Αυτό,το...κάτι άλλο...

Reaction score
19.585
Πρέπει να πάρεις έστω και μια πρόγευση από αυτό που λένε οι δοκτωρες για να καταλάβεις τι χάνεις. Κι εγώ παλιά τις απόψεις σου είχα, γλυκά σεταπ, καλώδια και τιουναρισμα με το αυτί.Με έκανε ρόμπα το μικρόφωνο όμως, από τη πρώτη μέτρηση κι απ'τη πρώτη τοποθέτηση των ηχείων με βάση τις μετρήσεις.
Δεν ειναι αυτό το θέμα ..... δε με ενδιαφέρει το θέμα τόσο πολυ, γιατί είναι δύσκολο να το καταλάβεις (ετε).??.... Ειστε Χαι ενταδες για αυτό χα χα και δε το εχετε καταλάβει., οτι είστε.

Τώρα εσυ συγκεκριμένα με την καλή σου πρόθεση (μην νομιζεις οτι δεν την αναγνωρίζω - νοιώθω) , συνεχίζεις να θες για κάποιο λόγο να νομίζεις that i care .... τόσο πολύ , επειδή μάλλον εσυ ενδιαφέρεσαι.

Ή οτι εγω ψάχνομαι να διαλέξω μεταξύ "καλυτερης¨ή όχι αναπαραγωγής .... για μένα δεν εχει σημασία αυτό αλλά , άλλα πράγματα.... στον τι θεωρω εγω "αγάπη" και ¨χομπι" για το ήχο.

Αυτά ειναι για εσας τους νέους...εγω οτι εκανα , έκανα .... εγω σημερα είμαι , αυριο δεν είμαι .... δεν ασχοληθηκα με το χόμπι για τον λόγο που αναφέρεις...... καλή τυχη και ελπιζω να "ακουτε" ποιοτικότερα.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.824
Μα κανείς δεν σέβεται πια τον πολυαγαπημένο Βαλεντίνο?
Περιμένουν και οι άμοιροι οι ανθοπώλες (και οι ξενοδόχοι :p) μια ''ανάσα''..

Αγάπη μόνο βρε.. ❤❤❤❤

Υ.Γ.
Καλέ τι είναι αυτό το GD?
Το έχω εγώ αυτό?
Το θέλω?
:p

Reaction score
30.454

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.443
Και κει που άκουγες τη μουσικούλα σου χωρίς ...τύψεις.... τώρα δυσκολεέυεσαι γιατί το ...GD δεν είναι το ενδεδειγμένο και πως θα ακούσεις τώρα;;; !!! :p
Στοιχεία όπως το εκτροχιασμένο group delay τείνουν να ενοχλούν όλους και σε οποιαδήποτε περίπτωση setup...
Τύψεις όμως γεννά μόνο η άγνοια των αιτιών και το ψάξιμο γι άλλους φταίχτες...
Ετσι ακριβώς!
Που πας ρε Καραμήτρο με λάθος GD?
Για...καλώδια,ανελκυστήρες και ακατονόμαστα μεγάφωνα. :roflmao:

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.658
Τύψεις όμως γεννά μόνο η άγνοια των αιτιών και το ψάξιμο γι άλλους φταίχτες...
Αν κάτι σου φταίει... ναι, ΚΑΙ το ψάξιμο σε άλλους φταίχτες μπορεί να γεννήσει τύψεις και διάφορα ...ψυχολογικά υπαρξιακά ζητήματα...
Αν δε σου φταίει τίποτα, δεν υπάρχει καμιά ανησυχία... :p

Reaction score
3.901
Ο γκουρού είπε κάτι πολύ σωστό.
Όταν ακούς ηχογραφήσεις του '60 αλλά και σύγχρονες, βινύλιο αλλά και στρήμιν, σκληρό δίσκο αλλά και σιντί και σου ακούγονται όλα πάνω-κάτω ίδια, έχοντας ενεργά τα ακουστικά σου οστάρια, ο ένοχος είναι ένας λαμπάτος ενισχυτής.
Θα μπορούσα να προθέσω ένα μουγγό ηχείο, αλλά ο Μπούτχιας είναι αρχηγός στην κρίση του και συμφωνώ απόλυτα σαυτό που αναφέρει.
Τα υπόλοιπα είναι κουβέντες περί διαγραμμάτου και μπλακ Μάτζικ.

Μου αρέσουν οι λαμπάτοι και για το λόγο αυτό κατέχω έναν τέτοιο, ακούω μέσω αυτού συγκεκριμένα πράγματα -συνήθως παληακά- και γουστάρω τρελά.

