Ποδήλατο

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.155
Τι έχουν οι σέλες και ψοφάν...
Δεν θυμάμαι πόσο καιρό έχω τη prologo Scratch m5, άρχισε όμως τις ενοχλήσεις, μαλάκωσε η στήριξη στο κέντρο.
Η pro έβγαλε εφέτο τη καινούρια σειρά Stealth, φαίνεται ιδανική σε αυτό που ζητάω, είναι και η πρώτη φορά που θα ήθελα να δοκιμάσω με καρπόνι rails...
Κάνω κάτι χαζά ώρες ώρες στη επιστροφή και φοβάμαι μη σπάσουν, αλλά άμα δεν δοκιμάσω πως θα ξέρω αν αντέχουν :geek:
Τη βγάζει σε δγιό εκδόσεις, σχεδόν φλάτ και με ανασηκωμένο το πίσω μέρος.

PRO-Bike-Gear-Stealth-Curved_all-new-road-saddle.jpg

Reaction score
17.307
Κι εγώ μάλλον θέλω μία σελίτσα για το MTB, όμορφη αυτή που έχει, αλλά κάπου με ενοχλεί μετά από κάποια ώρα...

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.787
Τη βγάζει σε δγιό εκδόσεις, σχεδόν φλάτ και με ανασηκωμένο το πίσω μέρος.
Αντιλαμβάνομαι τη διαφορά στο σχήμα. Κατά τη διάρκεια της ποδηλασίας, ποια είναι η διαφορά μεταξύ της flat έκδοσης κι αυτής με ανασηκωμένο το πίσω μέρος; Δηλαδή, ΟΚ, αλλάζει η τοποθέτηση/θέση του αναβάτη, τι είναι αυτό που γίνεται αντιληπτό από την αλλαγή;

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.155
Κι εγώ μάλλον θέλω μία σελίτσα για το MTB, όμορφη αυτή που έχει, αλλά κάπου με ενοχλεί μετά από κάποια ώρα...
Αυτό είναι το σημαντικό Σώτο, η στήριξη στις πολύωρες προπονήσεις, αν η σέλα δεν είναι μια στιβαρή κατασκευή από τη αρχή τα προβλήματα δεν αργούν να έρθουν.
Οι σέλες πρώτης τοποθέτησης για αναβάτες απαιτήσεων είναι για πέταμα.

Reaction score
24.119
η σηκωμένη θυμάμαι μας είχε πεί ότι είναι για στήριξη σε ανηφόρες όταν κάθεσαι

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.155
Αντιλαμβάνομαι τη διαφορά στο σχήμα. Κατά τη διάρκεια της ποδηλασίας, ποια είναι η διαφορά μεταξύ της flat έκδοσης κι αυτής με ανασηκωμένο το πίσω μέρος; Δηλαδή, ΟΚ, αλλάζει η τοποθέτηση/θέση του αναβάτη, τι είναι αυτό που γίνεται αντιληπτό από την αλλαγή;
Οι κοντές σέλες με ανασηκωμένα τα φτερά σε τοποθετούν σε ένα σημείο και έχεις συνήθως ελευθερία στις πλευρικες κινήσεις.
Στις σχεδόν φλατ (δεν είναι εντελώς φλατ) υπάρχει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων γενικώς, ειδικά στο μπρός-πίσω
η σηκωμένη θυμάμαι μας είχε πεί ότι είναι για στήριξη σε ανηφόρες όταν κάθεσαι
Και αυτό, βοηθάνε στη απόλυτη θέση όταν είσαι σε κλίσεις του δρόμου για να μπαίνει πιο αποδοτικά η δύναμη στα πεντάλ

Reaction score
17.307
Πάντως στις fizik (που έχω στο road) ο σχεδιασμός δεν έχει να κάνει με την θέση σε ανηφόρα, κατηφόρα, ευθεία, αλλά με την ευλυγίσία του αναβάτη. Τις πιο φλατ τις έχει για τους πολύ ευλύγιστους, και αυτές με την ανασηκωμένη ουρά για τους πιο δυσκίνητους. Τέτοια έχω εγώ εδώ και 3 χρόνια (αν δεν κάνω λάθος).

