επιχείρημα παραπέμπει στο γνωμικό για το δέντρο και το δάσος...

Reaction score
19.585

Ξύλοφουρνος εν ετει 2022. Τι σου προσφέρει αυτό ? χα χαΔεν ρωτάς τον Ιαρ για κανένα με ηλεκτρισμό χα χα.
¨οχι θα το άφηνα να περάσει έτσι αυτό χα χα.
Αυτό το επιχείρημα παραπέμπει στο γνωμικό για το δέντρο και το δάσος...
Όχι ακριβώς γιατί δεν καταλάβαίνεις οτι οι μηχανικοί δεν είναι επιστήμονες. Ούτε οι μηχανικοί που χρησιμοποιούνται για το σχεδιασμό των πειρμάτων είναι σαν τους μηχανικούς της μετέπειτα εφαρμογής τους. Υπάρχει ενα λεπτό κροσλινκ.

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.092
Members
38.287
Νεότερο μέλος
tenten300