Με ενδιαφέρουν κάποιες μετρήσεις -στις πτάνες χαμηλές- αλλά δεν ψυχαναγκάζομαι ατέρμονα.

Ποτέ δεν έχω ακούσει σωστό σετάπ να ισοπεδώνει διαφορετικές παραγωγές ΕΚΤΟΣ αν περιλαμβάνει σοροπιαστή λάμπα, αν και πάλι....;)

Reaction score
19.585
Ο γκουρού είπε κάτι πολύ σωστό.
Όταν ακούς ηχογραφήσεις του '60 αλλά και σύγχρονες, βινύλιο αλλά και στρήμιν, σκληρό δίσκο αλλά και σιντί και σου ακούγονται όλα πάνω-κάτω ίδια, έχοντας ενεργά τα ακουστικά σου οστάρια, ο ένοχος είναι ένας λαμπάτος ενισχυτής.
Θα μπορούσα να προθέσω ένα μουγγό ηχείο, αλλά ο Μπούτχιας είναι αρχηγός στην κρίση του και συμφωνώ απόλυτα σαυτό που αναφέρει.
Τα υπόλοιπα είναι κουβέντες περί διαγραμμάτου και μπλακ Μάτζικ.

Μου αρέσουν οι λαμπάτοι και για το λόγο αυτό κατέχω έναν τέτοιο, ακούω μέσω αυτού συγκεκριμένα πράγματα -συνήθως παληακά- και γουστάρω τρελά.

Με ενδιαφέρουν κάποιες μετρήσεις -στις πτάνες χαμηλές- αλλά δεν ψυχαναγκάζομαι ατέρμονα.

Ποτέ δεν έχω ακούσει σωστό σετάπ να ισοπεδώνει διαφορετικές παραγωγές ΕΚΤΟΣ αν περιλαμβάνει σοροπιαστή λάμπα, αν και πάλι....;)
Η δική μου η λάμπα δεν τα παίζει όλα ίδια. Αντίθετα το ταρνσιστόρ μου που σε διαβεβαιώ είναι καλύτερο απο των περισσοτέρων εδω μέσα, το ίδιο και το σύστημα μου αλλά και άλλα που έχω ακούσει τις εγγραφές ομεγενοποιούν πιο πολυ. Το ίδιο και τα ηχεία , δείχνουν καθε λεπτομέρεια της ηχογράφησης, οπότε δε φταίνει και αυτά. Υπάρχουν προφανώς λάμπες και λάμπες. Αυτά είναι μυθυλογίες και απόψεις ανθρώπων που δεν έχουν ακούσει και βλέπω εκφέρουν άποψη μόνο απο θεωρητική προσέγγιση ή ανθρώπους που θέλουν να πάν με το "ρεύμα" επειδή το λέει κάπιοιος γκουρού ή δεν είχαν καλή λάμπα η/και την συνδύαζαν με λάθος ηχεία ή είστε μη ενημερωμένοι σωστά λόγω οτι έχετε βλέπω όλοι διαλέξει άλλο δρόμο εδω και δεκαετίες.

Εμένα παίζει τα πάντα και δείχνει αμείληκτα κάθε εστω και την πιο μικρή διαφορά σε κάθε έγγραφη.

Ο γκουρού και ο κάθε γκορου δε ξέρω τι κάθεται και βγάζει συμπεράσματα απο το σπιτι του για καθετί. Εγω δεν ακολουθώ κανέναν γκουρού σε κανέναν τομέα δραστηριότητας μου.

Το αυτί μην το λοιδορείτε τόσο πολύ πια και οτι το κάνετε δείχνει πόσο ανεκαπίδευτο το έχετε αφήσει. Επίσης δεν είναι μόνο το αυτί που θέλει εκπαίδευση. Ευτυχώς που δεν είστε μουσικοί.

Εαν θές πες τι λαμπάτο έχεις και ακούς "κάτι παλιακά" όπως λες και με τι ηχεία.

Ο γκορού στο context που μιλούσαμε δεν είχε δίκιο και του απάντησα οτι τα ίδια ισχύουν και για τον τρανσιστορατο μου. Το context. ήταν εαν κάποιος μπορεί πλησιαζει τα ηχητικά φορμάτ ΜΕΤΑΞΥ τους χρησιμοποιώντας ανάλογες συσκευές ωστε να ικανοποιηθεί αυτή η συνθήκη ΚΑΙ όχι εαν ενας ενισχυτης - ηχείο σύστημα ομογενοποιεί εγγραφές.