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.155
Άλλο ένα θέμα που πραγματικά σηκώνει πολύ συζήτηση Σώτο, αν όμως δεν έχεις αλλάξει διαφορετικά καλούπια σέλας είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς.
Το μόνο πάντως σίγουρο είναι πως η σέλα συμβάλει σημαντικά στη δύναμη που βάζουμε στα πεντάλ, όσο περίεργο και αν ακούγεται αυτό.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.155
Στο νούμερο ένα είναι η απόλυτη θέση, τα κόκαλα πατάνε στο ευρύ σημείο της σέλας, είναι κυρίως η θέση όταν βρισκόμαστε στα hoods η στο πάνω σημείο του τιμονιού.
Το νούμερο δύο είναι το επιθετικό σημείο όταν τα χέρια βρίσκονται στα drops κρατώντας τις μανέτες.
Το τρία είναι το σημείο μπρουτάλ όπου η δύναμη μπαίνει δίχως αύριο στα πεντάλ, τα χέρια είναι στη άκρη των drops, χωρίς επαφή με τις μανέτες, από αυτό το σημείο των χεριών στο τιμόνι υπάρχει εναλλαγή από το σημείο ένα στο σημείο τρία για πιο αεροδυναμική θέση πάνω στο ποδήλατο και τούμπαλιν για να εξουδετέρωση των αντιπάλων (εχθρών)
:lolsign:

Ένας αρχάριος δεν αντέχει στα drops ούτε 2 λεπτά, άρα δεν θα τον βολέψει μια φλατ σέλα με ελευθερία κινήσεων διότι δεν υπάρχει άνεση σε εκείνα τα σημεία της σέλας, οι αποδοτικές σέλες είναι σκληρές σε εκείνα τα σημεία.
IMG_20220404_130705.jpg

Αυτή έχω, παρέα με τον αισθητήρα της garmin.

Reaction score
24.119
Έχει κακές κριτικές. Γιατί δεν παίρνεις της Garmin;
για δύο λόγους
α) και της γαρμιν το ίδιο σκατά κριτικές έχει και έχει αρχίσει να φθείρεται στα ηλεκτρόδια η δικήμ
β) για τον ίδιο λόγο ο χρήστος είχε πάρει polar και τον είχε βολέψει

χρήστοο xxxl μέγεθος; 76-116εκ στήθος; η m xxl που λέει μέχρι 96 λογικά δε μου κάνει , ξέρεις κάτι που δεν φαίνεται;

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.787
έχει αρχίσει να φθείρεται στα ηλεκτρόδια η δικήμ
Τι διάολο, τοξικό ιδρώτα έχετε;!;!;!; Η προηγούμενη ζώνη της Garmin που είχα, όταν άρχισαν να μην ανταποκρίνονται τα ηλεκτρόδια, έβαζα πάνω τους λίγο gel ηλεκτροκαρδιογραφημάτων κι "έπαιζε" jet.

Reaction score
24.119

εδώ αρκετός κόσμος έχει βάλει σε γαρμιν αυτήν την ζώνη.
θα ψηνόμουν να ξαναπάρω γαρμιν αλλά δεν είναι διαθέσιμη στα 30 ευρώ οπότε θυμήθηκα οτι ο χρήστος πήρε πολαρ και ήταν ευχαριστημένος.

τελικά μέγεθος μάλλον m-xxl είμαι , με αναφορές από τις αξιολογήσεις στο αμαζον

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.155
Είναι καλύτερη η ζώνη της polar σε όλα τα επίπεδα, δεν έχει σκληρά σημεία στους ακροδέκτες, στη garmin με ενοχλούσε αυτό πολύ.
Έχει σιλικόνη εσωτερικά ώστε να μη αλλάζει θέση και να μη χρειάζεται πολύ σφίξιμο στο θώρακα.
Έχει σαφώς καλύτερο κούμπωμα.
M-xxl τη έχω πάρει και είναι μια χαρά.
Θέλει μια μικρή πατέντα ώστε να κουμπώσει ο αισθητήρας.
Πρέπει να ξυρίσεις ελάχιστα αυτά

IMG_20220225_221925.jpg

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.278
Members
38.295
Νεότερο μέλος
Μάρη Τ.