Αυτό είναι άλλο πράγμα και δείχνει οτι ουτε αυτός κατάλαβε αλλά και ούτε και εσυ τώρα που εκφέρεις και άποψη κιόλας σε μια λάθος βάση ερωτήματος που δεν έχει καν καταλάβει... και δεν έχεις καταλάβει γιατί δε το εχεις προσπαθήσει ποτέ να το πετύχεις .... εγω καταλάβαινω τι καταλαβαινει και το όχι ο άλλος απο αυτα που λέει πρώτα απο όλα. Δε χρειάζομαι αποδείξεις και για αυτό σε αυτό το στάδιο. Εαν είχε καταλάβει και πάλι δεν συμφωνούσαμε τότε θα ήταν η σειρά των αποδείξεων να αναζητηθούν.

Δηλαδη όταν συκρίνουμε φαινομενικά "ϊδια" μουσικά άλμπουμ (π.χ. όλα το ιδιο άλμπουμ του David Bowie που βλέπω όλοι αγαπάτε και αναφέρθηκε) και το παιζουμε όμως από το βινυλιο και μετά απο cd και μετα απο στριμινγκ ...και μας ακούγεται διαφορετικό, σε μεγάλο μάλιστα βαθμό. Τώρα που γίνεται (πιο ειδικό) μάστερινγκ για κάθε ενα διαφορετικό να δεις πόσο καλύτερα θα είναι τα πράγματα και θα "μοιαζουν πιο πολυ όλα. Που νομίζεις εσυ οτι οφείλεται στην λάμπα και στην ξε-λάμπα και σε τι βαθμό ξέρεις κιόλας τρομάρα σου (που λένε στο χωριό μου χα χα). Επίσης εδω μπαινει και το θέμα να μας απασχολήσουν κάποια πράγματα βασικά του τι γίνεται πριν την αναπαραγωγή (για να καταλάβουμε το ακούμε , γιατί και πως μπρούμε να το διορθωσουμε).

Για ειδικοί και γκορού δε σας βλέπω ικανούς να ξέρετε να ξεχωρίζετε ενα ερώτημα καλά και το formulation που απο τον ερωτώντα. Πολυ ανελαστικότητα στην κατανόηση των ερωτημάτων . Αυτό κάνει όταν κονούμαστε με μανιέρες , έχει και τα κακά της η μανιέρα της γνώησης και της τεχνικής αρτιότητας, όταν αυτή ακολυθείται για πολύ καιρό. Δε μπορεί να κατανοεί καλά και τα αντιμετωπίζει όλα με εναν τρόπο λογικής, ανπαραγωγης, αναζήτησης λύσεων και πολλά άλλα.

Τεσλοσπαντων καταντα κουραστικό για εμένα αυτό το πράγμα. Να μας παίρνει τόσο χρόνο , προσπαθεια και παρεξηγήσεων...... απλώς για να τεθεί σωστά ενα ερώτημα. Και να λέει ο καθένας ότι να ναι πηδώντας 10 βηματα μπροστά ή πίσω. Δε βγαινει άκρη έτσι. Δεν έχω συνηθίσει σε τέτοιο χαοτικές συνθήκες λογικής και χάνω και εγω την ψυχραιμία μου και φαίνομαι κιόλας εγω ο περίεργος. Αηδία σκέτη αυτη η ιστορία στην Ελλάδα, στα πάντα.

Ακολουθήστε αυτό που σας λέει η μανιέρα σας, καταφύγετε σε ειρωνείες , εξυπνικισμούς κλπ και άστε εμας τους υπολοιπους που προσπαθουμε να βρούμε λύσεις πέρα απο το "τελειο" που έχετε πετύχει εσείς.

Πάντως να το κοιτάξετε λίγο αυτό ..... πριν απαιτήσετε απο κάποιον να σας δειξει και εμπιστοσύνη όσες και γνωσεις να νομιζετε οτι έχετε ....είναι άχρηστες εαν δεν καυτέχετε την ΑΒ της σωστής , ίδιας βάσης και συνθηκών επικοινωνίας.

Πέταξες εσυ τωρα την "ερμηνεία" σου για τη συζήτηση .... και άντε κάποιος να το μαζέψει το θέμα. Γράφω εγω σαν το βλάκα σεντόνια τωρα , επειδή εσυ πέταξες την "ερμηνεία" σου.

Αντε παιδιά καλή συνέχεια. Δε θα σας ξαναταράξω με "περιεργες" ερωτήσεις. Εσεις έχετε μπεί σε εναν συγκεκριμένο "δρόμο" και αφού είστε ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα και σας ικανοποιούν, μπράβο. Μη σας πηγαίνω εγω "πισω" με αναχρονιστικά για εσας θέματα.

Last edited:

Reaction score
19.585
άντε να βάλουμε κανα τραγουδάκι τότε, να πνίξουμε την ταραχή στη μουσική!!

Ναι γιεά σας καλε μου ανθρωπε χα χα.

Γραφω γιατι μου ειπαν οτι εδω στο σαιτ εσεις ξερετε να μου πειτε.

Ακούω μόνο ρόκ λίγο απο μέταλ αλλά και ελληνικά . Θελω να φχαριστιέμαι του μπουζούκ αλλά και να βαράει του μπάσου τα σουθικά μου. Να νοιώθω δηλαδή και γ@μώ όταν ακουύω μουσική, να ταράζουμαι. Επισης θέλω λεπτομέρεια, πολυ λεπτομέρεια.

Ακούω μόνο στριμινκ, μη με συμβουλευσετε για κάτι άλλο, cd βινυλια , λάμπες κλπ βλακείες , ξέρου γω , έχει ντιαμπάσει σχετικά και ακουω και εδω και συμφωνω αυτά είναι όλα σκάρτα, του μεσαίωνα δε παιζουν ντιπ. Θέω ενα dac , στα 100 200 ευρω το πολύ που να σκοτώνει.

Τι με σουμβουλευετε ? εχω δει αυτά και αυτά. Ο φίλος μου έχει ενα και το μπασο γκρεμίζει ντουβάρια.... τα μεσαια ... τα φηλα ...τα μικρο ψιλα...τα μεσοχοντρα τα ... τα .... αυτο θέλω και εγω να πετυχω. :D :D

(Δεν τα λέω για σένα ετσι ? γενικά μιλάω κάκως έκανα reply ...απλως σε "χρησιμοποίησα" για να κάνω πλάκα.... Και κάτω να το πεταγα χωρίς reply ...ετσι και αλλιώς πάλι θα νομιζες οτι έχει σχέση με το δικό σου ποστ.....καμια σχεση....ΟΚ ?).

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.443
...
...
Όσοι έχουμε περάσει από ...Chris Hat γνωρίζουμε ότι στον δικό του περίφημο χώρο ό,τι setup και να έστηνε φανέρωνε αμείλικτα τις διαφορές ανάμεσα στις παραγωγές...

Για λόγους Αρχής και διαλεκτικής τάξης όμως είμαι υποχρεωμένος να εστιάσω στο εξής χωρίο :
Η δική μου η λάμπα δεν τα παίζει όλα ίδια. Αντίθετα το ταρνσιστόρ μου που σε διαβεβαιώ είναι καλύτερο απο των περισσοτέρων εδω μέσα, το ίδιο και το σύστημα μου αλλά και άλλα που έχω ακούσει τις εγγραφές ομεγενοποιούν πιο πολυ. Το ίδιο και τα ηχεία , δείχνουν καθε λεπτομέρεια της ηχογράφησης, οπότε δε φταίνει και αυτά. Υπάρχουν προφανώς λάμπες και λάμπες. Αυτά είναι μυθυλογίες και απόψεις ανθρώπων που δεν έχουν ακούσει και βλέπω εκφέρουν άποψη μόνο απο θεωρητική προσέγγιση ή ανθρώπους που θέλουν να πάν με το "ρεύμα" επειδή το λέει κάπιοιος γκουρού ή δεν είχαν καλή λάμπα η/και την συνδύαζαν με λάθος ηχεία ή είστε μη ενημερωμένοι σωστά λόγω οτι έχετε βλέπω όλοι διαλέξει άλλο δρόμο εδω και δεκαετίες.
Εμένα παίζει τα πάντα και δείχνει αμείληκτα κάθε εστω και την πιο μικρή διαφορά σε κάθε έγγραφη.
....
Εαν θές πες τι λαμπάτο έχεις και ακούς "κάτι παλιακά" όπως λες και με τι ηχεία.
....
Όταν σε προηγούμενη σελίδα ζήτησα από τον thva να παρέθετε στοιχεία για το δικό του setup το οποίο θα είχε μεγάλη αξία να γνωρίσουμε και να παραδειγματιστούμε,αντέδρασε όπως μπορεί κάποιος να διαβάσει στα προηγούμενα...Τώρα όμως υποβάλλει κι εκείνος σε σένα αίτημα ανάλογο μ'εκείνο το οποίο απέρριπτε...Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων,δεν θεωρώ παράλογο κάθε τέτοιο αίτημα,αλλά την έντονη απόρριψη σε αυτό - εφόσον μας περιγράφει με τόση ευφράδεια τις αρετές κάποιου άγνωστου σ'εμάς ηχοσυνόλου...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.092
Members
38.287
Νεότερο μέλος
tenten300